Бензинът и дизелът може да стигнат и до 3.50 лв. за литър до 2 г. заради климатичния план на ЕС

Европейската комисия предвижда нови минимални размери на косвените данъци, с които се облагат горивата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Още една причина да се махнем възможно най-бързо от този т. нар. "Съюз"

и те са най.голямото перор - милиарди - във вноса, а електрическите коли, които са с пъти по-ниски енергини разходи на км изобщо ги няма в антидържавния план за възстановяване 0 вижте енергоикономична БГ електрокола на http://rentelex.tech

Ще има трепане...

Съгласен съм с някои коментари тук, че зелените са малко(а може и не малко) изперкали! Реална алтернатива към момента и в близките 10-20г на атомната енергетика няма ако искаме достъпна електроенергия и конкурентно производство! Всички ВЕИ са мноого далеч все ое до ефективността на АЕЦ. Да не говорим и за акумулаторите....и за ЕИ и за ел.автомобили. Но! Хюстън, имаме проблем! Най-добрите и достъпни реактори и технология са в РОСАТОМ.....а това е неправилно и несправедливо!( от американска гледна точка)...затова сме го загазили не само ние ами и цяла Европа! Заради такива идиоти русофоби скоро Русия ще стане не само военна Супер сила(каквато вече е) ами ще стане и енергетичска СВРЪХ сила съвсем скоро. Ще купуваме от тях като за световно!!!! Колкото по-малко купуваме от тях сега, толкова повече ще купуваме след 10-20г. И газ и водород и ел.енергия от АЕЦ и невероятно чиста енергия от морски ВЕЦ ове и т.н.....идея си нямам какви нещастници седят в ЕК и Европарламента, а за нашия парламент не ми се говори въобще!! Приятна вечер на всички , ако съм обидил някого случайно, предварително се извинявам :))))

Зелените сте безумци !!! Еко-талибани !!! Глобално затопляне не съществува!! Но благодарение на тези глупости съществува данък ВЪЗДУХ!!! Съществува и идеята , че е по-добре да бъдем бедни и нещастни, така ще мрем по-лесно, по-малко ще се размножаваме и ще консумираме по-малко. Идеолозите на зеленото движение са хомофоби фашисти - те вярват, че хората са проблема !! Колкото по-малко хора толкова по-малко проблеми за природата.

По Тошово време (1986) бензина беше левче, а заплатата 200лв. Демек 200 литра с една заплата. Сегаа заплатата ми е 1500лв и купувам над 650 литра гориво с една заплата. И 5 лева да стане, пак ще е по-евтино, отколкото тогава.

Значи през зимата имало повишено замърсяване на въздуха щото колите пушели. Лятото същите тия коли пак пушат пък нямало замърсяване. Що така става бе?

Тъкмо курниците няма да се движат по улиците...

Поскъпването не заради някакъв план на ЕС. Заради друг ПЛАН Е

Искат да ни поробят.

Отдавна е време да се махаме от този ЕС.

Чемодан, вокзал...

Потури Ибрик Вазелин Анадоллу

Можеш да се махнеш по всяко време - нуждаеш ли се от шут за начална скорост? :)

някакъв импулс да си купуваме прескъпи трошки на батерии, които изминават с 300 зора и 7-8 часа на контакта 200км ли трябва да е? Или ни казват, че докато ни занимават с ковид идиотизъм, след него ще могат да пътуват само онези, които го създадоха, него и цялата пЛандемия?! Само не разбрах какво ше ораяят с батериите като свърши ресурса им, нали четохте за супер пакетите на Тесла, дето ги гасили сума време 150 пожарникари...

Казват ни, че като са платили безплатните ваксини с нашите пари, на каквато цена са им казали, им се е усладила връщанката и сега им трябват още наши пари, да ги харчат за други себеугодни цели.

Лесно се стриже. Фердинанд

До 1944 г. 4 загубени войни.42% загубени територии и убити мъже над 500000, платени огромни репарации и пр.

Искам 10лв. По лесно се смята. Дано да доживея!

Направете цената още сега 10 лева за 1 литър и миррясайте! Те, скотовете (народа) ще го преглътне, както всяко друго ваше изродско действие. Тая паплач се е лумпенизирала до крайност! Действайте!

Разни неразбрали отново дуднат че така трябва заради климатичните промени. Да припомня: Климатичните промени нямат нищо общо с човешката дейност.

На твоята 'планета' може и така да е ..

Безумецо , осъзнай се !! Такива като теб поробват всички ни ! Какъв е смисълът от данък "Въздух"? Пълниш джобовете на Ротшилд и сие и викаш "Браво" !! После защо ви смятаме за завършени ИДИ.ОТИ !!

ЕС с неговите глупости нямат край. Тук БГ-политика нявма ли, или само голизовци ни управляват.

В Щатите на автомобили с 3.5литра двигател им викат малолитражки. И е повод за подигравки. Признак за бедност и че не си истински американец. Тука в Европа ни продават електрички на цена която включва цената на бензина която би изгорила колата за 10г. ако беше с ДВГ. Плащаш всичкото гориво на куб пък ако искаш я карай на каквото щеш.

Ако искаш и на пирамида плащай!

Това в начинът да се вземат парите от Лукоил и да отидат в българската хазна. Браво, дано!

А минималната заплата в Бг ще стане ли 2000 евро до две години?

Че тя в Германия не е 2000, камо ли в България.

В Рассия трябва вече да е $2700...поне тавариш Пуфтин така обеща.

Закривай !!!

То хубаво че цените са най-ниски ама тоя педро Бенчев май не забелязва че и заплатите са най-ниски

По цял ден кафенетата са пълни, а искаш германска заплата.

Много добре! Чувам ли вопъла на арабите и руслямистанците, които продават нефта? С ток е доста по-добре. Това трябваше да стане преди 5 години!

Ненчо, ти си един прост метросексуален гъз. А както знаем, гъзовете нямат мозъчни клетки. Ненчо, ще ни отговориш ли на два въпроса: 1. Кога се очаква Клаас, Джон Диър и Ню Холанд да електрифицират комбайните и тракторите си? 2. Кога се очаква в България 90% от товарните автомобили да са електрически? Дебил си, Ненчо!

Колко си тъп Ненчо :/ не е истина.

Пенчо, токът се генерира. А генераторите нещо трябва да ги върти. И това нещо е или пара, генерирана в ядрени или централи на горива на въглеродна основа. ВЕЦ - овете са кът в световен мащаб. Вятърните перки ги заеби, те все още са лукс. С вятър може да си на далавера само ако си направиш платномобил. Фотоволтаиците също са генератори, ама повече за пари на собствениците си, отколкото за ток за теб. И така ще е поне още 30-50 години. Щото за това дето го бълнуваш трябват ново поколение технологии.

то хубаво акциза ще стигне западните държави, ама тогава като се окаже, че крайната цена е по-висока от там, ще се получи неловко... той затова в момента се държи по-нисък, за да не трябва някой хора да обясняват защо базата е по-висока от средно европейската...

Ленин още преди много време каза за електрификацията че трябва. Нищо не е казал за бензинизацията. Ето, че изпълняваме заветите на Ленин :)

_stankow

И кой ще прибере разликата ? И за какво ще използва събраните пари ? За налагане на още по-безумни ограничения ? Гретенистите лошо ще свършат !

Нормален интелигентен човек няма да иде на кастинг за политици при оня глупак. Повече не искам да знам за този.

ЕС е комунистическо-фашизоидна организация, която трябва да бъде веднага закрита!

_stankow

Шепа трилионери са си назначили изпълнителни гинеколожки. И правят на маймуни 500 милиона души. Диктатура, браточка !

Проблема не е ЕС, а левичарската партия на Байдън

Ами като сме овце. Явно целта на ЕС е да смуче едни пари и да държи гражданите си като в Северна Корея. Мърдане само от работа в къши и то най-много с колело

_stankow

Как се кара обаче колело с маска ... :)

Великобритания излезе от ЕС и в момента всичките тези мерки ги ръководи Германия. Както вече от историята знаем,че Германия се опита два пъти да спаси Света,но не се получи. Сега това е за трети път.Може ли да има промяна на климата без Индия,Китай,Бразилия,Русия и САЩ. Не но явно опитите продължават.Под цялата тази еко логия се крие социалистическо либерално ограбване.

Аз съм много ЗА зелената сделка. На всички вече е ясно, че климата се променя, а това води до ужасни последици за всички. Единственото, което не ми харесва в случая е, че вдигат цените на горивата, без да има друга алтернатива. Електрическите коли все още не са достигнали до ниво на пробега, което би ме удовлетворило, за да ги купя. Отделно инфраструктурата за зареждане извън София просто не съществува. Нека да направят на всяка бензиностанция по няколко бързи станции за зареждане. Нека държавата субсидира новите електрически коли. Нека масовия пробег да стане поне 500 километра, а цените да са 50к лева. Тогава вече да почнат да вдигат цените на горивата. Фен съм на електрическите коли и ще съм първия, който ще си купи чисто нова, когато се изпълнят гореизброените критерии!

_stankow

Е нека, ама те първо ще вдигнат цените. Пък после ще има да чакате за 500 км пробег. Пък ако дочакате, колко са като вас, дето могат да си купят нов електромобил ? Ми те утре ще им текне да забранят и електромобилите, само със самолети да бъде разрешено да се придвижваш. И за да се стимулира търсенето на самолети, да забранят дизела и бензина, само авиокеросин да се пусне на бензиностанциите. Предварително, отсега. Пък кога всички ще имат частни самолети - има-няма след едно 80 г. :D :D

Големи фантасмагории сте наговорили :) И в момента има коли са над 500 км пробег. Просто не са масови и са скъпи. След 5-10 години няма да са по-скъпи от тези с вътрешно горене. Технологията вече съществува. Те затова и вдигат цените - за да се преориентират производителите и съответно потребителите. Моето мнение е, че малко избързват, а не че грешно подхождат. Ама кой да разбира от икономика?

Еми, европеецът вече свикна без ваканция, ще свикне и да не пътува много-много. В крайна сметка може да поспи във влака по път от/за работа. Който няма пари за тесла - не пътува, просто е. В Брюксел пари за Тесли ще имат... от нашите данъци.

Да им серем у устенцата гладни на ЕС!!!

Как е настроението, европейци? Няма да се плашите, днес е по-добре от утре, а утре - от други ден. Климатичните промени не са илюзия - те са вече тук. Провалени реколти, а оттам и икономики, смъртоносна жега за всеки подал носа си навън - това е реалността в много държави в Африка, също и значителна част от милиардна Индия. Кой ще плати масрафа? Който може, тоест вие, и който е виновен за CO2 - бълващата индустриализация, тоест пак вие. Ще трябва да затегнете коланите и да се сместите малко. Спирате глезотиите като месо, автомобили и т.н. и приемате и обгрижвате 30млн. граждани на развиващите страни, бягащи от климатичната катастрифа. Ако не искате с добро - с международен съд ще ви принудим да си платите каквото сте причинили. Щетите от климатичните промени вече се измерват в трилиони. Ще ви осъдим и гащите ви ще събуем, ако трябва. Стига сте живели на гърба на останалите.

Харесва ли ти да нямаш кола? Свиквай!! Скоро ще те накарат да си правиш и ипотека на къщата, за да имаш най-модерната технология за отопление. Харесва те да те е@бат @н@лно нали ? Долен ляв пе.дал!!

Всичко по план-зелен план,вакс. план,пандем.план,насел. по план, болни по план.Ще има ли кой да кара колите?

Това в начинът да се вземат парите от Лукоил и да отидат в българската хазна. Браво, дано!

Акциза го плаща потребителя а не производителя

Но консумацията ще мине към ток.

Сложно е за да го разбереш. Викай долу ЕС и спи спокойно.

За тези био компоненти колко земя е засадена, торена, пръскана, жъната и после обработена. Какво и е БИОто незнам не се бере или жъне директно готова.

И 5 кинта да стане дизело, я па че си димим - мамичката ви екологична аз ...

и тоя ше ни купува дюзи всяка година .....всяка съставка влошава горивото

Европа еднолично се е наела да спаси света, докато на китайци, американци и дори турците дет са ни на границата, хич не им пука за това! Нищо лошо няма де....лошото е само когато карат хората коитоп не искат, да плащат за това. Най бедната държава в ЕС, ще отделя от залъка си, да спасява климата докато по богатите (САЩ) ще си харчат по евтин бензин. Недейте псува по ЕС. ЕС е като всичко друго....можеш да се пребориш за изключения с оглед ситуацията в стрната ти. За нас могът да направят изключение не само за това, но и за много други работи. Лошото е че нямаме политици а като народ и гръбнак, да си търсиме правата и да си ги отстояваме! Прекрасен пример за това са лекарствата...ЕС разрешава едно и също лекарство да се продава на различни цени в различни държави от ЕС с оглед покупателната способност на хората там. Защо и за бензина да не е така?! Като средната заплата е 2000 евро...иди и спасявай света. Ако е 200 евро, първо спаси себе си...па света ще трябва да изчака.

аре не а

От тази "зелена сделка" някои хора ще направят много зелено.

Ама за тия които са ЛБГТИ и с по-тъмничък тен, цените ще са 50 % надолу, да си знайте!

PEYTSCH

Карайте старите дизели с...олио. Пробваха в Германия със слънчогледово олио от 0,99 евро и при едно към едмно колата нямаше проблем със запалването и ускорението (Октавия, 2000 година, ТДИ). Там акциза не се предвижда да бъде повишен, а ДДС е 7% защото е хранителна стока. Оттогава и мириса от аспуха е много по-приятен...Фритьорник.

Да бе, бензиновите и дизеловите коли постепенно ще ги спорат от производство до 2030-та, щял да поскъпва дизелът и бензина... Това, че ще се напомпат изкуствено цените, за да се компенсира намаленото потребление е друг въпрос.

и какво ще караш като ги спрат ????????? ще им даваш пари за кола на ток дето батерията е колкото ново бмв ????? и ще чакаш да се запали като тесла като завали дъжд ??????

Ще намалеят задъстванията пред панелката ми. Подкрепям!

Тези от петролната и газова асоциация отдавна плачат за кауша, но понеже смазват добре държавният надзорен механизъм никой не ги пипа за нищо.Явно,че когато ситуацията стане безнадежна народа ще им плати ,както е описал Зола в " Жерминал-а"! И не само на тях! На всички заслужили любовта на народа.

и 4 лева!

значи тая евро комисия разрешава горенето на опасни боклуци, не контролира по никъв начин незаконната сеч ами и напротив! В същото време колите са най големия замърсител.... Дали не е време да напускаме тая прогнила евро измет!

Напускай.Посока източната империя - там казват бил евтин бензина и пенсионерите не плащали ток и парно.

Въвеждането на еврото нямало да се отрази на цените. Да може би в началото може и да не се види реално, но никой няма да остави цени от 50 цента за литър гориво или хляб.

Като въведат еврото, това което е струвало 1лев ще струва 1 евро. Тоест 2 лева. Тотално ограбване. Подобно нещо стана в Европа като минаха на Евро.

Я стига говори глупости бе, камилар

Това беше ясно. Накрая обикновеният човек ще плаща масрафа. Да не би някой да е очаквал милионерите и милиардерите да платят?

?? комунистите, тоест бандитите дето взеха властта след 9-ти като разпределиха "справедливо" имуществото на "враговете на народа" какво стана? Фалит в средата на 60-те. Да ти го преведа - сега милиардерите като платят сметките ти (а също и на останалите дето не могат) след 20 години пак ще си на същото положение, ама милиардери няма да има.

Какъв фалит бе фантазьор? През 60те години на миналия век България беше една от развитите страни на Европа. След 1989 България се върна в Каменната ера. От тогава живеят българите като първобитни хора, и други държави определят какво става в България. Отдавна България не е независима държава. По точно е подобие на държава.

След 20 години цивилизацията няма да я има, ти за милиардерите си се загрижил.