България бяга най-бързо по пистата "замърсяване" с CO2, но Германия е най-големият замърсител

Използването на твърди горива е повишило, но консумацията на природен газ значително е намалило емисиите на CO2 в ЕС през 2022 г.

Обратно в новината

Коментари - България бяга най-бързо по пистата "замърсяване" с CO2, но Германия е най-големият замърсител | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Написал е автора колко е ръста в България, но кой знае защо е пропуснал да спомене колко процентно сме като част от общото замърсяване. Вероятно е около 1% , но това не е политкоректно...

За да избягаме напълно, трябва да се разработи по-ясна стратегия за преминаване към чисти и екологични енергоизточници. Ето, че сега цените на природния газ вървят стремглаво надолу, той е една много добра и чиста алтернатива, да не кажа и най-добрата за мен. Хората трябва да се насърчават в зелена посока.

Ние като държава трябва да мислим в посока по-голямо газифициране на населението, защото природният газ е най-екологично чистото гориво. Замърсителите са въглищата, дървата... то в битов план колко много замърсяват, пък в национален да не говорим... а с природния газ е лесно, чисто и комфортно.

Преди България бягат изригващи те вулкани и активни кратери,но за тях нито дума!

Зелени тъпизми. От една страна ме радва, че икономиките на зелените идиоти Германия и Холандия ще катастрофират, от друга - неприятно е защото са ни партньори в ЕС

Човешкия фактор, приносът на човека в отделяне на парникови газове, е едва 2%. Едно изригване на вулкан изхвърля в атмосферата в пъти повече, отколкото цялата човешка дейност за година. Климата е цикличен. След последния голям ледников период, завършил преди около 12 000 години, климата се затопля. Последва малък ледников период през средновековието, и от тогава сме в поредното затопляне. Според някои последни проучвания в момента земята се затопля от към земните недра. Жителите на някои от областите с вечно замръзнала земя споделят именно това. Има и още един момент. Не газовете са причина за затоплянето. Затоплянето на почвата и водите в океаните води до отделяне на газове. Сиреч-парниковите газове са следствие на затоплянето, а не са причината за него.

Край! Сички ша омрем!

Ех, в гетата пак са горили гуми...

САЩ са най-големият замърсител. Когато другите държави подписаха парижкото споразумение те отказаха, щели да им затворят половината тецове.

На 16-ти миналия месец излезе голямо проучване на Антарктика за периода 2009 - 2019 г. С две думи - площта на ледниците се е увеличила с над 5300 кв. км. Толкова по въпроса за "глобалното затопляне"...

Леко поднасяме инфомрация, която не е пълна, а? Най-сладките лъжи са такива... Нищо де, когато ти пламне гъза, ще си щастлив, че си лъглал винаги когато имаш възможност. "Summarizing the current situation with Antarctic ice trends: Antarctic land ice is decreasing at an accelerating rate and is contributing to sea level rise Until recently Antarctic sea ice has been increasing despite the warming Southern Ocean and with no effect on sea level" За тези които са обидени на наглосасонците и не ползват английски. Има плаващ лед и континентален лед. При положение, че континенаталния намалява е логично, че плаващия се увеличава. Дебелината и площта на континеталния леда намалява. Увеличавала се е доскоро площа в която плува лед... Може би, защото много лед се отделя от континенаталния?

Пффффф, нали знаеш 2 неща , като си толкова голям умник. 2/3 от плаващия лед е под водата . Леда е с по малка плътност от водата около 8% . та леда под водата има водоизместване с 8% по голямо и е поне 2/3 от цлия обем на плаващия лед. Айде сега сметни колко "мноого" ще се дигне нивото на океана ако ВСИЧКИЯ плуващ лед се стопи . Аман от тролове неграмотни или платени лъжци. Всичко дето се случва в момента не е за народа , а за контрол на народа, дори не е за пари, а просто за контрол и намаляване броя на хората . Пфууу безбожници лъжливи.

Интересно е как се топи ледът при -20C... Средната температура на Антарктида СПАДА за последните 5 десетилетия. Та как точно Антарктида губи лед е съчинение в сферата на НЕнаучната фантастика. Отделно имаше скорошно проучване, че "загубите" на лед за завишени с 30 пъти: https://tc.copernicus.org/articles/17/2059/2023/ |Overall, the Antarctic ice shelf area has grown by 5305 km2 since 2009, with 18 ice shelves retreating and 16 larger shelves growing in area. Our observations show that Antarctic ice shelves gained 661 Gt of ice mass over the past decade, whereas the steady-state approach would estimate substantial ice loss over the same period, demonstrating the importance of using time-variable calving flux observations to measure change."

Каква икономика и енергетика имаме та да замърсвяваме с CO2 чак толкова много? Тези емисии освен да са от пръдни друго не виждам !!

Пак някой се опитва да злепостави малка и бедна България. Трябва да му се потърси наказателна отговорност на този човек и да бъде вкаран в Затвора. Защо не гледат какви емисии БЪЛВАТ - КИТАЙ, Сащ, Индия, Германия и др.

Няма как да горим боклуците на Европа и да сме на първо място по чистота на въздуха. Лема.

Зарваряйте ТЕЦ овете и сме номер едно зелени идиоти

Зильоната сделка при нас се изразява в дсй парити напред, па ша видим после......и е за добро в крайна сметка. Ракията пак ще ни спаси, както от векове насам.

въглеродните емисии у нас . След като Лаура Кьовеши хвана ковачки с измамните си схеми с въглеродни емисии , а и го постави под пълно наблюдение , още от мините му , сега му е трудно . Иначе по отчети , със любезното затваряне на очи от държавни служители излизаше , че от тецовете му излизат маргаритки .

Интересно от какво идва този скок, когато няма въвеждане на нови промишлени мощности

Браво на вас!

Толкова глупости се приказват от зелените, че вече младежите са убедени, че въглеродния двуокис е отровен. Нищо, че се съдържа в издишвания въздух!!! Даже вече го наричат диоксид, за да е по загадъчно. Содата бикарбонат и на нея ще и сменят името за да има заблудени овчици и да ги манипулират!!! Как ще звучи содадикарбонат??? А отровна ли е? Не случайно повечето олигофрени изгарят на въпроси по химия в игрите за знания!!!

Ако ще се състезаваме по генериране на тъпизми, може, но не е тук мястото. Емисиите на България са около 60-70 млн тона, а в публикацията емисиите на Евросъюза са 2,3 гигатона, който знае представките, освен да се изсмее ехидно, друго едва ли ще направи.

Ако ни карат пак да затваряме централи и да се къпем по 1 път на седмица като Германя, май е време да им покажем един среден. Това с въглерода е лъжа и има съвсем друг замисъл. Не е опазване на околната среда.

Борната с въглердния диоксид е най-голямата зимама в осторията на човечеството. Трилиони долари обществени пари откраднати или изхарчени за тотално безсмислени неща!

Преди време, имаше едни проекти за чешмички.Колко от тях функционират?