Бизнесмени предлагат карантинни лагери за пристигащите от чужбина

Предприемачи от Сливен смятат, че бивши военни поделения, стари хотели могат да свършат работа, като те ще осигурят легла, матраци, спално бельо, обзавеждане, светлина

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добра идея!

Това са нови концентрационни лагери, бе! Те затова ли искат отмяна, уж временна, на Европейската конвенция за правата на човека! Кои права точно обаче не е ясно! И лекарите пак ли ще са маши на диктаторите!

Безотговорните и не ебаващите всякакъв вид закони (писани и неписани), ще се обозначат в следващите до 13 април дни. Борбата за средствата на пенсионерите и работещите бедни се води за милиарди от държавата-мафия и самосиндикалните организирани или индивидуални бандити за левчета, едно цифрени или за двуцифрени евентуално. Обаче Свети Петър и неговият Страшен Съд чрез COVID 19, за три месеца (20 юни) ще успеят да обърнат палачинката на робовладелците и техните мекерета - пандизчиите. Само се молете, да сте свидетели на чудото.

е закъсняло. Трябваше да се обсъжда преди повече от пет седмици. Иначе, да!

Пише се постоянно за карантина на пристигащи от рискови страни,като ,че ли има нерискови .Освен това най важното не се казва дали всички пристигащи се изследват за коронавирис ,защото и без симптоми пак може да е приносител.И как се предпазват близките?Не може само карантина без изследване, да се чака 14 дена ,да се проявят симптоми,това на нищо не прилича!

Предложението е добро, но трябва да се каже предварително за чия сметка ще е престоят в подобни "лагери". Защото едно е положението на завръщаштият се от командировка, а съвсем друго е на онзи, който въпреки предупрежденията на властите, на свой риск е тръгнал "да си вее пръднята" по чужбина.

Въртим , сучим, ромите са винаги на олинклузив...Нас кучета ни яли.

70% от заразените са от хора дошли от чужбина, това не се ли спре, няма да спре и вируса. Всички от чужбина в лагери.

Значи армията прави КПП та по пътищата, правим лагери за принудително задържане а на населението му е забранено да се събира на групи от 3 човека. Това да не е цитат от Закона за Защита на държавата? Остават само военно-полевите съдилища и публичният разстрел

Направо и крематориум добавете. Като съберете 1000 човека в лагер дори и двама да са болни е достатъчно да имате 1000 заразени за седмица.

Да ги пуснат между няколко милиона здрави ли? Като не искат в изолация, да си стоят там къде то са.

да. има хляб в такъв модел.

Аз съм Българин да разбирам ли че ще деля килия с миризливи патладжани и ще имам ли ваксина срещу едра шарка и бълхи? Със сигурност здравите Българи ще се разболеят ит брачедите.

Е да беше си останал на запад.

Седя си и не ми се прибира. Как се седи 2 седмици карантина като не мога да отида до магазина? Няма да ми трябва тоалетна хартия защото няма да им каво да серъ.

да се направи такъв лагер, отколкото полева болница. Но това трябваше вече да е факт.

Значи концентрационни лагери? С дажби на храна? А ще има ли газови камери за непослушните?

Имат ли здравни осигуровки в България, могат ли да си заплатят лечението? Единственото, което имат е българско гражданство, но то не им дава право в такъв момент да внасят зараза. Друг вариант е да влязат свободно с документ , че не са заразни, което е недостоверно, няма как да го токажат. Затова остава - гарантирана изолация.

Казаха, че оръжие ще се употребява само в краен случай. Въпросът е какво се разбира под краен случай

Ako стадото тръгне с брадви срещу армията или полицията например. Което не веднъж се е случвало досега.

Да разбирам ли, че сичкото братчет, ще го храним и поим безплатно две седмици?

Правилно си разбрал, защото Красимир Кънев и Цветелин Кънчев ще реват на умряло. А гяурите са свикнали, само дето на скоро имаше деветима английски скиори изгонени от самолет. /Данък "Търкане на зъби" - диш хъкъ./

Прави са хората, предложението им е разумно и заслужава подкрепата на изпълнителната власт. Какво ще стане когато орките плъзнат като хлебарки навсякъде. Нямат работа, крадените пари ще свършат и не ни трябва корона вирус тогава. Е вярно, Гешев ще има огромен матриал за изяви и ще го виждаме всеки ден по телевизионните екрани. Сега разбирам защо в щатите в оръжейните магазини има по-големи опашки отколкото в хранителните магазини.

Гешев иска да се блокира София и да извземе функциите на Кризисния Щаб. Това ви е прокурорска република. Призовавам президента и премиера незабавно да пресекат тези опити на главния прокурор да бламира работата на щаба. Този човек е инструмент в ръцете на хора, които искат точно както бяха кризите през 90те и хаоса около КТБ, да потопят обществото ва тотална диктатура в рамките на която да си разчистят сметките с противниците, да узурпират властта и да осигурят индулгенции за своите господари. Гешев се опитва да прави преврат. Спрете го!!! Исканата от него блокада на София и на други градове ще предизвика национална катастрофа, без прецедент в най-новата ни история, защото ще причини щети отвъд най-мрачните прогнози. Казвам ви го като човек, който следи икономиката и нещата отиват на много, много зле.

Казваш ни го като човек гласувал за ДБ , аре у лево

Като не знаете дисциплина, ще има тренировки! Париж и Лондон също са блокирани.

Той си беше заявил, че иска по-тясно, демек, сливане на властите. И ей го! Яхна метлата!

И аз казвам вече цяла седмица същото. Много по организовано да ги настаняват в карантинни хотели. Контрола е по лесен. И за хората ще е по спокойно.

защо работи практикер люпилтя на вируси и много хора вътре

моля спрете ремонтите по домовете практикер защо работи вдигат пушилка и бръмчилка до бога и човек не мже да си стои вкъщи при тоя шум

Името е малко неправилно. Това ще са лагери, където ще се КОНЦЕНТРИРАТ идващите от чужбина. Така че правилното име е концентрационни лагери!

Изключителните времена изискват изключителни мерки.

Преднамерено не е избрана точната боя. И в този ред на мисли, карантинните лагери са не просто добра идея, а единствен спасителен вариант.

Абе някой може ли да ми отговори как бай Мангал успява да се прибере при тези затворени граници в цяла Европа-стотици камиони висят по ГКПП-та вече седмица, корабни екипажи не се сменят заради силно ограничените въздушни и морски съобщения. ЖП и пощенските комуникации са почти прекъснати навсякъде. Фериботи те превозват само тирове плюс шофьор. Само за нелегалните бусове на Бай Мангал няма пречки. Щото нелегалния автопревоз е 85% от начина на транспорт на римляните, 14% е чрез автобусни линии които са прекъснати от седмица.1 % оставям за друг транспорт, макар че аз лично Бай Мангал в самолет или ферибот съм виждал само в единични случаи. Бай Мангал пътува и се движи изключително на тумби.

Леките коли минават край тировете, в друга лента, а нискобюджетните самолети понякога са пълни изцяло с гореспоменатите индивиди.

Късно е, Това трябваше да направи щаба преди 20 дни.

Споко примати. Ще се върнат може би на сорос либералите, но за сега никой не се е върнал от тях, върна се един родопчанин, яко кърти, прави второ бебе и пак, а е само на 27, заможен, изкупиха на българите-християни жилиата им. Яко бачкат. Номер 1 са от сто години. Н шега. Бабчето, в моят роден град, дошли от смолянско през 1956,виж баби кви къщи издигат.

какво става с идлиб,Турция бежанците напиращи за Еропа? нищо....едно големоНИЩО

..и валенсията...и барселоната...и терасата...и портниха...и цвъцвъту...и весо”бизнеса” ..и ..и.

Армия, полиция и прокуратура да се заеме с циганските тумби, идващи от най-заразния район в света - Италия. Безкомпромисно. Кой както иска да го разбира това. При военно положение се сещайте какво значи безкомпромисно. И днес из града ги гледам циганетата как се влачат на групи по пет, носят безалкохолни и разни непакетирани храни, викат, крещят, дърпат се, търкалят се по пейките в градинката, лющят семки - каква карантина е това. Не може здравето на цялата нация да се поставя на карта заради тях и разни НПО-та, дето пак зацвилиха на тема дискриминация. Имаха 30 години да ги направят съвестни граждани, спазващи реда и законите.

кака си вдигна гащите

АБЕ ХОРА ЩО ЗА ЛАГЕРИ В ПОЛЕТО ТО ВСИЧКАТА ЦИГАНОР КАТО НЕ КРАДЕ НЕ МОЖЕ ДА СЪЩЕСТУВА САМО ОСТРОВ БОЛШЕВИК ОСТРОВ БЕЛЕНЕ ИМА И ДРУГИ МЕСТА ДА СЕ НАУЧАТ НА ТРУД В МОЯ ГРАД ТЕ СА ГОЛЕМИТЕ ДИЛЪРИ НА ДРОГА

..,то Да оставим Всичко - ами тея Вси”наште” - взеха да доНагнетяват виа бездомните кучета ! - че Сега - били Изгладнели ! ——- Аушвиц, Сърове&Сърки !

Шило

Засилените мерки са в резултат и на неспособността на държавата ни да се справи по друг начин. Държави с по-голям ресурс са на предела си, какво останало за нашата! Да, неприятно ми е, но мерките са адекватни. Друг е въпросът, защо се докарахме до това положение, но не му е сега времето за анализи. Не следя дебатите, прочетох, че включват и армията. Това вече ми е малко в повече. Засега няма основание тя да е на улицата. Армията има други задължения.

Ммм...на Свещеник ли ?! (Се конвертирате ;-)

А дали не може да ги пръскат с ДДТ от самолет 4 пъти дневно

Шило

Може, ама няма самолети.

АгентОриндж. СтриктноПрецизно. (,...на Всички ЗнаетеКои места де ;-)

Шило

Ти, с чадър ли ще си?

Да Ме виждате из ТезиПосочените места ?! (които Всички знаем де ;-)

Шило

А бе, все ми се струва, че си там, ама.

Би могло. ...като Си Свършим Работата.

Какви лагери, затворете границите! "Преуспелите" да си стоят там, където са!

Аааа - мчи Как ДъСъ приберат Командированите на Вси”наште” я ?! ;-)

Оп ! - гепсах двамца ! (- значи Има още”само” 2Мх0.07-2 де де ;-)

Мухльо, това са българи, които са в чужбина в борба за по добър живот и изпращат милиарди на година. Тези пари движат икономиката ни и има пари за социални помощи за такива като теб!

Асене, Асене ...лъжеш ли, прост ли си или нас мислиш за прости! Циганите и да са пращали пари , не са помагали на социалната система на България , а на"чаветата си ", което въобще е малко вероятно. Други хора, работещи в чужбина , не осигурини сега се завръщат да се лукуват евентуално в България макар , че със спестяванията са си пазарували кой каквото може, а не са ги внасяли в бюджета на страната! Та по полека с писаниците .

Асане, тези потърсили добър живот в чужбина защо се връщат при нас с лошия живот ? От хубавото ли бягат ? А тези измислени милиарди, които уж пращали в България на държавата ли ги подаряват или на нас ? На на тези, които ни псуват и бягат от страната дължим ли нещо ?

АСАНЕ, ти и чаветата може да разчитате на братята ти мангали, аз -НЕ!

Асенчо, и ние ще добавим пари, само се махнете от България завинаги! Молим те!

Гешев - епидемиолог, Борисов - фармацевт - пази Боже сляпо да прогледа!!!

Парламентът включи армията в борбата с коронавируса. Това стана с гласовете на 89 депутати от ГЕРБ и коалиция, които подкрепиха текствоте в Закона за извънредното положение. Решението мина при ожесточени дебати, в които БСП категорично беше против.

В които бсп го удари на популизъм и евтин ПР казваш?

Шило

Наистина, кое налага намеса на армията?

Това е най-лесният начин за предаване на заразата.Ще се заразяват един друг като зайци.Един хитрец иска да направи оборот на празния си хотел.

Аз съм съгласен да напълнят празните хотели с прозрачни обществени поръчки. Ще ни излезе в пъти по-евтино отколкото да оправят стари поделения или да строят нови центрове, което ще излезе милиони и докато ги довършат епидемията сигурно ще е отминала.

дават Столипиново-абсолютно сметище....Стар циганин казва-тази мръсотия ни пази нас...така няма как друга мръсотия да дойде...и сочи небето....;-) /макар,че не е смешно/

Шило

От мръсотията могат да хванат редица други болести. Ама не и короната. Предполагам, че и тя душа носи и не може да оцелее при тези условия.

За мене един от индикаторите доколко е сериозна една ситуация е реакцията на застрахователите.Щом до момента още не се предлага застраховка покриваща риска от заразяване с вируса значи шанса да го пипнеш е много висок. На драго сърце ще те застраховат срещу земетресение, пожар, библейски потоп, щети от метеорит, падащ сателит и нападение на извънземни.. Но я попитайте земеделски производители защо не застраховат продукцията срещу градушка или пък пчелите-заради "високите" обезщетения.

Бе къде ще харчим пари - я който кашля направо да го заливаме с бензин и да го палим. Хем няма да се мъчи дълго, ако има недостиг на апарати. Ово е стандард! Важно е бай цървулан да е добре, тия изедници от чужбина и без друго са се наживяли вече.

Ааааа - то Ясно че Първо - Вси”наште” Ще го изкешят я !

Още едно предложение! Всеки,който иска да се върне в България сега покрай кризата с вируса за да скатае и да не остава в държавата,в която е бил да се настанява под карантина в българските хотели срещу заплащане,така ще се спаси и бранша от фалит! Ние не желаем сега да се връщат хората от заразените държави и да ни носят заразата тук,но понеже управниците не ги спират нека тогава вместо да им строят лагери да ги настаняват в хотелите под карантина за 20 дни срещу съответното заплащане,като хотелите ще се охраняват!Който не иска да отива в хотел,да отива в лагер,ако не,изобщо да не се връща в България! Това е най доброто предложение,така направиха и някой други държави,така трябва да стане и тук! Всеки влязал под карантина в хотели или в лагери,ако не,да не се връщат! ТОЧКА!!!

Мчи то - “нашта” митница Вече набута туристи от Сингапур за Цял месец ! ...ама са Идвали за Само ТриДни ! ...иии - “наште” “объркали” Сингапур с Хонконг !!! Оставете Тъпотевиците ! - тея “наште”Говеда подкараха ХептенУрбулешката.

Ама разбира се. Даже може направо да ти превеждат по сметката, щото ти така си казал. За теб и другите бастуни като теб - всички български граждани са с равни права. Ако не ти харесва така устроена държава, ходи си намери ТИ някоя друга, където населенито се дели и се бие помежду си. Тук сме с равни права. Капиш? Селяк смотан, алчен и бъзлив.

Ама плащането на здравни вноски е само за местните българи, нали? А тарикатите от запад с по-добрия живот, защо не се лекуват там, а? Не стига, че ни донесоха заразата, ами не искат да спазват и карантината, която е задължителна. Изпозаразиха ни, ще легнат на българската здравна система и после... крах, ама така е като мислиш 6амо за себе си и не ти пука дори за близките ти. За карантинни лагери е късно, цялата паплач вече се върна. Трябваше да ги карантинират принудително поне още от началото на март, за да опитаме да намалим заразата и да издържи здравната система. Трябваше да ограничат и туризма, ама не. Сега вече е късно, да се надяваме да караме вируса по- леко и да няма много жертви. Силен народ сме, трябва да се справим и да издържим!

Това е руски модел. Руснаците настаняват новопристигналите в санаториуми за карантиниране.

Този тлъст милиционерски охлюв Гешев е прероденият Мусолини. Всичко щеше да е много хубаво, ако беше започнал с арести на лидерите на Шайката и основно на Главатаря й. Иначе другото са димки и пушилки за материала.

Идеята е супер!

Връщащите се - СА или ВременноПосетили или ВременноРаботили. ...т.е. парса От тях - Ниц .

Хора, не се оставяйте да ни правят на маймyни! Пандемията от смъртоносния корона вирус вилнее по целия свят вече 7 месеца - жертви 10хил. 10 хил от 7 милиарда за 7 месеца, каква смъртност е това, това е нула, няма толкова малко число на калкулаторите и на ексел.

В Европа,където се намира географски България, пандемията започна преди един месец. В Италия смъртността с вчерашна дата беше 8,3%. ТИ сигурен ли си ,че при нас няма да се стигне дотам?

РАДВАЙ СИ СЕ ТОГАВА...

...всъщност - Лекарства ли Да помолим Диаспората да Ни прати ?! - или Гърмящи”пръчки” !

Хунтата се опитва да набута бъларите по лагери, да забрани движението по улиците и да стреля на месо. Толкова много им се иска да останат на власт, а народът вече толкова много не ги иска.

ВАЖНОТО Е ДА СЕ ПЛЕЩЯТ ВРЕЛИ-НЕКИПЕЛИ ПО ФОРУМИТЕ...А ЧЕ В КАЗАНОТО НЯМА ГРАМ МОЗЪК, ТОВА НЕ ТЕ ИНТЕРЕСУВА....

А:Да, има хляб Б: Хляба свърши С:Питайте годжи Д:Стига с тези глупости, дайте ни тоалетна хартия

Много са прави! Още от начало на февруари трябвало да се постъпи по този начин!

...та Казвате - Вси”наште” Си “мислят” И за такъв “бизнес” ... ЗАЕ... !

То било карантинни лагери, а аз чета концентрационни... Остана само всички да почнем да пляскаме, за да се завърти колелото на историята!!!

v Chehia sluchaite sa veche blizo 800,predi 5 dni biaha kum 100. okolo 40 procenta ot zarazenite sa bili v chujbina-osnovno v Italia i Avstria. drugite 60 procenta sa zarazeni pokrai tiah. nai-mnogo sa zarazenite 35-44 godishni. pri mujete procentut zarazeni e po-goliamima okolo 65 v bolnici,5 sa v tejko polojenie

Да паладейш ! - як то йе Сапол по ческоу ?

noseneto na maski e zaduljitelno na obshtestveno miasto,zabraneno e svobodno dvijenie,osven do rabota,apteka,banka I za pazaruvane. I tuk vuzrastnite pazaruvat or 8 do 10 00 h.

Защо трябва д се изгражда нова база, когато може да се използва това, което имаме. Например, тук в Англия, хотели и ресторанти затварят. Правителството преговаря с тези бизнеси да им използва базата,разбира се срещу заплащане. Там се настаняват хора, които имат нужда да са под карантина. Дори и медицински персонал, които са под карантина, вместо да отиват при семействата си.

"срещу заплащане"? а правителството скоро от къде ще има пари да плаща, след като " затварят бизнеси"? правителствата нямат собствени доходи, разчитат на дънъци и такси....

Ще плащат тези,които искат да се приберат! Така ще спасят и бизнеса в тази област! Ако не искат да плащат,ще си стоят в чужбина!