BMW изтегля над 61 000 автомобила заради софтуерна грешка

Дефектният софтуер може да доведе до загуба на въртящ момент и отказ при работата на двигателя на автомобила

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БееМВе - Бензин, Масло и Вода. Пие ги като хитлериста на Сталин град, преди да умре... Е30, Е36, Е46, 5-ца М и 7-ца v12 са беемвета. И старите зетки. Всичко след 2005 е немска счупендия за незаслужено много пари. А най-жалки са в правенето на мотоциклетите. Още са на, светлинни години след японците и италианците, с немските недоизтесларени боксерови двигатели, които ги произвеждат от 1932 год. Толкова си могат. Комен зи бите с хуя ми по зъбите! - така посрещахме германските по морето ни през '70, а те се смееха защото не знаеха пълният смисъл на израза. Германец и качествена техника е като африкански пигмей да произвежда пишеща машина от съчки.

Би ем ве.......автора е улисан в материала

Много харесвам Ауди, БМВ и Мерцедес, но ако трябва аз да поддържам един автомобил винаги бих предпочел японски.

направо руски.

по принцип настройките на двигателя са фина работа и трудно се наглася момента на подаване на искрата, момента на включване на всмукателния и изпускателния клапан, точната смес въздух гориво. Всичко зависи от натоварване, обороти, колко шофера е натиснал газта, тоест какво ускорение иска и там без компютър просто не става. Старите автомобили подържаха центробежен регулатор, сервоуправление, делко но механиката не може да се използва качествено за автоматика. Обаче по нататъшната електроника е напълно излишна - бордовия компютър спокойно може да се измести от обикновен телефон със съответното приложение

БМВ е последната немска марка, която произвежда колите си в Германия. След проверка по вин номер на бмв.бг се виждат кои модели и коли са в дадената акция. Всички марки постоянно имат такива. Особено японските. Оказа се, че в акцията влизат и 3, 5 серии, но общито е бензиновият двигател. Ме видях нещо за дизелови или майлд хибридни. Явно старанието да се изтиска максимум мощност с минимално количество гориво оказва своето влияние.

Добре, че ни си купих BMW.

То в бг бмв, Отдавна няма нищо от оригиналния софтуер! Всичко е чипирано, кракнато, и премахнато!

Светнаха всички предупредителни аларми, стана задно предаване и ABS не работи за спирачките. Но като цяло колата върви много по-добре. Вече 2 години е така. Сега ще купувам друга и първата ми работа е да разкача компютъра…

Типичен бг рапон-комплексар.

След като ги изтеглят, Ще ги върнат ли после?

Удоволствие е да се шофира БМВ, но много трошливи станаха последните години. Кефът цена няма, но е неприятно от такъв хубав автомобил, да го превърнеш в постоянно сервизен!

Шофьор на БМВ ТЪП АРОГАНТЕН ПРОСТ ПРОСТАК МАНГАЛ ТУРЧИН АРАБИН Low life cunt Потомствен идиот Малоумник Наркоман С комплекс за малоценност Шибаняк Капут Чалгаджия Чикиджия Корва Мастия Свиркаджийка И ТНТ

Много ми е хубаво тъпанари като теб да си избиват комплексите.

Аз затова си карам москвича

1. Софтуерна грешка не води до “изтегляне”, а до минаване през сервиза за препрограмиране 2. БМВ, Ауди, Мерцедес отдавна имат ъпдейти по мрежата. Само потребителя да се е съгласил. 3. Това не е никаква новина. Мерцедес имат по три критични ъпдейта на година. 4. Даже телефоните имат по два “важни” ъпдейта на година и рова не води до “изтегляне”. В един луксозен скъп автомобил има от 20 до 200 чипа. Разбирай компютъра. Получаванеро на фиксове и ъпдейти е нещо съвсем нормално.

БМВ е убило повече хора от Ковид.

Богатите също плачат, фен съм на витлаците, но това не е добре. Те са мярко за колите в светът сега.

Да ги изтеглят и останалите, заради задкормилна грешка ;-)

Ти само чети, не даеай акъл и не се меси в чужди работи.

Бъдещия "Москвич" изглежда все по-примамливо предложение....

Бързата кучка, слепи ги ражда.

За немска кошница... Тъп гер анец и софтуер е като свиня и космос.

Онуфрий, нахрани ли прасетата ???

Точно тоя софтуер е писан от българи. А сега дЕ!

Ало, Преписвате от БТА без да ги цитирате

"Дефектният софтуер може да доведе до загуба на въртящ момент..." Ама това не е дефект! Това е манна небесна в борбата с келешите на пътя!

Тази статия няма никаква стойност, никаква информация…

В които, в сервиза ще се отваря една дебъг конзола и че има "хакване". Въобще май механиката ще е само за най-богатите. За лешперите ще има чипиране, електрифициране и сондиране.

Механиката отдавна е лукс , а и се цени от малцина... и това не само в автомобилите. Виж колко мъже носят истински стойността механичен часовник (който с грижа може да ги надживее) и колко смърт-глупости дето след 3г са умрели (а след 2 морално остарели). Не казваме последните нямат смисъл, но той за под 5%от носещите ги.