17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е, като махнем умрелите без време и напусналите Бг, няма да са чак 4 - 500 на месец, ама аз друго си мисля - интересна ще е статистиката през октомври... Сигурно от тогава ще започнат да се увеличават с по 1000 месечно.

А нерегистрираноите? Особено след това кошмарно за туризма лято, кой ще си губи времето да се регистрира като безработен, след като в най-добрия случай е работил 2 месеца и няма право на обезщетение?

75000 нови работни места при пандемия?! Не само българският език, то и смятането му е такова като на 2-годишно дете, което знае 100-тина дум и не може да брои. Язък че гласът му още мутира!

Борисов ежедневно и системно злоупотребява с длъжността си на премиер и правата си и не работи, а от месеци води предизборна кампания. Да видим докога ще е. Но все ще му дойде края. И тогава няма да има командировъчни, джипки и хеликоптери и ще му стане много мъчно, че ще трябва да плаща от джоба си.

Тикво , ти си луд...

бориш се с празни думи срещу факти ли?

Искаш да кажеш, че какво и простотия да каже тулупа това автоматично се превръща във факт ли ?!?

Да се издаде монета от десет лева с Лика МУ

По-добре с ГЪЗЪ Му , всичко друго в него няма стойност.

Той няма лице - тулумът му го закрива!

Средно с толкова намаляват "работоспоспбните българи" заради имиграция или умират. Йато по-голяма част от тях умират преди навършване на пенсионна възраст.

че имиграцията тази година е НУЛЕВА.

Имиграцията може да е нулева, но колко е емиграцията? Не знам дали ще разбереш въпроса ми, затова провери първо какво значи имиграция, какво е емиграция и тогава коментирай. Ще ти помогна - имиграция означава заселване на чужденци у нас. А емиграция е обратното - изселване на българи от страната.

А, да - безработните намаляват. И ето как - практически пример (всичко бих могла и с документи да подкрепя): От април съпругът ми е регистриран в Бюрото по труда. Юни получихме писмо, че поради навършване на пенсионна възраст и предстаевени всички документи се отказва обезщетение за безработица. (Това е разпореждане от НОИ, защото то изплаща и тези обезщетения). Подадохме жалба - реакция имаше действително веднага и разпореждане да му се изплатят зза 4 месеца обезщетенията. Ама след това се получи ново разпореждане, че не трябвало, защото го пенсионират. И така - най-накрая с доста труд и ходене пристъствено в НОИ получихме 198 лв. по банкова сметка - обезщетение за безработица за 1 месец. Не зная къде са 60 % от минималната работна заплата, нещо явно отличните ми постижения по математика в Немската гимназия са отишли на кино. А, освен това продължават да го пенсионират и да му изчисляват пенсията - вярно, неудобна е, тя има преизчисляване от 1-ва категория 1:3 и се опитват да свърши 2020 година, та да не му дадат полагащото се. Та сега - от септември - още 4 месеца. Един специалист от НОИ заплаши, че може би щял да се обърне към съда, заради моя коментар, че те явно чакат хората да си умрат, преди да им отпуснат пенсиите. И какво смята, че ние през този период фотосинтезираме ли, защото и вегетиране не се предполага. Но от Бюрото по труда поискаха да подаде заявление, че прекратява регистрацията си. Ето - минус 1 безработен. Като не мисля, че е отделен случай. За неосведомените като мен преди тази одисея - Бюрото по труда е към НАП, но обезщетенията се плащат от НОИ. За да е „по-прозрачно и по-улеснено“. За да не настане недоразумение - Бюрото по труда си работи безпроблемно и то и по интернет. НОИ е проблемното, защото иска или по пощенски път на хартиен носител, електронните варианти не съществуват реално, само се четат, или освен това и задължително има и присъствие на място. Въпреки ограниченията. Та така се намалява безработицата - като накараш още няколко човека да подадат заявление, че си прекратяват регистрацията като безработен - било защото ги пенсионират (със сигурност има много на възрастта на съпруга ми 64 години и 3 месеца), било защото евентуално са си намерили някаква работа (оттам не чух да предлагат) Като има развитие за пенсионирането ни, ще пиша, защото то действително стана епично

Баце, намаляват не защото са започнали работа, а защото им е свършил периода за плащане на обезщетение за безработица (откъдето ти взимаш информация). Сега като започнат уволненията и дойдат новите безработни какво ще пишеш, нещастнико неграмотен, алчен и нагъл.

хи-хи-хи

А ти какво спечели, освен жълтите стотинки, които ти плащат на коментар. СКоро и ти ще си на борсата.

ще ще ще ще ще ... само ще ще... да не си руснак ве.

Аз пък не вярвам, че положението е толкова розово, както приказва.

ти си набожен и на цифри и факти не вярваш. само на бащицата в Кремъл.

А ти знаеш ли каква е разликата между буква, цифра и звук?! Не ти и трябва - каквото ти пратят - copy-paste! Лесно е - няма защо да мислиш, пък и нямаш с какво...

Този все бори безработицата,ама не ясно как. Как намалява безработицата след като не се увеличават броя на работните места.Който не вярва да вземе и провери в сайта на НСИ. Явно като намалява населението ,така бори безработицата.

Ама вземаме няколко милиарда заем, няколко милиарда помощи заради Ковид-19, а отчитаме по 200 милиона за мярка. Все едно имаме 50 мерки. Ние имаме 10 взети мерки, от които скъпоструващите са 2 по 200 милиона и една 70 милиона. Останалата разлика до няколко милиарда отива за фурми, мушмули, тикви, севди и гешефти.

Явно Сачева е подала инфото – аман от неуморни труженички

да така е намаляват щото между 400 и 500 души поемат към Терминал 2 с еднопосочен билет

не. Емиграцията е НУЛЕВА тази година. Повече се връщат дори (Заради пандемията). Та... не върви опита ти

Връщаха се през пролетта и то временно. От няколко месеца вече се връщат кой където е бил. Разбира се, има и някои промени. Например емигранти, които са живели в Гърция, сега се местят в Нидерландия /Холандия/. Но като цяло никой не идва за постоянно в България.

Ти и фандъкова имате основно причина да съкратя 4 работни места, фирмата да спре работа, помоща ви е, само мизерии , ядове, и гавра която се състои в нагли лъжи кражби до последно, и пречки от всякакъв характер.

И ОСТАВКА НЯМА! ДУХАЙ!

Schilo

Калинка на държавна служба си, нали?

или Нинкова. Те плащат ха-мерикански заплати, а и ако станеш упит баща на идиотче, през вечер ще те хранярт с миш-маш, а едни път в седмицата риба или свинскио крачета в палатка на павета

Бойче, пускай си климатика в джипа, че съвсем изпляска...

Schilo

Боце, немалко хора са на сезонна заетост- лете по морето, зиме- в планините. Летен сезон нямаше, зимен едва ли ще има, щото навсякъде говорят за затягане на мерките. Та, кой сектор от икономиката прибира 4 месеца по 400-500 човека на работа?

Работещите - бедни и Баце - милионер какво да им каже друго –работа за вас, а парите за нас.

Забелязва се някаква низходяща числова градация: първо бяха дестки млрд., полнамляха на по 1 -1.5 - 2... млрд. после падна на милиони - 100-200... 10, 1-2... сетне на хиляди пишат, хиляди машини , хиляди работници... днес съвсем постно 400-500

Никой вече не го слуша този палячо какви ги говори! Той е минало!

Бий си злобарка! Защото: ПРОТЕСТА УМРЕ! И ОСТАВКА НЯМА! И целия народ слуша Бойко! А той гази с джипа провалени платени превратаджийски протестърчета! И на пролет пак ще ги сгази! Удри чикията!

Schilo

Не мисли, че народа е прост, като теб!

Бойко в началото се подведе по щаба и следваше техните наставления.После обаче се усети че те са на път да ликвидират икономиката видя че в останалите развити държави има мерки но не се спира икономиката и изрита щаба и остави икономиката да работи което е правилното.

Schilo

Мдааа, а преди това, доста работодатели хлопнаха влатите и още не са ги отворили. Щото загубиха пазари, доставчици, пари.

че на ден по десет човека дават фира от ковид и вероятно не се лекуват правилно, ако легне болен някое депутатче моментално на плазмичка, а обикновения гражданин в продънените болници ОСТАВКА НА КОСТАДИН АНГЕЛОВ ВЕДНАГА

От ковид - не, но от сериозни заболявания, заради мизерното ни здравеопазване - да.

българския МУТРОШЕНКО!!!

ТОЛУПА Е ЗА НЕЗАБАВНО ЛЕЧЕНИЕ! НА РЕД Е ДОКТОР ГЪЛЪБОВА. ТОЙ ВЕЧЕ НЕ ЗАЕ КАКВО ПРАВИ И КАКВО ГОВОРИ. СТАВА НАПРАВО ОПАСЕН. ТОЕА Е ЗАБОЛЯВАНЕ И ТО МНОГО, МНОГО ТЕЖКО

Стъкмистика. В тези данни влизат и подпомагането на фирми като ФК Лудогорец, който получи хиляди левове по 60/40 за заплати на футболисти. Мерки насочени предимно към приятелски по-големи компании. Да, действително имаше намаление на безработицата в летните месеци, но по-скоро заради мерките за пътуване в чужбина.

Работя в малка фирма, три месеца през пролетта почти не работихме, сега кретаме. Понеже сме в категорията "миниатюрна фирма" и 5 лева не ни дадоха даром, дори и кредити не отпуснаха.

Прави впечатление, че икономическият климат у нас е стабилен, въпреки крахът на световната икономика. Явно се водят успешни политики в тази посока.

Schilo

Аха, стабилен е. На точката на замръзване. Показателни са заемите, които се вземат. Щот не могат да закърпят бюджета. Няма приходи от данъци, акцизи...

Тиквата пак се прави на компетентен и отново се гаври с хората. Безработните просто не се регистрират в бюрата по труда. Защото няма никаква полза от това. Безработните НЕ НАМАЛЯВАТ. Обаче държавата не може да ги преброи. Некадърните калинки не знаят как да разберат колко хора са без доходи и колко са на границата на оцеляване.

Премирът НИ , ншкога да е казвал нещо СЪЩЕСТВЕНО ? Аман от примитивизъм !

Дразни ме тоя...ама мноооог ме дразни.

всеки ден борисов лъше наи нагло

Schilo

Просто хората се върнаха там, от където се прибраха в началото на извънредните мерки- полята на Англия, Германия, Шотландия, Испания, Гърция и др.

Какви поля те гонят бре? Българина е мързелив!

Schilo

А бе не се е скъсал от работа, ама 2/3-ти са точно там. Иначе си прав, знам мрънкането на берачи в Португалия и как се мъчат да минат по тънката лайсна.

"Намаляват'' ,... кой избягал , кой умрял ! Даже са повече , Баце !

Schilo

Брех, с тия темпове, скоро ще се наложи да внасяме китайци, бе Боце! Ама чудно, де започват работа, щото още фирмите, които затвориха кепенците не са вдигнали щорите?

дайте още: СМЯХ НЮЗ

то нема толко живущи в бг....яко се подиграва премиера с електората си

Много последователи на нищо неправещия и Бабикян!

и няколко дебила - БилГейса от ГЕРП с малоумните си мисли

Лукашенко. България има ТИКВОШЕНКО!

По-добре да кара джипката

Въпреки ужасяващата световна криза България не спира да върви напред благодарение на неимоверните усилия и бащинските грижи на премиера Борисов!

Schilo

Алилуя!

и ... хапчета...

И това го казва човека , който никога не лъже. Оставка !

всеки българин на две работи, а може и на три

Поредния епизод от сериала "Шоуто на Бойко" . Стъкмистика- тука има тука нема. ВЕрвайте ми ! НЕ СЕ ПРАВИ НА ГЛУХ ! ! ! О С Т А В К А ! ! !

е интелектуалец, завършил престижен западен университет, говори свободно английски и най-важното никога не лъже!

Др. !!! Колкото и да злобеете, България от 1944г. до сега, никога не е била по добре!Можете да измислите хиляди епитета! НО истината Е тази.БЪЛГАРИЯ по качество на ЖИВОТ е на 43място в светът. Равняваме се Германия и Франция а НЕ с Русия.

Schilo

Сериозно? Севда ли ти го подшушна?

точно с русия и сърбия можем да се сравняваме тъпако. чехия румъния полша са ни висока летва . франция и германия са ти само в болния мозък .

промит мозък

или си на хапчета, или си на държавната хранилка и ти... няма друго логично обяснение да го казваш това.

Тулупа взе да говори съвсем като Лукашенко. Докато не изцеди народа няма да се спре.

То като твоите избиратели мутро, на хартия ги има, но на живо ги няма.

Това "намаление" да не е от вируса? Или от глад?!

Боко, трябва да научиш и други смешки, когато дойдеш при мен, за да ме разсмиваш. Защото тези доста се поизтъркаха, като 12 годишен регенерат!

в разпространяването на лъжи и простотии!