"Автомагистрали": Авансовите плащания за АМ "Хемус" са икономисали на държавата 80 мил. лева

Така от дружеството коментираха твърденията, че са разплатили близо 70% от дейностите, а са извършили едва 15-16 на сто

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"замразяване на цените на стоките и услугите, което води до независимост от инфлацията". - а бе дайте го тоз договор насам - да бегам във фантастико и метро, да им предплатя едни милиони срещу едни тонове храни и докрая на живота да не ми вдигат цените....

Тия верно ни мислят за глупаци...... Много тъжно....... В Събота, гласувайте, а не спете - да изринем тая пасмина от политическият живот и управлението !

А по пътя ще спра и на една - две бензиностанции....Въпрс - какво правим когато цените паднат?

При обеществена поръчка и гаранция за изпълнение цените не са ли фиксирани?

типично по герберски тъпи обяснения....първо плащат....защо ли? после си измисляд разни доводи. Първо, ако това беше истина,то бай ти Тулуп щеше да го повтаря,размазва, крещи на всеки срещнат от джипката да стане ясно,че е пестелив и загрижен за парите на хората. Ама не, нищичко не каза...а си го знаем какъв самохвалко е...чак ни призлява от нескромност . И мисирките улавят всяка дума,да ни я набият в чутурите...нищо че са лъжи. Второ, така се блокират пари, които имаме,но не използваме...и хоп...налагат се заеми...но пък те са с лихви. Къде е тук икономията. И трето, само по този начин Бокоизбраните подизпълнители могат да дръпнат пари, че да дадат процента, изизскан за да им дадат място на софрата...Този процент се формира от разликата от цените и количествата,които реално купуват и измислените им цени и количества, които фактурират. Когато даващите нарочно се правят на сляпи, схемата работи безотказно.

Икономисали били пари на държавата??? Като раздали Наши 2 милиарда... ..2000 милиона на свои частни фирми !!! Години Преди да е Възможно нашите пари да бъдат използвани !! Години Герберастките фирми ще въртят...Печелят от Нашите 2000 милиона които са получили Напред !!?? .... А ако цените на материалите паднат... ..тези фирми ще Върнат ли разликата ? Държавата да си поиска платените години напред пари...обратно . Ще им се дадат когато след години работата започне!! Увонение,Затвор,Конфискация на имуществото на членовете и калинките на ГЕРБ.

На долните тулупи ще им кажа едно! В договорите се залага инфлационен индекс (дори и обществена поръчка да е!!!) ИЛИ предплащане, точно за да се фиксират цените!!! Сега за какво са го направили предните управляваще не е ясно (МОЖЕ и да е заради корупция), НОООО са ударили десетката!!! Желязото е 110% по-скъпо от преди 1 година!!! Петрола беше отрицателен по едно време, а по-голямата част от годината беше под 20$, което е пряко свързано с битума и асфалта!!! Сещате се какво означава да предплатиш тогава и да фиксираш цените тогава??? Медал трябва да им дадат! И един конкретен пример, шевчето дето почна да строи до нас поредната кооперация и дигна 3 етажа....последните 3 месеца замрази, щото цитат: "е*ти и цените на жИлязото мога дачакам 6-9 месеца, очакват се да паднат. Друго щеше да бях го купил цялото предварително..."

Когато плащаш нещо авансово единствената икономия може да ти бъде в ниската цена. Видно от договорите това не е така! Да не говорим за пропуснатите ползи, ако тези пари бяха вложени в нещо друго. Има раздадени аванси за 5 години напред! Има раздадени аванси за лотове, за които няма още одобрен проект и не са извършени отчуждителни процедури, но са платени авансово по 80-100млн лв за доставка на материали!??? На фирмичка с 5 души персонал, регистрирана през 2015г!?!!!! Ако зависеше от мен тези бих ги оставил живи само като защитени свидетели, за да обеся законно банкянската дебела мазна крадлива комунделска проста свиня!!!!!!

"! В договорите се залага .... да се фиксират цените!!!" Покажи го тоя договор....пък ако може и да е изпълнен и в срок и без оскъпяване....нали се сещаш, че цените като тръгнат нагоре, изведнъж ще ти забавят доставката....докато цената пак не падне на тези нива....или направо ще фалират фирмата...пак по-добре отколкото да работят на загуба нали същото стана с ваксините - ЕС го издуха, щото си бяха договорили ниски цени и като се появиха плтежоспособните държави - за тях има, а ние се чудим как да спрем износа на ваксини...

В събота да гласуваме рано сутрината при жена ти?

Пич не се строи така както си го представяш! Фиксирайки цените, ти купуваш и складираш материала, това е идеята, ОСОБЕНО в строителството! Масово се строят сгради по този начин. Да това и отсечките са 4 с относително малки км и различни фирми, напълно възможно е да се направи по този начин с фиксиране на цената.....Но като гледам неуспешния ПР ход на правителството, където се озоваха около 50+ чисто нови машини за строителството на Хемус, само потвръждава, че фирмите са използвали поне част от парите по предназначение....

С ваксините беше друго, там самият договор е, за нещо, което дори нямаше краен продукт!!!!!! А фиксиране на цените на строителни материали е друго, там ги имаш към момента на подписване и може да си ги купиш...

който е прост да вярва на тези глупости! 2009 година същите тия спряха плащанията за вече извършена работа! Тогава обаче явно не е имало РЕСТО за тях! Сега СИ ГИ вземат предварително.

Пич, има нещо наречено закон, законът казва като се харчи държавна пара(нашите данъци) се прави търг и не се плаща предварително. Точка.

Е значи не знаеш закона....авансово плащане е напълно законно! Даже го има като изискване в закона...на няколко места.

Тия 80 млн колко са спестени и дали авансите са били единствения начин да се направи такава икономия, е спорно. Но лихвите по милиардните заеми, които изтегли великия комбинатор, са сигурни и ясни като размер. Каква е разликата между тия "спестявания" и лихвите по заемите? Ако е 0, пак е добре. Ако е минус? Хем плащаш на доверие, като може и да не получиш нищо, хем вдигаш държавната задлъжнялост, която е гарантирана.

Дай да ходим в тоя скалд със стока за 80 млн...да се гоним с вятъра

Случайност че се вдигат материалите. А колко са откраднати и през раздути разходи, може ли да изкарат?

Спестили те 80 милиона, дръжки! Дай да видим тез складове побрали материали за 80 милиона! А 15 милиона за озеленявне на магистралат ще обяснят ли това пестене?? Герб са нагли крадци, трябва да бъдат съдеби и всички замесени да са с конфискувано имущество - до 3ти коляно. И да ги държат по арестите до мах, както правиха доскоро!

PEYTSCH

Казано с други думи, АКО беше едно ръководство по вкуса на Асен Василев, държавата щеше да се бвръкне с 80 милиона повече за същото. Да си икономист даже и Оксфорт не му помага.

По тъпо твърдение отдавна не бях чел ! Че как ще икономисаш, като бетона ( за виадуктите , тунелите, канавките и изобщо за всички съоръжения) се полга макс. час след кто се забърка ? А ще се забърка според МРРБ след 1-2-3-4 години ! Абсолютно Същото важи и за асфалто-бетона ( наричан за краткост само“асфалт”) . И двете НЕ МОГАТ ДА СЕ КУПЯТ и “СКЛАДИРАТ ЗА ПОСЛЕ “!!! За изкопите и насипите : ще се извършат ЕДВА когато им дойде времето : след 1-2-3-4 г. при актуалните цени на горива, смазочни матвриали и машиносмени ! Каква икономия ? Какви пет лева ? Абсолютни глупости бръщолеви този измекяр !

Хаха, тия верват ли си че някой им верва на обясненията. Престъпници, това са тия, каквото и да обясняват.

Това менидърско решение е тотален булшит и води до абсолютно некачествено изпълнение на всякакви строителни дейности, защото кой ще се напъва да строи качествено и да не "икономисва" от материали и т.н., когато вече са му платили... Затова, това решение мирише на корупция и измами от 100км... Ама де да имаше в България прокуратура да ги разследва такива решения.