Биткойнът поевтиня до 20-дневен минимум под 44 600 долара

Популярността на биткойните достигна своя връх едва през последните години

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой плаче, като сме купили на 10 пъти по-ниска цена? :)

Бе и аз го чакам от 10 години да се спука ма не се пука, за съжеление продадох всичко преди много време...

Чакам коментарите на форумните крипто специалисти, че балона се пука :)))

Концепцията прилича на нещо като "дигитално злато". Проблемът е, че реално койните не са анонимни, проследими са, силно зависими са от техническата инфраструктура и от законодателните репресии. Явяват се добър спекулативен инструмент, но докато не са подходящи за масови плащания нямат шанс да се наложат сериозно. Пък и чисто психологически са тежки за приемане - минава се през някакви борси, аутентикации и т.н. отблъскващи подробности. В момента, в който стигнах точката да се удостоверя и интересът ми рязко приключи.

Не е задължително да се автентицираш, за да купуваш биткойн. Виж relai.ch и прочети как работи услугата.

През 2017 година по пътя от 1200 до 19400 долара биткойн претърпя шест корекции между 25% и 35%. Настоящата е втора за 2021 година и е около 25%. На 41000 долара ще е съпорт зона и след това растежа ще продължи. Общо взето, нищо особено не се е случило

Бая народ се впусна в пазарите без никакъв опит. Тука е така, пазарът трича, лашка, върти докато загубиш ум, посока и всякаква стратегия. Младежите е време да видят дебелия край и не говоря примерно биткойн да падне само до 5000 долара и да остане там само за 3-4 години. Говоря да стане примерно до 5 долара да остане там 10 години. Знам, че сега ще се втурнат едни да ми обясняват как нищо не разбирам. Запознат съм с теориите за това как може и 1 000 000 да стане. Може, ама преди това ще падне толкова и ще остане там толкова дълго, че и последният ентусиаст да продаде или да го забрави като бонова книжка от 90-те.

циганката дето го хвалеше Биткойна май умря

Има 8000 криптовалути, всеки може да си направи такава. Осем хиляди. Въпросът е Мъск да те 'туитне' и да ти покачи цената на твоята. Нарича се борсова спекула. Единствено това крепи биткоина - човешката алчност, че утре това нещо ще струва по-скъпо. Особено ако купуваш въображаема стока с въображаема стойност. Кому е нужно да купуваш цифро-букви ?! В Какво инвестираш 'на сигурно' като днес трува 60, утре 40, третия ден 90, после пада на 40. Всеки икономически специалист ще ви каже как се нарича това. Иначе за всички мераклии - залагайте на баба си апартамента и купувайте, ще стане скоро 100 хиляди ;))

само хабят тока миньорите. всеки може да каже "моята валута е уникалена" , еи ви го манифеста , копайте и продавайте по 50к на будалите. Това е все едно да ти приодават звезди в небето щото били ограничен брой и мног се търсели

Дръж ги още, малко са ти 10 пъти, играй за 100

Биткоина и другите "коини" не са още умрели само заради престъпниците. Доказателство - като пипнат някоя голяма партия наркотици, биткоина пада.

Винаги съм казвал че майсторлъка в търговиятя с такива инструменти е не е кога да купуваш а кога да продаваш . Пазарът се напълни с алчни амтьори и сега ще минат през касапницата а после в отрезвителното.

аз ще чакам докато стане поне 1 милион . щом китайците купуват , ще купувам и аз.

Бенжамен Франклин пише през 1836 г.: "Така, богатството на една страна трябва да бъде ценено по количеството труд, който нейните жители са способни да закупят." Оставям на мислещите да отговорят на въпроса, коя ли е тази страна, чиято зелена валута трябва да се спасява за сметка на всички останали... шарани.

от мен запомни едно : от пирамида печели само фараонът и везирите. 'инвеститорите" колективно духат супата

Между другото идеята да се търгува собственост върху звезди никак не е лоша. Откриването на нова звезда не е проста работа. Въпросът е кой ще ти вярва, че звездата е твоя. Блокчейнът се основава именно на такова верижно приемане от предходните. Това е истинска еуфория за хора, които са ги зачевали кога Къци въртя колелото на късмета по втора програма, но тези, които бяхме свидетели на първите стъпки на обществото ни във финансовия свят, помним какво са пирамиди. Те също съществуваха в благодарение на доверието на включилите се и постоянното нарастване на цената. Биткойнът естествено е класическа Понци схема. Той е гениална, дигитална Понци схема. Този път е различо!

Русия

лежи на тази кълка и ще прокопсаш

А тези, които вярват, че Сатоши Накамура е създал биткойна и движението му е непроследимо, са от свитата на дядо Коледа и елена Рудолф.

Ми то народът го е казал мнооого отдавна: Лаком г.з кръв сере.

изгориха ми дишицата гадовете но аз съм оптимист . ако до седмица не се вдигне цената продавам и затварям . аз съм влезнал рано в играта и съм доволен от спечеленото

не е нужно - информирай се какво значи dot.com балон и мисли по аналогия.

Реалната цена е $ 44.60 или около 39€

Скоро много хора ще изгорят от тази пирамида - балон.

Аууууууууууууууууууууу загубих няколко мильОна!

Аз мисля, че е 0,00000

Хем цървули не отделили и 5 мин да се информират малко , хем коментират

Според мен ще се вдигне леко и пак ще зашърпори надолу. Освен ако не влезне някой голям играч да побърка хората.

Странно е, че само в бг нов. сайт ще видите такива съобщения редом до съвсем нормални неща, въпросът е защо? Биткойни...?!?! Прилича малко на масовото .. сифилистиране, оружията им, къде прерязали ленти, какъв се случило там у тях...Друга странност в новините са цените на соф. имоти, и постоянното подсещане и мозъкобрък по тях. Въобще странен сайт...

Последните 11 години от както съществува биткойн, хората само горят от него

от къде ви копат вас, бе, изроде?? :))

Продадох на 55 000, купих на 45 000 пак - 5 000 лева за 10 дни, не е зле изобщо и колкото имах - пак имам толкова. Ай наздраве!

Имал си късмет този път. Някой друг обаче е загубил, за да може ти да спечелиш. Бил е глупав, сам си е виновен.

Пробиткоина е една измишльотина която се крепи на гхолямото желание на едни тарикати да издоят стадото надлъгвайки се един друг на тема колко милиона струва едно кодче в облака :))) ПОказателен е спада на акциите на Тесла, след заигравката на Мъск в соц медиите с коинчето. Вярно вдигна му се залога. Но тази игричка му излезе солено. Каквото и да е спечелил от спекулата, 10 пъти повече загуби от спада на акциите. Акционерите на Тесла едва ли се радват да гледат как техните пари отиват за игрички ала модерен покер, а собственока на компанията да обяснява, че парите са само "данни". Като са само данни, що не си ги напраивш сам, а искаш хората да ти ги превеждат?

Знаеш ли, имам опит на борсата и при екстремни цени никой не купува, зщото там е тънкият момент. За крипто не знам, просто там нямам опит.

Сдрусват маймунките накачулили се на дървото на биткоинта. :) Само тоя дето сдрусва печели, останалите ...ами да ги друсат.

То вие сте все такива. Все продавате на баш най-голямата цена и все купувате по-евтино. Само че психологията на спекулантите е доста по-различна. Ако си продал на 55 000, значи не си вярвал и на йота на приказките, че коинчето ще стане 500к. И ако не си вярвал, аз пък не вярвам, че си снесал 44к за коинче баш вчера. Така че тия рекламки - "падна, значи е време да купувае" ги запази за момента когато чукне дъното. Рано е още

Не беше отдавна когато се сруто до 6к. Имаш ли идея колко спекулантчета са си загубили и последната риза?

По принцип Сигурна е печалбата само на този, който организира ихграта. Другите са комарджии или глупци.

Не е нула реал;ната цена. Има оскъдност, има уникалност... но няма ниакква практическа стоиност. Освен ако не употребят горепосочената за няакква форма. Т. е. коинчето става за калъфка. Тя не е без стонсот. За мен реалната цена е около 500-600 долара.

Четеш форуми и решаваш да вярваш на троловете, които нонстоп те приканват да инвестираш в коинчето, защото инак си прост и немодерен тип. Слагаш 1000 лва на пустото модерно нещо с ливъридж 1;200 и ..... ако не ти сработят стопчетата се оказва, че си загубил 50 бона. Честито - вие сте модерен и умен човек, а не като нас простите, дето не ги разбираме "тия работи" :)

Простата сметка е много зле. Няма нужда да си модерен и умен. Трябва да си малко ентусиаст. Преди 10 години си купуваш биткоини за 100 лв. Преди 9 пак за 100 лв. още. Преди 8 години пак и така до днес ... 100 лв на година няма как да ги усетиш. И хоп тая година си милионер - ако искаш в лева, ако искаш в евро ... без левъридж, без да се напъваш, без стопчета, без истерия.

Вярно ли е че Биткойна е Ограничен на 21 000 броя ? Дотук са добити над 20 000 броя ? Тоест Балона ще се спука , или по точно ще спадне като гума - бавно и сигурно , защото няма помпа . Илон Мъск така прееба хората , и си направи Гуша .

Сметката м ие правилна. А ти ентусиасте се опитай да сханеш какво е написано. На никого не му пика за ентусиастите. те искат паричките на спекулантите. За това е цялата рекламка ако не си стоплил. Пък ти си бъди ентусиаст. Без милиони риби, които да си налеят парите в едното нищо, собствеността ти няма да е равна не на "милион" ами и на баничка с боза няма да е равна.

Срутиха му се акциите. И то точно заради спекулата която реши да си подпомогне посредством популярността си в медиите. Провери с колко милиарда му падна състоянието от покупката на коини до сега и ще разбререш какво ти говоря.

Аз дори не съм сигурен, че е купил биткойни, а го използваха да надуе балона.

Искаш да кажеш, че имаш 0,31 биткойна ли!

Купи коини и най-вероятно е спечелил поне 0.5 млрд от врътнката. Но пак изяде дървото... Инвеститорите не са доволни. Те са инвестирали за да прави ел коли и да създава нови технологии, не да играе хазарт.

Е доста смешно да демонстрираш неграмотност - уикипедия е преведена и на български. 18,641,231.25 са в момента в циркулация. Някои за безвъзвратно загубени, т.е. - добити са повече. 21 милиона са теоретичен номер, ограничението идва от намаляващото възнаграждение за добит коин.