Байдън предложи инвестиционен план за 2 трлн. долара за преустройство на икономиката

"Това е инвестиция в Америка, която се прави веднъж за едно поколение, не прилича на нищо, което сме виждали, не можем повече да отлагаме", заяви президентът

Обратно в новината

Коментари - Байдън предложи инвестиционен план за 2 трлн. долара за преустройство на икономиката | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А защо само 2 трилиона? Защо не 20 , 200 или 2000 , така или иначе нямат покритие

Байдъм е предложил да се "напечатат" допълнително 2 трилиона долара, не разбирам само защо са 2, защо не са 1 или 20 или 200 така и така няма да са покрити с нищо.

Нещо като плана на Рузвелт за излизане от Великата депресия... Създават Сивил Уърк администрейшън, събират всички които местната общественост смята за пройдохи и ги пращат да строят магистрали в пустините и блатата, уж им плащат заплати от 30 долара но пък им прибират 25 от тях за храна и легло в трудовите лагери, и така докато Сталин не наема на работа една тълпа американци за да му строят заводите, и осигурява работа на друга тълпа американци които трябва да произведат оборудването за същите тези заводи. Само дето на днешно време няма държава която да има нужда от толкова много оборудване което да оправдае инвестициите в съживяването точно на американската икономика;)

То системата с американският дълг е много пробита. Много от настоящите депозити и кредити са записи в информационните системи на банките. Ако реши някой да ги изтегли кеш няма да има толкова банкноти и ще видите еднакриза, която досега я е нямало. Да неговорим за покритието да речем в злато. За това се тръгва на виртуални валути и е много лесно, шатдаун на компютрите и стойноста я няма, неможе да си държиш парите в къщи. А който направи истински квантов компютър биткоините могат да отидат на кино. Така че байдън може да си генерира колкото си иска долари, когато му дойде времето липсващата реална стйност щвбъде занулена. Е това значи невиждана криза, но закона за стойноста е не може да бъде заобиколен от политици хитретци, той рано или късно сработва!

Плана е много як. Да изхарчим едни пари да гледаме бабите и дядовците и да построим пътища. Е откъде ще дойдат парите не е много ясно, ама ще ги изхарчим за да направим "икономика". Преди дни като прочетох, че имали план, си помислих че им е дошъл акъла в главата, ама то от марксисти как може да очаква човек да имат акъл изобщо! Само гледат да папат и цоцат!

За 3 месеца до тук болшевиките управляващи САЩ опаткаха 5 ТРИЛИОНА долара или 1/4 от настоящия дълг. Гледам за нови 2 трилиона са се наканили. Този ще удвои дълга на САЩ и окончателно ще ги закопае. Още обама започна този процес, като направи дълг, колкото общо всички президенти преди него в цялата история на САЩ! Този ще го надмине, Кенийчето направи 8 ТРИЛИОНА за 8 години. Този направи 5 само за 3 месеца.

Е те "демократите" само така могат да управляват - виж Франция, Германия, България, Гърция... САЩ ли да се дели от компанията? :)

А за Тръмпи нещо да кажеш, как намали данъците само на богатите и той колко увеличи дълга?

странно и чудно как ли ще реагира щатският долар спрямо еврото,как да заложа на каква посока и левъридж! То парите се въртят и от новините на силни икономики,а при нас се живее от служба на държавна и местна власт и корупция и скрити и непрозрачни схеми,монополи и картели!

Слушам и не вярвам на очите си - на тия им трябват 1 трил да си изплатят сегашните дългове и още 2 трил, за да стигнат китайците, ако приемем, че през това време китайците стоят на място и ги чакат... Пък от къде и как ще ги набавят тия средства, не ми се мисли - сигурно ще намерят тези пари на кредит При това ще ходят на Луната, на Марс и на още някои места

Какъв 1 трилиона. Дълговете на САЩ надминаха 20 трилиона още при Тръмп

май вируса няма да е достатъчен...

Тези зад океана почнаха да печатат доларе все едно печатат тоалетна хартия за поредния Ковид локдаун.

ще им стигне ли хартията да ги напечатат тея трилиони?

много от настоящите депозити и кредити са записи в информационните системи на банките. Ако реши някой да ги изтегли кеш няма да има толкова банкноти и ще видите еднакриза, която досега я е нямало. Да неговорим за покритието да речем в злато. За това се тръгва на виртуални валути и е много лесно, шатдаун на компютрите и стойноста я няма, неможе да си държиш парите в къщи. А който направи истински квантов компютър биткоините могат да отидат на кино. Така че байдън може да си генерира колкото си иска долари, когато му дойде времето липсващата реална стйност щвбъде занулена. Е това значи невиждана криза, но закона за стойноста е не може да бъде заобиколен от политици хитретци, той рано или късно сработва!

Перестройка

с търговията на Мексикански деца

Откъде старчока има толкова пари ?

От печатницата...

яко ги прецакаха като им туриха тоя алцхаймер

по пощата им го изпратиха...