Блумбърг: Сривът в цената на петрола "Уралс" подложи на натиск приходите на Русия

Средната цена на петрола сорт Урал, който е ключов за руския петролен износ, е $46,82 за барел за периода от 15 декември 2022 г. до 14 януари 2023 г. и е най-ниската от есента на 2020 г. при пика на пандемията

Обратно в новината

Коментари - Блумбърг: Сривът в цената на петрола "Уралс" подложи на натиск приходите на Русия | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че 2,3% дефицит си е направо супер за държавите от ЕС например :) Вярно, че РФ не е в ЕС и иска да е на излишък, но все пак... война е, налагат им санкции :)

Индия изнуди Русия на сделка от $36.00/барел.

Тие -2.3% дефицит без съмнение са толкова, обаче, като се включи и неофицялната икономика спада е ПОНЕ 10%. А като се сложи 1млн. избягали, 100К убити, едно 300К ранени (дългосрочен проблем), като се сложи, че военните разгходи са с приоритет, ако я карат все така ще са -10-15% надолу. А това е УБИЙСТВЕНО много, и ще повлече същото че и по-зле идващите 2-3 години. Накратко - Русия е чака ПЪЛЕН икономически погром, очаквам, да се появят хилядни банди с калашници и по-тежко въоръжение, дето да обяват 100 Х-станове (държави т.е). Бе - това което сътвори Вовата и най-смелите мечти на ЦРУ са надминати. Сигурно ли е, че е руснак тоя???

Полската журналистка намери истинската му майка-рускиня в Грузия. Баба му и дядо му го дават за осиновяване на КГБ евреите Путины.

Поздравявам Блумберг! Такъв гювеч от истини, полуистини и лъжи с тенденциозни умозаключения може да сътвори само истински професионалист с фундаментална подготовка от МИ-6. (Като наш Хр Грозев например, той също е от котилото на Блумберг). Сега, ако някой реши да ги опровергава, ще иразходва 100 пъти повече време, отколкото е било необходимо за да се напише статията! Така се води информационна война! Браво!

Въпроса е, защо бензина в БГ е 2.60?

Въпросът ти хем е добър, хем и малко наивен. Ако е реторичен браво. - Лукойл е руска компания, продава на колкото ѝ позволят. - Цените в останалата част на Европа са по-високи (вкл. и в Сърбия)

Надявам се руснаците да станат и да махнат от власт това джудже. Те сами трябва да си свършат работата. Питкерн направи доста глупави грешки и надявам се да има смели руснаци да поведат революцията. А за икономиката на Русия всички тези негативи тепърва ще се усетят. Не може да си под санкции и да процъфтяваш. Има живи примери по света колкото искаш.

Смешко, руснаците не са тъпанари като теб ;) Ще воюват до капитулацията на усрайна, дори това да е след 2 години. Прекрасно знаят причината за тази война и че от нея няма мърдане и то не от пропагандата на Путин, на която не вярват. Просто видяха омразата и ожесточението на запада, лъжливите медии, фалшивите новини, санкциите срещу обикновените хора, варварските обстрели, терористичните актове вътре в територията на руската федерация и по международна инфраструктура (и не са наивници, че да повярват, че Украйна сама ги е осъществила) :) и вече са 100% убедени, че войната е неизбежна и много закъсняла. Това на никой не му харесва, но това е положението.

Козяшките трол-педали ще мастробират анално , цяла нощ над тази фалшива пропаганда от циониски парцал. Да ги оставим , да си бъркат по дупките. Очаквам към 500 безсмислени злобни коментари.

Но знам, че ти си безгръбначен руски трол.Роден си загубеняк и такъв и ще си умреш.

то хубаво, ама като превоза по море е невъзможен как точно тоя евтин нефт ще стигне до потребителите? Иначе - жалко - в тези кризисни времена доста бедни държави можеше да се възползват от промоцията. Макар, че и 46 долара не е "без пари".

Информация от Блумбърг? Че същите списватели смърдят на развалено сирене.

Данните са на руската централна банка. Най-големият дефицит от 20 години насам и очакван спад на икономиката от 5% за 2023.

Данните на РЦБ са : средната цена на петрол, сорт " Урал" е 52,25 $ за барел.

И един мармот завива шоколада в станиол! Трилиардии трилиони Блумбърг ги стаята отма.Нещо за дефицита на САЩ,на Китай или на Саудитска Германия.

Икономиката на Руслямистан е "пътник",жалко има и свестни руснаци,но психясалото джудже им и.а майката!

Това го слушам от 15 години

Да и очакванията се сбъдват. БВП на Русия за 2022 е на същото ниво като през 2007…Путин реално ги върна 15 години назад.

не знам какво си слушал, но русия не е затъвала в прекомерни военни разходи от 35 години. Онея договори за съкращаване на оръжията дето Горбачов ги подписа бяха до голяма степен да "олаби" хватката на военният бюджет на СССР. И пак не беше достатъчно. (или беше твърде късно). В момента русийката води безкрайно скъпа война, която така зверски е изплющяла БВП-то, че пак са в намаление, въпреки, че газта се покачи почти 10 пъти. Което бе основното им експортно перо.

Най лесно чужди сметки се правят...

Чудесна новина. Малко противоречи на форумната мъдрост, че руснаците сега им било даже по-добре, но нека фактите не развалят доброто ни настроение. С кахърене нищо няма да променим, да се радваме на живота викам аз? :)))

И по зле ще става. 3% спад на икономиката за 2022 (реално това са 6% спад защото преди войната руското БВП се очакваше да порасне с 3.1%).. За 2023 Централната Банка на Русия са заложили спад от 5% но може и да бъде по-голям с оглед на цените на петрола.