Коментари - Даниела Везиева: Бизнесът е много притеснен заради рязкото поскъпване на тока | Бизнес.dir.bg
назад

Даниела Везиева: Бизнесът е много притеснен заради рязкото поскъпване на тока

Мярката от 50 лева за всеки потребен мегаватчас електроенергия не изглежда достатъчна за фирмите, каза министърът

Обратно в новината
| Редактор : Александра Ангелова

Коментари - Даниела Везиева: Бизнесът е много притеснен заради рязкото поскъпване на тока | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като бизнеса се управлява от НЕкомпетентни хорица, кво да стане? Поне от 10г е ясно накъде отиваха нещата (поне за всеки що годе нромален инеженр беше ясно). Защо бизнеса си траше кат бит п....? Защо не се бореше за Белене? Защо пееше "осанна" на Боко и изобщо на политицте? Е, дойде видовден.

Елементарно и бръзо проверимо е че това се случва навсякъде по света в този момент! Защо в България се мисли че за това са виновни българските управници?

Това се случва не по света, а в ЕС. В останалата част на света цените растат но от инфлацията и това е лесно проверяемо. И, да вината на нашите не е 100%, безумните решения вземани в ЕС са голям проблем. Но, нищо не пречеше да се не напиняме с соларктие и перките. Нямаше абс никаква необходимост от това, но сички видяха далавера и се хвърлиха към нея. И, нищо не пречеше Белене да работи, да проодава ток скъпо, държавата да прибира разликите и да субсидира бизнеса. Но от "експертите" дет уж съветват политиците едва ли има и един реално компетентен. Мислех че поне в едрия бизнес има разумни хора, но след като говорих лично с някои наши "бизнесмени".... те виждаха в соларктие и перките "нова технология" . Викам - ок, нова на 100г поне, но тя е енергетично безмислена, само ще изтегли ресурс от всички ни, накрая хората и пари за хляб няма да имат, и това дето сега продавате няма на кого да ог продавате... Викат ми - споко, ше има пазар за новите технологии (и иди обяснявай че последните нови технологии са от 60те години на минали век) И това е

Производителят не може да притежава разпространителната мрежа, трябва да има ЕРП-та, но само те не са достатъчни. Трябва да има много търговци на ток и да се либерализира пазара. А, изведнъж цените скочиха ! Нищо, ще въведем още едно звено - клирингова къща и работите ще се оправят. Колкото повече играчи, толкова повече административни разходи, маржове на печалба и начини да си прехвърлят отговорността един на друг.