Бюджетната комисия завиши приходите със 760 млн. лева заради очаквани по-високи постъпления от ДДС

Приеха предложения за нови храмове и ремонт на действащи, както и повече средства за селскостопанската академия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

760 mln от ДДС? ама това ДДС нали знаете, че е от джобовете на гражданите? Не го плащат фирмите!!!!

Както казва боко те ги събират ние ги харчиме...пфууу

Боко тиквата,говори само глупости.

А някои коментиращи мълчаха когато Тиквата возеше бистришките тигри на Фалкона.

тебе ли да те вози бе , мухльо?

Увеличете минималната заплата и махнете тавана на пенсиите че станахме посмесище за Европа

Мдааа...отново гроб и дрепесето разполагат с парите ни. Целят се в църквите. Индулгенции ли плащат???

Сега ще им олекне,пак ще бъркат в гърнето с меда.

Ей тз .. приели с 100 000 лв. да се направи църква на остров Кипър. Толкова сбъркано това предложение че не знам от къде да почна да го критикувам.

Тия много българи там кьопави ли са .. като искат църква да съберат пари и да си направят ... не българската държав ще строи църкви на хора които пплащат данъци в друга държава ...

А защо няма нито една новина за това, как в момента масово се изнася сърното от България?! Дарове се товарят директно на нивите и от там към Оряхово, Дунав мост, пристанище Варна.. турски тирове возят директно към Турция…. ???! Защо мълчите бе журналя продажни??!

Отидете на пристанището,в Оряхово,та да видите,как се изнася зърно,със шлепове от фирма Октопод.

Браво на Асен! При Боко нямаше такава събираемост в държавния бюджет, защото много отиваше в шкафчето му. Така казват запознати, ха,ха...

приходите зависят от цените- ниски цени-ниски доходи високи цени по - високи доходи.

Лъжеца и Крадеца да се държат по-далече от парите , че всичко ще ошушкат . Айдуци !

Който го е гледал внимателно, през цялото време ДПС, ГЕРБ , Итн и Възраждане гласуваха политически . Просто тези партии не се търпят вече. Толкова разрушителни и злобни са.

Стотинки, а се крадат милиарди от корпоративния бизнес!

==== Страните от Европейския съюз въвеждат нова входна такса. Новата програма беше обявена днес. Известна е като Европейска система за информация и разрешение за пътуване. Влиза в действие от следващата година. Входната такса ще е от седем евро. Това включва България, Хърватия, Румъния и Кипър. Тези държави все още не са част от Шенген. Всички посетите, които пътуват в страните без виза, трябва да се регистрират в обща програма. Въпросната такса ще се плаща за онлайн заявление, което те ще трябва да попълнят преди пристигане. ==== Така, това По Всички Дефиниции си е Не Само Виза, а и Платена Такава!

Референдум и да излизаме от този евроГейски бардак, койот по нищо не се различава от СССР, дори е по пропаднал.

Няма Такова Крадене на Българският Работещ Р0б : "допълнителни средства за Българската православна църква и за за мюсюлманското вероизповедание от 5,8 млн. лева, като средства са компенсация заради високите цени на тока."

защо, след като 1000 човека се борят с градушките се плаща на външен изпълнител за тази дейност...

О, де да беше САМО при градушките...

агенцията за борба с градушките покрива с ракетен способ една част от територията на България, главно в Дунавската равнина и южните райони до Сливен и Хасково. За съжаление голяма част от непокритата част, където където също има градушки се отдава на частна фирма за борба с градушките със самолетен способ.

ПП отказали на президента да отидат на консултации, защото Асен Василев бил зает с Бюджетна комисия. Тогава кой лети с правителствения самолет за Анкара? Да не би да е Кирил Петков? Подобни полети се осъществяват за тримата първи в държавата. Двама от тях (Румен Радев и Мирослав Иванов) са доказано в София. Защо няма никаква информация от МС за това посещение?

Министърът на енергетиката Николов е летял с Фалкона до Анкара.

Бюджетната мафия има задачата бързо да мести парите от единия джоб в другия докато всичките влязат в техния....

Искам всичко да изхарчат и тогава ще се види, колко сме българи

Благодаря на герб и дпс, затова че не се прие увеличение на акциза за цигарите от първи юли.

Tи направо си "изпушил" с тези благодарности към Доган и Борисов.

При " борбата с градушките" Това, че хем има 1000 души, хем и частна фирма не е общоизвестно И тази и миналата година, не действат много ефективно

Щото докато си лежиш и пишеш в момента в няколко района на България не се допусна падането на градушка....

Защо?

Че то навсякъде, където е бюджетно е така. Нормално чиновниците дори задачата на външните изпълнители не могат да дефинират коректно.

Свещите в църквата от 40ст станаха 80ст,това са най евтините

Дреме ми...

Билетите до морето за една нощ се качих с 5 лв, от първи юли още с 20% ще са отгоре

То лева се обезценява с бясна скорост както и Еврото и нормално приходите да се увеличат като сума. Но проблема е, че на населението разходите растат по-бързо отколкото приходите и хората вземат все по-големи заплати а стават все по-бедни.

Инфлация

"По този начин приходната част се увеличава от 33 352 529,3 хил. лева на 33 353 289 лева" Математиката в Дир-а явно не е точна наука...

Разликата е 760. Пробвай пак.

Кокорчо казва че плюс, а е минус, Пробвай пак.

дадоха и на МВР-то за +20% на заплатите, по случай успешната реформа. А тя е че им купиха нови компютри и разместиха няколко селски участъка. Честито на данъкоплатците.

И на военните дадоха, за да ходят с чисти уши на работа...

Като гледам Кокоре колко е щастлив значи бензин и дизел ще минат 4 лв още другия месец, иначе няма от къде да дойде това ДДС.

Просто идея ... ако направят дизела и бензина по 5 лв и бутнат инфлацията от 20 на 30 % ще могат да си пишат още повече приходи в бюджета които да изглеждат чудничко на хартия

Дайте новина защо Кирил Перкоф беше за няколко часа в Анкара днес?

Кокорестия гей, дето само духане му е в главата, кога ще му щракнат белезници за ограбване на бюджета и 9 млрд за 9 дена?!

Госпожо Соня, Бай Тулуп НОНСТОП разправяше, че всеки ТРЯБВА ДА ХАРЧИ ТОЛКОВА, КОЛКОТО Е СЪБРАЛ. ПРАВИЛНО! Е, за 6 ВЕСЕЦА А василев събра 8 МЛРД. ЛВ. ПОВЕЧЕ ПРИХОДИ; ОТКАЗА ДА ВЗЕМЕ 700 МЛН. ЛВ. от ГЛАСУВАНИЯ от ГЕРБ ДЪРЖ. ДЪЛГ / ТАВАНА на НОВИЯ ДЪРЖ ДЪЛГ / и РАЗПЛАТИ 8 МЛРД. ЛВ. РАЗХОДИТЕ към края на НОЕМВРИ ЗНАЧИТЕЛНО ИЗОСТАВАХА от ПРИХОДИТЕ заради БЕЗВРЕМИЕТО / ИЗБОРИТЕ / и в КРАЯ на ГОДИНАТА / през ДЕКЕМВРИ / държавата СЕ РАЗПЛАТИ по СКЛЮЧЕНИТЕ ДОГОВОРИ. ПРОСТО е, но НЕ Е за ПРОСТИ ХОРА.

Никакви пари за простото племе ! Да стягат колана както ги беше научил банкянския !

Запретвайте ръкавите за задължителните ваксини на есен, че нашите евроатлантици: ПП, ГЕРБ ДБ, ДПС са заделили и одобрили 770 милиона за "бъркочи". Посраният кравар Джо съобщи официално, че зимата ни чака нова Пландемия. В същият дух, днес другарката, баба Радка - съветничката по здравните въпроси на Киро - тъпунгера, обяви ,че на есен връща маските щото страшният вирус се завръщал. Гласувайте пак за тези фашизоидни продажници!

Явно войната е на свършване, друго нещо да ни държи у ред трябва.

В действие

Раздават пари, които още не са прибрали. Отвратително.

А сега някой да обясни. Нито заплатите, а още по-малко пенсиите растът с темпа на инфлация. Да приемем, че в хората има 120 лева, че е по-лесно за обяснение. В тези 120 лева 20 лева е ДДС. А сега Асанчо като един дето е слушал нещо в Харвард, но и той не знае какво, да каже как ако доматите от 4 лева станат 5 ще влезе повече ДДС като при 4 лева човек ще си купи 30 кг, а при 5-24 кг. Та как като имаш 120 лева ще влезе по-голямо ДДС.

Мачкат ни. По-просто обяснение няма. По-прости сме само ние, които търпим. Бъдете здрав.

Това не е повишена събираемост - просто заради инфлацията изплащаното ДДС е с 20% нагоре. Ако продам един хляб за 1.20 държавата ще вземе 20ст от ДДС, но ако го продам за 2.40 ще вземе 40ст.

Добре че Спеца събира пари, инак 760 милиона нанайси..

Понеже народът е прост, животът става тежък, скучен. За почти всички икономически светила, писали по-долу - Асен Василев не иска нови харчове. Новите харчове са гласувани от герб и итн. Сложно ли ви иде за осъзнаваме това? Чете се само заглавието или цялата статия? Като се чете, разбира ли се?

И дпс, разбира се.

Всуе се морите да обяснявате на ФУНКЦИОНАЛНО НЕГРАМОТНИ.

Ще отидат в сивото иконом

Да - ще се вдигнат преходите от ДДС - особено с намаленото в 2-3 пъти потребление - от умрЕл пИсмо, нови свежи заеми да очакваме…

Дневник от 6 часа не работи, коментарите са забранени......скоро и Дневник ще е забранен и неоткриваем в гуглето....

ей, големи манипулатори сте, естествено е, нали и цените са в пъти по-високи, а ДДС е 20% - защо не говорите за доходите, те вдигнаха ли се???

А МИНИМАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА КОЛКО СТАВА. РАБОТИМЕ НА МИНИМАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА.

Ауууу!!! какви ,,успехи" имат господата.

Вдигат се цените с 10%, значи и ДДС с 10% повече. 30% инфлация=30% ДДС още 50% инфлация=50% ДДС! Хайде всеки да види колко е постъпленията от ДДС миналата година. И като знаем,че сега ще е с 760 милиона повече - лесно се смята: Колко процента ще е инфлацията до каря на годината.

ДДС се плаща върху грос маржа на стоката. Марж = Приходи - Разходи. Приходите се вдигат с инфлацията но също и разходите. Та добавената стойност може и да падне при някои стоки/услуги ако производителя не успее напълно да пасс-не ценовия скок нагоре по веригата. Приходите от ДДС могат и да паднат тогава. Естествено при други данъци като ДОД, инфлация = повече данъци.

ДДС се плаща от крайния потребител - населението. А се внася от всеки по веригата. Друг е въпросът за дупките в закона, дето позволяват точене на ДДС.

Абе то сметката е такава,ако.......се запази потреблението.А то се свива,свива....Какъв ДДС ще ми начислят на доматите от село?Ако някой не е гледал,тепърва може да започне.

Колкото са по-високи цените на Про100Киро, толкова повече са 20% ДДС за Кокорчо. Интересът клати феса. Плащай народе !

"Заради очаквана повишена събираемост на ДДС Комисията за бюджет и финанси увеличи приходната част в актуализацията на бюджета за тази година с още 760 млн. лева" Как беше.....рибата в морето те тигана.........

Кризааааа!