17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Някой дава ли си сметка за последното изречение - кредитни институции ? Фирми за бързи кредити - това са мафиотски организации .

Колко ъпдейта на базата са минали преди да дадат информацията не е истина..

Ние от Харвард университет сме ДЪЛБОКО ОБЕЗПОКОЕНИ И РАЗТРЕВОЖЕНИ от разюзданото,некомпетентно и направо партизанско поведение на нашите бивши възпитаници- Кирил Петков и Асен Велчев! Научавайки за техните неадекватни действия през изтеклите две седмици в банковата и икономическа сфера твърдо сме решени ДА ОТНЕМЕМ ДИПЛОМИТЕ И СВИДЕТЕЛСТВА дадени на споменатите лица! Това ще стане още идния четвъртък на заседание на Сената на HARWARD UNIVERSITY ! Поднасяме своите извинения на славния български народ,на потомците на Крум,Кубрат и Калоян и съжаляваме,че Кирчо и Асенчо ОПОЗОРИХА НАШЕТО СВЕТОВНО ПРИЗНАТО РЕНОМЕ И ИМЕ !!

С този "Harward" не се притеснявай - никой не би си и помислил, че може да си завършил нещо повече от 3-ти клас в някоя провинциална прогимназия в Народна Република XYZ...

Gugnelid

Объркал се е човекът - от "hardware" му е тръгнала мисълта, че оттам си купува инструменти за провене на водопроводи.

Абе защо никой от шефовете на тези 20 фирми не излезе публично да ни разкаже колко добре работят, колко са иновативни, колко работни места са създали, какви големи данъци плащат. Ще си е чиста безплатна реклама. При този интерес всички медии ще го излъчат. Какво са се скрили каго мишки.

Тази банка има само един офис. И като намалят кредитите на 5 милиона и да са само за малки и средни фирми след пет години банката ще има 5 милиарда които няма да има какво да ги прави. Цялата идея на тази банка куца от създаването и. Ако ще финансира микро бизнес трябва да има клонова мрежа и активна реклама, че финансира лесно малки предприятия. Но и финансирането не е лесно - по трудно е отколкото в търговска банка. Тази банка има повече изисквания и хамалогии отколкото всяка друга търговска банка.

Ние сме в дигиталната ера. Всичко ще става по 5G. Но някъде по- западно от тези ширини.

Лошото е, че тези изисквания тегави са само за малките и средни предприятия (а целта е там да е достъпно), а за олигарските структури кредита е бил сигурно с едно обаждане по телефона и някакви измислени обезпечения, като преди години ако помните накакъв живак за няколко милона беше заложен (в още по-мутренските времена).

Тези изисквания са им спуснати от техните кредитори като условие за отпускане на кредитните линии. А когато дават нормални кредити (не на МСП) могат да се договарят свободно.

Станиславе, системата не работи така, както ти си го представяш. По-скоро работи по начин сходен на този с кредитите за санирането. Банката прави няколко базови пакета с правила и условия за различните видове малък и среден бизнес, които държавата иска да насърчава. След това ги предоставя на търговските банки, които да ги предлагат на бизнес клиентите си. И самата тя може да ги отпуска директно при желание, но по-скоро трябва да контролира и регулира процеса.

Тази банка е пълна с герберски и депесарски калинки поставени там да захранват Шиши ,Гелосания и останалите престъпници от кликата на мутрите ,министъра трябва да ги подмени до крак.

ББР е единствената банка у нас, която излиза на загуба в ковид кризата. Държавната кредитна институция е с отрицателен финансов резултат от 104,6 млн. лв. за миналата година, а през първото тримесечие на тази година продължава да е на червено с 5,6 млн. лв. Това става на фона на съществен ръст на печалбата на банковата система за първите месеци на 2021 г. За периода януари-април банките в България са реализирали 484 млн. лв. чиста печалба, което е с 36% повече от същия период на миналата година, показва последната статистика на БНБ.

в продължение - до каквото се докосне корпулентния делян славчев с опела бива съсипано!

Излиза на загуба, защото счетоводно и превантивно е провизирала всички средства предназначени за справяне с Ковид кризата, гарантирани от нея и раздадени от търговските банки. Това е единствената причина и е лесно и логично обяснимо за хората, които са запознати с материята. Тук няма кой знае каква драма инча отдавна да е станало опорна точка номер 1 на министъра

БРРД изследва подробно фирмите с кредити от ББР, за които има данни за вписани обезпечения в Търговския регистър и в Имотния регистър. Става дума за 739 фирми заложили имоти /виж тук/, а обезпечения с дялове имат 173 фирми /виж тук/. Търсачката на БРРД засича 117 фирми с кредити в Българска банка за развитие, които са изпълнители на над 2100 обществени поръчки на обща стойност над 2 милиарда лева. Също така се откриват 48 фирми с обезпечения в полза на Българската банка за развитие, които имат натрупани общо над 97 милиона лева задължения към НАП. Търсачката открива и 15 фирми кредитополучатели на ББР сред отписаните 3 милиарда дългове през октомври 2020 г. Това означава, че само тогава НАП е отписала 25,5 милиона лева задължения на фирми с кредит в ББР. Има вероятност някои от тези фирми да са се издължили към ББР преди да задлъжнеят към НАП. Дали това е така трябва да каже проверката в държавната банка инициирана от министъра на на икономиката. Трябва да се отбележи, че това вероятно е само част от информацията, тъй като има отпуснати кредити и на фирми без обезпечения вписани в Търговския и Имотния регистър.

Колко удобно е да провизираш задължения по време на криза. И колко удобно през този Ковид може да се извиниш и да не върнеш заема щото си в криза, пък си изхарчил парите за курви и скъпи джипки бибитки да не забравяме и къщи тук таме . Много фирми търсеха кредити по време на кризата и преди това , ама не им дават щото не са от нашите .

всички управлявали банката начело с Ст.Мавродиев да се изправят пред съда, заради престъпление към народа. с наши пари те са финансирали техни си фирми или на подставени лица без да се интересуват ат малкия и среден бизнес! това ако не е престъпление здраве му кажи! всички в банката от нач. отдел и нагоре да бъдат сменени!

Емил Хърсев и други истински финансисти казаха, че в ББР няма пари на бюджета и данъкоплатците! Привличат пари по стандартния път за търговските банки - със заеми от международни лицензирани фондвое и кредитни институции.

Ако ББР фалира нали държавата се пада принципал и тя трябва да погаси задължението , говоря чисто хипотетично

Това временно правителство е най-доброто, което сме имали! Все едно е дошло някакво некорумпирано правителство от Европа и е почнало да мете помията!

Още не дават досиетата на министъра, търсят хватки да не го направят. Министерството ще намери начин да ги получи, надявам се.

Ако министърът ги получи отива на съд:))) Според банковите закони той няма право на достъп до тях. Защото същите се явяват банкова тайна и само БНБ има право на достъп. Или разследващ орган след съдебно разрешение.

До "аз" тролчето. Да се чете ...м ББР.

ББР е част от Европейския банков съюз, където България влезе, при управлението на ГЕРБ. Всеки одит трябва, да мине през тази европейска институция. ББР е издържала теста, на ЕБР,и комисията в този съюз. Не може, еднодневно, министърче, да спира големи европейски проекти и да прави одит, когато си поиска, обслужнайки руските интереси.

Тра-ля-ля - пълни глупости! Тоя намер да разправяме на простолюдието как нещата се случват в ЕС или на друго място и ние , видите ли, нямаме никакъв контрол и само изпълняваме разпореждания на висшестоящи, се изтърка тотално! Любимата ви тиква, банкянската бездарна мутра го приложи многократно! А сега да обясниш какъв е проблема, ако ти е чист косъма и са ти точни сметкит, да предоставиш исканата информация на ревизори? Всяка институция трябва да е готова да го направи във всеки един момент! И - по какъв начин се спират "големите европейски проекти" тук и се обслужват руски интереси?!?! А, тролче недоклатено?

Думата банкова тайна чувал ли си? За ревизия на банката не са необходими кредитните досиета. Кредитните досиета с поверителна информация и министъра няма право на достъп до тях. А банката е преминала одит от Европейския съюз или може би ти специално си по-квалифициран от одиторите на Европейския съюз може би? Аман от платени коментатори.

До "аз"тролчето Голелите европейски проекти, като например, тези в армията, с национално значение на ерроатлангическа България, флота, авиацията, сухопътните войски, се обслужват само от държавни банки, за много повече от 5 млн. Министърчето говори за политики, а е в правителство, за два месеца което трябва, да осигури честни избори, но спира дългосрочни, големи проекти, от национално значение. Спирането, на модернидацията на армията, е само в руски интерес. Червените олигарси, като Бождове черепа, Василев...нарушиха закона и бяха изхвърлени от едрия капитал, сега, те си купиха преврата и очакват от марионетното правителство, да ги"върне"пак там, като се разправят с конкуренцията с това, се обяснява интересът на министъра към кредитните им досиета. Те не искат България в Еврозонага, за да могат да продължат, да перат мръсни пари, български и руски. ББР е издържала теста, при влизането на България в Ерропейския банков съюз, което стана при управлението на ГЕРБ. Европейската банка за развитие, може, да извършва одит в БЧР, не министър в служебно правителство.

Не са предоставени кредитните досиета...

Преди или след пресконференцията на министъра я предоставихте? Смешници. Поне журналистическите проститутки си заработиха надницата.

Предоставени са преди простотиите на министъра. Ама кредитните досиета не са. Защото министърът няма право на достъп до тях.

Те на одиторите да ги представят. От какво се притесняват? Че ще се види, как са раздавани милиони срещу ниска лихва и никакво обезпечение?

Тези одитори на са от БНБ, която единствено има право на достъп до тези досиета. Става и след съдебно решение, ама първо министъра трябва да докаже престъпление пред съда. Така е по закон.

Представена е преди брифинга. Въпросът е, че министъра иска нещо, което по закон не може да получи без изричното разрешение на други органи.

Дали това правителство не може да остане за 6 месеца или една годинка. Да разчисти всички калинки!

няма нужда. Живот и здраве 46 НС поема от краятна Юли и новото "редовно" правителство ще довърши проветряването.

Сигурен ли си за новото правителство? Колкото от предишното 45-то НС. И месеците в българския език се пишат с малки букви - юли, а не Юли. Елементарни неща.

Еее, нали нямаше да дават информацията, сега пшък какво им щукна Поредните предали Бойко!

Не може да спреш едрия бизнес, в една държава, която тепърва го изгражда, каквато е България. Едрият бизнес и малкия, среден, са взаимно свързани. Да вземеш от богатите и да дадеш, на по-малките, може само в развити икономики, като САЩ, Сингапур може би...за Шнейцария не става дума, там частния едър капитал, е неприкосновен. Петков няма представа от състоянието на българската икономика, прилага неприложима у нас схеми, които обслужват престъпната червена олигархия и Русия. Едрите, червени играчи, като Божков на пазара у нас, са извадени от едрия капитал у нас, защото нарушават закона, те плащат данъци и др. Те си купиха преврата и сега, чакат от марионетното правителство, да ги "върне в бизнеса", но искат това да стане, като бъдат изхвърлени от там, конкурентите им, или разкрити тайтите им, защитени от банковия закон.

Е те сега си такова таковата! С новото ограничение - кредити до 5 млн. лв. ще я съсипят тази банка! Не е тъп да си лесно!:)) Банката не може да се самоиздържа баз големи кредити!!! Те са й единственият спасителен пояс! ... Ама това никой няма да го разбере ... ще си трупа загуби, държавата ще налива пари и така до безкрай... Пълна некомпетентност и липса на елементарно познаване на материята! Некадърници!!! Но пък имаче много активни и амбицирани. Пази боже сляпо да прогледа!

Някои ходят до Хардвард да спят...

Ти защо не отидеш и ти да подремнеш в Харвард?

Кънчо видимо материята финанси не е твоята област. Съсредоточи се над новините коя силиконка къде е на почивка и коя и е новата песен. Апелирам от дълго време да се наемат една идея по грамотни тролове, ама явно бюджета стига за такива.

толкова - напълно приемлив таван като за "средни" предприятия. Което се явява таргет група на ББР. Дано само не ги дават срещу честна дума.

Що има пари в банката,а никой не ги иска? Щото те не се дават ей так-има си условия, които повечето фирми не покриват. Така че или сега ще се раздават на наши хора и банката ще фалира. Или просто ще си стоят там.

Калинките бързо обърнаха палачинката ,като усетиха дебелия !!!! Не уволнение, а съд за вас !!!

Досиетата не са дадени, само информация. Не е клякане, а спазване на закона! И министърът не каза, че не са дали информация. А че иска да види досиетата

Така е кредитното досие не е дадено. Но одитиращите имат право да запитат кредити на различна стойност как се управляват, като дадат съответните граници. Трикове има много и косвено могат да разберат какви са условията при който са дадени кредитите. Разбира се, освен ако одитиращите не са "Калинки" и не знаят как да попитат.

Това щях да напиша, че има голяма разлика между дадени досиета и предоставена информация. Пак да се манипулира и лъже на едро. Какво ще се види в справката едни числа, ама колко кореспондират с истината един господ знае без да се видят и документите. Споокйно могат да напишат залог на акции като обзепчение по кредит от 150 млн. лева, а реално фирмата да притежава два стола и един компютър. Спрямо информацията всичко е наред, но ако се отвори кредитното досие, ще се види колко е наред.

1000 пъти да го напишеш все тая. Защото лъжеш като дърт..... Може и такъв Да си.. Хал хабер си нямаш при какви условия и обезпечения са отпуснати тези кредити. Просто си платен драскач.

За това писах да не са „Калинки“, един експерт много бързо хваща числата да ли са манипулирани с няколко бързи засичания.

До Тролче, Бих ти отделил 20 мин да ти напиша колко много начини има да се манипулира една справка или предоставена информация. Като ти гледам изказа, трудно би ги осмислил, но както и да е. Надявай се да не станат публични кредитните досиета, че ще стане голям смях как се кредитира фирма със 150. млн. лева, но и тогава нещо ще измислиш 100 % ще е някоя безсмислица.

Ами излез и обвини публично фирмите че лъжат тогава. А пари за адвокати и обезщетения имаш ли???

До ха ха ха Да ми предоставят кредитните досиета да ги прегледам и публично ще изляза и ще го обявя, че фирмите лъжат, ама май се прави всичко възможно тия кредитни досиета да не видят бял свят. Няма да се изненадам ако вече са унищожени.

Клекнаха, къде ще ходят. За укриване и отказ от предоставяне на информация на одитиращ орган има членове по НК.

Ти, който се радваш, че някой е клекнал, гледай да не си следващия клекнал, че и надупен даже.

Сова, ти явно си от тези специалните Сови,на Харис, дето винаги "познават" предварително изборните резултати? Недей да плашиш тоя и оня, ами си пази перушината.Я се ослушай коя европейска институция започва работа днес и после пак плямпай! Аре.

Клекнали... какво са клекнали бе? Идват някакви отворковци начело с министърчето и имат, нямат право искат информация, после я разпространяват по медиите... Алоооу това е банка, има правила и банкова тайна!!! Това министърче, какво се е разпищолило по медиите!? А акционерно събрание проведено ли е за избор на надзорния орган, а? Докото формално не се мине цялата процедура, Одитният комитет няма никакви правомощия!!!

Прочети законите, пък тогава пиши глупости Нямали право. Ти нямаш право на простотията си

А ти бе отворко, сляп ли си, че големите кредити с ниска лихва са дадени на фирми близки до ГЕРБ и ДПС. А утре като отидеш до голямата верига за техника псуваш, щото цените са нагоре. За твоя сметка.

Смешниците,колко е лихвата за заем в такъв размер при отлична кредитна история в коя да е банка знаете ли? Аман от тъпаци.

Това ограничение не се прилага за кредитни институции. Сега остана сулю и пулю да се нарече кредитна институция и нищо да не спазва както се нарича бизнесмени като ги гръмнат, а преди това никой не ги е чувал, ама парите ги няма.

Е, те онея събирачите на дългове, с 5000 лева оборот, дето искаха 75 милиона заем и те са кредитна институция. Или не са?

Е нали са събирачи на дългове за ко им са заеми пък на тях? Големи производствени разходи ли имат.