Атанас Пеканов: Планът за възстановяване не е достатъчно амбициозен

Заложените проекти не са достатъчно и не са достатъчно ефективни, заяви служебният вицепремиер като наблегна на декарбонизацията

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

амбиционирайте го бе!

Абсолютно вярно е твърдението на Петканов. Дончев се изложи и то много. Чудя се защо Борисов търпи този недоказан професионално политик да прави това, от което не разбира - европейски политики. Може би е заложник на собствената си слабост, алчност и най-вече мързел. По-мързелив политик от Дончев не съм виждал.

Това момче е ГОЛА ВОДА. Разбирам, че е наше момче от Виена, на което трябва да разкрасим СиВи-то и с трудов стаж, но не разбирам защо в служебния кабинет има специален министър за еврофондовете. Освен ако не се кани да управлява по-дълго. Тогава всички абсурди от последните месеци и дни придобиват смисъл.

След като за последно Партията е била на власт преди цели 6 години, определено имаме нужда от амбициозен план! Парични потоци като водопади! Обществени поръчки като звездопади! Грандиозно финансиране!

сеги трябва да ни ям боб за да съ дикарбонизирам

Не е нужно да е амбициозен! Трябва да е осъществим!

Тея чантаджии ако наистина бачкаха толкова, колкото лялят да са построили мост до Марс, примерно.

Ебати имитацията на дейност.

Цял живот планове ,планове и пак планове.Преди бяха за 5 години по комунизма а сега са за 7 години.И каква е ползата за обикновенния човек-никаква.Дали българина ще почуства несто от тези пари ма есен ако дойдат разбира се или пак ще пие по една студена вода все още не е ясно,и както винаги не сме готови с нещо и накрая ще го претупат набързо и ЕС няма да го одоври.Трай коню за зелена трева е казал народа.

В икономиката и развойната дейност нищо не става, ако нямаш план. От почина опит-грешка и дай да пробваме ефект и файда няма. Държавния бюджет всъщност по същество е план за развитие на държавата за 1 година. АЕЦа има планов годишен ремонт, който се планира 11 месеца за да се намали ефекта от спиране на блокове. Така че, да имаш план е хубаво нещо.

Не ви ли омръзна да участвате в едно и също вече за пети път? Част от притежаващите реална власт ползват народната енергия за да заменят друга, подобна на тях част, на политическите позиции. После пак, и пак, и пак. В безкрайно повторение. А хората искат свободата да оформят някак собствения си живот. И все не става. Ето затова си тръгват - не заради Бойко, заради Сергей, Царя или Жан. Заради всички. И сега отново очакват да заменя моите цели с техни.

Борисов е основна причина за срива на малкия и среден бизнес и овладяването на т.нар. Средна класа от държавни служители през последните 10 години. Сивата икономика, рушветчийството във всеки сегмент и липсващите контролни органи, освен ако не трябва бухалка също са негова заслуга. Това са 10 години от нашия живот, в които развитието на държавата бе соряно, за да се замогне близкия до премиера кръг с нечестни методи. За това платихме всички ние. Хич не се опитвайте да го слагате в общия кюп.

Господин експерт кога бе правихте анализ и разбрахте за има на малкия и среден бизнес последните 10 години? Еми че то преди 10 години почти нямаше нито малък нито среден бизнес-имаше само фирми на мутрите и едни такива дето се разхождаха с бухалки. Господин Фейсбук експерт-ето ви един съвет. използването на едни и същи заучени фрази и думи безпогрешно издава платените коментари. Край на цитата.

дядo_star

По-зле е. Неговото управление е центрирано около "усвояването" на едни европари, които за България се оказват отровни. Не казвам, че ЕС е лош. Но субсидиите от него изцяло изкривяват приоритетите на страната ни. Не вярвам да има сила в България, която да не си постави за цел създаването на кръг за източване на тези готови пари. Не вярвам, че при тези суми администрирани от държавата, няма да изкушат В С Е К И следващ да повтори модела на Борисов.

Всъщност преди 10 години имаше основно малък и среден бизнес. Окрупняване в строителния сектор (мега фирми), в земеделието (фирми с над 30000 дка) и в инфраструктурата се случи с идването на Борисов.

Личи си хлапето. По времето на мутрите имало малък и среден бизнес. Браво бе хлапе.

2008 не беше времето на мутрите. И малките и средните работеха добре - без тормоз от НАП, без забавено ДДС характерно за първите 2 правителства на Борисов, без тежки административни пречки, които за 10 години набъбнаха с над 1000% като тежест и добавиха месеци към всяка една процедура с едничката цел - корупция и държавна хватка над всичко.

Тези планове се правят от хора които ще ги изпълняват! А вие боклуци, сте временно там, и то само за да организирате изборите!

Омръзват ми опитите на герберските тролове да изискват толерантност към некадърността. Поне четете статиите, преди да правите изводи като “не е толкова лош”. Лош е и то много, ама новите говорят културно, а не махленски. Първия извод, че няма макрорамка, както ЕС очаква, говори за събиране на проекти на принципа “кой квот измисли, да земем едни лилави банкноти от ЕУто”. Липсва стратегическа цел на харчене на средствата и липсват мерки за енергийна ефективност на икономиката и сваляне на разходите и. Обаче има мерки за саниране, което единствено подкрепя обръча от гербаджийски фирми и вносителите на строителни материали. А икономиката е основно производство, а не търговия. Разбира се средностатистическия гербаджия очаква с него да се държат просташки, както досега и недоумява как всъщност културен човек казва, че нещо не става без думите “то се е набутало и се врътка”. За всички Банкянски икономически гении - съсипахте държавата!

Нито си чел плана нито си го виждал нито имаш представа какво пише в него. Същото се отнася и за тоя - съмнявам се дори и да знае колко страници има тоя план. Също като тебе се изказва абсолютно некомпетентно.

Всички го четохме, нали в некадърнастта си го споделихте през гугъл драйв.

Това че си чул че са го публикували или че си видял заглавието не значи че въобще нещо си чел от него. И това че хал-хабер си нямаш какво пише в него също е факт. И това че нищо не разбираш от това което пише в него също е факт. И това че абсолютно никой друг не представи нищо, въпреки че се кълняха че имали такива планове също е факт. Като твърдиш че си го чел хайде сега покажи ми една точка която е лоша. И обясни защо-нали си нобелов лауреат и разбираш от всичко.

Всъщност празните приказки си ги говориш ти. Аз съм дал горе моето мнение с аргументи. И тези аргументи произтичат от плана, до който всички имахме и имаме достъп и оценката му от ЕС.

Ей че умен трол

Ми въпросният дубайски министър всъщност не казва нищо. Реди някакви думи без мисъл. Каква култура, за какво говориш? Това е очевиден дефицит. Какво означава това например /цитирам по памет/ : имах притеснения по две от програмите, но управляващите органи ме увериха, че това е стандартна процедура и дори и да се забавят накрая парите ще се получат ?! Ми това си е неадекватност откъдето и да го погледнеш - грамотност, компетентност, интелигентност... Извинявай, но това не е култура. Бог да пази България от културисти и кОлтурни министри.

Щели да включват някакви проекти на пРезидента за създаване на центрове за нещо си - не е много ясно какво. Но е ясно, че ще назначат там своите хора да лапат, а и на тях да отделят съотвтната сума. Това им е амбицията. Те в Харвард много ги разбират тези работи. Просто пачките от едно чекмедже ще се преместят в друго. Жалко за надеждите на глупаците - пак ще си останете прости и бедни.

Цяла година този план го правиха съвместно с бизнес-организациите и профсъюзите. Цял месец парламента отказа да го погледне, а сега той за отрицателно време го определя като недостатъчно амбициозен ...

Плана е задължение на оравителството и само на него. Опитите да бъде прекаран през парламента, бяха за да се свали отговорността от некадърното му изготвяне и тя да бъде прехвърляна на НС.

Целият живот ми мина в преход, криза, възтановяване и т.н. Сигурно хората на война са живяли по-добре. Аман!

Schilo

Я, събора на гейберастията сега е тук!!!!!

Този след месец два няма да го има и за това се мъчи да бъде оригинален.Няма да го изпълнява той и сега критикува нещо което е наблюдавал отстрани.

Бойко беше ясен, че ще направи некадърен план. Тъй като още преди година беше ясно, че Р.Р. ще ни управлява и това вече факт, защо няма изготвен резервен план? 1 година не е ли достатъчна за изготвянето на резервен план? Ако мутрата беше подал оставка какво щяхте да внесете? Вие сте по-големи безделници и от мутрите. Те поне имат нещо. Ако ще се избира между два клана мутри...жална ни майка.

Ето това е демагогия! Оказва се, че изготвения вече план не бил чак толкова лош. Въобще новото правителство освен да уволнява за да сложи свои хора на сладките постове нищо друго не променя. Струва ми се, че затова и са големите приказки, искат сега те да се доберат до държавните средства. За съжаление всичко ще рекушира в нас, обикновените хора!

старите мерки в полза на старите обръч. Затова този план е отчайващо назадничав. Оценката "несо9татъчно амбициозен" е дипломатично прекалено мека

А сега се подготвя за новите обръчи!

Ами, веднага и незабавно сформирайте екип от военни и милиционери, да го амбицират. Я как добре се справяте в другите области.

тълпи службогонци милиционер роднина военен милиционер роднина военен ...

То вашта амбиция нико не може да я стигне

Брей този харвардски дрисльо по-голям шоумен и от учиндолския кавал ве. Хвала.

За Чалгаря ли? Неговото его няма стигане. НТТН. Няма такъв тъп народ.

Въпросният сладур е наше момче от Виена. В Харвард го уредихме на изследователски ПРЕСТОЙ само. Толкова само може - да престои Ама я как украси СИВИТО. После си го върнахме пак у Виена и два пъти си го уредихме със стипендии от БНБ, докато нашият пРезидент не го направи съветник а сега вече и вицепремиер за да се сдобие и с трудов стаж...па после - ще го изберем и за еврочиновник.

От тоя експертен анализ направо онемях, а декарбонизацията направо ме довърши.

....гледам коментарите и отчивите (за симпатизанти на герП,това са минусите и плюсовете),вариянтите са три: 1.Буци е развързал яко кесията, 2.Скучаещи държавни служители на хранилка от герП 3.И двете!

Нито едно

Просто ми е жал за ЧАЛГАРЯ и неговия африкански приятел.

О, аз за Слави, той ще ни оправи. Много е умен. Също и Тошко. А Зайка-байкова е върха. Искам пак тя да води събранието. Шоу на колела.

Какъв план? Какво възстановяване? Общи приказки за наивници. Основи на плана и отпускане на средства за : саниране на обществени сгради, обучение по компютърна грамотност на пенсионери и роми, дегитализация на държавната администрация( колко пъти). Е какво и как възстановяваме? Къде са средствата за развитие на икономика?

Това съм го виждал 100 пъти - някой мине върху вече свършена огромна работа, и каже - ама то това не е достатъчно един какво си, ама тук можело още малко да се еди какво си, тука било лееекинко еди какво си. Ето тези термини са най-добрият знак, че работата е свършена добре и нямат какво да кажат по същество, затова говорят нелепици абстрактни за амбициозност и подобни. А Пеканов да не се зализва толкова.

В ЕС и глобално вече се подготвят за идващия през октомври / номеври финансов крах. Тука ми говорят за възстановяване, при положение, че не се знае дали скоро ще има за пенсии и заплати...

Брей, че умно. Цял живот си правил планове за възстановяване от пандемии. Малииии каква експертиза.

Schilo

Зависи от гледната точка. Амбициозен е към запълване на чекмеджетата на Тиквата.

Вднага си личи опитът ! Една седмица е напълно достатъчна не само да се анализира "планът", но и препоръки да се издадат на ниво адекватност и ефективност на мерки "проекти". Така е, когато зад гърба си има участие в много, различни и успешни проекти. Ефектът ще е традиционен за управление на БСП - 2008 г. ?

за сметка на това планът за кражби и корупция е

То или няма да е достатъчно амбициозен или ще е нереалистичен. Угодия няма.

за да задоволи безумните фелдфебелски брътвежи - не благодаря. Поръчайте зелени чорапи и powerpoint и толкоз.

Декарбонизацията ?! Това какво е. Нещо за газта ли ? ВАжното е , че се е наблегнало на него . И вискчи "ууууу" предните нищо не са правили , сега ще се декарбонизираме

Изпитвам ужас от амбициозните планове на БСП.. Коя ли банка ще си замине..

Никъде не прочетох за БСП Герберите едно си знаят-чевените, комунистите. И те са като вас гербаджии същите отрепки.

Браво, измислете точно как да откраднете и тогава го изпратете . Никой не се сеща какво правите.