17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Новият бизнес модел е ако искаме да ядем да хващаме мотиката. Инак ще ядем "визии".

Когато пуснаха джиесемите световната конспирация гласеше че влияе ли на мозъчните вълни. Да тогава се появиха едни като лепенки дето ги лепваш на джиесема и видиш ли гарантирано ти предпазват мозъчните вълни. Фирмата направи милиарди. Оказа се накрая че тая лепенка е измислена от един такъв маркетингов специалист и на практика е напълно безполезна. Това по повод световните конспирации.

Предпочитам ангелите на Виктория сикрет.

"Ангел" и "Бизнес" - демек $$$ - са несъвместими неща !

За съжаление, за да станеш визионер, ти трябва ВИЗИЯ. Т.е. да имаш представа какво св случва по света и особено в Америка. Какво се търси, какви проблеми има за решаване ит.н. Това от България не се вижда. То и затова, нашите “визионери” гледат как само да пичнат една глупава идея на някой “тъп” инвеститор, да му я продадат за някоя стотинка, и след това да го оставят той да си блъска главата с нея. Е, не става така.

Като цяло венчър фондовете и бизнес ангелите са модерен и фин начин да откраднеш идея и концепция от някого с израза "дялово финансиране" т.е изкупуваш постепенно дяловете от създадената компания и накрая изгонваш създателя й. В случая тези хитреци ползват европейски ресурс от програмата иновации и конкурентноспособност. Всъщност не е ясно, как частно лице, като този фонд е получил този ресурс, за да изкупува с него дялове. Новите бизнес модели и иновации могат да получат средства директно по програмата " Иновации и конкуретноспособност" като грантове., без да ползват рейдърските услуги на тези бизнес ангели.

Идеата за стартъпите е добра. Имаш идея, искаш да направиш нещо и търсиш финансиране. Дотук добре. Лошото става като дойдат ангелите :) На тях не им пука за идеята, те искат да изкарат пари от нея. Ясно им е че зад всяка шумка няма заек и затова инвестират/придобиват стартъпи "на кило". И после започват с малко напудряне да си ги прехвърлят. В крайна сметка от началната идея не е останало нищо.

Търсят шарани, чиито идеи да присвоят. Минал съм по пътя, наясно съм с концепцията.

Бизнес Ангелите да си сложат силикон на устните и на дупетата и да се обадят наВалери Божинов или Ники Михайлов. Те ще им намерят визионери.....

Бизнес ангели търсят да таковата дявола.