Бизнесът против по-висока минимална заплата и тази на чиновниците

Бюджетът има повече плюсове, а минусите са резултат на неизвършени реформи, смята Васил Велев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Който не иска увеличение на минималната заплата и пенсиите за един месец да връзва двата края с 500 лева и тогава да каже може или не да се живее с тези пари . А ГОРАНОВ ДА ГО ОСТАВЯТ С 1200 ЛЕВА ,НО ДА СИ ПЛАЩА И НАЕМА !!!

Работодател съм, но винаги съм за по-висока минимална заплата и редовно повишение заплатите на служителите ми. Много се дразня на това "бизнесът е против това, бизнесът е против онова, зинесът е против болничните"...че от къде на къде?! Мен никой не ме е питал, а съм от "бизнеса"! Аз смятам, че като имаш добро отношение към служители и работници никой няма да злоупотребява, а пък ако човек е болен най-добре да се лекува у дома (не дай Боже да се налага болница). Първо така ще му мине, без усложнения, второ няма да заразява другите. А като има болни хора в офиса/предприятието, производителност нулева. Ама човек трябва да мисли, не да е алчен на дребно. И как така болничните да не се плащат до еди кой си ден?! Че от къде на къде, а лекарствата да не падат от дърветата?!Аз винаги казвам на хората, че не бива да се притесняват да излезнат болничен, ако за сле те или децата им. Повярвайте никой не злоупотребява. С нормално отношение и разговори с хората, всичко се постига. Не става само да искаш от тях и да ги държиш на минимума. Всеки иска да живее добре и да получава адрекватно заплащане.

Много последователна политика има и правителството и "бизнеса"Затриха първо БДЖ,после МВР,после Образованието,сега иде ред на Здравеопазването.Сега наливат пари ,но умрял няма как да се събуди,може след век,но Демографската криза ще приключи всичко на тази територия.Бизнеса да си гледа рахатлъка,да продължава да си купува имения,яхти,самолетчета,бентлита,прислуга,корви,да не се прави на загрижен за нас ,само ако може да произведе нещо ,което става за ядене например,че вече и това няма тук.

Бля-бля-бля. "Работодателите приветстват това, че ОБРАЗОВАНИЕТО ОТНОВО Е ПРИОРИТЕТ, а науката и културата също започват да бъдат такива, макар и плахо." КОГА образованието е било приоритет, че да бъде отново?! Велев от числа ли не разбира, или се прави на луд?! За отбрана и сигурност - 5.36 млрд. лв; За образование - 4.81 млрд. лв; За култура няма и милион - 783 млн. За наука сме на последно място по отпуснати средства. Работодатели е синоним на изедници в българските условия.

Ако можеше "бизнесът" не би плащал и стотинка на работниците си.

Ето защо комунизмът не умира .Национализация за кучетата - те са богати защото ни крадат .

Работодателите да възразят срещу плащането на осигуровките върху работната заплата на държавните служители от бюджета. Да не са осиновени тези държавни служители от тази държава. Освен това, тази привилегия деформира в голяма степен пазара на труда. Работодателите плачат, че няма кадри, а позволяват държавата да им ги краде под носа, като освен това, чрез данъци финансират тази кражба.

Ами щом сте против предложете да намалят заплатите поне на половина. Така ще станат стоките ви още по конкурентни, ако има кой да ви ги произвежда и купува де! :)))

Продължавайте да подкрепяте ГЕРБ, пък после нека да сте против.

Сме на последно място по заплати. Като виснат на стълбовете ще се оправим.

Ме триете ,нищо по еазлично не съм писал,що за изроди сте ,имате лу това право

Маама ви да е...а изроди недоклатени! Вас трябва да ви съдят за държавна измяна алчини недоносчета!!!!!!

За ...ГЕНОЦИД !

А условията за образование да не падат от небето. нали администрацията работи за това бизнесът да се включи под една или друга форма . Единици имат възнаграждение над 1000 лева в администрациите, а минималната в училище става 1225, тогава всички среднисти ще са нередовни да видим в бизнеса какви кадри, подготвени от същите среднисти, ще имате, ще подберете

Този ли (тук има неприличен епитет) е българския бизнес?

Туй момче с глава като хандбална топка пак ли се изказва? Много просто момче, то затова е и голям бизнесмен. После ще търси работници от Шри Ланка.

Аман от такива изроди в тази държава.

Населението намалява, но шефовете на бизнеса не. Народното събрание също.

Не иска високи заплати, не иска да се плащат болничните. П...л

Е как така населението на държавата намалява, а заетите на бюджетна издръжка не? Ами много просто - хората търсят държавната работа, защото все още заплащането е редовно и относително сигурно. Но за титани на икономическата мисъл като г-на Велев схващането на тази истина очевидно е непосилно. Този и другите като него, ако бяха в ерата на чистия капитализъм, отдавна да са фалирали.

Този пък е против всичко.

Като си има пари за всичко.