Блумбърг: Сривът в цената на петрола "Уралс" подложи на натиск приходите на Русия

Средната цена на петрола сорт Урал, който е ключов за руския петролен износ, е $46,82 за барел за периода от 15 декември 2022 г. до 14 януари 2023 г. и е най-ниската от есента на 2020 г. при пика на пандемията

Обратно в новината

Коментари - Блумбърг: Сривът в цената на петрола "Уралс" подложи на натиск приходите на Русия | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чудесна новина. Малко противоречи на форумната мъдрост, че руснаците сега им било даже по-добре, но нека фактите не развалят доброто ни настроение. С кахърене нищо няма да променим, да се радваме на живота викам аз? :)))

Най лесно чужди сметки се правят...

Икономиката на Руслямистан е "пътник",жалко има и свестни руснаци,но психясалото джудже им и.а майката!

Това го слушам от 15 години

Да и очакванията се сбъдват. БВП на Русия за 2022 е на същото ниво като през 2007…Путин реално ги върна 15 години назад.

И един мармот завива шоколада в станиол! Трилиардии трилиони Блумбърг ги стаята отма.Нещо за дефицита на САЩ,на Китай или на Саудитска Германия.

Информация от Блумбърг? Че същите списватели смърдят на развалено сирене.

И по зле ще става. 3% спад на икономиката за 2022 (реално това са 6% спад защото преди войната руското БВП се очакваше да порасне с 3.1%).. За 2023 Централната Банка на Русия са заложили спад от 5% но може и да бъде по-голям с оглед на цените на петрола.

Данните са на руската централна банка. Най-големият дефицит от 20 години насам и очакван спад на икономиката от 5% за 2023.

Данните на РЦБ са : средната цена на петрол, сорт " Урал" е 52,25 $ за барел.

то хубаво, ама като превоза по море е невъзможен как точно тоя евтин нефт ще стигне до потребителите? Иначе - жалко - в тези кризисни времена доста бедни държави можеше да се възползват от промоцията. Макар, че и 46 долара не е "без пари".

не знам какво си слушал, но русия не е затъвала в прекомерни военни разходи от 35 години. Онея договори за съкращаване на оръжията дето Горбачов ги подписа бяха до голяма степен да "олаби" хватката на военният бюджет на СССР. И пак не беше достатъчно. (или беше твърде късно). В момента русийката води безкрайно скъпа война, която така зверски е изплющяла БВП-то, че пак са в намаление, въпреки, че газта се покачи почти 10 пъти. Което бе основното им експортно перо.

Козяшките трол-педали ще мастробират анално , цяла нощ над тази фалшива пропаганда от циониски парцал. Да ги оставим , да си бъркат по дупките. Очаквам към 500 безсмислени злобни коментари.

Надявам се руснаците да станат и да махнат от власт това джудже. Те сами трябва да си свършат работата. Питкерн направи доста глупави грешки и надявам се да има смели руснаци да поведат революцията. А за икономиката на Русия всички тези негативи тепърва ще се усетят. Не може да си под санкции и да процъфтяваш. Има живи примери по света колкото искаш.

Въпроса е, защо бензина в БГ е 2.60?

Но знам, че ти си безгръбначен руски трол.Роден си загубеняк и такъв и ще си умреш.

Въпросът ти хем е добър, хем и малко наивен. Ако е реторичен браво. - Лукойл е руска компания, продава на колкото ѝ позволят. - Цените в останалата част на Европа са по-високи (вкл. и в Сърбия)

Поздравявам Блумберг! Такъв гювеч от истини, полуистини и лъжи с тенденциозни умозаключения може да сътвори само истински професионалист с фундаментална подготовка от МИ-6. (Като наш Хр Грозев например, той също е от котилото на Блумберг). Сега, ако някой реши да ги опровергава, ще иразходва 100 пъти повече време, отколкото е било необходимо за да се напише статията! Така се води информационна война! Браво!

Тие -2.3% дефицит без съмнение са толкова, обаче, като се включи и неофицялната икономика спада е ПОНЕ 10%. А като се сложи 1млн. избягали, 100К убити, едно 300К ранени (дългосрочен проблем), като се сложи, че военните разгходи са с приоритет, ако я карат все така ще са -10-15% надолу. А това е УБИЙСТВЕНО много, и ще повлече същото че и по-зле идващите 2-3 години. Накратко - Русия е чака ПЪЛЕН икономически погром, очаквам, да се появят хилядни банди с калашници и по-тежко въоръжение, дето да обяват 100 Х-станове (държави т.е). Бе - това което сътвори Вовата и най-смелите мечти на ЦРУ са надминати. Сигурно ли е, че е руснак тоя???

Полската журналистка намери истинската му майка-рускиня в Грузия. Баба му и дядо му го дават за осиновяване на КГБ евреите Путины.

Индия изнуди Русия на сделка от $36.00/барел.

Че 2,3% дефицит си е направо супер за държавите от ЕС например :) Вярно, че РФ не е в ЕС и иска да е на излишък, но все пак... война е, налагат им санкции :)

Смешко, руснаците не са тъпанари като теб ;) Ще воюват до капитулацията на усрайна, дори това да е след 2 години. Прекрасно знаят причината за тази война и че от нея няма мърдане и то не от пропагандата на Путин, на която не вярват. Просто видяха омразата и ожесточението на запада, лъжливите медии, фалшивите новини, санкциите срещу обикновените хора, варварските обстрели, терористичните актове вътре в територията на руската федерация и по международна инфраструктура (и не са наивници, че да повярват, че Украйна сама ги е осъществила) :) и вече са 100% убедени, че войната е неизбежна и много закъсняла. Това на никой не му харесва, но това е положението.