Асен Василев: Никой не е търсил 700-те млн. лева от хазарт, а следите са замитани

Общата несъбрана сума от хазарт достига близо колосалните 700 мнл. лв., съобщи финансовият министър

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Финансовия министър е добре да се обърне към банките и фанансовото разузнаване и да проучи, комисонните от уйдурдисанет поръчки как се препират и легализират!!! Примерно в тая криза какъв е тоя бум на покупки на скъпи недвиживи имоти, с измислени стоиности от по 800 евро!!!

Божков каза, че е плащал рекет на Борисов, за да минава по тънката тарифа. Уважаваният г-н Гешев вече каза ясно преди година, че на престъпници не вярва и разследване няма да има. Остават още 5 години професионализъм и успехи в мандата на този изключителен юрист.

В нормална, правова държава обвиненията се отправят в съда и се доказват а не се изръсват в сутрешния блок без абсолютно никъкви доказателства. Замазваме очите и това е.

Какви доказателства точно търсиш за липсващи в бюджета пари? Липсата им Е ДОКАЗАТЕЛСТВО.

Липсват според кого?! Когато НАП напишат в ревизионен акт, че не дължиш нищо, пък после некой министър реши , че НАП неправилно тълкуват закона, тидължиш ли пари?!

В нормална държава прокурора търси всички финансови министри по реда си през тия години. Да ги пита аджеба, след като държавата по закон й се полагат тия пари значи липсват в дъдржавния бюджет. Къде са???

Беше ясно че няма как да се съберът парите, ГЕРБерастите и най вече Борисов и Горанов се погрижиха за това ?!?! Промениха закона в ущърб на държавата за да могат да рекетират Черепа, но какво стана накрая ... още един скандал и замазване. Клакьорките на ГЕРБ-СДС-ДПС и може би сега ИТН ревностно защитават статуквото !!!

Къде е Горанов и Борисов сега да се дървят в парламента а ?? Защо не кажат пак нещо, май се скриха като мишки в хралупите си ... долни ГЕРБерасти

Да ги търсят от буци и горанов...

Кажи ся що Тошко ви вика корумпета?

Разбрахте ли бе тъпаци не играйте хазарт така парите ще са си при вас. Някой който играе хазарт нека ме светне в казината има ли ПОС терминали, защото все още има магазини и 80% от пазарите за зарзават се инатят и инатят. Що ли им е толкова сложно като имат по два телефона и таксите за ПОС вече не са такива каквото бяха.

Eх, затова не те искат, Защото си разбираш от работата. Трябва им финансист, който хем да слуша, а и да не разбира много

Черепа последните 30 години не си е натрупал милиардите случайно това е ясно. Ясно е и че сега се крие в Дубай. Дори тоя крадлив хамстер работеше за него преди Магнитски ... назначи му дубайския културист за шеф на НАП именно за да ги замете следите. Сега тия 700 милиона от черапа ли са или от други - Ефбет примерно. Щото ако от черепа не ги е включил и от ефбет има също укрити приходи тогава работата е друга. Ако не тоя просто е крадеца, който вика дръжте крадеца.

Служба не остана!

Комисията по хазарта има една основна важна дейност - да предпази хората от пристрастяване към хазарта. И да - закриването на комисията е за да се прикрият следи от измами!!! Разберете, че пропуска да се съберат данъците е малкото зло. Голямото зло е да оставиш обикновените хора без защита. Към хазартните игри се развива зависимост - като при наркотиците. След нежеланието на държавата да предпази хората от пристрастяване, вторият проблем е прането на пари. Предвид популярността на наркотиците в България, прането на парите изкарани от тях е лесно в България, чрес системите за онлайн хазарт. Самият закони предразполага към корупция и измами!!! Третият по важност порблем със събирането на данъците е лесно - само желание да има. Вижте в Гърция как е - "хазартните" фирми са длъжни да докладват транзакциите от игрите в реално време и данъците се събират моментално. Върнете комисията по хазарта. Ако е била управлявана зле - сменете хората, но не оставяйте хората без защита.

Ти остави има още една КФН. Ама тия от КФН още колко неща проспаха.

Хайде събери ги :)

чета това : "Комисията по хазарта беше закрита, всички хора бяха разпуснати и дейността беше прехвърлена на друго място. Това според мен не е случайно, то е направено точно, за да няма проследимост кой какво е правил. Но прокуратурата може да проследява лица и извън Министерството на финансите", каза Василев." и се питам,тези хора КОГА ще отидат в затвора?

Д преместване на друга длъжност се губеха следите ехееее. Това само такива могат да го измислят. И такива като тебе да им вярват.

Арестувате членовете на комисията от този период и министрите на финансите, не говорете, а действайте.

И като признаят кой име плащал- къде ще се скрият протестърите и Радев??? Че и служебните ще го отнесат.

Може при Горанов и Менда, те са в играта също.

Министърът удобно забравя да спомене , че на експертите от НАП им забрани Спецов са работят с прокуратурата. А пък Рашков спря всякакви разследвания и нареди всички документи да бъдат иззети и предадени лично на него.

днес, като "гръм от ясно небе", разбраха гражданите на Република България, че трима от министрите в кабинета на Радев са били предложенията на хората на Иванов, както за служебния, така и за редовен кабинет. Горкият държавен глава, със сигурност е бил подлъган при назначаването им. Той си мислел, че те са независими, а се оказва, че май не са чак толкова или пък хич не са. Как пък не се бе досетил, че министърът на вътрешните работи е бил народен представител от БСП, а проф. Минеков е един от отровното трио, воден от неистовата си омраза към Рашидов. Всичките удари срещу само една политическа партия дойдоха от ... тез петима "независими" министри. Без доказателства с гръмко лаладжийство направиха така, че над половин милион избиратели да не пожелаят да участват в личната мъст на Радев, на Ивановия реваншизъм, че бе изгонен като министър, на Ниновата некадърност и тройната отрова. Замислих се, дали всичко което те сториха през изминалата предизборна кампания не е било по заръка на Ивановите, Ниновите и Мутрите за да осигурят победата на хората на Слави? Предполагам, че са очаквали хората на Слави да им се отблагодарят за небивалата победа като назначат посочените от тях министри. Не стига, че хората на Слави отказват, ами и смъкват ореола на един от най- тачените от Радев министри, като го посочват за интелектуален джебчия. Джебчия, който пък назначи за шеф на НАП, човек разбиращ тънкостите на данъчното система. Другото, което разбирам е че всички политически партии, коалиции и сдружения по интереси в Народното събрание, бягат през глава като се спомене Рашков като министър и в редовно правителство, въпреки че и той бе основна бухалка чрез която се получи тази подредба в изборите. Радев, пък при всяка медийна сгода се моли на последвалите юмрука му да се сдушат и да му осигурят правителство, което да върне жеста. Те на власт, а той с втори мандат. На хората на Слави евала, че не се прекършиха. Дано имат силата и волята да не се поддадат на натиска на Радеви, Иванови, Манолови и Нинови.

Ами тези милиони са в шкафчетата на мутрата, дори и черепа си ги разпозна по номерата на банкнотите

Мутрата Радев да ги върне

Рашков ще не ги намери тогава???

Дори една жена му е подсказака как :)

агенция по хазарта си беше купена от Божков и на практика тя също се беше негова лична собственост! Само не мога да разбера къде са спяли органите по времето на Борисов защото 700 млн лева не са били укривани в продължение на година или две! И защо докато управляваше Борисов непрекъснато по разни срещи канеше тогава и Васил Божков, че има кадри и с прегръдки между тях двамата! Или пък Божков е спрял по някое време да си плаща където трябва и на когото трябва и за това после изведнъж изскочиха тези негови задължения и го подгониха. Въобще както си му е в ред в България. Така след години изведнъж станаха виновни и Арабаджиевите, и Баневите и още родни бизнес милионери, а за действията им се е знаело години наред, но умишлено са си затваряли очите някои наши управляващи тогава!

Всички тия си бяха олигарси отпреди ГЕРБ. Ама наетите хлапета като теб няма как да го знаят. И цялата тая простотия с протести и масово незаконни уволнения от служебното станаха именно защото ги подгониха.

А вожда ти какво прави 12 години срещу тях?

защо ГЕРБ още от самото начало на управлението си не предприе действия срещу тях, а? Защото "не е знаел" за тях ли?Особено пък за Божков, за когото имаше сведения и данни още от преди близо 30 години?

Какво стана?? Протести, служебно правителство обслужващо олигарсите и такива като вас да пишат коментари. Още въпроси??

Тези милиони са хипотетични и са свързани с поправката на закона от Менда и Владко. А кой ще върне рушветите ??

Не разбирам как тези две твърдения пасват: 1. Никой не ги е търсил тези пари. 2. Има вече съдебни решения на първа инстанция. Съдебните процедури са започнати от някого. И като знаем колко е бърз българският съд...

По много неща може да сме на последно място, но по далавери сме безспорни шампиони.

Крадеца вика дръжте крадеца стана, а!

А ние да питаме министърчето , откъде намери по$75 000 на година за обучението си в Харвард???

Чакайте малко, та нали прокоратурата погна Божков точно заради това? Ония избЕга и се почна цялата сага чак досега! Как точно ще ги набавят, като хазартния бос №1 си ги е изнесъл със сакове! Сам си го каза. Тук нещо май има негови тролчета, които се опитват да ни вменят, че други са виновниците. Да приемем ли същото и за министъра? СлучайносССС?

Божков има активи за милиарди в страната, можеха спокойно да ги вземат от там, както се прави с всяка една фирма или физическо лице.

Ами защо мислиш, че избяга Божков? Защото така нищо не могат да му направят с активите по законов ред!

А как му иззеха колекциите от антики тогава? Не можело, а? Пълни глупости. Лошото е, че дори сами си вярвате.

Как му иззели незаконно придобитите антики питаш??? Или как се отнема законно имущество? Леко с манипулациите става ли??

Поне разбрахме какви ценни кадри - топ крадци с дипломи са нашите министри от служебното правителство. Да благодарим на Радев за добрия избор

Само ти ли не разбра,че правителството на Гроб не ги е търсило тези пари?

А делата в съда са халюцинации нали???

Герберски трол гърбав !

Боклук

Как така хем никой не ги е търсил, хем има дела спечелени на първа инстанция...... Тези харвардски възпитаници нещо съвсем за улав го имат народа. Големи бизнесмени, а дошли да управляват финансите и икономиката на държавата. Сигурно много обичат България.....

Тръгна от конкурента на Божков Найденов. Гешев не виждам да има някаква заслуга. Просто стана неудобен Божков, че е скандално. И затова се правят разни на несвързани с него. Без Найденов, сега да е по старо му.

Найденов води дела в полза на държавата??? Егати тъпака.

Еми Горанов и Арнаудова си построиха/купиха имотчета за по някой милион лева. Това на държавна заплата. А Гешев, Цацаров се правят на слепи и глухи.

И Рашков бая си е накупил, ама за него удобно забравяш. И за спецов също? Не ти влиза в норматива???

Следитте били заминали. Следите са заличени от вас! Нали за това беше служебния кабинет! Свършиха си работата и след някоя друга година ще видим как Рашков и Румен имат имоти за милиони евро, спестени от "заплати". Значи тия 700 милиона били в центъра на протестите. Българинът ще си остане роб, защото е много прост!

Нищо не е случайно. Имало е един, дето е казвал какво да се прави, само че никъде не е поставял подписи, никакви следи. Дубайски също е бил изнудван да нарушава закона и вероятно има какво да каже на разследващите органи по този въпрос, но ако се върне в БГ, ще бъде арестуван веднага и по този начин запушена устата му.

Да, и на запсие котио ощеги има в нета се чува как Божков ще съветва Фигуранта Радев. Ще го съветва за крадливия служебен кабинет. Проста нация.

!

Тоя се уср@ и сега пита кой ми ср@ у гащите

А някои с... тиквени кратуни вместо глави се чудят, как Тиквата и Мамин Владко въртят милиони и кюлчета в чекмеджетата си, и живеят в баровските тундри... от дарения:)))!?!

Ами Гешев започна да ги търси и лешоядите на Радев му се нахвърлиха, начело с мунчо. Защо ли?

щото ду0аеца е спансор на мунчо и компания....

Гешев търси 700 млн. СЛЕД КАТО разнищи КЮЛЧЕТАТА, ПАЧКИТЕ, Къщата на Шехерезада, Къщата в Барселона, Палата на Бездомния и СЛЕД КАТО идентифицира МАТА ХАРИ, казваш?! 70 МЛН. ЛВ. ПОДКУП от Божков дали е намерен?!

Квичиш ли комуняга? Къда са ти доказателствата за долните лъжи, които произнасяш? Не всички са вярващи на празни приказки!

"Т.е. не само, че не са си търсили парите, но има активни действия, които са позволили тези пари да не бъдат търсени и да не бъдат събрани" КОНСТАТАЦИИТЕ НЕ СА ДОСТАТЪЧНИ. Дългата ГЕРБ-ава скамейка към ЦСЗ НАЧЕЛО с Гражданина Борисов, гражданката Менда; Бездомния; Ананиев, шефовете и членовете на Държавните ИНСПЕКТИРАЩИ комисии и всички СПЯЩИ отговорници! А ЧЕКМЕДЖЕТАГА с КЮЛЧЕТАТА и ПАЧКИТЕ и ПАЛАТИТЕ на Шехерезадите - КОНФИСКУВАНИ н полза на държавата. В ЦСЗ няма да плащат наем, ток, вода и храна. ... НЯМА ли КОЙ да арестува Шайкаджията за ЛИПСВАЩИТЕ 700 МЛН. лв. в ХАЗНАТА САМО от хазарта?!

Гледам пак лично са ти докладвали. За делата в съда не казваш нищо. За протестите платени от същите тези олигарси също. За спирането на всички действия от страна на МВР по заповед на Рашков- и за тях си мълчиш А уж всичко знаеш! Извод- пишеш коментари по поръчка.

Асенчо, скрий се, какиното - вече си изпълни партийното поръчение, а и добре ти лъсна "кристалното минало"

плаща троле Вожда от чекмеджето??

По-малко, отколкото на теб Мунчо от подаръчната торбичка

Търкате ли?

Асечно затова не те сакаме... много говориш и то все неща които са табу....

Да така е много говори и нищо не казва....а камо ли да има и факти. Безполезно бърборене...

В Магнитски пише, кой ги е замитал . Както и един лидер на партия, който е взимал рушвети. Той сега обикаля по села и паланки и ръси мозък.

Да не е един черен, прост, дебел и трътлест? Щото напоследък и аз го виждам често напоследък... Преди се криеше като шумкар.

Горанов и Борисов трябваше вече да са излежали част от присъдата си - 700 млн са това.

Една от многото попари на меринджея Vladi G.

Държавата не печели нищо от хазарта - направо да го правят незаконен и да се приключва.

"Комисията по хазарта беше закрита, всички хора бяха разпуснати и дейността беше прехвърлена на друго място. Това според мен не е случайно, то е направено точно, за да няма проследимост кой какво е правил. Но прокуратурата може да проследява лица и извън Министерството на финансите" Може, но не с този главен прокурор....

Горанов сего ремонтира новите си офиси . Потърсете го там и да ги плати .

Норамлно гешевтурката не разследва нищо от кражби и далавери на мутричките от ГЕРБ :).

защо нее забранен всикият хазарт на часниците след като няма контрол, или щот никой не спазва закона да ги отменят?-както често се прави

Герберите оставиха Божков да кадрува в комисията по хазарта, пък сега всички други, освен те, били хора на Божков.

не бъркай комисионерите със слугите.

Горанов + ББ равно Божков

Ще съберете, ама другия път! Това не са данъци, а такси. Имат 6 месечна давност. И Божков си е декларирал по закон и си е внасял декларациите! Кьорав карти не играе!

E па Горанов нали си купи некви имоти със спестявания, че не плаща наем в апартамента в който живее...

мизерия, 2 офиса за фирмата.....е виж ги червените бай Рашко милиционерче министерче с 16 хапартамента от преподавателска заплатка...а? Червенушките са така преподаватели и крупни имотовладелци!

Герберчета, каква излезе? Че Бойко му е подарил тия 700 млн на черепа. Той пък му се е отплатил с кюлчета и пачки. Следващия който каже нещо череп, протести, мунчо, да си ЕБПМ