Биткойнът поевтиня до 20-дневен минимум под 44 600 долара

Популярността на биткойните достигна своя връх едва през последните години

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съвсем скоро един бит койн ще струва по-малко от електроинергията нужна за валидиране на транзакциите и всичко ще свърши. Иначе страхотна идейка и технология идейка на гениален програмист, но няма бъдеще като платежно средство, невъзможно е, прекалено голям ресурс. Вероятно има шанс да остане като алтернатива на златото, но никога, ама никога няма как да замени парите. Ако има хора във форума, купували за кеф и от чисто любопитство, когато беше по 200 долара и още си ги държат, евала. Въпреки че всички, които познавам и някога са имали койни, одавна се поблазниха и се разделиха с тях на стойности доста под сегашните. А палячовци, които обясняват, че за 3 месеца били направили 200 хиляди с лопата да ги ринеш по форумите, ама в живия живот нямат кинти даже за море

Защо тази "ценна" глупост, постоянно бива рекламирана чрез статии в които задължително присъстват снимки на златни монети с буква "B" по средата .... Това опит за внушение ли е, или да ....

бе балък, мишка долна :)

пак говорят за "ограниченото предлагане" на коня и как то било голям критерий... ами това не е вярно... "малкото количество" , независимо на какво, въобще не е критерий "за търсене" , камо ли пък за "висока цена". цената се базира на субективният критерий - "ценност" , а ценноста не произтича от количество, а от нуждата или от някакъв емоционален сантимент /ако е нещо лично - някакъв предмет, или спомен и т.н../ в случая с масовата реклама криптото като цяло, се цели създаване на ценнност, чрез насаждане на внушението за "нужда"...дали всеки ще изпита тази "нужда" си е неговоло лично решение... все пак, трудно е твърдиш, че "имаш нещо", ако не можеш да го "пипнеш" ... а щом не можеш да го "пипнеш", значи не може "да го вземеш" , а при това положение - "дали имаш нещо" ? за търговийка /нагоре- надолу/ , като акциите - ок, ама за друго ... тц !

злобните чалгопитеци плюят ли плюят :))) ама до края на годината койна ще е минал 200 000 лв :)))

даже 1 милион, за нещо което реално струва 0 - нула ;)) Има осем хиляди виртуални валути, ама щом казваш че тази е по-по-най, ти му разбира ! Залагай колибата на родителите си и купувай биткоин, половин ако трябва, че ще свършат, днеска има утре няма и после който няма не може да си купи салам и хляб У магазина ;)) Бабите по селата, затворниците, абе всички започвайте да копаете биткоини, че който няма свършва света за него, новите богати - не с дългогодишен бизнес, а изчислявали уравнение с копачки, от което получавали цифро-букви и оттам вече получаваш виртуални пари ахахаххаха. Плати си тока на ЕВН и гледай да си избиеш копачките, че коини вече свършват и като удариш уравнението колко си набил за машини и ток, за теб ще остане май само средният.

Какво като има осем хиляди валути бе умньо - те да не са Биткойн?

Ми като не струва нищо - що не започнеш да продаваш и да печелиш пари вместо да ходиш на работа?

трудно, но не невъзможно :)))))

Напълно е възможно да стане 1 млн., че и да го прехвърли. Само че цацата, която се мисли за спекулант не е наясно, че номиналната стойност не значи много извън контекста на покупателната сила. И тук имаше еди период, в който една баничка с боза струваха 3000 кинта. Докарат ли се дотам американците, биткойнът че ще е 1 млн. ви е последна утеха, при условие, че един АК47 ще е два млн., а един AR15 ще е три.

Цитирам няк'ъв прос' из коментарите: "Явно е само, че в дългосрочен план, цената му ще клони към нула. Кога и след какви лупинги шще стане това, човечеството тепърва ще види." Единственото нещо, което клони към 0 са доларите и всички останали валути (евро, франк, йена, леФчета, рублички, турски лирички, всички) така че дългосрочно биткойн няма как да клони към 0 а точно обратното - ще клони към милиони. Има максимум 21 милиона биткойна, доларите ги печатат КАТО ЛУДИ с трилиони и ги раздават на хората (американците, ние не сме хора, наречат ги хеликоптерни пари, реално това е грабеж от тези които имат спестявания, измама), та този тъпунгер ми казва, че биткойн щял да клони към 0 ?! Вече повече от 10 години прави точно обратното, има балонизиране на моменти, после нормализиране и така ще, защото има спекулации с него, но важното което драги ми тъпунгери все още не може да разберете е, че всяко дъно в цената на биткойн е по-високо от предишното и всеки връх е по-висок от предходния. Това е нова форма на пари - децентрализирана и наднационална. Разсъждавайте над това. Може и да ви светне в тиквите, защо биткойн все не може да умре!

Не си губи времето да обяснаваш тези неща на хора, които никога няма да разберат за какво става въпрос но винаги имат мнение.

това че има 21 милйона биткойна няма абсолютно никаво значение . В момента има повече от 8000 други дигитални валути така че забрави за ограничената бройка

Биткойн е само един, останалите не са за съхранение на стойност, а повечето са просто скам. Биткойн е възприет от пазара за ултимативната крипто валута, а каквото реши пазара, това е истината.

Абе тъпако - това е все едно да кажеш, че освен златото има и други метали значи забрави за ограничено предлагане. Не ви ли омръзна едни и също тъпащини да говорите. То валути има ама не са като биткойна и затова си имат отделни котировки

Тъпакът си ти и личи даже от примера ти, с който си вкарваш автогол. Естествено, че има и други метали, освен златото, като най- горещият пример е среброто, което бива изкуствено мачкано вече десетилетия. Освен тях пък има разни страхотии като индий, паладий, литий и т.н., които макар и да не минават за пари като златото, се търгуват на борсата. Ама то пък щото биткойнът е пари - ха, ха.

Един ден ще каже пуф и няма да има биткойн. Ще има хора дето само ще седят с едни цифрички в крипто портфейлите и ще ревът.

Един ден може и да каже пуф ама ти няма да го доживееш този ден

Кога ще е този ден - прогноза без тайминг е безсмислена все едно да ти кажа, че някой ден ще вали

Прогнози в днешната изкривена и манипулирана среда вече са невъзможни. Същото го беше казал и д-р Бари за предишната катастрофа през 2008-а, защо не настъпва и не настъпва крахът - ни и предполагал до каква степен е изкривена системата. Това е като да искаш прогноза за крайния резултата на нагласен мач и то при условие, че договорките на терена се променят в движение.

Пирамида, балон, понци - да, вярно е. Спечелихме ли някой лев тоя рън - да. По точно около 200000 лв. дотук само за 3 месеца (трябва да работя ~8 години и да не харча стотинка, за да ги спестя от заплати). Имам още ~20 бтц + няколко алткоина, които в момента не струват кой знае какво. Нека ме боли.

Седфнал дасе хвали с пари пред непознати във форум.... Или май си рекламка за кандидат-спекуланти. Питай ги тях колко ги боли, когато вложението им се срути с 20% при ливъридж 1 към 200 и после им обяснявай колко си велик. :)))

Ще се хваля, навремето съм си отварял очите, сега ям плодовете. Сумата ли те впечатли, че не обърна внимание съм написал "Пирамида, балон, понци".

Това е все едно да се хвалиш със шестица от тотото, бе. Ударила те е вариацията, въпреки че си играл срещу отрицателна очаквана стойност, т.е. си просто един калитар. Затова си хвърляй капата, че като сте играли руска рулетка си се отървал. Другите обаче не са. Направил си простотия, разминало ти се е, даже малко си и позахлебил. Никакъв повод за гордост не виждам, а ако разбираше и малко от математика трябваше да те боли, независимо дали номинално си спечели пари, щото по начало си играл грешно.

с до 2% от депозита - все още си жив ! )

Ха, ха, 200 хилки би ти била заплатата за 8 години. Егати смешника. Няма акъл за заплата 7-10 хилки, каквито има вече доста в София, хептен няма акъл за собствен бизнес, където заплатата му последното перо, обаче плува с акулите, че и напред излиза накрая.

Дебилче, написал съм 200К за 3 месеца. София не ми трябва, света е отворен за мен. Не работя отдавна, нямам нужда и от бизнес да се занимавам с прошляци, като тебе. Имам тонове пари в няколко световни банки. Децата ми са пенсионирани вече.

поредния балон продукт на спекулата, как има хора да се връзват на тия работи още не знам

Емисията не е естествено ограничена, а протоколно ограничена. Протоколът може да се промени със съгласието на 51% от мрежата..

Ами освен да пробваш

Абе че е лошо .лошо е ..но предпочитам да имам 10 биткойна вместо да жуля в завода!

Бих предпочел да имам 10 коина - да, аама веднага да ги продам. Или казано по-картко - бих предпочел да имам 440к $ :) Щото в един бъдещ момент (хващам се на бас) ще предпочиташ да жулиш в завода, вмето да имап едното нищо. Работата е важно нещо.

има още едно силно движение нагоре , преди да падне сериозно....

Явно е само, че в дългосрочен план, цената му ще клони към нула. Кога и след какви лупинги шще стане това, човечеството тепърва ще види.

дългосрочният тренд все още е бичи. На седмична даже краткосрочият е бичи, като очаквам да образува флат на нивото около 40 хилки, докато се охладят индикаторите и после ще направи нов връх ... някои прогнозират около 100 хилки +/- , което не изклчючено ... в момента падането попада в рамките на нормална кореция, след такова яка помпа...

Вярно ли е че Биткойна е Ограничен на 21 000 броя ? Дотук са добити над 20 000 броя ? Тоест Балона ще се спука , или по точно ще спадне като гума - бавно и сигурно , защото няма помпа . Илон Мъск така прееба хората , и си направи Гуша .

Срутиха му се акциите. И то точно заради спекулата която реши да си подпомогне посредством популярността си в медиите. Провери с колко милиарда му падна състоянието от покупката на коини до сега и ще разбререш какво ти говоря.

Аз дори не съм сигурен, че е купил биткойни, а го използваха да надуе балона.

Купи коини и най-вероятно е спечелил поне 0.5 млрд от врътнката. Но пак изяде дървото... Инвеститорите не са доволни. Те са инвестирали за да прави ел коли и да създава нови технологии, не да играе хазарт.

Ха, ха, те па едни инвеститори... Той коли не може да прави - теслите са абсолютни бараки. Допуските при сглобките са по един пръст, фугите между панелите са едно към гьотере, окачванията са кекави, централният телевизор е със programed obsolescence и сега са ги подхванали от DOT, че това било предпоставка за катастрофи, а за капак - тези таратайки хем струват луди пари, хем пак ги продават под себестойност. Тесла е на печалба не от колит, а от това, че продават електроквоти на други автопроизводители, които още няма достатъчно електрокари в гамата, за да спазят изискванията на левичарските правителства. Накратко - продава квоти този измамник, така както се търгуват въглеродни емисии, т.е. нещо хем произтичащо от "зелените" глупости, хем с разрешение да се търгува. Квотите са квоти и е абсурдно да се прехвърлят, ама парите са си пари. Странно кога ще позволят и прехвърлянето на осъдителни присъди, щото то е същото. Примерно, газя някого, дават ми 3 години, ама аз ги прехвърлям на някой циганин срещу 30 хилки, да ги лежи той.

Е доста смешно да демонстрираш неграмотност - уикипедия е преведена и на български. 18,641,231.25 са в момента в циркулация. Някои за безвъзвратно загубени, т.е. - добити са повече. 21 милиона са теоретичен номер, ограничението идва от намаляващото възнаграждение за добит коин.

Не е вярно. Изпуснал си три нули. До сега са изкопани 75%. Около 15% от притежателите са починали или са си забравили паролите и не могат да ги изтеглят. Сатошито се е облажил яко за сметка на балъците.

Четеш форуми и решаваш да вярваш на троловете, които нонстоп те приканват да инвестираш в коинчето, защото инак си прост и немодерен тип. Слагаш 1000 лва на пустото модерно нещо с ливъридж 1;200 и ..... ако не ти сработят стопчетата се оказва, че си загубил 50 бона. Честито - вие сте модерен и умен човек, а не като нас простите, дето не ги разбираме "тия работи" :)

Простата сметка е много зле. Няма нужда да си модерен и умен. Трябва да си малко ентусиаст. Преди 10 години си купуваш биткоини за 100 лв. Преди 9 пак за 100 лв. още. Преди 8 години пак и така до днес ... 100 лв на година няма как да ги усетиш. И хоп тая година си милионер - ако искаш в лева, ако искаш в евро ... без левъридж, без да се напъваш, без стопчета, без истерия.

Сметката м ие правилна. А ти ентусиасте се опитай да сханеш какво е написано. На никого не му пика за ентусиастите. те искат паричките на спекулантите. За това е цялата рекламка ако не си стоплил. Пък ти си бъди ентусиаст. Без милиони риби, които да си налеят парите в едното нищо, собствеността ти няма да е равна не на "милион" ами и на баничка с боза няма да е равна.

По твоята логика това и сега може да се приложи, не ли? Щото след 10 години цената му сякаш ще е 1 милиард? ХАХАХА Иначе вместо да се пънеш по твоя начин, може да се каже - преди 10 години купуваш за 1000 лева, кво толко, и сега имаш 10 милиона. Ми който е уцелил късмета е ОК. Само че не върви да се прилага по всяко време и от всички, тогава сметките стават наобратно. Пък ако говорим за късмет, то може и талони за 100 лева за тотото да си вземеш и да уцелиш 6. И всички "инвеститорчета" давате умни идеи чак пост фактум. То така и баба Гица знае.

Бе, кво ще се занимаваш преди 10 години да купуваш коини? Направо преди 200 години купуваш един хектар там, където сега е 5-то авеню. Преди 100 години пък купуваш още един хектар до него и без левъридж и напъване днес си милиардер. Егати глупостите говорите със задна дата...

Сдрусват маймунките накачулили се на дървото на биткоинта. :) Само тоя дето сдрусва печели, останалите ...ами да ги друсат.

По принцип Сигурна е печалбата само на този, който организира ихграта. Другите са комарджии или глупци.

Пробиткоина е една измишльотина която се крепи на гхолямото желание на едни тарикати да издоят стадото надлъгвайки се един друг на тема колко милиона струва едно кодче в облака :))) ПОказателен е спада на акциите на Тесла, след заигравката на Мъск в соц медиите с коинчето. Вярно вдигна му се залога. Но тази игричка му излезе солено. Каквото и да е спечелил от спекулата, 10 пъти повече загуби от спада на акциите. Акционерите на Тесла едва ли се радват да гледат как техните пари отиват за игрички ала модерен покер, а собственока на компанията да обяснява, че парите са само "данни". Като са само данни, що не си ги напраивш сам, а искаш хората да ти ги превеждат?

Продадох на 55 000, купих на 45 000 пак - 5 000 лева за 10 дни, не е зле изобщо и колкото имах - пак имам толкова. Ай наздраве!

Имал си късмет този път. Някой друг обаче е загубил, за да може ти да спечелиш. Бил е глупав, сам си е виновен.

Знаеш ли, имам опит на борсата и при екстремни цени никой не купува, зщото там е тънкият момент. За крипто не знам, просто там нямам опит.

То вие сте все такива. Все продавате на баш най-голямата цена и все купувате по-евтино. Само че психологията на спекулантите е доста по-различна. Ако си продал на 55 000, значи не си вярвал и на йота на приказките, че коинчето ще стане 500к. И ако не си вярвал, аз пък не вярвам, че си снесал 44к за коинче баш вчера. Така че тия рекламки - "падна, значи е време да купувае" ги запази за момента когато чукне дъното. Рано е още

Все ми е тая, кога ще чукне дъното.. аз пак си имам 3 койна и 5к лева (почти) отгоре. Койните съм ги копал, цялото ми вложение там е около 9к лева за видеокарти, които продадох преди 2 години за 5к лева. От тогава държа койните само. Жив и здрав да си, ти си вярвай в психологията на спекуалнтите. Аз не съм и спекулант.

Искаш да кажеш, че имаш 0,31 биткойна ли!

Имам 3. И да, продадох 10% на риск - ако падне - ще ги купя пак и ще кеширам печалбата. Флуктуациите са голяма, така че според моите сметки вероятността да падне с над 10% я сметнах над 75%, което е "премерен риск". За мой късмет изпуснах момента да купя на 50к и го хванах на около 45400 да си купя обратно 0.3.

Странно е, че само в бг нов. сайт ще видите такива съобщения редом до съвсем нормални неща, въпросът е защо? Биткойни...?!?! Прилича малко на масовото .. сифилистиране, оружията им, къде прерязали ленти, какъв се случило там у тях...Друга странност в новините са цените на соф. имоти, и постоянното подсещане и мозъкобрък по тях. Въобще странен сайт...

Хем цървули не отделили и 5 мин да се информират малко , хем коментират

Аууууууууууууууууууууу загубих няколко мильОна!

Скоро много хора ще изгорят от тази пирамида - балон.

Последните 11 години от както съществува биткойн, хората само горят от него

Не беше отдавна когато се сруто до 6к. Имаш ли идея колко спекулантчета са си загубили и последната риза?

Реалната цена е $ 44.60 или около 39€

Аз мисля, че е 0,00000

Не е нула реал;ната цена. Има оскъдност, има уникалност... но няма ниакква практическа стоиност. Освен ако не употребят горепосочената за няакква форма. Т. е. коинчето става за калъфка. Тя не е без стонсот. За мен реалната цена е около 500-600 долара.

изгориха ми дишицата гадовете но аз съм оптимист . ако до седмица не се вдигне цената продавам и затварям . аз съм влезнал рано в играта и съм доволен от спечеленото

Според мен ще се вдигне леко и пак ще зашърпори надолу. Освен ако не влезне някой голям играч да побърка хората.

Бенжамен Франклин пише през 1836 г.: "Така, богатството на една страна трябва да бъде ценено по количеството труд, който нейните жители са способни да закупят." Оставям на мислещите да отговорят на въпроса, коя ли е тази страна, чиято зелена валута трябва да се спасява за сметка на всички останали... шарани.

Русия

лежи на тази кълка и ще прокопсаш

А тези, които вярват, че Сатоши Накамура е създал биткойна и движението му е непроследимо, са от свитата на дядо Коледа и елена Рудолф.

Винаги съм казвал че майсторлъка в търговиятя с такива инструменти е не е кога да купуваш а кога да продаваш . Пазарът се напълни с алчни амтьори и сега ще минат през касапницата а после в отрезвителното.

аз ще чакам докато стане поне 1 милион . щом китайците купуват , ще купувам и аз.

Има 8000 криптовалути, всеки може да си направи такава. Осем хиляди. Въпросът е Мъск да те 'туитне' и да ти покачи цената на твоята. Нарича се борсова спекула. Единствено това крепи биткоина - човешката алчност, че утре това нещо ще струва по-скъпо. Особено ако купуваш въображаема стока с въображаема стойност. Кому е нужно да купуваш цифро-букви ?! В Какво инвестираш 'на сигурно' като днес трува 60, утре 40, третия ден 90, после пада на 40. Всеки икономически специалист ще ви каже как се нарича това. Иначе за всички мераклии - залагайте на баба си апартамента и купувайте, ще стане скоро 100 хиляди ;))

Биткоина и другите "коини" не са още умрели само заради престъпниците. Доказателство - като пипнат някоя голяма партия наркотици, биткоина пада.

от къде ви копат вас, бе, изроде?? :))

Ми то народът го е казал мнооого отдавна: Лаком г.з кръв сере.

Бая народ се впусна в пазарите без никакъв опит. Тука е така, пазарът трича, лашка, върти докато загубиш ум, посока и всякаква стратегия. Младежите е време да видят дебелия край и не говоря примерно биткойн да падне само до 5000 долара и да остане там само за 3-4 години. Говоря да стане примерно до 5 долара да остане там 10 години. Знам, че сега ще се втурнат едни да ми обясняват как нищо не разбирам. Запознат съм с теориите за това как може и 1 000 000 да стане. Може, ама преди това ще падне толкова и ще остане там толкова дълго, че и последният ентусиаст да продаде или да го забрави като бонова книжка от 90-те.

само хабят тока миньорите. всеки може да каже "моята валута е уникалена" , еи ви го манифеста , копайте и продавайте по 50к на будалите. Това е все едно да ти приодават звезди в небето щото били ограничен брой и мног се търсели

Между другото идеята да се търгува собственост върху звезди никак не е лоша. Откриването на нова звезда не е проста работа. Въпросът е кой ще ти вярва, че звездата е твоя. Блокчейнът се основава именно на такова верижно приемане от предходните. Това е истинска еуфория за хора, които са ги зачевали кога Къци въртя колелото на късмета по втора програма, но тези, които бяхме свидетели на първите стъпки на обществото ни във финансовия свят, помним какво са пирамиди. Те също съществуваха в благодарение на доверието на включилите се и постоянното нарастване на цената. Биткойнът естествено е класическа Понци схема. Той е гениална, дигитална Понци схема. Този път е различо!

Концепцията прилича на нещо като "дигитално злато". Проблемът е, че реално койните не са анонимни, проследими са, силно зависими са от техническата инфраструктура и от законодателните репресии. Явяват се добър спекулативен инструмент, но докато не са подходящи за масови плащания нямат шанс да се наложат сериозно. Пък и чисто психологически са тежки за приемане - минава се през някакви борси, аутентикации и т.н. отблъскващи подробности. В момента, в който стигнах точката да се удостоверя и интересът ми рязко приключи.

Не е задължително да се автентицираш, за да купуваш биткойн. Виж relai.ch и прочети как работи услугата.

Чакам коментарите на форумните крипто специалисти, че балона се пука :)))

не е нужно - информирай се какво значи dot.com балон и мисли по аналогия.