Коментари - Брюксел официално отпусна 33 млн. евро за интерконектора между България Гърция | Бизнес.dir.bg
назад

Брюксел официално отпусна 33 млн. евро за интерконектора между България Гърция

Планира се националните газови системи на двете страни да бъдат свързани до края на 2020 г.

Обратно в новината
| Редактор : Виктор Стефанов

Коментари - Брюксел официално отпусна 33 млн. евро за интерконектора между България Гърция | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цената на природния газ в Европа се срина с 50%. Увеличени доставки на втечнен газ доведоха до рекордно понижение. https://business.dir.bg/pazari/tsenata-na-prirodniya-gaz-v-evropa-se-srina-s-50 Чо стана тъпи руски тролчета? Къде се изпокрихте в миша дупка ?Къде са ви тъпите кресливи хленчения , че видите ли американския газ бил по-скъп от този на орките от сибир, и нямало кои да го купува ? Сега този АМЕРИКАНСКИ ГАЗ СВАЛИ ЦЕНИТЕ С 50% и няма да има кой след няколко години да купува газта на фалиращия газпром.

Интерконекторът Комотини-Стара Загора да влезе в експлоатация през 2020 година. Връзката ще осигури: - природен газ от Каспийския регион чрез Трансадриатическия газопровод, -както и втечнен газ от Гърция, чрез терминала – газ от Америка, Катар и др. Интерконекторът гарантира сигурността на доставките в Югоизточна Европа -газ от огромните находища край Израел и Кипър. Бавно и мъчително, малко по малко , стъпка по стъпка ватният гЪзпром УМИРА !!!

Цената е по-ниска, защото в нея не са включени данък „освобождение“, данък „православно славянско братство“ плюс комисионни за нашите съветски момчета в България. И скъпите ми ватни тъпи тролове, в Гърция руски газ в момента влиза само и единствено от България и няма как да ни го продават обратно по-евтино. Пък дори и да е руски, ако е по-евтин от този на Газпром, пак няма лошо за нас. Кофти новина за вас, откъдето и да го погледнеш.

Я шебека се изходи

Ето от къде идва газта за Европа. гЪзпром е все по-блозо до своя край, а от там и цялата бензоколонка раша. Россия решила закупать газ за рубежом. «Газпром» в ближайшее время намерен возобновить закупку газа у Туркмении. Такое заявление в интервью туркменскому телевидению сделал глава госкомпании Алексей Миллер после переговоров с президентом республики Гурбангулы Бердымухамедовым, сообщает «Интерфакс». Российская сторона с 2009 года закупала ежегодно около 10 миллиардов кубометров газа. Газпром има обща задлъжнялост 3,366 триллиона рублей или 52 милиарда долара, заради потоците на джуджака. Пари хвърлени на вятъра само и само да прецака Украйна. Наложи се Гъзпром да търси доларови заеми на 6% лихви. На ватенките вече им става лошо от газопровода ТАНАП. Това е началото на края на Газпром. Освен тази тръба ще има и други за Европа-от Катар и Израел. Американския газ за Европа също ще става все повече. В Южна Корея се дострояват още 10 кораба за газ за Америка. Със сегашните темпове на добив – Русия има залежи от газ само за още 7 години. Останалите неразработени залежи са много на север и не са евтини за добив. Русия към момента в състояние на санкции нямат нито пари, нито технологии, нито оборудване за да започне да добива газ от нови , неразработени находища. Разбира се добиването за в бъдеще на тази газ ще бъде много по-скъпа. И цената няма да е конкурентна за износ в Европа, в сравнение с евтиния Американски , Катарски и други доставчици на газ. Същото важи и за сланцевия газ в Русия. Кремлю делается плохо от газопровода TANAP. https://www.youtube.com/watch?v=fNC0DMo_EuE

Гърция ,Изреал и Кипър започват изгражандето на газопорвод през Средиземно Море. Догорова го подписха предди един месец, В цялата зона между Кипър и Изреал окткриха ноови находища на газ. Така че Гърция след няколко години ще стане добра алтернатива за газ.

Шило

А, дотогава? Има и действащи договори, с тях, какво ще стане?

вие все ни заплашвате, че Русия щяла да врътне кранчето през Украйна, въпреки че има договори, както казваш? Е, връзката с Гърция ще е готова догодина, така че моля - Газпром да врътне кранчето, щом са толкова ербап. Все някак ще издържим една година, обаче за Газпром кор долари и евра. После нали се сещаш какво става с тях?

Може да съм в Грешка . България е Прецакана отвсякъде - от 1 Януари 2020 , Русия спира транзита на Газ през Украйна , демек спира доставките и за България - бърза се за да купуваме Газ от Гърция . Гърция изтъргува със Северна Македония името - Присъедини Електропреносната си мрежа с Македония . България става Изолирана и Силно Зависима като Държава от Съседите си .

България е напълно независима посредством единствения си доставчик на газ - Русия, това ли искаш да кажеш? Щото ако искаш да кажеш това, плачеш за специализирана психиатрична помощ и то незабавно. И какво общо има името Северна Македония с доставките на газ от Гърция за България, или за всеки случай да набием негрите по навик?

Мечтите на идиотите.Набуко е пример.

Каналът се разширява важното е да тече нещо по него макар и руски газ от германия,гръцки газ от говнарника .Да бълбука нещо да се оправдават едни пари защото терасите са малки а и нямат сауна

Браво на ЕК ! Ако бяхме при евразийците сега щяхме да плащаме по 300 долара за природен газ , при 170 долара на световната борса . Не че сега не плащаме по 240 на "братушките" .

Еми нали бойко подписа договор 2011 бе! Преди него беше онзи омраз бакърджиев! Той па беше подписал до 2030!!!? Тъпанари, като подписвате договор какво ревете после?

Нещо си в грешка.Бакърджиев подписа договора ,а Р.Овч. го анексира като се намали таксата за транзитиране през България и даде възможност на руснаците да коригират цената спрямо курса на долара и инфлацията.

В грешка може да е бил баща ти или комшията! Това гейберите сте хем чепати хем кухи, но за сметка на това НИКОГА виновни! 19 ноември 2012 Бойко Борисов се похвали, че сключил най-изгодния договор за газ с Русия, сигурни доставки и 20% по-евтин! Ама цената била търговска тайна. Не можело да се каже каква е. Преди няколко години министърът при Тройната коалиция Румен Овчаров също сключи най-изгодният договор с „Газпром”, обяви, че България има гарантирани доставки до 2035 г. и т. н. Целта беше да се отмени старият валиден договор, който междувременно през годините беше станал неизгоден за „Газпром”. През 1998 г. министърът от СДС Евгени Бакърджиев пристигна от преговори в Москва и самохвалски заяви, че донесъл на България евтин газ и сигурни доставки. На летището в София беше посрещнат с цветя, овации и митинг, предаван по телевизията. С този договор България се ангажира да купува огромни обеми газ, които при последвалата криза се оказаха излишни, а трябваше да ги плаща. От тогава досега България плаща най-скъпия газ в Европа. Вече няколко правителства се хвалят, че са сключили изгоден договор с „Газпром”, а България е все излъгана. И сега за пореден път. Договорът с „Газпром” пак е конфиденциален, пак не го оповестяват публично, в него пак има залегнали обеми, които България задължително трябва да купува, а ако не ги иска, ще ги плаща. И цената пак се формира според цената на петрола и мазута, а не на газа на международния пазар (която, както известно, пада заради шистовия газ). Няма ли някой да го преснима тоя договор и да го пусне, за да го видим с подробности? Да се види как ни лъжат и печелят на наш гръб. Само едно няма в тия успешни газови договори – какви комисиони взимат българските управляващи, които са ги сключили. Едно е сигурно – за българските мащаби комисионите са големи, а за „Газпром” са джобни пари.

Червеното Мекере, май се разсейваш, че договора на Бъкърджиев бил НЕИЗГОДЕН за Газпром. Никога Бакърджиев не подписвал договори за големи количества, но дори и да приемем, че е подписвал, то имаме достатъчно мегдан да го реализираме и потреблението през тези години не се променило, че да сме били натоварени с нещо. Само че Бъкэрджиев беше сключил дългогодишен договор за 80 долара на 1000 куб.м., а Руслямска държава искаше 500 и тогава точно Р.Овч прекрати изгодния за България договор в полза на Руслямска държава, а Боко в последствие малко го подобри, но основния проблем си се явяват точно гнусните червени кратуни, които подкрепяш.

Я дебил светни народа от къде ще вземе газ Гърция като в момента няма газ от Турция.Ти ще търсиш в тръбата.

Втечнен газ от Катар, дръвнико!

Шило

Пенци, Катар може да е само един от доставчиците. Византийците пак печелят. Не тръбата е важна, пенци, а горивото.

И каза: Нека потече газта! И газта потече, а тази дето не можеше да тече, бидейки газообразна, стана течна! И потече и тя, и всичката газ текна!

удар по руските имперски амбициии

А ЮП и Белене, вече щяха да функционират и да ни носят печалби.

"А ЮП и Белене, вече щяха да функционират и да ни носят печалби. " Щяха да носят печалби на путин, на нас само загуби донесоха!

Шило

Тъпо. Печалбите щяха да са за "Южен поток България"

Колкото е готов Потурския поток. А с Белене тока щеше да е по 50 ст. квтч, Мерси не щъ!

Не виждам смисъл да се 'говори' за газ откъдето и да било, защото обикновения българин това няма да го огрее. Вие може да си чешете езиците.

Типично по български.

Значи няма никакъв смисъл да даваме милиарди за южен или турски поток ? Супер !

Шило

Разлика между газопровод и газ, правиш ли?

Този газопровод го правят от десет години. Няма да стане, гърците не искат да имат геополитически и каквито и да било връзки с България. Гърция ще си строи продължението на Турски поток и друго няма да я интересува. Статията е пропагандна има за цел да покаже, че проблемите с доставките на газ са решени, не , не са и тепърва ще има сериозни проблеми.

УжасТ! Хъбчето МУ умря.

Соросоиднята, я прочетете пак статията, че става дума за построяването на газопровод, а не за цена на газа. Айде, да го направят, да получат първите оферти, па тогава сравнявайте.

Соросоиднята, с минуси няма да се просветите, а с четене. Айзе, още нещо- Русия изпревари САЩ в количествата на втечнен газ за Европа и Азия. Официални данни на западни агенции. Гърците ще имат терминал, в който ще преработват втечнен газ, независимо от произхода. А, оня, другия, де го бленувате от Израел Ще стане. Ама някога. Както се казва "Тате ще ми купи колело, ама друг път"

Pycия e изпpeвapилa CAЩ пo eĸcпopт нa втeчнeн гaз нa Cтapия ĸoнтинeнт пpeз минaлaтa гoдинa 1,6 пъти. Pycĸитe ĸoмпaнии ca дocтaвили 4,33 млн. тoнa LNG, a aмepиĸaнcĸитe - caмo 2,7 млн. тoнa. Cъщo тaĸa Pycия e нaдминaлa CAЩ пo eĸcпopт нa LNG и нa пaзapa в Aзия: pycĸитe дocтaвĸи пpeз 2018 г. ca били c oбeм oт 12,86 млн. тoнa, дoĸaтo aмepиĸaнcĸитe - 10,73 млн. тoнa.

АналЛитика Дада се изряза! Пак неподготвен.

Хайде пак да прочетем статията! Става дума за това, че за пръв път се създават условия за конкуренция в доставките за България! Което МОЖЕ да доведе до по-добри условия за доставка, но и намалява някои политически зависимости...

Шило

Хм, политически зависимости винаги ще има. Защото суровината е с произход от други държави. Какво значение има за България, дали са САЩ, Катар, Русия?

Понякога много ги съжалавам Соросчетата. Хем знаят че това е фалш, хем си се радват. Грамнците са по-прости от Българите да знаете.

Пита се дали ще ни е по-евтино руска газ по дъното на Черно море, отколкото газ обиколил цялото земно кълбо и пристигнал благополучно у нас през Гърция и дали ще е по-изгодни ние да плащаме транзитни такси, или на нас да плащат таки ?

Коко, от русия не дошло нищо ЕВТИНО! Всичко дошло от русия в крайна сметка ни е излизало много СКЪПО!

Това за скъпото от Русия татко ли ти го е казал или просто те сърби д....ка? Газ по тръба независимо от къде идва е по-евтин от втечнен шистов газ от май.та си. Проблемът ни е не само, че за нас няма от къде от друго място освен от Русия да дойде, а и че нашите кърлежи са много гладни. То например бензин може да влезе отвсякъде в БГ, ама данъчните складове ги държи само един авер на баце. Чакай конкуренция и пазарни цени, ама друг път.

От Гърция Е по евтин.От ,,по дъното на Черно море"Е много,много скъп

Отдавна не вярвам на "Ще". Много "Ще"-кахме през последните близо 30 години. И все още сме на "ще". Мъдрият българин е казал: "Не казвай "хоп", преди да си прескочил трапа!" . Та, нека нещо да стане факт и тогава да приказваме.

Събрали ми са събрали сичкити руски кавали По река Струма да са возят със лодка и рублити да обръщат на водка У пръвата лодка Корни сидеши и със бинокъл гладаше Тръбата от Гърция търсеше и на врачански люто кълнеше кълнеше и попържаше тая пуста тръба де им са зъби кът нож у гърба

Вярно, много лош опит за стихоплетстване.

много убаво стихутворение става и за песен с акомпанимент на гадулка

Ма нъл през 2012-та БАЦЕТО ВИ са пофали гърбоиди, че е премахнал посредниците.. И е осигурил НАЙ-ЕФТИНИО В ЕВРОПАТА ГАЗ, бе гърбоидчета... Забравихте ли??? Га подаряваше площадки за газови централи на Газпром.. Че и Газпром за спонсор на Левски осигури.. Чак до га даряваше Путин с помиярче няма да ви връщаме..

На това му се вика "изпусни питомното - гони дивото". Не може ли гЪзопроводът от Каспийско море да поеме към Тихи океан, оттам през америка, Атлантика, Средизимно море и чак тогава през Гърция да пристигне в БГ. Това би било най-доброто трасе, иначе Каспийско, Черно море и Варна е абсолютно нерентабилно. Идиоти, та идиоти. И на кого ще плащаме транзитни такси вместо на нас да плащат ? На турция и гърция ли ?

На шайката.

Безспорно бързото изграждане на интерконектора с Гърция със отпуснати безвъзмездно пари от Европейските фондове и достъп до евтин газ за България ще е един голям тласък за икономиката ни и голям позитив за ГЕРБ>Което проруските тролове в сайта се стремят да очернят и преиначат

Само дето няма да е евтин газа, а доста по-скъп

Ако е по скъп от руският няма да го купуваме.Вече се потвърди първата покупка на по евтин газ от Гърция.Така,че ще купуваме по евтин от руският

Въсник Стършел да не си чел? Я си провери

Четох статията в ДИР за закупуването на евтин газ от Гръцка фирма който ще се съхранява в Ч!ирен

Втечнен газ бе гьотферен! И то руски. Европа получава вече два пъти повече втечнен газ от Русия от кол7кото от америка и наполовина по-евтин. Колкото до герб, крадците са вече история да тъ е......

Осведоменият, вярно е по-.добре първо да се запознаеш с данните на "Блумбърг", и после да виеш. Наистина, Русия е изпреварила САЩ по доставки на втечнен газ за Европа и Азия. И то, чувствително.

Що да чета ,,Блумбърг"?В ДИР пише,че гръцка фирма е продала на по ниски цени газ на Бултрансгаз който ще се съхранява в Чирен

Амчи точно за това- да четеш. Най-ниската цена от един източник. А не се сравнява с другите, които са на пазара.Големи сте шарани.

Чудесна новина! И новината за интерконектора с Румъния беше чудесна! А интерконектор още няма. Вече не вярвам на нито една дума на българското правилтество. Особено, ако в изречението присъства "ще".

За да има РАзНООБРАЗНИ ДОСТАВЗКИ НА ГАЗ, ще ни докарват РУСКА ГАЗ от Турция, Гърция, Азерите и после от Албания, Македония и Сърбия Ей така да ни е разнообразно

Газът няма да е руски.А ще е евтин.Много по евтин от руският.

Доста по-скъп, ще е. Не нзам какъв ще е. Предполагам Гръцки или Турски

не знаеш,но пишеш?Вече има закупен по евтин газ от Гърция

Няма такъв закупен евтин газ от Гърция. Провери пак

Ама ти май не знаеш, че в Гърция предстои да бъде открит природен газ, няма да минат и 1000 години. Тогава ще ни го доставят, а засега Руски, като няма друг..

Сред подробните данни, които като потребител изобщо не ме интересуват, никъде не е споменато за цените. Кой ще печели ми е все едно, но колко ще плащам е важно. Не ми хареса дългият списък от фирми, всяка от които ще утежнява крайната цена. Никак не се зарадвах на новината.

Русия изпревари САЩ по доставките на втечнен природен газ (ВПГ) на европейските и азиатските пазари през 2018 г., става ясно от доклад на Международната група вносители на ВПГ. Износът от Русия за Европа е бил 4,43 млн. тона, а от САЩ – 2,7 млн. тона.

Другари Запада пак на нахуяри Влезели тука западен газ край на братския газ от СССР Предлагам земим ли сига пенциити ДА ГИ ОБРЪЩАМЕ В РУБЛИ

Ти си олчлия в аптеката на магарешки ве. Кво ше внасяш като нямаш да си платиш тока?

на гръцки цени комшиите няма да се пр..бат да не ни минат малко

Евалата! Айде ся всички рубладжии продажници на България да се изсипят тука да плют в защита на руските им господари. Ко ше плюете, а? Че газта е некачествена ли?!? :D. Началото на края на Руският енергиен монопол в България.

Къде ги сънуваш тия неща. У вас ли

Чий е монополът ми е все тая, щом го има. Като не Русия, друг ще печели, а ние ще плащаме.

За това ли ни увеличават цената на газа. Ще ползваме Американска втечнена СКЪПА газ. А за гърците евтина руска

Само не разбрах, ние ли ще продаваме турския газ на Гърция, или Гърция ще продава турския газ на нас?

Най-големият рубладжия и ватник в бсгето е Боко хъбът, защото: 1. По време на неговото правителство шефът на НЕК- Красимир Първанов подписва договора с руснаците за изработка на двата кашона желязо, за които по-късно бг данъкоплатецът брои на Путин 1,2 млрд. 2. Боко хъбът ще строи газопровод за 3 млрд с кинтите на бг данъкоплтецът, за да може Путин и обкръжението му да доставят газ до Сърбия и ЦЕС!

Боко и БКП-ГЕРБ разбиха дясното и взеха кокала на БКП-БСП. Сега в парламента има само рублофилски партии, които с 2 ръце пордкрепят руското енергийно иго.

Ние се чудим, защо КЕВЪР ни увеличава цената на газа, въпреки, че на международните пазари тя пада. А то сме щели да ползваме ВТЕЧНЕН АМЕРИКАНСКи ГАЗ.

сега изграждайте по-бързо тръбата и отрязвайте доставките от путин.

:))))))))))))) само завършени идиоти могат да призовават да се отеже клона, на който седят малкото останали РАБОТЕЩИ промишлени предприятия в България... Няма надежда за България с такива ретарди...

Диверсификацията на газа е най-хубавото и велико нещо, наред с разнообразяването на енергийния микс, което ни се случва за последните 150 години в България! Досега ескалацията на цените винаги се отразяваше негативно на икономиката, но ето с либерализацията на пазара, обогатяването на общия енергиен микс, кохезионната политика - най-сетне, от утре започва стремителна конвергенция! И не забравяйте - диверсификацията е висше благо, диверсификацията е право, диверсификацията е ИЗБОР!

На гърците им нямам никакво доверие, да не кажа, че даже повече вярвам на турците, отколкото на гърците. И все пак, най-доброто решение за нас е една директна тръба Крим-Варна, стига руснаците да не изнаглеят като при Южен поток

Е това няма как да стане, защото Крим никога няма да бъде признат като руски. Едно е да бъде превърнат във военна крепост, съвсем друго е от там да се търгува с цивилизования свят.

Ооо народе глупави, в европа 99% от хората ползват газ у дома и си гледат кефа, а нас ни баламосват как ще я транзитираме и ще печелим от това. Иначе се топлим на ток или на дърва. Глупци!!!

ГЪРБОИДИ - що за откритото през 2008-ма год. НАХОДИЩЕ В ДЕВЕНЦИ ПЛЕВЕНСКО не пишете нищичко.. Та с него ТРИ ГОДИНИ можем да не внасяме газ.. Забравихте ли как с него през НОЕМВРИ 2012-та плашихме руснаците? Забравихте ли, че го дадохме на концесия на ТЕКСАСЦИ.. Новите ни Хамерикански братя... Нейде да сте прочели, че е доведено до промишлен добив? А сега си вижте как от 10% собствен добив през 2012-та сме на под 5% от изчерпващото се находище в Галата по отчетите на теменужкиното министерство..

Па си вижте СОБСТВЕНИЯ ДОБИВ дет на КАРТАТА се пише... Че чрез ХЪБ БАЛКАН уж ша изнасяме..

Абе стига сте ни пращали за зелен хайвер с тия стари картинки. Това е от времето когато бочко се лензеше за някакъв хъб... Оттогава изтече МНОГО ВОДА, МНОГО НЕЩА СЕ ПРОМЕНИХА, ДРУГИ ИЗЧЕЗНАХА... Айде малко по-сериозно. От гръчката връзка засега може да влиза газ от туски поток. Друг още не се е появил. А като опънат тръбите нагоре да заобиколят България можем да си внасяме руска газ и от Сърбия. Така натоварена с толкова такси ще може да се съпостави с шистовите боклуци, които никой никога не е виждал, защото американците купуват газ от руснаците и после я карат с 35% горница на поляците. :))))

Олигофрените на БСП(к) рипат като ужилени, щом стане въпрос за газ, който не е на изнудвачите от матушката им...Тяхната матушка...рубладжийска....Пък тъпи, ама тъпи. Как да обясниш на дебили, че ако си купят нещо от Китай, то не получава надценка от всяка държава, през която минава? Няма как, щото са по-кухи и от хралупи....

Водкаджиите се гърчат . Слюнката им пресъхна от плюене . Това е само началото. Идва и газа от Израел и Кипър , Азербайджан и САЩ. Тогава да ви видим цените и ако искате ще ви плащаме в рубли.

Началото на кое?

Началото на края на руския енергиен монопол в България, тролчо!!! Нещо да кажеш???

Бих пратил много по-здрави на фимейла дето те е "родил"... Последното е в кавички, защото нормалните раждат в медицинско заведение, а не във външната тоалетна. Но няма да го направя, защото съм възпитан и културен. Бих попитал само, защо трябва да съм радостен от начлото на някакъ край?! Моят интерес къде е? Американците като откраднаха от БЕХ 2-те Марици какво стана?! Да не би въздуха да стана по-чист? Не, не, не! Токът да не би да остана евтин? Не, не, не! Та къде видя повод за радост?! Или ти си от тези клозетните дето "Не сакам аз дасъм добре, сакам на Вуте да му е зле!"

Из статията на DW - " Газовият хъб - пореден въздушен балон?" от дата 27.08.2016 - В същото време засега никой не иска да пренася газ от Гърция за България през пробно създадената реверсивна връзка, защото експлоатиращият я българо-гръцко-италиански консорциум иска невероятните 18 евро за 1000 кубическа метра пренос. Високите такси се диктуват от инвеститорите /50% от общия капитал принадлежат на „Булгартрансгаз“ – б.а./ които искат бързо да си приберат парите независимо от пораженията върху пазара и европейската политика за диверсифициране на източниците на енергийни доставки. Съдете сами кой в крайна сметка извлича ползи от така наложената конюнктура. Във всеки случай сред печелившите са и „добре мотивирани“ чиновници в държавния енергиен монопол. За тях най-важно е поредният заплащан от държавата енергиен проект да отвори своята разходна част“.. И за 30-те долара ОТГОРЕ ВЪРХУ ЦЕНАТА НА ГАЗА - транзитна такса за БУЛГАРТРАНСГАЗ, на ПЪРВИЯ САНТИМЕТЪР В БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ си прочетете..

и в допълнение да кажа само, че енел внася предимно руски газ в Италия, където ресурсът е повече от евтин, а в същото време се опитва да пробута азерски и турски в бг и гърция.

Ако не плащаме данък спокойствие на Гнуспром - не съм спокоен.

в този смешен сайт се възхвалява ГЕРБ и се трият неудобни мнения затова Ви бъзикаме бее глуупаци даже не можете да схванете леката ирония толкова сте зомбирани с вашите комунисти, диктатури и Путин пълни смешници сте и затова се забавляваме с вас

Щом се пенят кремълските безродници - България е на печалба, а Русия скърца със зъби.

Де ти е печалбата? Ако е по-евтин - съгласен, ама имам съмнения....

Мокри сънища, с един партньорски кочан изотдздзе

точно тук в този сайт се подвизават всички "български патриоти" които със зъби и нокти защитават само интересите на русия...…..идва Видьов ден предатели мръсни,всичко се документира и след това ще строите белене както са ви учили,с бригадирски труд

Видяхте ли, бе, хейтъри! Докато броите квадратурата на тия и оня, правителството на ГЕРБ работи!

Айде да не смесваш оядените от корупция екс-комунисти със проектите на ЕК, става ли?

Ако не е Брюксел какво ще правим Как сме живели досега без Брюксел се чудя? Мария Гарргамел ще обясни как живот без Брюксел НЯМА! ДА с ГЕРБ към нищетата и мизерията

ИГОР НАСАЛИК ЕНЕРГИЙНИЯТ МИНИСТЪР НА УКРАЙНА в предаване по ТВ „112 УКРАIНА” на 24,08,2016-та си призна: „Да, ние плащаме по-скъпо за реверса от ЕС и към сегашния ден тази цена е 185 долара, но не сме доставили и един куб.м. от Русия. По прекия договор за доставка на руска газ ще плащаме по 140 долара за газ от Русия.” „Министър Теменужка Петкова в ПАНОРАМА: - Престои да изградим нови интерконекторни връзки, една от които с Гърция.. Водещ: - А от Гърция какъв газ ще идва? Теменужка :- От Гърция..ааа…ммм..там предстои да изградим интерконекторна връзка.. Водещ: - Като се свържем с Гърция, оттам какъв газ ще идва, откъде? Теменужка: - Ами отново от Русия. В. - И каква е разликата? Т. - Разликата е, че ще имаме независимост. В. - Нали все от Русия е този газ? Т. - Да, но доставчикът ще бъде друг. В. - Това не е ли същото, че ако ни спре водата в кухнята, ние да проверим в банята дали няма вода от друг доставчик?“ Отивам до банята да проверя дали са ми цъфнали теменужките!

Още един ''експерт'', който ръси акъл, без да е прочел. Що да чете ? И без това, нищо няма да разбере. Таско, ти ли си бе ?

Мартин

Ами чети бе чадо.. ТЕМЕНУЖКАТА НА ЕНЕРГЕТИКАТА ПО ПАНОРАМА СЪМ!!!

Че не е ли така ? На мен все ми е тая какъв газ ще купим, стига да е по-евтин. В случая с гръцкия интерконектор няма как да е по-евтин от руския. Няма как да дойде втечнен от майната му и да е евтин. Че прочети малко физика и направи някои сметки!

А сега си проверете сами прогнозата на ЕК за LNG-то - до 2023-та година ще достигне 1,6% пазарен дял от консумацията на Европа..

ами кво се пениш, значи все ще сме закачени за кремъските ти вождове. Що не си доволен и ревеш?

ей,в библиотекарския бачкат ченгетата,няма шега,че са изгладняли и оскотяли пък и чтаците им ги поприбраха та или ще лъжат като луди или ще трябва пак Балкана да хващат но пък Янко си знае работата:)))))))

Айде са видим колко ще струва втечнен газ от краварско. Да не ни омайват после,че цената е политическа и ще плащаме скъпо като самолетите.

От 30 години имаме газ на наша територия, но все още не е на достъпни цени за народа. Защо така бе господа политици?