Брюксел официално отпусна 33 млн. евро за интерконектора между България Гърция

Планира се националните газови системи на двете страни да бъдат свързани до края на 2020 г.

Обратно в новината

Коментари - Брюксел официално отпусна 33 млн. евро за интерконектора между България Гърция | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това не може да стане.

33 млн евра? Че то за кого по-напред - за гръцките крадци, за нашите или за европейските?! Това е подигравка с демократичното строителство!!!

Нов колосален успех на правителството на д-р Борисов в борбата за икономически просперитет, ликвидиране на мизерията и бедността, признание за успешно Европредседателство и утвърждаване на газовата стратегия - хъб "Балкан", духовно израстване по пътя на възраждането и възхода на България! Благодарни сме, гордеем се с вас и ГЕРБ!

Отново вой и агония за рубладжийския трол! ХЕХЕХЕ

ние чехските пенсионери ги оправихме сега и гръцките "братя" ще оправим - хората са в криза дайте да дадем

важно е каква ще бъде ценатана газа?

Не, бе?! Що, бе?! Дайте да си купуваме от ГАЗПРОМ на дебелите цени! Нали сме русофили?!

По-ниска от руската.

Неблагодарници! Що не искате да ви дерем по освобожденски?

Нали всичко щеше да ходи в на Бойко хъба? Какви са тези ад-хок връзки?

Плачете руски тролове.

ще купуваме руска газ от Гърция, минала през Турция на ДВОЙНИ ЦЕНИ ГЕРБ - Видими резултати Газта като се оскъпи двойно и се купи от Гърция и става демократина газ не като двойно по-евтината съветска газ

И сега как ще се хранят задунайските партии?

Чукча писател си ти, не си читател.

ами за ватенките пак няма да има та се дръжте до като поникне тревата....сега на мода е веганството и кебпчетата са демоде пък и вредни за коремите на старците

От 30 години имаме газ на наша територия, но все още не е на достъпни цени за народа. Защо така бе господа политици?

Айде са видим колко ще струва втечнен газ от краварско. Да не ни омайват после,че цената е политическа и ще плащаме скъпо като самолетите.

съветски ти е мозъка зомби но понеже си пътник ще се правим,че не си жив вече

ИГОР НАСАЛИК ЕНЕРГИЙНИЯТ МИНИСТЪР НА УКРАЙНА в предаване по ТВ „112 УКРАIНА” на 24,08,2016-та си призна: „Да, ние плащаме по-скъпо за реверса от ЕС и към сегашния ден тази цена е 185 долара, но не сме доставили и един куб.м. от Русия. По прекия договор за доставка на руска газ ще плащаме по 140 долара за газ от Русия.” „Министър Теменужка Петкова в ПАНОРАМА: - Престои да изградим нови интерконекторни връзки, една от които с Гърция.. Водещ: - А от Гърция какъв газ ще идва? Теменужка :- От Гърция..ааа…ммм..там предстои да изградим интерконекторна връзка.. Водещ: - Като се свържем с Гърция, оттам какъв газ ще идва, откъде? Теменужка: - Ами отново от Русия. В. - И каква е разликата? Т. - Разликата е, че ще имаме независимост. В. - Нали все от Русия е този газ? Т. - Да, но доставчикът ще бъде друг. В. - Това не е ли същото, че ако ни спре водата в кухнята, ние да проверим в банята дали няма вода от друг доставчик?“ Отивам до банята да проверя дали са ми цъфнали теменужките!

Къде прочете, че става въпрос за руски газ ? Страховити тъпанари са бесепарските тъпнари. Направо е страшно, че такива дебили имат право да гласуват

Като купим газ на двойни цени спрямо сегашния, рубладжийски, по-добре ли ще ти стане??????? Сега ще ни дерат и гърци и турци, че и братята американци със втечнения.....

Ако не е Брюксел какво ще правим Как сме живели досега без Брюксел се чудя? Мария Гарргамел ще обясни как живот без Брюксел НЯМА! ДА с ГЕРБ към нищетата и мизерията

Още един ''експерт'', който ръси акъл, без да е прочел. Що да чете ? И без това, нищо няма да разбере. Таско, ти ли си бе ?

А сега си проверете сами прогнозата на ЕК за LNG-то - до 2023-та година ще достигне 1,6% пазарен дял от консумацията на Европа..

за съжаление вече не искаме да оправяме и руските пенсионери а гнома да ни плаши с ракети....да си ги храни той с каквото има и да се махат от тук

ами кво се пениш, значи все ще сме закачени за кремъските ти вождове. Що не си доволен и ревеш?

Ами чети бе чадо.. ТЕМЕНУЖКАТА НА ЕНЕРГЕТИКАТА ПО ПАНОРАМА СЪМ!!!

Видяхте ли, бе, хейтъри! Докато броите квадратурата на тия и оня, правителството на ГЕРБ работи!

Щом се пенят кремълските безродници - България е на печалба, а Русия скърца със зъби.

в този смешен сайт се възхвалява ГЕРБ и се трият неудобни мнения затова Ви бъзикаме бее глуупаци даже не можете да схванете леката ирония толкова сте зомбирани с вашите комунисти, диктатури и Путин пълни смешници сте и затова се забавляваме с вас

Айде да не смесваш оядените от корупция екс-комунисти със проектите на ЕК, става ли?

Че не е ли така ? На мен все ми е тая какъв газ ще купим, стига да е по-евтин. В случая с гръцкия интерконектор няма как да е по-евтин от руския. Няма как да дойде втечнен от майната му и да е евтин. Че прочети малко физика и направи някои сметки!

ей,в библиотекарския бачкат ченгетата,няма шега,че са изгладняли и оскотяли пък и чтаците им ги поприбраха та или ще лъжат като луди или ще трябва пак Балкана да хващат но пък Янко си знае работата:)))))))

Де ти е печалбата? Ако е по-евтин - съгласен, ама имам съмнения....

Ако не плащаме данък спокойствие на Гнуспром - не съм спокоен.

Из статията на DW - " Газовият хъб - пореден въздушен балон?" от дата 27.08.2016 - В същото време засега никой не иска да пренася газ от Гърция за България през пробно създадената реверсивна връзка, защото експлоатиращият я българо-гръцко-италиански консорциум иска невероятните 18 евро за 1000 кубическа метра пренос. Високите такси се диктуват от инвеститорите /50% от общия капитал принадлежат на „Булгартрансгаз“ – б.а./ които искат бързо да си приберат парите независимо от пораженията върху пазара и европейската политика за диверсифициране на източниците на енергийни доставки. Съдете сами кой в крайна сметка извлича ползи от така наложената конюнктура. Във всеки случай сред печелившите са и „добре мотивирани“ чиновници в държавния енергиен монопол. За тях най-важно е поредният заплащан от държавата енергиен проект да отвори своята разходна част“.. И за 30-те долара ОТГОРЕ ВЪРХУ ЦЕНАТА НА ГАЗА - транзитна такса за БУЛГАРТРАНСГАЗ, на ПЪРВИЯ САНТИМЕТЪР В БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ си прочетете..

Мокри сънища, с един партньорски кочан изотдздзе

Водкаджиите се гърчат . Слюнката им пресъхна от плюене . Това е само началото. Идва и газа от Израел и Кипър , Азербайджан и САЩ. Тогава да ви видим цените и ако искате ще ви плащаме в рубли.

Олигофрените на БСП(к) рипат като ужилени, щом стане въпрос за газ, който не е на изнудвачите от матушката им...Тяхната матушка...рубладжийска....Пък тъпи, ама тъпи. Как да обясниш на дебили, че ако си купят нещо от Китай, то не получава надценка от всяка държава, през която минава? Няма как, щото са по-кухи и от хралупи....

Абе стига сте ни пращали за зелен хайвер с тия стари картинки. Това е от времето когато бочко се лензеше за някакъв хъб... Оттогава изтече МНОГО ВОДА, МНОГО НЕЩА СЕ ПРОМЕНИХА, ДРУГИ ИЗЧЕЗНАХА... Айде малко по-сериозно. От гръчката връзка засега може да влиза газ от туски поток. Друг още не се е появил. А като опънат тръбите нагоре да заобиколят България можем да си внасяме руска газ и от Сърбия. Така натоварена с толкова такси ще може да се съпостави с шистовите боклуци, които никой никога не е виждал, защото американците купуват газ от руснаците и после я карат с 35% горница на поляците. :))))

точно тук в този сайт се подвизават всички "български патриоти" които със зъби и нокти защитават само интересите на русия...…..идва Видьов ден предатели мръсни,всичко се документира и след това ще строите белене както са ви учили,с бригадирски труд

ГЪРБОИДИ - що за откритото през 2008-ма год. НАХОДИЩЕ В ДЕВЕНЦИ ПЛЕВЕНСКО не пишете нищичко.. Та с него ТРИ ГОДИНИ можем да не внасяме газ.. Забравихте ли как с него през НОЕМВРИ 2012-та плашихме руснаците? Забравихте ли, че го дадохме на концесия на ТЕКСАСЦИ.. Новите ни Хамерикански братя... Нейде да сте прочели, че е доведено до промишлен добив? А сега си вижте как от 10% собствен добив през 2012-та сме на под 5% от изчерпващото се находище в Галата по отчетите на теменужкиното министерство..

Началото на кое?

и в допълнение да кажа само, че енел внася предимно руски газ в Италия, където ресурсът е повече от евтин, а в същото време се опитва да пробута азерски и турски в бг и гърция.

Ооо народе глупави, в европа 99% от хората ползват газ у дома и си гледат кефа, а нас ни баламосват как ще я транзитираме и ще печелим от това. Иначе се топлим на ток или на дърва. Глупци!!!

На гърците им нямам никакво доверие, да не кажа, че даже повече вярвам на турците, отколкото на гърците. И все пак, най-доброто решение за нас е една директна тръба Крим-Варна, стига руснаците да не изнаглеят като при Южен поток

Диверсификацията на газа е най-хубавото и велико нещо, наред с разнообразяването на енергийния микс, което ни се случва за последните 150 години в България! Досега ескалацията на цените винаги се отразяваше негативно на икономиката, но ето с либерализацията на пазара, обогатяването на общия енергиен микс, кохезионната политика - най-сетне, от утре започва стремителна конвергенция! И не забравяйте - диверсификацията е висше благо, диверсификацията е право, диверсификацията е ИЗБОР!

Началото на края на руския енергиен монопол в България, тролчо!!! Нещо да кажеш???

Па си вижте СОБСТВЕНИЯ ДОБИВ дет на КАРТАТА се пише... Че чрез ХЪБ БАЛКАН уж ша изнасяме..

сега изграждайте по-бързо тръбата и отрязвайте доставките от путин.