Байдън планира да увеличи данъците за американските компании

Администрацията на американския президент иска това да стане в рамките на световно споразумение

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всъщвост Тръмпито дойде и 2016 намали корпоративния данък в УС и още в началото му казаха, че това няма да доведе до нищо друго освен корпорациите да реинвестират печалбата си в акции на борсата с програми за обратно изкупуване, заради освободеният им капитал.....е вижте борсата от 2016! От около 15000 пункта на ДауДжоунс днес е 32400! Ако само дори гледате до началото на 2020, щото верно си е покрай пандемията изпонапечатаха сума пари и те отидоха в борсата, то пак ДЖ стигна 30000! Да дааа, обикновенния хамериканец спечели или обикновената корпорация от ходът на президент....опа ЦЕОто на САЩ Тръмпи!

А някакви санкции нови няма ли да има ?

Ооо ще има ще има, все пак убийците ги караме в затвора, а в САЩ чат пат ги и трепят. Та скоро очаквайте заявката е направена вече.....

Без да съм чел статията ! Ако го направи ,това ще му е последният мандат! То,като му гледам годинките... и така и така май следващ едва ли ще има. Е , все пак е човек! Да е жив и здрав да иляди!

Честито на идиотите.

браво,браво,браво.

Нормално е да ги вдига.

И. Що требе да има световно споразумение? Да си увеличава данъците щом сако, другите не са длъжни да играят по свирката му. Типичен комунистически подход, дай да заформим завера та, а другите да го духат.

Избирателите на загубилите ще трябва да плащат сметките на избирателите на спечелилите:) Докато един ден държавата фалира и всичко почне отначало...

Лош бил Тръмп! Ама данъцуте ниски. По същия начин, лош Бойко ама не вдига данъците по време на криза. А готината Нинова готви резачка от глезените. дето се вика герб лоши, ама данъците ниски. Лоши, колкото 47% да ти идат.

Добре дошли в най-добрия Еротичен клуб - - - Hosset.Com

Да увеличава, те и без това китайците само това чакат, нови 3000 американски компании, екстра ще им дойдат!

Няма как една корпорация да си измести седалището в Китай. Просто за вас са статиите за убийства, пияници, наркомани и тем подобни.

Що да няма как??

Вие май нищо не разбирате от бизнес

Осветли ни, моля ?

Много си зле, май си с температура от комунистически вирус!

Да казват на другите какво да правят...кой ги кара да раздават долари на куцо и сакато? В Ню ЙОРК е чист комунизъм отдавна, никой не работи, не плащат наем и взимат пари от безработни и от правителството. Еми нормално ли е това?

Над милион са избягали ит Ню Йорк, безработица, глад ... САЩ се разпада

и междувременно руснаци продължават да бягат от "стабилна" русия в "разпадаща се" Америка

Тва беше, а сега 2 милиона кримчани избягаха от прозападна демократична Украйна в Русия

Нищо чудно това е типична черта на всички клонове на комунизма и най вече на троцкистите каквито се явяват хората зад него.

По принцип трябва да се облага предимно бизнеса и основно едрата му част. Също така трябва да има осезаеми данъци върху активите, основно върху естествените и ограничени активи. Върху труд данъците трябва да са символични, както и върху гори, ливади и подобни. Всичко, което е просто прехрана не трябва изобщо са се облага. По темата - с трудно нещо са се заели, останалата част от света не желае да отстъпи от своята хапка и да си наруши конкурентоспособността.

Има вариянт отвсякаде да бъдат Обстрелвани Коя Държава с каквото Може !!!

Тръмп пробва да вдигне данъците митото на всички щото няма кинти Байдън пък пробва корпорациите, те така и така нищо не плащат

Американците искат хем ку.а в г..за , хем душата в рая ! Мамини гугутки ! Най задлъжнялата държава в света иска никой да не я конкурира , щото всичко ще се срути !

Мамка ви долна американска, ограбихте целия свят бе кретени...

С две думи искат да прецакат другите държави за да не им избяга капитала и фирмите .....

Ха,ха,ха, сега и данъците в световен мащаб ще определят!! А големината на мъжките .... членове, няма ли да определите със закон?

Имаме си ЛГБТ (или ГЛБТ) е акроним, от първите букви на думите и означаващ всички лесбийки, гей, бисексуални и трансджендър хора. И сега дойде времето да оправят и "кривите краставици", като завишат данъчните ставки с 25 % ... в света.

Пропускате много, ако все още не сте изпробвали CryptoTab Browser! Всичко, което трябва да направите, е да инсталирате CryptoTab Browser и да започнете да добивате Bitcoin, който вече се търгува над 55 000$. Разгледайте https://cryptotabbrowser.com/18757804 и опитайте. При редовното му използване след наколко месеца ще сте благодарни за решението си! Без инвестиции, без рискове, без допълнителни усилия!

Унищожи американската петролна индустрия. Сега ще изпъди и още бизнеси в Китай.

САЩ върви към разпад

Глупости на търкалета. Заглавието на статията няма нищо общо с това, което си мислите, какво точно ще се случи. Четете бре, тук там, ако можете - и на чужди езици, и мислете!

Ами, като преспи и се събуди утре, няма да си спомня какви глупости е говорил днес. Корпорациите могат да са спокойни. За сега.

Kой като преспи бе,Джанет Елън или Байдън? Ти май четеш само заглавието,Димо.

Нали трябва да дойде Great Reset? За да дойде, всички трябва да са фалирали, освен мегакомпаниите!

Попощата си го испрахме!!!

Вижте му физиономията....сатанисти. Този ще направи някоя беля...казвам ви.

Мумията изглежда така, че все едно е изпил на гладно един литър астразенека!

Твоя пРезидент как изглежда? Сслед новичока питам.

Какво да прави дъртия, трябват му пари за въоръжения и да прави цветни революции по света.

"Според нея едни продуктивни преговори в ОИСР биха могли да доведат до създаването на режим, при който да има минимален данък за облагане на компаниите в света. " Ето това си е чиста проба износ на комунизъм и то не в регионален а в световен мащаб. Маркс май ще излезе прав.

още ли се съмняваш?!

ако не са предрасъдаците....Маркс щеше да е много актуален днес!

Винаги е бил актуален, ама няма кой да чете обективно с разбиране и лошо име му е дошло от комунягите, иначе има големи попадения. Оборва го с алтернативни теории в стил меки китки. Но човекът истини е казал и точно е наблюдавал.

САщ не е света. Вдигай си данъците там ако искаш до 50%, но не се бъркай в световните работи!

САЩ са света. Останалото е придатък на САЩ. България не влиза даже като придатък.

ти си някакъв селянин.

а див и не селянин а селяндур

България не може да е придатък на кочина.

ама е!

Теа Ще Се започнат вътре в Краварника ! и светът ще им гледа сеийра !

Лошото е че този дърт, изкукал комуняга държи ннай-големия военен потенциал в света и в един момент нещата могат да станат не добри.

чак пък най големия......посмали малко

...не е сигурно , НО НАЙ-СКЪПИЯ потенцял.....да!

на всички ,които си го избраха и се самонабутаха

Абе тоя алцхаймер ще затрие Америка, казвам ви.

Проблемът не е, че ще увеличи данъците. САЩ си бяха кенеф и при Тръмп. Проблемът е, че иска да изнася комунизъм по света а това вече е много тревожно.

Хапчетата и си лягай. Комунизъм има само в кухата ти тиква, а не в САЩ.

Има, има още от 1913 г. а мен ме накараха да пробвам и в Русия от 1917 г. ,но те си оставиха мирния вариант, а аз поех революционния курс.

Ок другарю Ленин. Сега иди да поиграеш с Наполеон и Александър Велики. Може и с Александър Невски да правите метани към Мека по 5 пъти на ден и да викате Аллах е велик

само ти ли не знаеш,че може в БГ да сте махнали статуите на Ленин , ама в САЩ не са и една от тях е в нов йорк? Току виж лубимия ти байдън ви накара да върнете всички бутнати в бг, кво ще правиш тогава?

Интересно мислене, напомня ми на логиката на Жириновски:)

При Тръмп бяха кенеф? А България и Русия ? Ти другарю, имаш ли представа какво е САЩ? Икономически е владетелят на света, военно май пак същото. А народът отдавна е постигнал благоденствие, което вие никога няма имате. Купи си билет и иди да видиш. Аз съм всяка година там при сина, снахата и внуците. Впрочем на тебе ще ти откажат виза, поради вопиюща бедност. А интервюто ще добави още и неописуема тъпота.

Я кажи къде по точно е сина ти, да ти обясня в каква кочина е, за което си сляп и глух!

от тов акоето пишеш е ясно ,че дори на глобус ше ти е трудно да намериш САЩ. постигнали благоденствие...кой народ. онзи в горната камара на сената ли? Не ме убеждавай,че сина ти е сред тях.

Пръдльо,аз съм permanent resident в САЩ и не можеш да ми обясняваш как е там.

ти си дърт изсъхнал пергамент и не осъзнаваш къде си и кво коства на сина ти това, да те дондурка докато си му се натресъл

после глобални данъци скоро ще имате по-малко права и свободи и от робите по захарните плантаций ако не се изправите с оръжие в ръка срещу световното евреиство !!!

Тия вече за се наиграли Всичко произведено в Китай е от два до три пъти по евтино при едно и също качество И вместо да мислят как да снижат разходите на производителите те им налагат ту данъци ту ги задължават да назначат гей жена и негър в съвета на директорите Америка днес е лошо място за инвестиций

И прецесорът в компа ти е 2-пъти по евтин от Интел или АМД, нали? Летиш също на 2пъти по-евтини китайски самолети.

Останаха 20 или 30 неща дето още се произвеждат само в Америка Не се съмнявай че китайците ще се научат да ги правят

... и все по-често не стигаш за където си тръгнал!

По лошото е, че палачинката се обърна. Русия стана капиталистически хищник а САЩ комунистически кенеф. И ние пак сме в кенефа.

'Русия стана капиталистически хищник' Кой те излъга бе ватювуту? Нерде капитализъм, нерде феодалната шуробаджанашка джамахирия на Гавняша. Иначе не се притеснявай - от това че с малко ще вдигнат неоправдано ниските данъци в САЩ (кризата в Тексас беше директно следствие от тях), социализъм в САЩ няма да дойде ;)

Социализма в САЩ отдавна е дошъл и си е там. Сега вървят към брутален комунизъм.

Нито Русия е капиталистическа страна, нито САЩ - комунистическа. И двете са олигархии. Основното за капитализма е да има конкуренция. Когато по-малко от1% притежават 99.99% от ресурсите на една страна не може да има нито конкуренция, нито демокрация. В Русия въпросът е решен с диктатура, в САЩ - с театър. И демократите и републиканците са на заплата на корпорациите, борбата между тях е кой да прибере по-голямата част от трохите. И както вече ти казаха - хапчетата и си лягай.

"Когато по-малко от1% притежават 99.99% от ресурсите на една страна не може да има нито конкуренция, нито демокрация." Въх, Кога се е влошило положението толкова много? По времето на Андропов крещяхме, че 2% от американците притежават 50% от ресурсите на САЩ. Днес можеш да започнеш бизнес от гаража си (без да имаш чичо - милионер който да унаследиш). Сега сериозно: В мирно време СССР-то не е постигало данък общ доход над 50%, но т.н. демократи преди вътрешните си избори масово говореха, че данъка трябва да се вдигне на 70 до 80% С една дума демократите днес са по-големи комунисти от СССР-то на времето! :)

"Кога се е влошило положението толкова много" Когато Рейгън премахва много държавни регулации основната част от капиталите на средната класа се поглъщат от корпорациите. Днес средната класа е на изчезване, а бедните се увеличават. А капитализмът се базира основно на силна средна класа и конкуренция. Всичките "компетентни" мнения включват всякакви сравнения на цифри, но никой не споменава за какво се използват тези данъци. В САЩ данъците отиват предимно във военната промишленост, малко за безплатно скапано основно образование, за здравеопазване - нищо. Ако тези данъци се използват за качествено образование, достъпна здравна система, инфраструктура и т.н. може да се говори за социална държава. Тук трябва да направя още едно уточнение - като се говори за социализъм неправилно се подразбира бившата СССР и сателити, Куба, Венецуела и т.н. - въпреки, че се казват социалистически държави, това не е социализъм а типична лява диктатура. А комунистическа държава въобше не е имало. "Днес можеш да започнеш бизнес от гаража си" - така е, всеки гражданин е като едноличен търговец в БГ и може да си прави какъвто иска бизнес. Това не означава, че ставаш богат. Ако бизнесът е печеливш може да се надяваш да бъдеш купен от корпорацията, която държи монопола (както обикновено правят startup компаниите). А ако не - най-вероятно ще дъдеш фалиран.

То ниама такива , кажи ми нещо made in USA

60 процента от порното:)

с черни...

Тесла примерно. САЩ тъпако изнасят продукция за 2,13 трилиона долара. Това е "нищото" made in USA.

в смисъл пребрандирани КИТАЙЦИ....

И Тесла какъв точно еталон ти е, не разбрах? Едни технократи стават още по-богати технократи със спекулации и заробване на цели континенти. А дори не са се наели като балканче на баир. Тепърва става страшното. Няколко казани дотук коментара са точно на място, чакаме си Reset-а след тоталния фалит, ще станем по-заробени от негрите на плантациите, вече сме, но не сме го осъзнали, още ни лъжат с Евромилиарди и трето, никакъв гаражен бизнес не е възможен да те изстреля на върха. Не четете тези глупости и митове, то няма технократ, който уж да не е почнал от гаража, пък на всичките дядовците им потомствени банкери, всичките с образование от квоти за елита, всичките разработват смарт технологии, които правят човека ненужен като ресурс.

От този искуфял старец всичко може да се очаква.Дори война!

Че защо не И без това не му остава да живее още много Поне ще се забавлява като за последно

На вас ватниците все войни са ви в кухите чутури - тъкмо сега ще покажете колко струвате реално :)

Всеки роден под слънцето има право на живот, вкл. сакатият, недъгавият. Следователно държавният организъм трябва да вземе от по-здравия, по-силния, по-можещия и да даде на другите които се нуждаят........ Лошото е, че в САЩ от 1962 г. създадоха няколко поколения черни мързеливци, които живеят на социални и вършат престъпления.

Абсолютно съм съгласен. Но нещата стигат другата крайност - Взима се несъизмеримо повече от здравия, до толкова несъизмеримо, че не си заслужава той да влага повече усилие защото реално не получава повече. Като тук не визирам САЩ, защото при тях нещата са в странна крайност - Най-богатите почти не плащат.

А нашите "демократи" - от типа Демократична България, СДС и прочие десни недоразумения, чийто кумир уж е Байден, дори предложенията за прогресивна скала на данък общ доход у нас ги наричат "комунизъм" и "сталинизъм"... Пази Боже сляпо да прогледне...

Защо трябва да има прогресивна скала?! % като величина си е достатъчно справедлива. Получаваш повече, плащаш пропорционално повече. Ама да плащаш в пъти повече, защото идеята е да има други, които без грам да работят, не по здравословни причини, да взима пари, не го разбирам! Значи онзи който се напряга, ще си изпочупи здравето, за да може, този, който лежи да си лежи с помощи? Е не става. Твърдо съм против прогресивния данък. Може да има необлагаем минимум, но прогресивното облагане е всичко друго, но не и честно.

Стига с тия глупости за това дето по-богатите работели повече, това в нито една държава по света не важи, камо ли са България. Само като видиш как изглеждат хората зад волана на 90% от скъпите коли ти става ясно това - мутри, сводници, богаташки синчета (като например тоя дето уби Милен Цветков) и блондинки без нито една гънка в мозъка. Но дори и да не беше така, пак трябваше да се въведе прогресивна скала, защото чисто емпирично най-успешните и благополучни във всяко отношение са именно с такива скали - като почнем от скандинавските и Северозападна Европа и свършим с Австрия и Швейцария. А със скали като нашата са предимно африкански и близкоизточни държави

минимално количество пари които са ти необходими за живот! Няма как да облагаш насъшния и разкоша с един и същ данък!

Корпоративния данък се плаща не само от Майкрософт, Амазон и прочие (супер-богатите както ги наричате ), а от всички фирми - включително дребни и средни! За САЩ чувате милиарди, Амазон, Майкрософт, Гугъл .... НО 85% ОТ БВП НА САЩ СЕ ГЕНЕРИРА ИМЕННО ОТ ДРЕБНИЯ И СРЕДНИЯ БИЗНЕС ТАКА РАБОТЕЩИТЕ И ПРЕДПРИЕМЧИВИТЕ ЩЕ ПЛАЩАТ ЗА МЪРЗЕЛИВИТЕ И ГЛУПАВИТЕ!

Явно ние копираме от тях. Изрядните изнасят всичко. За тарикатите няма наказание.

Не знам какъв е този капитализъм, където ако заплатата ти годишно е под някаква стойност имаш право на държавна помощ. Нашите радетели за капитализъм са пропуснали тази глава.

Ние като управляващи с плоски глави сме за плоските данъци като нас. Такива каквите са по банановите републики. Твърдим, че така привличаме инвестиции, но не е вярно, VW, Microsoft, Форд и Хюндай ни подминаха като пътен знак...

По-справедливо от плоския данък няма! Процентът е пропорционална величина. А стъпаловидния данък е логаритмична! От къде на къде този, който работи повече трябва да плаща и повече? Хайде стига стимули за търтеите!

пропуснах да поясня "да плаща несъизмеримо повече"

Само родните пишман комуняги не моат да вденат , че тоя е 1000 по-ляв от Пуитн

Комунизмът побеждава в най - развитата капиталистическа държава. Но пишман демократите не виждат и ще си обират крушите

Определено Байдън е много по ляв от В. Путин.

Трябва да плаща на Антифа които го избрахо и на 11 млн. латиноси които напраави граждани на САЩ от нелегални емигранти , но на българите не дава без визи............

А не, на мен си ми е добре. Само искам да има реципрочност - и те да са с визи. То с тези добрини, където се бълват там ежедневно, направо ние трябва да си направим стена. Оня гледам някакво предаване и едно момиченце говореше за родителите си ама някак си смутено. И следващата картинка два гея с бради и мустаци. Казах си боли ме за тея как си рошат брадите, ама поне да не объркваха детето.

Стига с тия визи , сякаш кой знае какво като не ни пускат там . Това да паднат визите е по скоро за повече престиж , и не тебва да е цел номер едно на българските политици !

Байдън е комунист. Нормално е да увеличава данъците. В случая няма никаква изненада. Доларът ще тръгне надолу на пазарите. Индексите и цените на акциите също.

Е как да няма изненада, след като са му помагали да бъде избран, едва ли е само заради расизъма.