Анализатори: ВЕИ не стигат, намалете енергийните разходи

Енергийната ефективност, заедно с вятърната и слънчевата енергия, ще осигурят половината спестявания на емисии през следващото десетилетие, прогнозира Международната енергийна агенция

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"преминаването от автомобил с двигател с вътрешно горене на електрически означава и преминаване на същото разстояние за по-малко от половината енергия" Това как го сметнахте?

Проблемът нямаше да го имаме ако АЕЦ Белене бе готова, вместо продажни властимащи да я соботират по команда отвън.

Е как, 35% КПД на ТЕЦа, от там надолу пренос, КПД акумулатори...абе сметнали са го евроатлантиците.

Спираме дейността на банките и интернет :)

Чакайте малко, нали ако мина на електричка и термопомпа ще трябва ток и за тях, той от къде ще дойде, от ТЕЦ-а :)

Абсолютно съм съгласен. Имаме платено оборудването. Трябваше вече да сме я построили, ама нашите западни "приятели" постоянно ни саботират.

Поредните безподобни глупотевици, избълвани от нахалните екоталибани! Колкото и да повтарят тези глупости, никога няма да станат истина! За съжаление те се обогатяват, а ние плащаме сметките на техните бръщолевения.

КПД на бензина е 30%, дизела до 40. Да ги усредним на 35%. КПД на електричките е около 70%. Дали тока идва от ТЕЦ или от АЕЦ/ВЕЦ слънце, вятър е тема на разговор е същото като да питаш: А дизела и бензина колко екологично се добиват? Дали няма петролни разливи по океани и морета, дали не дишаме сажди всяка минута, крачейки покрай шосе? Ако сравняваме чисто чисто технологично двете задвижвания, тока печели отвсякъде. Ако сравняваме коли, пак електричката печели. Факта, че по цял свят планират затваряне на ТЕЦ-овете не е случаен. Просто тук си мислим, че с платени статии на ТЕЦ Марица 2/3 в ДИР.бг ще се избегне плащането на милиони за въглеродния данък, който европа налага на всички заводи, тецове и ДВГ производители на коли. Т.е. тока от ТЕЦ ще е по-скъп и по-мръсен от всичко друго.

Я пак? Литър бензин или дизел съдържа в пъти повече енергия от килограм литиево-йонни батерии! След като ВЕИ са конкурентноспособни, тогава да махнем квотите им, както и таксите за парникови газове на ТЕЦ-овете. Да видим тогава кой ще фалира!

За нашите "партньори" и "приятели" е по добре да си продават енергията на нас, вместо ние да произвеждаме и продаваме съответно.

Тая Международна енергийна агенция кой я спонсорира? Да не са същите, които и Световната здравна организация? Ех, няма един Световен х§й за всички тези идиоти, че всичко да си дойде по местата!