17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бизнес ангели търсят да таковата дявола.

Бизнес Ангелите да си сложат силикон на устните и на дупетата и да се обадят наВалери Божинов или Ники Михайлов. Те ще им намерят визионери.....

Търсят шарани, чиито идеи да присвоят. Минал съм по пътя, наясно съм с концепцията.

Идеата за стартъпите е добра. Имаш идея, искаш да направиш нещо и търсиш финансиране. Дотук добре. Лошото става като дойдат ангелите :) На тях не им пука за идеята, те искат да изкарат пари от нея. Ясно им е че зад всяка шумка няма заек и затова инвестират/придобиват стартъпи "на кило". И после започват с малко напудряне да си ги прехвърлят. В крайна сметка от началната идея не е останало нищо.

Като цяло венчър фондовете и бизнес ангелите са модерен и фин начин да откраднеш идея и концепция от някого с израза "дялово финансиране" т.е изкупуваш постепенно дяловете от създадената компания и накрая изгонваш създателя й. В случая тези хитреци ползват европейски ресурс от програмата иновации и конкурентноспособност. Всъщност не е ясно, как частно лице, като този фонд е получил този ресурс, за да изкупува с него дялове. Новите бизнес модели и иновации могат да получат средства директно по програмата " Иновации и конкуретноспособност" като грантове., без да ползват рейдърските услуги на тези бизнес ангели.

За съжаление, за да станеш визионер, ти трябва ВИЗИЯ. Т.е. да имаш представа какво св случва по света и особено в Америка. Какво се търси, какви проблеми има за решаване ит.н. Това от България не се вижда. То и затова, нашите “визионери” гледат как само да пичнат една глупава идея на някой “тъп” инвеститор, да му я продадат за някоя стотинка, и след това да го оставят той да си блъска главата с нея. Е, не става така.

"Ангел" и "Бизнес" - демек $$$ - са несъвместими неща !

Предпочитам ангелите на Виктория сикрет.

Новият бизнес модел е ако искаме да ядем да хващаме мотиката. Инак ще ядем "визии".