Българите теглят средно малко над 100 000 лева за покупка на жилище

Има повече изтеглени кредити, цените се стабилизират и няма спад на сделките, каза Тихомир Тошев

Обратно в новината

Коментари - Българите теглят средно малко над 100 000 лева за покупка на жилище | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

са пълни глупости! във Варна поне 50% от строителството е пълен фалш! лошо строителство, лошо място, лошо разпределение! например: срещу гробища,на свръхнатоварена улица и кръстовище,отдалечено от училища и градини,магазини и транспорт!! виц за гробища: умрел казва ,преди живеех срещу гробища а сега срещу нас!

е най-подходящото място където да се из тропам

Jaxon

ееех едно време 1983г баща ми вдигнал къща палат за 12 хил лв и двор,сега една тоалетна не можеш да направиш за тези пари..

Това е лъжа ! Роднина е шеф на известна фирма за имоти. Той каза, че сделките с имоти в София са паднали с 20%, а в останалите големи градове с 30%. Цените на имотите са паднали средно с 25%. Например едностайните в Бургас миналата година са били 30 - 35 хиляди евро. Сега 23 - 28 хил. евро.

Jaxon

не знам какво и къде е паднало но в София дружба един двустаен е 75 000 ЕВРО нема ти стигне живота да ги върнеш

"Българите теглят средно малко над 100 000 лева за покупка на жилище" А повечето българи, теглят (хомота) цял живот!

До 6-7 месеца идва новата криза, така че мислете как ще ги връщате..

НИЩО НЯМА да връща!

Би ли сподели от къде идва това категорично изказване? Какви доказателства имаш и къде точно е описано това, което твърдиш?

всички кризи започват от САЩ. Така те си оправдават печатането на парите които раздават като кредити на "закъсалите" държави по света а те после са длъжни да им ги връщат с истински пари. Американците са толкова закъсали, че отчайващо се нуждаят от нова война за да излязат малко над повърхността и да си поемат въздух.

Aз питам за конкретни линкове, изследвания, доказателства! Филосовстването в интернет на някакъв анонимем чевек не е доказателство! Нека опитаме пак: на какви доказателства се уповава това твърдение?

и къде са тези жилища по 50 000 евро?

В Пловдив се намират. Има ново строителство, малки, по 40-50кв/м на тази цена, както и 80-90кв/м стари панелки, но панелките искат още поне 15-20хил. лв. за ремонт като ги купиш.

Те теглят 100 000 и дават от себе си спестяванията на живота си - 2-ма човека могат да се съберат към 50-60 хиляди, ако са ходили в чужбина, по бригади, наляво-надясно

Да изтеглиш 100 000 лв за жилище си е чисто заробване,ставаш роб на банката до живот! Роб на банката и роб на едно жилище цял живот... Това се отнася най вече за работниците,не за богаташите.

Ми изкарай ги в кеш тогава кат можеш :)

ти ако не можеш да ги изкараш кеш, т.е. от заплата, как ще ги изкараш от кредит?

Глупав въпрос, доста глупав...

Как се връща 75000евро кредит. И ако имаш заплата която ти позволява да връщаш такава колосална сума не само за Бг а за целия свят то вероятно е много по добре да излезеш под наем и със сигурност имаш професия която може да те отведе в чужбина и да КУПУВАШ там. Така, че въпросът е резонен ако нямаш парите кеш а имаш заплата висока защо теглиш кредит вързваш си ръцете и се отказваш от много по добри опции в бъдеще, ако теглиш кредит на малка заплата си самоубиец.Кредитите са от полза само за банките, ако не беше така нямаше да има толкоз реклами за балъци

Ти какво предлагаш?

Никой в тоя свят НЕ "тегли" , а му "отпускат" след кандидатстване и евентуално одобрение ! Второ: Ако все още у нас се практикува "тегленето" (на "попълнен фиш от тотото") , а не "отпускането" значи нищо не е се променило и делът на НЕвъзвращаемите "тегления" ще остава висок. Обикновено при "теглен" кредит - парите не се връщат, докато при "отпуснат" - вероятността за връщане е много по-голяма Трето: фактът , че има нараставане на кредитите, показва едно - ОБЕДНЯВАНЕ НА ХОРАТА В ДОБАВКА СТИМУЛИРАН СТРЕМЕЖ КЪМ РИСК, което масовосе прилага, чрез зомбиращи реклами! Факта, че посяга някой към кредит, значи той чисто и просто НЯМА ПАРИ !

Става дума, че кредитът се взима кеш пара на ръка, в брой

значение дали е кеш или на пиксел - "тегленето" обикновено трудно се връща или просто не се връща, докато "отпускането" - се връща