Асоциация "Хидроенергия": Вецовете не нарушават доставките на вода за питейно-битови нужди

ВЕЦ използват само кинетичната енергия на водата, без реално да употребяват воден ресурс

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Язовир Пчелина - захранвал е всички промишлени предприятия в Перник. Същите започват да черпят вода от язовир Студена когато спира водоподаването от Пчелина - вадят се тръбите - причина : НА ЯЗОВИР ПЧЕЛИНА Е ИЗГРАДЕН ВЕЦ НА ЕДНА БИВША ЗАМ. МИНИСТЪРКА НА МОСВ - ОТ ДПС. ТЕ НЕ НАРУШАВАТ ПИТЕЙНОТО ВОДОПОДАВАНЕ НАЛИ?

Е-й-й-й,манафи гнусни,на нас ли обяснявате тези врели-некипели щуротии или на бабите си!!!Скривайте се в миша дупка,че като ви погна с Големия няма да шавнете после!

Ако сами спазват това което са написали, следва че никога няма да работят защото потребностите на хората от вода са постоянни.

като източат вадата от яззовире законно и незаконно,кво прайм?

Ха, сега, де! Тези съвсем ни взеха за канарчета. Я да ми обяснят, как като използват кинетичната енергия на част от водата на язовир Камчия, например, тя след като захрани турбините може пак да се използва за питейни нужди, след като през реката се оттича в язовир Цонево, чиято вода се ползва само за промишлени нужди и напояване. Или ще кажат, че я връщат с помпи. Остава да обяснят и, че помпите харчат по-малко ток от произведения, за да подкачат същото количество вода в язовира. Тогава ще можем да претендираме, че сме открили перпетум мобиле. И ще си живеем живота докато сме живи

Кой пита?

зрител

проблема е ,че ВЕЦ-овете изкунсумираха парите ,с които можеше да с еподържа ифраструктурата , и да се строят нои язовир които д апоемат водите при обилни валежи,за да се ползват при суши

Извинявай ама дъжда бил виновен.А нещо кажи за водата отклонена за Радомир,за безбройните течове,затова че няма главен спирателен кран след язовира,незнанието откъде минава водопровода, липсата на кранове за важни отклонения във водопровода,слагането на чепове при теч и после пак тече,даването на питейна вода за големи промишлени предприятия и на края на работещите в системата които не знаят на кой свят живеят. ЗАТОВА ГОСПОД ЛИ Е ВИНОВЕН.? А малко се подгответе преди да пишете.........

Има ли име на човек, което да застане зад това гениално твърдение, или всички от асоциацията са единодушни по въпроса? По отношение на водата отдавна разбрахме, че единствения проблем с водата на Перник е че няма дъжд, колкото и да го въртим друга причина държавата няма да открие, ако ще турско да стане.

По тази логика и течовете във водопреносната мрежа не употребяват воден ресурс, защо да ги отстраняваме.

МУТРОсобствениците на вецове не им пука за язовирите те си гледат далаверата.Затова водата за хората току виж е станала 5 лева до 10 години.АМАН ОТ МУТРОМОШЕНИЦИ.

те са полтици от всики цветове , но най очебиини са Кирчо дясната ръка на корнелия ....

На таз асоциация да не би лидера да се казва Ахмед Доган?

Не, само специалиста им - хидроинженера!

Пълна лъжа е че не допринасят за източване на язовири. ВЕЦовете са свързани след язовира и никога преди пречиствателни станции или водовземане за предприятия.АМАН от МОШЕННИЦИ в България. НЕ спират да лъжат от сутрин до вечер.

Всичко хубаво, ама като водата мине през ВЕЦ за производство на ток и отдаде кинетичната си енергия, тя вече не е в язовира ;)

Бойко й е наредил сама да се връща там от където е излезнала!!!

Абе тия какво приказват глупости бе, то е ясно че водата не изчезва ама нали за да произведеш ток трябва да я пуснеш от язовира в турбината и после заминава по реката. Не се губи само ако има друг язовир по течението да събира изпуснатата вода.

нали били праели екоенергия ...дойде ли ви акъла кви глупости се приказват за ВЕЦ , ВЕИ, солари и подобни или още не съвсем?

ВЕЦ кинетична или потенциална енергия на водата ползват?

Ало, това се учи в Пети клас по физика. Не се излагай,да си залягал навремето над учебника. Амамо прост човек