Авиокомпании отказват да връщат пари за отменени полети

По принцип е възможно да възстановим разходите на потребителите за билети, но не и в обичайните времеви рамки, заявиха от "Луфтханза"

Обратно в новината

Коментари - Авиокомпании отказват да връщат пари за отменени полети | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С удоволствие ще преглътна загубата на 1000 лв.за билетите си, само да видя,че авиокомпанията е фалирала!

Тези авиокомпании са като банките, и всички големи капиталистически тумори - когато изкарват много пари, директорите и акционерите лапат милиони и милиарди, когато ги сполети нещастие, чакат държавата да им помага. Ми от бонусите на един от шефовете на авиокомпания, да върнат процент на момента, като за начало. Хората имат нужда от пари сега, не от билети за някога. Проста сметка - един бонус от 1 милион даже не го смятат за бонус. един билет ако го сложим 100 евро, като често са и доста по-евтини. това са 10 000 билета върнати пари

бас държа че бордовете им ще си вземат бонусите

До "капитализъм ли" Много добре го каза! Е, за тва отчасти се радвам на тая криза, да ги чукне малко щото всички услуги и продукти скочиха до небето, а заплатите на нормалните хора, умрела работа!

Zdraveite bulgari ,kato italianec vi kazvam ce Europa bese edna utopia.Dai boze Italia da se izmukne ot tazi tragedia.Pocnaxme da sabirame potpisete za Italexit.Obicam Bulgaria no nia vav tozi falsiv sajuz niamame rabota.

И ще прокопсате без ЕС. Лесно е да се лежи на сянка и някой да му работи и дава пари като закъса

Nia sme neto dariteli na pari.Ne lezime a via lapate.Stiga sas tezi guposti

Zabravix da ti kaza ce bulgarin moze da e rob no italianec na da li.Nia ne sme robi emoze da falirame no darzavata niama da si a prodademe kato bulgarite

Грета е виновна!

Уиз еър връщат 120% в портфейла!!! Т.е. 20% лихва платена предварително. Какво повече искате?

Искам да ми върнат парите! А не да ми дават измислени кредити, които не се знае дали изобщо ще се ползват!!!

Само дето не е сигурно, че ще има Wizz след 3 месеца

Може да ти върнат парите, но не по-рано от 60 дни. Нещастници!

Бог ни показа колко сме жалки и недоразвити и да не се правим на много велики.Тегли на света един студен душ да се осъзнае в неговия скапан материализъм, всичко се мери в материални стойности, до кога?

Отивай и целувай иконата за здраве

След 1-2 години ще има още 1 вирус, още по-силен, помнете какво ви казвам!!!

Компаниите клекнаха за нула време.На хората не им трябва толкова пътуване, излишно е и без да има вирус.

Светът беше една гола реклама и PR , истината е, че не е развит, не може да се пребори с вируса и , че не върви в правилна посока. Сега му се разголиха някои части.

Видя се колко е велик света и авиокомпаниите и фирмите и банките, бошлаф работа.

Уж много развити страни , уж голяма работа авиокомпании , а сега клекнаха за две седмици от едно вирусче, колко да са големи.

И кво викат авиокомпаниите " е.... си м...ата" найс а !?

Значи, платил си за полет примерно след 3 месеца, ПРЕДИ да се знае за вируса и т.н, самите компании прекратяват полетите, но не ти връщат парите?! Защо?! Това означава че са пирамиди. Взел си пари за нещо, което няма да доставиш и това е ясно сега, не в последния момент...

Защото има няма полети заплатите към екипажите и техническия персонал трябва да вървят, за да си плащат тока и водата.

Това ли ще е извинението за кражбата?

не искам да ставам адвокат на дявола, но във всички договори има клауза за форс-мажорни обстоятелства. такова е и положението с вируса. и за къде сте ръгнали да летите толкова, само да пренасяте заразата допълнително. на хората по парковете им забраняват да ходят, ама тия могат да летят където си поискат. е немата такова слабомозъчно дебилие и шизофрения, като джедндърството. епа нема! :-)))

Какво джендърство ти рови отзад, глупако Ханс, пак не си разбрал темата.

каво жендарменсфо братх ми ви сте си од ропска раjа бе

Този самолет на снимката изглежда е е Bombardier DHC-8-400, канадско производство на фирмата De Havilland

този самолет на снимката къф е? прилича ми на пластмасов модел на ту за един приятел питам

Airbus a321

Най-силно и бързо запищяха тези с най-високите доходи. Държавна помощ за Луфханза, където говорим за заплати от десетки хиляди на човек. Точно тези трябва да бъдат спешно подпомогнати и да им се дадат държавните фондове. Аз пък си спомням стачка след стачка и повишение след повишение.

Писна ми да чета по тия форуми коментари от "великани". Хем сте великани, хем ще получите удар за някакви си стотин евро !? Аман от хвалби кой как е прецакал превозвачи и какви обезщетения е получил. Вариантите са ви два - единия да ви върнат парите и след кризата да пътувате да съответната дестинация на петорна цена (защото вие сте великани :) и няма как да спрете да пътувате) и втори вариант да получите ваучер и да пътувате след време пак до там на сегашната цена. Но вие сте си дребни душици, а не великани, така че си вземете кинтите сега, па после като се редуцират превозвачите ще ходите пеша или ще летите на десеторни цени, ако имате с какво.

Има една малка подробност която си пропуснал! Сега ти дават ваучер за стойността която си платил и когато искаш да пътуваш, зависи от новата цена, или доплащаш или получаваш отново ваучер за разликата ако новата цена е по- ниска. Така, че по-добре е да вземеш, ако можеш, парите обратно, а имайки предвид и NPV на парите, оставайки ги ба друга фирма, направо си ба загуба!

Нима има толко свободни и безгрижни индивиди, които могат да си закупят билети 30 дена преди полета??? Какви са тези айляци бе?

Сигурно никога не си летял. Ако планираш правилно, билет купен 6 месеца предварително струва под половината от цената седмица преди полета.

Ей капут, моят билет е купен още октомври месец и е за след месец, но още отсега е ясно, че няма да го бъде. Първо взимам отпуска, след това взимам билет. Ако чакам до последния момент билета струва 3 пъти повече. Ти въобще летял ли си някога ?

Не знам с какви смотани компании пътувате. Нормалните авиокомпании а не нискотарифните независимо дали билета ще го взема преди 1 година или 2 дена преди полета цената си е една и съща. Като ми дотрябва да пътувам, отивам вземам си билет за след 2 дена и пътувам, не да мисля и смятам и планирам месеци наред. Лесно и приятно :)

Кога сте видяли от умрял писмо и от евреин върнати пари?

може да получиш писмото с поща в бутилка през океана...а притежателят му вече да е обърнал петата :-), а пък евреите ще се научат...има много да се учат...

резбата...:-)))))

Офф стига вече са реални от тези компании,защото ми писна!Цените им са ненормални и за всичко се плаща допълнително.На всичко отгоре с всеки по-нов модел самолет местата за “животните” от Икономична класа стават все по тясни.Ааа има и места с малко повече място обаче трябва да платиш допълнително.... “Га ядоха кифтета ни риваха,а?” Нагли копеленца. А сега като никой не иска да им лети с тях се правят на ощипани и реват за помощи. Съответните институции трябва да наложат на тези скапаняци да връщат парите!

Ами до преди половин месец самолетите бяха 15 000 сега са под 3 000. Значи машината е работила доста добре обаче вируса оплеска всичко.

какви са тези цифри и за какво са ?

Има един сайт в който се виждат полетите в реално време. На него горе в ляво има брояч.

Имах го точно тоя случай. Превозвач отмени курса и в нарушение на европейските регулации преиздаде отворен билет, който ще стане активен след месец. Но аз трябва да пътувам, затова се принуждавам да им дам "назаем" парите и да купя друг билет. Единственият шанс е банката ми да им обрули ушите, защото е платено с карта, а там важат правилата на издателя на картите. За неполучена стока оформяш иск и им блокират сметката.

Къде ще пътуваш ве с какво ? Кой нормален екипаж и технически персонал ще ти извърши полета? А се огледай малко. В момента има само карго полети.

След 17-ти април има полети, но дотогава чакане му е майката.

Ти се огледай. Я пусни едно търсене на полети от Лондон до София да видиш колко има на ден

Цялата европейска утопия рухна за 2 седмици. Всичките ни регулации, защити и сигурности са само на теория. Всичко стана на пух и прах.

Ако изберете опция искам си парите сега и веднага. След попълване на всички графи получавате съобщение ще стане не по -рано от 60 дни. Демек на хоризонта на комунизма дето все не идва.

Уиз ще върнат парите, ако ще и след 60 дни. Виж, който е купил билет от националния превозвач е теглил късата клечка.

Уиз ги връщат парите до няколко дни, но не в банковата ти сметка, а в уиз акаунта ти и до 3 месеца трябва да ги ползваш.

Дефинирай понятието след 60 дни Една подсказка това не е нито 61, 63, 67 нито даже 100 това е някъде в ∞

Taka e защото самолетите са лизингови и лизингодателя си иска парите. За лизингодателите планетата не е спряла тя се върти.

Пука ми за лизингова тебя, яко услугата не е доставена, парите се връщат. Ако ще О'Лиъри кръв да сере, или ще върне парите, или компанията му е пътник. Тоя филм да им дават пари и да ги спасяват без да спазват европейското право няма да се прожектира.

Опитвам се да ти кажа, че ключовете от самолетите вече са в банките на лизингодателя и парите от билетите на неосъшествените полети са се превърнали на вноски по лизинга. Ти кого искаш да съдиш не ми е ясно? Ако това продължи по-дълго от два, три месеца компаниите ще обявят фалит, самолетите ще ги дадат на компании с други имена със същите екипажи и с нови цени на билетите. Ако искаш лети ако не искаш съди някой дето е фалирал при форсмажорни обстоятелства.

така ли стана с българския превозвач Балкан ли беше, вече му забравих името...и колко имена се смениха след това...какви бяха ФОЛСмажорните обстоятелства тогава...евреите изсипаха чувала с парите ли, що ли...

Значи ако случайно си купиш грешен билет и трябва да го смениш ще си съдерат кожата. По телефона слагат импулси... Но когато изведнъж палачинката се обърна те но могат да връщат пари...

Имам познат който си купува евтини билети за по 10 30 евро и това му е любимото да му отменят или закъснее полета - получава 200 400 евро компенсация. Голям е терикат.

Човекът взе парите, каза чакай малко... А защо не променят правилата и не получават пари само След осъществен полет? Самолетната мафия е с протекции от най-високо ниво.

Аферим, това и Гочоолу не можа да го извърти навремето! Баш хаирсъзи излезнаха тия, все едно са кусали от една паница с мене :)

А вие от костенурки вълна стригали сте

А, от катеричка орехче взимал ли си?

настържеш черупката ....иначе ще се разцепи Земята...

Взели са парите за нещо не доставено , а вече се разполагат с тях като със свои.

Това наричат клиентски кредит.

Раздавали ваучери за бъдещи полети с Балкан.....

Долни боклуци!