Коментари - БАПГ предложи решение за преустановяване на въглеродните емисии от въглищните централи | Бизнес.dir.bg
назад

БАПГ предложи решение за преустановяване на въглеродните емисии от въглищните централи

Развитие на инфраструктурата за пренос на природенг газ, зелен водород и биометан - при това само с грантове

Обратно в новината
| Автор: БТА

Коментари - БАПГ предложи решение за преустановяване на въглеродните емисии от въглищните централи | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Адиоти, защо в момента внасяме ток???? Как ще я караме зимъска!?!?!?!?

биометан, хехех ,зелен водорд хеххе!! От де го тоз зелен водорд или биометан??? получаването на биометан изисква материал който да бъде преработен от дени бактерии които никак не са безвредни за живите същества!!! Отровен газ опасен зарастенията дори. водород и какще го получим от какво ?? Пълни тъпотиии ! Борбата е някой да грабне няколко милиарда и да отиде да живее на запазените места по света.

Скорошни научни изследвания доказват, че не СО2 е причина за покачването на температурите, а обратното -- покачването на температурите е причина за увеличаването на СО2 в атмосферата. Но раята си руча жабетата, т.е. плаща данък въглерод, а "зелените" правят пачки.... https://www.researchgate.net/publication/373256379ScienceofClimateChangeAboutHistoricalCO2-Datasince1826ExplanationofthePeakaround_1940

Хаха, намериха вариант за собственика на централата, дори с грантове, а тия дето протестираха от мините - кучета ги яли … затова ли лежахте по магистралите ? Да нахраните собственика си?

И ние искаме да си добиваме собствен шистов газ!

Демек да изхвърлим нашите въглища и да се молим за газ на чужди държави срещу мноого пари.

Да минават на газ. С директен договор с Газпром. Въглищата могат да се изнасят за Германия на добри цени.

Най-евтино за тецовете би било директен договор с Газпром, както сърбите, унгарците и австрийците на старата формула базирана на цените на петролните деривати. Около 30-40лв ще бъде цената на мегаватчас. Още толкова производствени разходи и печалба и тецовете могат да продават тока за 0.10-0.12ст за киловат. Но от Брюксел няма да позволят това.

С газ най-добре, но цената му се вдигна над два пъти и освен това не е стабилна. Но може би пак ще е по-евтина енергията, тъй като тецовете няма да плащат прескъпите въглеродни емисии на ЕС.

Какво значи модернизация на сегашните централи? А да, трябва просто да топлим водата не с въглища ами с нещо друго! Защо не се говори за държавен ветропарк + солари? ПАВЕЦ на най близкото възможно място, да складира енергията? Все примери на първо четене, ама поне е нещо

Абе я да ни обясниш как точно ПАВЕЦ " складира енергия"? Що пишете за нещо от което не разбирате бе?

Бил ли си до соларен парк? Там почвата става мъртва от вибрациите. Особено като духа вятър. А слънчевите елементи за да дават прилично количество енергия, трябва да се мият със детергент два пъти в месеца. И почвата завинаги става отровена. Изобщо, след като не цените земята, която ви храни ще я загубите.

Вместо местни въглища ще се гори скъп природен газ и доставчиците ще печелят. CO2 емисиите ще си останат.

Зелените да боядисват водорода в зелено. Щото в природата водородът е без цвят, а само във възпалените им сектански мозъци съществуват: сив, син, черен и зелен водород. Ал Гор АКБАР и ГРЕТА Е НЕГОВИЯ пророк.

А защо да не дадедм тези грантове за модернизация на настоящите централи?!? А да, защото няма как другарите да ги фалират и откраднат без пари!

Уикипедия: "Горенето на метана в присъствието на кислород води до образуването на въглероден диоксид и вода." Т.е. отделят се въглеродни емисии и водни пари, като последните имат много по-голям парников ефект от въглерода. Много зелено, няма що.

Забравили са за зеления амоняк, това е дизелът на НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД.