Брюксел: АЕЦ „Белене“ е нов проект, започвате процедурата от нула

Това е краят на идеята да строим втора атомна централа, смята евродепутатът Светослав Малинов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя кирякстефчо е завършил политология и е работил само облизване на за*ници. Нищо подобно не казва регламента разбира се. тиражира лъжи, та чак си вярва. Единственото ценно което е направил в кариерата си до момента е ,че прецака мадам иес М. Кунева за нов мандат в европарламента.

Светослав Малинов - не знам колко хора в България го познават, но ... да си "евродепутат" от България и да тиражираш ЛЪЖИ за собствената си Родина е меко казано престъпно!? А с тези ЛЪЖИ да се опитваш да манипулираш общественото мнение в собствената си Родина е цинично, нагло и подло, НО ... може би е в съзвучие с "ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ"!? За всички които не разбират защо го наричам ЛЪЖЕЦ, ще ме разберат когато истината за ПРОЕКТА АЕЦ Белене излязат наяве!

НЕ уважаеми Малинов Светослав, смисъла на чл.41 го "цитирате" .... НО ... САМО В ЕДНАТА МУ ЧАСТ!

НИКОГА в БГ НЯМА ДА СЕ ПОСТРОИ НИЩО ГЛОБАЛНО, нито реактор, нито тръбопровод, дори нов градски КЕНЕФ! Трябва да се изтребе цялата управляваща пасмина, независимо от цвят и пол! ХАУ!

Това, което българските Кириак Стефчовци правят на родината си сами, и врагове не могат да го направят. Кой, кой го изпрати това Иван Костово мекере евродепутат?

Този не спря да смърди!

Никакве директиви и регламенти повече.Ето че има разумни хора в Англия и се оттеглиха о време. Нямало било значение кой инвестира.но това положение е важи само ако България участва в проекта.А ако се даде право на друга страна, отпада това задължение по Реглемент.А това на практика означава, че се отваря парашута ни да сме в крачка с новите технологии на Китай.

Ето вече една основателна причина за излизане на ЕС. От ЕС никога няма да допуснат България да е нормална държава, никога няма да допуснат българите да живеят добре! ЕС няма да допусне по-висок стандарт на живот в България. Без ЕС сме живяли добре, а ако сме извън ЕС пак ще сме добре!

Наистина е време за излизане от ЕС, но все пак нека да не забравяме, че навремето /преди 1989г./ също имаше доклад, който предупреждаваше, че района е опасен.

Белене не е земетръсен район, а Свищов.

Най-добре е ,да се сменят всички реактори на Козлодуй и точка! Да боцнат там десетина реактора от най-мощните и да измучат дунава за да ги охлаждат! Ай почвайте!

Народният съд е неизбежен. Белене ще се възобнови! Първо трудовият лагер с гладните прасенца. после централата.

В този няма нищо българско! Кой го избра за евродепутат?

Този, Джанбазки, Евгени Михайлов и някои и други пишат само доноси до разни европейски институции и вредят на Б–я. Не случайно е измислена вица за казана и дявола.

Фиаското на АЕЦ Белене е руски проблем, докато руската агентура в България не бъде неутрализирана, този воденичен камък ще ни тежи. АЕЦ Белене е РУСКИ ГАФ, защото некадърниците са проектирали грешно централата върху тиня и по тази причина навремето ПОЛИТБЮРО на БКП спря строежа, въпреки че беше обявен за НАЦИОНАЛЕН ОБЕКТ... Има няколко варианта за ползване на доставеното оборудване освен БеляНЕ, но врътката е, че пусково-наладъчните работи трябва да се извършат от производителя на оборудването или оторизирана от него фирма, защото иначе се губят гаранционните условия. Руските тарикати знаят, че нямаме печеливш ход и спокойно си кютат. Всички държави от региона започват ударно изграждане на нови електро-генериращи мощности. Скоро няма да има на кого да продадеш ток и по тази причина енергомафията иска за последно да открадне колкото се може повече от АЕЦ Белене. В доклад на министъра на енергетиката, развитието и опазването на околната среда на Сърбия, Зорана Михайлович, са изброени подробно всички предстоящи обекти за електропроизводство на Балканския полуостров.

Да си КРЕТЕН по рождение не е престъпление, но да го изявяваш на показ в публичното пространство си е направо мазохизъм!

Ха така, каква стана тя??? Ами парите, които... "консултантите" опапкаха покрай този проект дали ще трябва да се връщат:)))??? Или... битият си е бит, а консултантът си е... сит:)))?!?

Това е краят на корупционният гьол. Рубладжиите пикаят газ.

КГБ

Капитализъм е все пак, а корупцията е присъща за капиталистите.

КГБ

Ех, колко работа ще има народния съд, за няколко години напред. Много продажна соросоидна измет има в родината.

Тъпоглавият,беден,прст и наведен несретник все за народен съд мечтае. Няма да има повече другарю малоумник.Ще си пукнеш от глад.

КГБ

Деби, аз от глад няма да пукна, не ме мисли, ами се моли някой ден да не идвам на власт, че тогава на отрепките като тебе ще ви се стъжни живота.

Съвсем скоро ВСИЧКИ ще запеете друга песен! Войната е много сериозен аргумент за зомбитата разчитащи на банкомата!

ех малинке малинке ама ого те сърбяла трътката малинке ей това либерастките сосросороби немате насищане отзаде

Искат да кажат, че шантажът и изнудването започват отначало и България да си разтвори бузите...

Като гледам как направиха нова ограда на детската градина до блока ми, едни от наточилите се да строят АЕЦ "Белене" - не не иска втора атомна! Тези мърльовци ограда не могат да направят без да я изкривят на някъде.

Светослав Малинов е продажник и подлец

да продадем или вложим 2 та реактора в турския проект за АЕЦ срещу условие да ни продават част от тока!

Имам въпрос към ЕК по следния казус. Днеска аках, без да ги питам. Утре смятам да го правя пак. Това нов проект ли е или мога да карам по старата процедура? Колкото до оня с мазната комсомолска мутра от снимката. Брат'чед! Рано или късно предателството към собствения народ и държава се плаща. Хич не се надявай да минеш метър.

Никой не ти забранявя да акаш. Но като акаш хората не искат да осмърдяваш и техните държави. Ясно?

С запитването си г-н Малинов затвърди истината за вица "За българския казан в ада" без пазач!

И какво, ако не беше питал щяхме да я построим без да разберат ли?

Те ти булка Спасов ден ! Къде е онази нискостеблена МИНИщерка да отговори какви ги е вършила с екипа си досега ? Веднага да бъдат изгонени всички некадърници !

Ще спрат протестите. Няма начин с натиск да стане.

А, ми постройте до Козлодуй.

Това ще направят накрая. Спасение нема.

Ако сме американска колония и имаше сметка от централата , то самите американци щяха да натиснат да я строят , и да си печелят от нея ! Значи явно е ялов проект и няма смисъл да се строи ! Ако сме руска колония , то руснаците защо не си я построят те самите !? Да си направят частно дружество , да ни върнат парите за реакторите , и ако е евтин тока от нея - ще бъдат конкурентоспособни на свободния пазар на електроенергия .

с колкото повече ресурси и мощности разполагаш си по-независим. всяка супер сила иска да зависиш от нея. атомната енергия си остава най-чистата и евтина към момента. въпросът е, има ли на кой да се продава, за да е успешен проекта. иначе и 5 АЕЦ-а да имаме, няма да ни поевтинее тока, щото сме си приватизирали електроразпределителните дружества.

Атомната енергетика дава енергия, която днес не е нито евтина, нито чиста, а и ни прави монополно зависими от доставката на гориво от други страни.

Пич, като си купиш 30 коли, само данъка ще те събори. Да оставим застраховки, винтеки, прегледи, обслужване. Може би, трябва да се спира по някое време, а? :))

И ти не ставаш за политик, щом питаш на кого ще се продава.Токъэт ще отива БЕЗПЛАТНО до домакинствата, а за фирмите, ще има безплатна квота. Така се привличат чцисти инвестиции, а не съмнителни капитали. Нима виждаш пречки малко от малко да си отдъхне народът ни от тази зверска действителност.Ще жертваме една фирма, голям праз! важнвото е на народа да му е добре, а не да се чуди как да заделя за да си плати огромните сметки.Ако не са огромни, тогава парите му отиват за лекарства.Такава е логиката на електрическия ток.Освен това, се забраняна отопллението с дърва и въгища - край на мръсната природа и въздух.

Руснаците предлагаха БЕЗЛИХВЕН кредит за строителството на централата.

представихте новината, Дир, мислехме, че повече ви вълнува темата?

Реакциите на мненията под тази статия ясно доказват теорията за 80%-те процента. А реакциите под това мнение само ще я потвърдят. :)

Няма ли вече да се маха от Ойропарламента? Има доста неприятно и леко мазновато излъчване. Той колко пари бепе изйарал от Еуропарламента

Просто не отговаря на истината във вида и контекста, в който се поднася ... Поредното ДСБ джудже което не е в час :)

Проектът Белене, беше обречен още от самото начало. Фактът ,че германският енергиен гигант RWE се отказа впоследствие от своите 49% в централата,говори само едно,че той е неефективен. При 10-11 милиарда евро необходими за изграждането на АЕЦ Белене не видяхме нито един сериозен интерес от инвеститор след RWE. Просто там се "загробиха" едни 3 милиарда евро от нашите некадърници наричащи се политически елит.

АЕЦ Белене е изключително изгоден проект, според анализите на HSBC и на БАН печалбата от него е над 200 милиарда лв. Проектът беше спрян от ББ след американски натиск. Запомнете това жалки сороски продажници.

RWE се отказаха, защото някои хора започнаха да действат за спиране на строежа под силен натиск...

Това са едни гадове, които закриха проекта на Борисов!

Излиза че вярно, че Иван Костов получил като подкуп 12% от американските ТЕЦ Марица Изток 1 и 3. Тази му собственост му носи един милиард лв, част от които може да не получи, ако има АЕЦ Белене, която дава много по-евтин ток от костовите Марици. Затова е впрегнал всичките си пионки да се правят на пишман-енергетици, на пишман-сеизмици, на пишман-икономисти за да пречат на АЕЦ Белене. Какво му разбира кухата глава на тоя от сеизмика. Знае ли той, че Белене е един от най-безопасните райони в Европа от земетресение. Знае ли той, че румънската АЕЦ "Черна гора" е в много по-сеизмичен район, защото е два пъти по-близо до Вранча, а авария там ще ни засегне? Защо никога не съм го чул да плюе по румънската АЕЦ? Ами срещу турската? Докато такива жалки плазмодии като тоя и като маартинчо димитров дават акъл, България няма никакъв шанс за развитие, а все повече ще удряме дъното. Крайно време е прокуратората да се задейства при такива зловредни саботажи като действията на този измекяр, които носят щети за десетки и стотици милиарди.

Кой ти каза, че дава по-евтин ток!???? Къде го прочете, къде го видя черно на бяло!!!!!! Разбира се, че токът от Белене ще е в пъти по-скъп дори и от Мариците!!!!!!! Не бъркайте Козлодуй, който си е наш и се е изплатил и ни носи супер евтин ток, с Белене, която не е наша и ще е супер скъпа. АЕЦ НЕ ВИНАГИ ОЗНАЧАВА ЕВТИН ТОК! ЗАПОМНЕТЕ ГО И СЕ НАУЧЕТЕ ДА МИСЛИТЕ!!!!!!!!

Евтин ядрен ток от НОВИ АЕЦ има само в изкуфелите глави на червените ни пенсионери.

По-добре изкуфели, отколкото глави, пълни с бръмбари като твоята.

Европейската комисия да си такова майката

Много е гадно да те е.ът европейски геьове.

не и за малинова...'тя' само заради това живее

Тоя най-добре да си стои в Брюксел, при господарчетата си. И да чака.

Тази костовистка говореща глава какво се занимава с въпроси,които не са от кемпетенцията му,да си гледа гей парадите,и дженръдството.

ей "кемпетентен" ли си или импотентен? човек като неразбира и пита и той е попитал, а защо управляващите не са питали до сега е друга тема...

ами той не ги гледа,а направо си участва...пасивно

може да вярва,че ще има някога аец белене

Аз не съм луд. Отдавна го знаем. Въпроса с тока е решен, ток няма да има.

Лудите, лудите, те да са живи! Щото ако оставим на подскачащите, ще трябва да закрием държавата!

Егаси прецакването питащия май са му платили да зададе точно този въпрос и са му казали кой точно да пита за да с еполучи този отговор, а са кави дивотии се занимаваме в ежедневието докато конкуренцията ми измества.... Прокета е много важен и трябват всички сили да се впрегант за да работи

А кой замрази проекта конкретно през 2012-та ?

ми че то, смисълъ на таз централа е да се отклоняват пари от бюджетъ. ше се почне от кота нула, за да се дооткраднат едни 50 милиарда. даже ше те черпат, малинов.

И сега к'во ще правим с двата ядрени реактора, дето ни стоят в килера?

Питайте ЕС,нали те се разполеждат с БГ.

ще ги вържем към хъба на боко

Единият в Козлодуй като 7 блок - в пъти по-евтино и безопасно и реализируемо. Вторият го съхраняваме обаче грамотно, а не като сега на лозето под навеса. И ако се наложи след 10-на години го правим и него. Ако не - изправяме го на три винкела на позитано 20 и му лепим плоча "паметник на глупостта и малоумието" и отново прибираме пари от туристи, които ще се снимат с него. Всичко е толкова просто, обаче не - непременно драпат за Белене, че да крадат. Добре, че от Европа ни завъртяха тая шумна мокра плесница, че да дойдем на себе си!!!

не бе тъпанар либерастки продажен че ги арижем на сцепените краварки да си ги набият дълбоко отзат та белким мирясат за малко