Бум на заявките за доставка на втечнен газ в Александруполис

Синьото гориво от Александруполис ще захранва потребители в Гърция и цяла Югоизточна Европа

Обратно в новината

Коментари - Бум на заявките за доставка на втечнен газ в Александруполис | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пак ще ни захрани с руска газ,само че на демократични цени за превоза от мурманск до гърция,а нашто хъбче пак чака бобена атака

КОЙ ЩЕ ГИ ПЛАЩА РАЗЛИКИТЕ?

Реват русоробите! Нема да има дори копейки за бояришник! БУХАХАХАХАХА

А цента?

Къде има снимка?! Видях само една карта с предполагаеми трасета и една припечатка от гугъл ърт.

соросоидите казват - няма значение цената! Свободата няма цена! ще даваме пари да строим, ще плащаме по-скъпо и т.н. Абе боеко кво напрай с неговия хъб?

ти нали одиш още с каруцата в якорудската гора за клечки,ква газ те гони бе джанъм,ние си доставяме по тръбите руската,а ваште ора от булгаргаз ни ръбят с цената,ама нали хамери ще ни доставят руската газ и ти си във възторг от цвиленето

Цената ме кажи, цената! Количеството! Другото са редки лайна които лапаш.

На Овчовците изведнъж им причерня пред очите. Получиха лек световъртеж..Разбира се, един дебил плахо пита за цената..Ами, щом има интерес, как мислиш, рубладжия?

Пуска се пробна пазарна процедура , интерес към доставки проявяват независими частни търговски дружества , нашите ЧебуРашки пак си лаят за цената ! Явно цената е доста по-изгодна от тази на руските олигарси !

ние колко газ заявихме????????????

къде е канадската деменция? защо не се е включил още?

може и говно на тройна цена да е,ама е от елитна крава наебана е в мурманск

А защо си заблуден ? По рождение или от употреба на одеколон, не по предназначение?

раССия вече е бита карта! Всичките им газови проекти се провалиха! Петрола поевтиня! Свърши тяхната! Останалото ще е пореден разпад и агония в цяла евразия! А путин ще се присъедини към садам, муамар, чеушеско и милошевич!

за 5лв. Те искат предплащане.

Тепърва ще ревете, путлерски тролове!

се прекръстило на орс,или кухината в мозъка ви е еднаква

цените вместо да ядеш лайна!

Втечненият газ няма начин да бъде по-евтин от тръбния. Между другото Газпром има вече два огромни терминала за втечнен газ -единия на п-в Ямал, другия на Сахалин, но това са за доставки на клиенти до които няма тръби - Япония, ЮК и так далее

Може би след години , като американците спрат да доставят оборудване за сондиране и добив на нефтопродукти на руснаците , от този терминал ще се доставя газ и за ватенките през България и Украйна !

2008г петрола беше 42 бакса 18мес подред. краваросите ръчкаха грузинските мекерата на наакашвили да стрелят по мирни граждани. Тогава пак имаше платени швестери като теб дето ревяха - Русия пада-а-а-ааааа, петрола пада-а-а-а-ааааа. 3 Януари 2019-та сме. И ти ше си минеш по реда. И тебе ше те ровим.

а ти ще си пълзиш

деменцийо канадска, пиши си с твоя линк бе крадец!

Рибата /пардон газът/ е още в морето, а вече слагат тигана.

от само себе си. Провалиха ги вашите началници под мъдрото ръководство на фашискта америка

а кажи цените!

си ял недоварен бобец и се опитваш да напълниш хъбчето на баце

това да не същият втечнен газ дето Полша обЯви че внася на терминал , като купува втечнен газ от Руся и го представеп за американски.Също като американският шистов газ ама внос с танкери от Русия.Хахаххаха абе вие за идиотил ли вземате хората.Вече 20 години все амлетранивни източницзи чакаме и накрая ЩЕ ЩЕ ЩЕ дойде газ от ЛУНАТА.ХЪбА МЪБА и ПРОЧИЕ СМЕШКИ.

Глупости на големи търкалета. Кеф ти газ от Катар, кеф ти от Израел или Кипър. Патоците увехнаа.

Ами те това го направиха отдавна със санкциите и какво - пръц, Русия няма никакъв проблем да добива вече 4,5 години без американско оборудване

Цена?

!!!!!!

17.10.2018 г. Дир. Бг "Полша ще купува втечнен природен газ от САЩ на цена, почти 30% по-ниска от тази, на която купува сега руски природен газ от "Газпром". Това обяви шефът на държавната енергийна компания Петър Вожняк, цитиран от РИА "Новости" Страната вече извършва активни доставки на LNG, като досега са получени 13 танкера LNG от различни направления - както от Катар, така и от САЩ. Само за периода от януари до юли тази година Полша е увеличила вноса на LNG с 60 % в годишно изражение в стремежа си да намали зависимостта от руския природен газ"

Прецакахме Бургас - Александруполис и някои наши продажници много се гордяха с този факт. А сега - те гърците си знаят интереса, ама ние като сме толкова печени ще диверсифицираме доставките, ама с поне 30% по-скъп американски газ. Така де, нали сме отявлени демократи и самаряни, нека да помогнем на "братския" американски народ. Зер те нали ни помогнаха преди години с една мухлясала царевица, а сега продължават да ни помагат с ГМО и намерение да ни вкарат във война... Честито българи, честито глупаци.... пардон - юнаци!

Ето ви ги цените - 30 % под тази на ватенките !!!

А американските танкери зареждат в Мурманск. Щом има мющерии да плащат ще им продаваме. Клиента трябва да бъде задоволен!

абе талибан те руснаците от 10 години не купуват нищо от гетото ФАЩ ти за сонди ми говориш.След супе "санкциите и изолацията" Русия нещо увеличи и без това огромнитяа си търговски излишък на 320 млрд.долара годишно/износ-внос/ и излишъка в платежният си баланс +200 млрд.годишто.А ти си натовари камилата с водоноски и купувай газ от Амджикистан ако искаш.

ние на каква цена ще купуваме бе гордия пръцковец,аман от прдящи козяшки мехове

Най-странното в цялата история /и истерия/ е, че собствениците на една дребна компанийка с наименование Гастрейд /не е Газтрейд/, събират поръчки за бъдещи доставки на газ без да обявят цената, която вероятно и те самите не знаят.

да не упражняват болните си мозъци ядейки говна а ДА ПОСОЧАТ ЦЕНИТЕ НА ГАЗА ОТ КАТАР САЩ И НЕЗНАМКЪДЕ СИ!!!!

"Изключително успешният резултат от първата фаза..." А последната фаза ще да е като се обвържат всички и зай.ебеме Русия УСА-то да вдигне цените и да си, и не само ние, вкараме автогол.

първо пропуснал си ПОЧТИ. но по-важното е ЩЕ! ЩЕ купува, ЩЕ доставя... на практика в момента върви реверс на руска газ от Германия...

така ли ти казаха на козяк?ХАХАХАХАХАХАХА

знам те и на източното крайбрежие на САЩ доставяха газ ама с руски танкери от руски завод Ямал СПГ.Че така и Полша имамалко американски газ ама купен от Русия.

Така, така. Идва края на руския газов колониализъм. Може и да продължим да купуваме от тях, но само ако е изгодно. Отделно скоро ще направим връзката с Турция и ще имаме газ и от азерите. В бъдеще може би и от Иран.

Yann

А защо просто не сравните доставните цени на втечнения газ от САЩ с този от Русия? Нали е свободен пазар? Кой идиот ще купува втечнен газ при тези цени? Нали Полша построи такъв терминал? Защо тогава Германия строи Северен поток-2 а не купува от американския?

Компаниите, заявили интерес в пазарния тест, са не само от региона на Югоизточна Европа, сред тях са и част от големите международни търговци на газ. -------- но руските тролобити се загрижили за тези големи играчи... да не им е скъпо де... има да ревете!

Азерите продадха концисията на Газпром. Ти в кой век живееш?!

Край на монопола на Газпром!!