Байдън предлага глобален минимален корпоративен данък поне 15%

Целта на реформата е да сложи край на данъчната конкуренция между страните

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

PEYTSCH

Как смеете да плашите децата с тия идиотски маски ? Засрамете се !

Докато има офшорните зони корпорациите ще намират начин да не плащат данъци.

Леко по леко стигаме до глобалното зануляване. Сега да видим как ще ни вземат жилищата и нивите. Няма да е прецедент, историята се повтаря.

Работих с индийци. Всичките им спестявания са в злато. Мойте бяха от средната класа и спестяванията им бяха от половин до няколко кила.

Това ми прилича на добър подход.От години работните места имат тенденция да се изнасят на п.чка си майна поради данъчни съображения.Не трябва обаче да се разглеждат еднозначно нещата, за нас това е по-скоро вредно.Що се отнася за данъците върху големите технологични компании е ясно, че трябва да бъдат в пъти по-високи и неизбежни.

А я предлагам одма да ти ем пичката лелина по Български стандард....Боклук изкуфял.

Следваща стъпка - национализация.

Аман от глобалисти. Да си идва Тръмпи обратно!

Иска му се на Байдън... И така да стане - като се върнат Епъл да правят лаптопите в Калифорния ще им сложат цена 50к за парче - и като не могат 50% от американските маймуни да си ги купят и ето ти победа на здравите сили! Друго си е в Китай и Ирландия - евтино ги правят, малко данък плащат и за това и дебеличките американци могат да си купуват лаптопи

Тоз дърт кавал топъл кренвирш не искали?

ПРА СОЦИ, 1 ЩЕ СЕ ПРОСНЕТЕ ПО КОРЕМ И ЩЕ ЛИЖЕТЕ ЛА Й НО ТО ОТ ПОДМЕТКАТА МИ, КОЕТО ЩЕ НАСТЪПЯ СПЕЦИАЛНО ЗА ЦЕЛТА :)

ЕДНИ ПРА СОЦИ, МАЙ СЕ ГОТВЯТ ДА НАПУСНАТ ПОТЪВАЩАТА КО ЧИНА И ИСКАТ ДА СИ ОСИГУРЯТ НИСКИ ДАНЪЦИ И В ЧУЖБИНА. НЕМА ДА СТАНЕ :)

_stankow

Правилно ! Трябва да подкрепим Байдън. Доживях един път да видя интересите на Америка и България да са съпосочни !!

И какъв е онтера на България да си вдига корпоративния данък?!? Вие нямога плащали ли ате корпоративен данък? Правили ли сте бизнес?

Не, те правят социализъм.

И защо да се слага край на конкуренцията? Именно тази конкуренция движи богатствата от по-богатите към по-бедните страни, и така се стига до по-равномерно развитие.

И как точно корпоративният данък ще "сложи край на конкуренцията" ? Сложила ли е край на конкуренцията в Германия - 25%, Швеция - 28%, Гърция - 27%, САЩ - 30% + 5% федерален данък ? Средно за ЕС корпоративнията данък е над 25%. Само в мизерстващите страни - Македония, Молдова и България е 10%. И резултатите ги виждаме - ошмулена страна !

Ти си нямаш на идея какво въобще говориш. В България е 10% и повечето микро фирмички едвам смогват да излезнат на печалба така или иначе. В момента в който стане 15% 20% ти гарантирам за масово закриване на микро фирми, още повече такива от и без това нямащите ги вече пройзводители на нещо. Пиша го защото съм микро пройзводител, и въпреки че данъка е 10% ти гарантирам че с всякакви други способи държавата ми взима около 60% от оборота обратно! А 50% от разходите не ти ги признава за разходи! А мислете си колко леко и приятно се работи в момента в България!

Ам затваряй и бягай в Индия да проЙзвеждаш или в Англия да работиш тогава.

Много добра идея! Може би дори 20% трябва да е. За да се премахне съвременното робство.

Предимство имаме, хайде няма нужда!

Нямате никакви предимства.

А може ли и глобална справедлива заплата.

Особено за безделници.

Да бе, да! Amazon и Шеврон плащат 0(Zero) данъци в САЩ! Ама гадовете искат да натиснат другите че да се облажат техните. Лошото е че ще пострадат държави като нас с дупедавци управляващи!

11. Не лъжи.

не БЕЕА ли 10 тия заповеди ?

Това добре за корпоративния, но ДДС, осигуровки и т.н. няма ли да ги оеднаквим, или там каквото вие кажете и изберете....