Депутатите не успяха да решат с колко и от кога ще се повишат пенсиите

Парламентът отложи гледането на актуализацията на бюджета на ДОО за утре

Обратно в новината

Коментари - Депутатите не успяха да решат с колко и от кога ще се повишат пенсиите | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато трябва да решават увеличаване на собствените си заплати депутатите ни са изключително експедитивни , гласуват на минутата и единодушно. Когато обаче решават въпроса за пенсиите на нешастните български пенсионери започва голямото обсъждане , то са изказвания, то са доводи против, предложения от стила “ ами пенсионерите да ядат пасти” . Техните заплати европейски , а пенсиите български ! 350 лева са мизерни 150 евро !!!

е тоя кукуруз най-ляво на снимката? Това от човек ли е произлязло или е поредния рептил пропълзял в НС?

Ами, много бързо ше се напънете и решите в наша полза в момента в който тръгнете с бинтовани глави. Тези, които не можаха да ви потрошат си отидоха марцина, но с нас ще е по друг начин!

Уравниловка. Предимство за цигани и маргинали. Действителни години. Да годините за следване, годините на тежък труд на миньри, полицаи, военни които уволняваха на 50 години ще бъдат изравнени с пенсиите на циганите които имат много години трудов стаж в чистотата на минимална заплата. Кой при тази политика би се осигурявал на реална заплата. Трупай трудов стаж на минимална заплата, ще дойдат некадърници от ИТН и ще те изравнят с тези глупаци които се осигуряват на реална заплата.

Уверихме се за пореден път колко много са умствено ограничените депутати!! Горките просто не проумяха предложението на НОИ относно начина по който е необходимо да се осъвременят пенсиите на родителите ни!1Много са жалки. Дано в следващият Парламент да изберем нещо умно/ако е останало в Б-я/

пенсиите с цели 40% и тук и в Европа им предсказваха фалит(подобно, както чакахме и гърците да фалират). Сега румънците са поне два пъти по-добре от нас, не са фалирали! Като във вица дето се клатят, ама не падат.

Отново ни преебаха !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

С отлагането за 25 декември пенсиите въобще могат да не се вдигнат, защото тогава ще се гледа бюджета за 2022 година и ще се каже, че няма пари. Пенсионерите като винаги в последните 32 години са подложени на унижение. Те не знаят дали ще им се увеличат пенсиите. Това, което гледаме в момента, е купуване на гласове !!! При гледането на бюджета за следващата година ще се каже, че няма пари и нещата ще приключат !!! Периода от превръщането на Народна Република България в бананова република Булгаристан, доказа колко прави са били кретените от СДС, че кой не скача е червен, А КОЙТО СКАЧА Е КРЕТЕН !!! Слава Американу, слава Булгаристану, Героям слава !!! АМИН !!!

Не е отлагане,а срок за влизане в сила и не зависи от бюджет 2022 г. За останалото вероятно си прав.

Но да се коментират пенсиите отделно от цените е безсмислено. Важна е единствено покупателната способност.

Турските партии ИТН, ДБ , ИБГНИ и ДПС гласуваха за ДПС

Пенсионерите пак ще духат супата.

За заплатите си решиха много бързо да си ги повишават през 3 месеца по измислена средна заплата.И са единодушни от всички групи.Ако се иска намаление на заплатите им,значи е популизъм.Ако се иска увеличение на скапаните пенсии,пак е популизъм.Тези в парламента трябва да се заключат отвън и да се запали сградата.Следващите избори трябва масово да се бойкотират.Даже да не могат да се изберат депутати.

Боко да се връща на бял кон! Всичко друго е хаос и мизерия!

Довечера, като пият по едно малко, ще забравят какво са предлагали и утре се почва отначало! Май ще го духнат пенсионерите с тези професионалисти в НС!

Слави Трифонов , днес изгуби поне 150000 гласа пенсионерски , с тези хитрости които направи Карамански ! Ще бъди много сложно да се задържи ИТН на мястото което е сега ! Ще гласувам за БСП , те поне ще решат нашето Благоденствие ! ИТН излъгаха мен и много симпатизанти на ИТН !!!

Да изпълним петилетката предсрочно!

Каримански, брат...кофчежникът на ДПС. А иначе си в пълното си право да гласуваш за когото прецениш.

Правописааа...

Говорилнята стана "фермата на животните" много добитък.

Тиквите се изложиха пак ! ДОЛУ ГЕРБ !!!!

Големият резерв на България и за повишаването на пенсиите, и изобщо за много други важни обществени сфери и дейности са десетките милиарди, откраднати от държавата и хората, с които определени хора от мафията и задкулисието забогатяха ударно! Просто трябва да се разследват и конфискуват, но за тази цел след ваканцуващите шефове на служби трябва да бъдат изметени и Гешев, Цацаров, ВСС и шайките им, особено спеиализираните им прокуратура и съд.

Приятел тея твоите разледвания ни докараха до тука, Бабикян, Мазнян, Чалгаран, Цола, Мис Пиги, Кауна,Африкански да не продължавам, че има още 100 помияра там. Тези вашите разледвания могат още 20 години да ги правите, ама държавата на автопилот 20 години няма да гледаме. След 20 години може да си по кофите с боклука, ама ако на тебе не ти пука, на мен ми пука.

Чичин, явно независимите мнения ги приемаш като "разследване". Ами пусни по навик донос на покровителите си. Явно всички такива като теб 30-те години досега напълно ги устройват.

Ами нали ги изчегъртахте, И какъв е резултата ?

Тази актуализация на пенсиите е средно 12%,не на всички, едни ще вземат 8,друг 10,друг 12%а друг 6%,ще се смята върху основите пенсии, без добавката от 50лв, тоест ако си взимал 400, заедно с добавена 50лв, проценти ще се смята върху 350лв, а добавката от 120, дефакто ще е 70лв,защото депутатите махат 50лв и вместо това дават 120

Обмислям нов екстремен туристически продукт за богати чужденци. Преживяване в България (държава от ЕС) с 300 лева. Предлага се в два варианта: - Преживяване с 300 лева на седмица - Преживяване с 300 лева на месец (екстремен вариант)

Предлагам нова атракция: Депутат, вързан за кол и купчина камъни на 5 метра пред него. Да има и награда за летовника, уцелил го най-много пъти с 10 камъка.

Ъъъъ, не може така, после кой ще гласува да ми вдигнат пенсията с 20 евро.

Карамански е предложил актуализация на пенсиите да е от 25декември,а не от октомври, с гласуване на ИТН, Манолова и Ристьо е минало в бюджетната комисия, утре ще се гласува от парламента, 120 лева добавка към пенсиите остават до края на годината

А ако беше се научил поне малко да пишеш правилно, все пак наистина за последно можеше и някой да ти обърне внимание.

Е ходете по партийни събрания и им ръкопляскайте на тези говеда. Нарочно не дават повишение, защото трябва да си гладен и каквото ти подхвърлят после да им целуваш гъза. Виждате ли , че работят като добре стикован оркестър. Имало опозиция - лайнари са всички до един. Дано някога ги споходи това, което чустват и изживяват пенсионерите. Пенсионерите се чудят до къде да отидат на екскурзия - я на Малдивите я на Да- вос я на Лазурния бряг. Е да знаете - Господ дали има или някаква друга Сила, но ви заклевам, ще ви стигне.

Поета е казал: Не народ, а мърша !

абе сто пътя ти казах бе, научи се как да пускаш канчата с палмичките на български че тука илектората е прозз, ма ти явно си не можеш

Добавките към пенсиите трябва да паднат. Те бяха направени, че ГЕРБ да си купят подкрепа след протестите с държавни средства. Но това не може да продължава вечно. Някаква компенсация в самите пенсии, че да не е голям удар. Но да се увеличават е като бомба със закъснител. Когато се премахне, ще се взриви.

Закривай кочината НС,за какво са ви пенсии.

Данчо ментараджията ще оправи нещата хахаха

Но Доган разпределя порциите.

Вътрешен преврат сваля Борисов както Тодор Живков, трима искат шефския стол в ГЕРБ Боричкането да започне сега... БГНЕС Важни фигури в ГЕРБ са на път да извършат тих преврат в партията и да отстранят лидера Бойко Борисов. Това трябва да стане по елегантен начин с обяснението, че той сам се оттегля и ще изпълнява почетни функции. Това разкриха пред Фрог нюз членове парламентарната група на ГЕРБ. Доскоро никой не смеел да говори открито за подобно нещо, но откакто сикаджията заявил пред някои от тях, че смята да се кандидатира за президент, назряла идеята за неговата изолация. Още повече, че неговият мандат като председател изтича в края на годината. Те били категорични, че бившият премиер е обсебен от сегашния държавен глава Румен Радев и омразата му към него вече е в стадия ненавист. Затова и поведението му станало деструктивно, а изказванията му излъчват агресивност, кометираха още източниците ни от партията. Според тях Борисов трябва да си тръгне, докато провалът му не е станал катастрофа. Сценарият щял да прилича на десетоноемврийското сваляне на Тодор Живков с благодарствени думи от негови кадри. Освен това все повече гербаджии смятат, че Радев има реални шансове да спечели напреварата за „Дондуков“ 2, което за него ще е втори мандат, но за Борисов ще е огромен шамар, а ГЕРБ ще изпадне в глух коловоз. Вече се оформя и мнозинство, което подкрепя идеята Томислав Дончев да заеме лидерската позиция. Смята се, че той най-добре би се справил в новата ситуация с укрепването на структурите в страната, които са доста разколебани след зашеметяващите данни за корупция по време на Борисовото управление. Много от хората не желаят да бъдат свързвани с грабежа на десетки милиарди, защото нито са участвали и дори не са знаели какво става. Другият конкурент за стола на Борисов – Даниел Митов, нямал шансове в конкуренция с Дончев. Той не се ползвал с доверието на гербаджии още от привличането му в партията и спускането му за депутат, а после и като кандидат за министър-председател. Амбиции към поста имала и Десислава Атанасова, която смятала, че тя е двигателя на парламентарната група и нейни били тактиката и стратегията на поведение на депутатите. Верни на Борисов висши кадри обаче твърдо стояли зад това той да води партията и занапред. Между тях се откроявали Николина Ангелкова, която представлявала интересите на известна групировка, Цвета Караянчева, която изпадна от парламента и се надява на Борисов да я върне в играта, Деница Сачева, проф. Костадин Ангелов и още неколцина. Преобладавали все повече реформаторски настроените, които виждали, че с Борисов партията няма бъдеще. Очаква се в близките седмици да се задействат процеси на промяна и обновяване на втората по брой депутати в НС политическа сила. Демонстрацията на сплотеност била само за пред обществото и медиите, но всъщност процесите на вътрешни колебания и недоволство в партията се знаели отдавна, но за тях било изрично забранено да се споменава.

Вчера БСП тотално се дискредитира стана съучастник на капана който запожиха ДПС, а всичко беше много просто Мая Манолова ви го каза преизчисляване на пенсиите с предложението на служебния кабинет плюс 50лв по мерките за ковид

Да, Корнелия се писа на много хитра и опита да плете на няколко стана, и стана пределно ясна! Ясно е, че я е страх от Гешев и тя си знае защо, ясно е, че там текат традиционните им задкулисни игри и договорки, докато се прави на честна и на опозиция... Интересно бе подмятането на свинаря-назначен бизнесмен (и партия с Борисов и онези зад него) Гергов, как Корнелия му се обадила, минавайки покрай Пловдив, да се срещнат и му казала, че държавата гори, и как се развиха публичните престрелки между “старите семейни приятели” Гергов и Корнелия Нинова. Друг интересен план е подмолната битка, която Корнелия води срещу заклетия враг на Борисов (и Доган и Пеевски) и шайките им - президента Радев!

Най добре зимата да си вземем малко почивка от гласуването залудо.

Странно, когато трябва да гласуват увеличение на заплатите си нямат проблеми. Като скала са единни. Странно е също защо в този бюджет не се обсъждат и парите за техните заплати. От години няма увеличение на пенсиите. С тези подигравки към пенсионерите наистина ли си мислят че ще имат успех на изборите - особено другарите от БСП. Дават ли си сметка че пенсионерите не са чак толкова изкуфяли за да се връзват на подигравки и лъжи. Ех, какви безсрамници ни управляват. Няма отърване от наглеци. СИТ НА ГЛАДЕН НЕ ВЯРВА! Парламент пълен с милионери и лъжци!

Кое му е странното? Иначе, странно е, че все още дремем.

Не се казва електорат, а С У В Е Р Е Н !

В "Автомагистрали" бою толупа е "раздал" аванси и сключил договори за 7 години напред за 3,2млрд лв!

Еххх, 370 левчета пенсия ... Да се чуди човек за какво да ги изхарчи, ехх живот, живот, мечта, кеф на буци, якоооо, юхуууу. Ама те даже не са го и решили още, може и на 300 лв да остане, якааааа гавраааааа.

ИТН са позор за нацията. След ГЕРБ мислех, че по-лошо не може да стане, е могло дойдоха глупаците от ИТН. Дано в следващия парламент няма нито един от ИТН( има такива наглеци).

Крадците от правителството на Радев си правят сметка да приберат едни милиарди .Ами по- добре тея пари да се дадат на пенсионерите , отколкото на Радевата Мафия .

абе , циганска свадба , много се обещава , нищо не се дава

Дебили, алчни, мизантропи. Иначе за вашите заплати, когато трябва да се увеличават, сте много единодушни и на деня се гласува. Сухите пръчки, нашите родители, които са работили за тази държава по 30-40 години, за разлика от вас са мизерстващи, нали?! Грях ви за ненаситността, простотията и безчовечието.

Педерасти накрая нищо няма да дадат на пенсионерите

Напротив. Депутатите решиха - че им е през оная работа за пенсиите. И следващите така, и по-следващите и хахахаха, пенсиии, хахахаха. Гласувай стадооо.

Трябва да се отбележи ,че пенсионерите са най-онеправданото съсловие в държавата. Те вече са изстискани като лимони,болни са ,нямат енергия ,каквото дали-дали , много малко от тях могат още нещо да дадат.Това значи властта да не се съобразява с тях,нека се тътрузят по улиците ,нека ги подритват ,нека циганите по селата и не само там да ги убиват и ограбват.,нека ровят в кофите за боклук ,те вече не са интересни ,нека чакат своят мизерен край .Това ,че някога са били млади енергични ,пълни с живот и мечти ,вече е без значение.Държавата трябва да следва своят еврогейски,демократичен и неолиберален път , а не да се съобразява с нечии възрастни майки и бащи.

Не ги е срам! А заплатите си си увеличиха!

Депутатите да не са станали такива ,че да се грижат за пенсионерите.Те са там да прокарват лобистки закони и да защитават както интересите на олигарсите ,така и своите, които са функия на предходната защита

ДО КЪДЕ ИМ СТИГА НАГЛОСТТА БЕЗГРАНИЧНА НА ПАРТИИТЕ НА СТАТУКВОТО, АСЕН И КИРИЛ НАМЕРИХА 2 МЛРД ПРИХОДИ, А ТЕ СЕГА СЕ ЧУДЯТ КОЙ ДА ПРЕДЛОЖИ ПОВЕЧЕ ПРЕДИ ИЗБОРИ, ПОПУЛИЗЪМ И ДЕМАГОГИЯ, ДЕТ СЕ КАЗВА НА ЧУЖД ГРЪБ 100 ТОЯГИ СА МАЛКО НАЛИ НЯМА ТЕ ДА ГИ ДАВАТ, ПРАВЯТ СИ ПИАР. И ГЕРБ И ДПС И БСП БЯХА НА ВЛАСТ ДЪЛГИ ГОДИНИ НЕ ДАВАХА СЕГА А МНОГО ЛАРЖ, АМА НАРОДА НЕ Е ПРОСТ И ЗНАЕ ЧЕ СТЕ РАЗБОЙНИЦИ

Кат си протестър, що не си на днешния протест , или няма заплащане . Плащат ти да тролиш . Събрали 2 млрд. Това да не им е бащиния . Тези пари е редно да се дадат на пенсионерите , а не на олигарсите плащащи на Радев и крадците от правителството му.

Радвам се, но ще се радвам още повече, ако утре депутатите за 3 минути си актуализират заплатите за последното тримесечие. Тъпички сме си ...

Това беше първата и единствена работа на предният парламент и всичките лекенца бяха единодушни. Гласувай стадоооо.

Правителството на Радев иска актуализация на бюджета и повече , за да дава пари на олигарсите и свързани с тях фирми . Ами , щом иска повече пари , нека те поне да отидат при пенсионерите .

ГЕРБ пак се правят на Мърши ! Стига се правихте на Тикви ! Вдигайте пенсии и за майки с деца за възрастните ни Родители , глупаво е да ни пробутвате , че Държавата ще фалира , това са хитри думи на Лицето Методиев Борисов , което временно на свобода ! Това лице има в къщи Чекмедже и поне 100 или 1000 чекмеджета в Офшорки ! Време е за отмъщение към Политиците !

Пак герП ти бъркат одзаде ? Къде видя да не искат да вдигат пенсиите тролче

Толуп , ти искаш парите да отидат при олигарсите ли .По-добре за пенсии ГЕРБ иска да се увеличат пенсиите със 100 лева .Ти защо плюеш против това ?

ГЕРБ лукавят ! За 12 години нищо не направиха за пенсийте , а сега искат да вдигнат , но така извъртяха за да не мине предложението ! ДОЛУ ГЕРБ ! Тиквата в Затвора !

В ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ САМО КРЕТЕНИ ! кОГА ЩЕ СВЪРШИ ТОЗИ ТРИУМФ НА ГЛУПОСТТА ????

Когато електората се спомине.

Не се казва електорат, а СУВЕРЕН !

Баш електорат си е.

само чалгарите се оказаха против нещичко да се подхвърли на клетите пенсионери? А уж така милеят за народа, та се късат...

не разбрахте ли, че всичко в държавата се о..ра, след като в парламента влязоха чалгарите и мутрите? Затова на следващите избори - вън от парламента, че да миряса държавата!

Бавят актуализирането на пенсиите, защото се надяват повечко да измрат. Ама и те ще остареят. А за тях пенсии няма да има, защото никой не ще да внася. Даже и по 100 лв. на всички пенсионери, както каза Нейков няма да има. Така че "хитрата сврака с двата крака". Има обаче един начин да избегнат този край - ако умрат млади.

могат да профукват стотици милиони за избори, докато се натъманят в парламента , дори окото не им трепва, а вямало пари за хората, които са я направили тази държава, която те сега крадат!?!! де пусто дърво, де..

Майка ми е довела на този свят десетки пора, а пенсията й е 300 лева.Това е огромна тежест в душата й и чак не иска да говори от обида. Цяла зима мръзне, защото трябва да си купува лекарствата за хипертония и подагра и не остават пари за отопление. ПРЕСТАНЕТЕ ДА СЕ ГАВРИТЕ С РОДИТЕЛИТЕ НИ, ЧЕ НИЕ ЩЕ ГО НАПРАВИМ С ДЕЦАТА ВИ!

е, нищо. парното нали се дигна с 40%. БРАВОС! ГЕНИЦИД!