Димитър Манолов: Трябва да уведомим ЕК, че България е невъзможно да изпълни декарбонизацията

Президентът на КТ "Подкрепа" не вижда възможност за предоговаряне на Плана за възстановяване

Обратно в новината

Коментари - Димитър Манолов: Трябва да уведомим ЕК, че България е невъзможно да изпълни декарбонизацията | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да ритаме против прогреса? Че как не: Толкова наши хора са се навързали покрай кюмюра и ядрените централи, че от 29 извора ще ни докарат вода как не можело да стане. Независимо от пропуснатите възможности, България, понастоящем произвежда до над 1300 мегават часа от слънце и вятър. Да не говорим, че, например в Турция, като кажат "зелена енергия", включват и ГЕОТЕРМАЛНАТА такава. Само, че, за нас това е все още тема табу....

Отсрещната страна няма да се съгласи ? А ние можем ли да налагаме вето на абсолютно всички решения, както прави Унгария ?

"Миналата година българската енергетика произведе печалба по-голяма от всички средства, които са предвидени в Плана за възстановяване и устойчивост, добави президентът на синдиката."

Още преди повече от 5-6 години се заговори за агресивна и насилствена декарбонизация. Пръкна се радикализирана версия на съмнителната научна теория че СО2 създавало парников ефект, който водел до затопляне. След щателно медийно облъчване по въпроса се появи "Плана". Карантината и локдауните поради грипови небивалици доведе до нужда да закрием енергетиката за да се "възстановим", при това "устойчиво" от неясно какво. Пръкнаха се спотови (егати думата) и борсови безобразия, които повишиха цените. Провокираха Русия за война и побързаха да спрат газа от там, като и взривиха газопроводите за по-сигурно. И сега-оооо, каква изненада-не можем да изпълним чуждия и престъпен "план". Ми тези неща че плана е идиотски и неосъществим бяха ясни от години. Нашите йес мени побързали да подписват. Сега даже в евро ще ни вкарвали. Нека открито да се каже че тази глупост няма да я бъде и да продължим да произвеждаме енергия и каквото все още можем. Западът ни вреди по всякакъв начин и не се намира никой да каже че царят е гол.

Трябва да уведомим ЕК, че България е невъзможно да изпълни декарбонизацията, защото с декрет от месец април 2012 година Президентът на САЩ - Барак Обама ЗАБРАНИ "ЕНЕРГИЯТА НА БЕДНИТЕ". Ние, българите, имаме вече специалисти в областта на "свободната енергия" и само САЩ са пречката с този декрет те да могат да реализират патентите си.

Минусът ти българофобе, не важи защото Господ българина не е съгласен , ДНЕС НА БЪДНИ ВЕЧЕР по Нов Стил, да изпълнява желанията на такива, като тебе.

Се отказа от "водородните" си автобуси? Нали бяха екологично чисти? "Чистата Екология" яко се размириса!

Германският град Висбаден призна, че се отървава от своите автобуси, задвижвани с горивни клетки, само една година след началото на експеримента. Това съобщиха изненадващо от общинската транспортна фирма ESWE, информира Hessenschau.de. Градът построи водородна станция за два милиона евро, но управляващият директор на ESWE - Ян Гьорнеман, заяви: „След претегляне на всички аргументи беше взето решение да не се използват водородни автобус. Ние правим една крачка назад по един път, за да направим две крачки напред по друг път“. ESWE има 10 водородни автобуса, 120 електрически и 130 дизелови превозни средства. Оказва се, че водородните автобуси се предлагат на пазара само с дължина 12 метра и без шарнир. За да се отговори на голямата нужда от превоз на пътници в задръстения център, ESWE сега иска да използва все повече по-дълги автобуси от почти 19 метра. За целта до 2024 г. ще бъдат закупени още 36 дизелови машини. През октомври 2021 г. ESWE обяви, че ще преобразува целия си автобусен парк към възобновяеми енергийни източници. Транспортната компания дори обяви, че няма да използва „нито един“ дизелов автобус през следващите години.

щеше да знаеш, че емисиите са НУЛА, производството на енергоносителя изисква прекалено много енергия

Ще си избиваш?

Не е ли по-добре да ги уведомим, че всъщност никой няма да извърши т.нар. декарбонизация. Един ден историята ще ни награди за тази истина от бъдещето.

тура.ч (от името на моето и бъдещите поколения).

Поеха анга цимент - Да затворим Четирите (I÷IV) блока на АЕЦ-Козлодуй. Сега всички се хапят за задниците, защото щяхме да сме най-печелившата държавата на Балканите! А да бяхме построили и АЕЦ-Белене!?

Ако имахме ИСТИНСКИ, НЕПОДКУПНИ СИНДИКАТИ, нямаше да сме на това дередже. Нито като експлоатация на труда, ншто като заплати!

По скоро е "Синдикат" - голяма, престъпна организация, клон на Основната Престъпна Организация, която яко се е загнездила в Държавата ни!

КАКВА ДЕБИЛЩИНА БЕЗУМИЦА Е ТОЗИ ПЛАН ПРОМЕНЯМЕ ЗАКОНИ ЗАТВАРЯМЕ ТЕЦОВЕТЕ И още много изисквания за няколко милиарда който ще ни дават в продължение на години ЗАРАДИ ТОЗИ БЕЗУМЕН ПЛАТ ГУБИМ МИЛИАРДИ

фрускиябоклик

Този е на хранилката на Ковачки!

Равноправен член на ЕС означава точно това - да заявиш открито и ясно, че искаш да намалиш емисиите, но света в момента е друг - няма как да стане в момента. И ЕС да се съобвази с това. Не може чиновническо желание да смачка цялата икономика и да обрече най-бедната държава на още повече бедност. Едно от малкото останали истински производства, което не зависи от европари, което се търси и носи огромна ползва за страната в момента подлежи на унищожаване.Какви емиси, какви 5 лева, като пенсиите са по 300 евро? На кой му пука? На 3-4 милиона нещастници, които едва дочакват края на месеца? на останалите 2 и половина милиона, които са щастливи, че могат да си платят сметките и да се нахранят? Трябва да са благодарни, че бъхтят цял месец за сметки и храна и някоя нова дрешка? На кой му пука за желанието на Прокопиев да притежава батериите на страната. На кой му пука, че трябвало да заменим с ВЕИ въглищата и атомната енергия, като за последната една година не можахме дори един километър път да построим? На кой му пука за говорене на глупости? От едната страна на везната е работещ отрасъл от икономиката, който носи огромни ползи, на другата страна - говорене на хора, които не са доказали с нищо, че могат да построят дори замък от пясък на плажа. Огромно нещо, срещу огромно нищо:))) Не може да е правилно, не може да е справедливо, единственото решение за българина да е да излезе чисто гол на мегдана и да се чувства добре. Защото лишаването от национален доход е точно това - чисто гол за своя сметка и за свой срам. Работата на политиците е точно това - не да се занимават с чучелото Рашков, с архаизма Борисов или с глупака Петков, а да се занимават с отстояване на истински реалности, важни за милиони хора. Трябват хора с топки и съвест.

И двеста минуса да сложите - все тая:)))) Клошарски, парцалясал народец с часовни Патек от Алиекспрес:)))))) дрипльовци с калъфка за Айфон:)))))

Този план за наззз е заробващ и губим милиарди. Да вземем пари за нова АЕЦ щото ще ни докарат да внасяме ток.

Света си е същия, просто е няколко пъти по-скъпо и брюкселските зелки си търсят оправдания за простотията си.

... няма такъв народ при който всички са против него .. от управлението до всяка псевдо организацийка с весела абревиатурка... всеки стана лобист на някоя фирмица и "бизнесмен"....и никой не мисли за здраве , за деца за бъдеще ... все второстепенни нещица ... дават им милиарди ...а те не можели ... нямало как ... с толкова пари хората космически кораби строят ... измислят решения на всевъзможни проблеми ... а нашите глупци ... Не можем ... няма как .... дали е чувал за ефекта от твърди канцерогенни частици във въздуха ... дали знае по статискика на кое място сме по респираторни и онкологични заболявания като нация .... дали знае на кое място сме по замърсяване в Европа ... или има приятелчета от ония дето погребват акомулатори където им падне ... нямам думи просто .... дано последния останал не е в инвалидна количка че да може да заключи и да си обере крушите от тая мизерия .... Дерзайте Терминал(НО)2

Много хубаво звучи, но е само говорене. Това е като да сложиш парктроник на Запорожец или да искаш да направиш умна еко къща от кашонен коптор в ромската махала. В България на това му викат "каруцата пред коня". Мислип ли, че на няколко милиона дрипльовци им пука за канцерогенни частици и емисии, когато са извън борда на живота? Те се хранят с хляб, маргарин и заместващи продукти. Те са извън борда на ЕС и до края на живота си няма дори да помиришат европейски живот. Има да се преодолява пропаст - икономическа, социална, финансова. България не е жълтите павета и Терминал 2. България е предимно хора, които дори нямат идея как да си купят самолетен билет, а чужбината им е по телевизора. Хубаво звучи - не отричам, но е само говорене. И ако ти си образован човек и имаш избор, огромната част няма този избор. Има маргарин.

Гледай ги какви са нагли колективния запад! Хем сисипаха планетата с чудовищни емисии, хем искат НИЕ да ги намалим, а не ТЕ, да спрат, да тровят! Ние, които имаме някакво спещно процентче от техните емисии! Наглост! Нямат това право, да правят това! Ако искаме и можем - тогава, иначе - не! Искат, да ни унищоцат и от износител, да се превърнем във вносител на електричество, да поскъпне всичко, да избягат българите и да превземат страната ни за жълти стотинки!

"България е невъзможно да изпълни ..." Вчера имаше заглавие "България е един от тримата ..." От къде ви взимат такива неграмотни!?

Какви синдикалисти са тоя и оная ухилена пача?!? Абсолютни политически групи за натиск, финансирани и активирани от политмафията у нас. ЗА ПРОКАРВАНЕ НА УДОБНИ ИКОНОМИЧЕСКИ РЕШЕНИЯ И ЗА МАЧКАНЕ НА ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОТИВНИЦИ. ЗА ТОВА СЛУЖАТ РОДНИТЕ СИНДИКАТИ! БОКЛУЦИ!!!