Българите теглят средно малко над 100 000 лева за покупка на жилище

Има повече изтеглени кредити, цените се стабилизират и няма спад на сделките, каза Тихомир Тошев

Обратно в новината

Коментари - Българите теглят средно малко над 100 000 лева за покупка на жилище | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никой в тоя свят НЕ "тегли" , а му "отпускат" след кандидатстване и евентуално одобрение ! Второ: Ако все още у нас се практикува "тегленето" (на "попълнен фиш от тотото") , а не "отпускането" значи нищо не е се променило и делът на НЕвъзвращаемите "тегления" ще остава висок. Обикновено при "теглен" кредит - парите не се връщат, докато при "отпуснат" - вероятността за връщане е много по-голяма Трето: фактът , че има нараставане на кредитите, показва едно - ОБЕДНЯВАНЕ НА ХОРАТА В ДОБАВКА СТИМУЛИРАН СТРЕМЕЖ КЪМ РИСК, което масовосе прилага, чрез зомбиращи реклами! Факта, че посяга някой към кредит, значи той чисто и просто НЯМА ПАРИ !

Да изтеглиш 100 000 лв за жилище си е чисто заробване,ставаш роб на банката до живот! Роб на банката и роб на едно жилище цял живот... Това се отнася най вече за работниците,не за богаташите.

и къде са тези жилища по 50 000 евро?

Става дума, че кредитът се взима кеш пара на ръка, в брой

В Пловдив се намират. Има ново строителство, малки, по 40-50кв/м на тази цена, както и 80-90кв/м стари панелки, но панелките искат още поне 15-20хил. лв. за ремонт като ги купиш.

Ми изкарай ги в кеш тогава кат можеш :)

Те теглят 100 000 и дават от себе си спестяванията на живота си - 2-ма човека могат да се съберат към 50-60 хиляди, ако са ходили в чужбина, по бригади, наляво-надясно

значение дали е кеш или на пиксел - "тегленето" обикновено трудно се връща или просто не се връща, докато "отпускането" - се връща

До 6-7 месеца идва новата криза, така че мислете как ще ги връщате..

НИЩО НЯМА да връща!

ти ако не можеш да ги изкараш кеш, т.е. от заплата, как ще ги изкараш от кредит?

Ти какво предлагаш?

Би ли сподели от къде идва това категорично изказване? Какви доказателства имаш и къде точно е описано това, което твърдиш?

всички кризи започват от САЩ. Така те си оправдават печатането на парите които раздават като кредити на "закъсалите" държави по света а те после са длъжни да им ги връщат с истински пари. Американците са толкова закъсали, че отчайващо се нуждаят от нова война за да излязат малко над повърхността и да си поемат въздух.

Глупав въпрос, доста глупав...

Aз питам за конкретни линкове, изследвания, доказателства! Филосовстването в интернет на някакъв анонимем чевек не е доказателство! Нека опитаме пак: на какви доказателства се уповава това твърдение?

"Българите теглят средно малко над 100 000 лева за покупка на жилище" А повечето българи, теглят (хомота) цял живот!

Това е лъжа ! Роднина е шеф на известна фирма за имоти. Той каза, че сделките с имоти в София са паднали с 20%, а в останалите големи градове с 30%. Цените на имотите са паднали средно с 25%. Например едностайните в Бургас миналата година са били 30 - 35 хиляди евро. Сега 23 - 28 хил. евро.

Jaxon

ееех едно време 1983г баща ми вдигнал къща палат за 12 хил лв и двор,сега една тоалетна не можеш да направиш за тези пари..

Jaxon

не знам какво и къде е паднало но в София дружба един двустаен е 75 000 ЕВРО нема ти стигне живота да ги върнеш

е най-подходящото място където да се из тропам

Виж цената на златото. Скача като лудо.При цената ще прочетеш и коментари ако знаеш английски де. Сайтът е kitko.com.Злато се вдига само при криза. Що се отнася до жилищата ужасно скъпи са и се вдигат засега. Лично аз очаквам да паднат след около 3 г. За жалост аз не мога да чакам толкова. Трябва да купя сега а цените са безумни.Виновни са банките. Лично Аз знам случай когато се купува апартамент за 140000евро без нито лев собствени средства. Първо се тегли потребителски кредит и после ипотечен от една и съща банка. Така че чиста спекула. Що се отнася до 2-3% Взелият кредита ми каза че потребителския е на 12% а ипотечнияна 6%.На въпросът ми как ще връща тия пари отговорът беше. После ще го мисля. Толкоз

Как се връща 75000евро кредит. И ако имаш заплата която ти позволява да връщаш такава колосална сума не само за Бг а за целия свят то вероятно е много по добре да излезеш под наем и със сигурност имаш професия която може да те отведе в чужбина и да КУПУВАШ там. Така, че въпросът е резонен ако нямаш парите кеш а имаш заплата висока защо теглиш кредит вързваш си ръцете и се отказваш от много по добри опции в бъдеще, ако теглиш кредит на малка заплата си самоубиец.Кредитите са от полза само за банките, ако не беше така нямаше да има толкоз реклами за балъци

са пълни глупости! във Варна поне 50% от строителството е пълен фалш! лошо строителство, лошо място, лошо разпределение! например: срещу гробища,на свръхнатоварена улица и кръстовище,отдалечено от училища и градини,магазини и транспорт!! виц за гробища: умрел казва ,преди живеех срещу гробища а сега срещу нас!