Коментари - Алибегов за ефекта от инфлацията: Имаме по-малко клиенти, поръчват една пица с две чинии | Бизнес.dir.bg
назад

Алибегов за ефекта от инфлацията: Имаме по-малко клиенти, поръчват една пица с две чинии

Председателят на Българската асоциация на заведенията се оплака, че разходите в сектора са скочили 3-4 пъти

Обратно в новината
| Редактор : Ива Капкова

Коментари - Алибегов за ефекта от инфлацията: Имаме по-малко клиенти, поръчват една пица с две чинии | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много ясно. Оядохте се. Хем ви намалиха данъците, хем вдигнахте цените, хем свалихте качеството. Коментирам повечето ресторантьори

3-4 пъти са скочили разходите... Вие яко сте драли досега тогава, а?

Крайно време е да спрете с огромните порции. Хората, които искат да се хранят разнообразно и искат пица и салата примерно, трябва да поглъщат огромни количества храна (напр 350 гр салата и 550 гр пица, което близо килограм). По улиците от години се разхождат китове и тюлени, заради вашите "търговски трикове". Да не говорим за простотията нарочно да осолявате повече храната, за да можем и да пием повече. Като цяло е изключително похвално, че хората си делят огромните порции, вместо да ви пълнят гушите и да си наливат задниците. Да не говорим, че като искаме да си вземем остатъка за вкъщи, пак сте леко недоволни....

тоя дивак, пещерняк, от чий неизмит гъз го извадиха?

този мазник да вземе Даниела фалира най-накрая, стига е доил държавта и другите да го храним. Намлиха им ДДС и какви Несебър отстъпки и те вдигнаха Цените с 30-40% … Не разбирам защо в капитализма държавата трябва да храни частниците.

Цените по Витошка са като в заведенията в Нидерландия, и са доста пълни? Защо ревеш, а пиците не стават за нищо!

Тъй е народа е казал моли се да не дойде голям ден с малко хляб а това вие си го заслужихте

Поръчват 1 пица с 2 чинии... Вие сте намалили наполовина грамажите... Вие ги лъжете, че ядат, те ви лъжат, че ви плащат... Взаимно се лъжете, че правите нещо, а е едно голямо нищо... Всички сме фенове на заведенията.... Чакаме с нетърпение да се довърши делото на Ковида. Икономика на кръчмите... хахаха.

Що реве тоз ли? Погледнете колко запори има от банки на фирмите му, и ще ви стане ясно!

Господин Халиберов, малките кръчми са си добре, и са пълни! Оборотите вървят, печалбата е поносима, цените - също! Просто собственика им не е алчен и няма за цел да си сменя колата всяка година, за да не му се смеят другите мутри. Половината лъскави заведения перат пари. Изобщо не им дреме дали са пълни или не. Ако някой балък влезе случайно да си поръча нещо - добре дошло, макар че го обслужват така че повече да не се върне. Дори и да не перат пари много често взимате неадекватни бизнес решения. Не е нужно всички да се наблъскате на една улица, щото е вървежна, и да се цакате един друг с клиентите, а наемите да са безбожни (скъпия наем на Витошка е най-големия ви разход, не го криите). Ако предложите качествена услуга на приемливи цени и разположите заведението в уличките отзад, и проведете кадърен маркетинг и реклама ще имате повече клиенти и повече печалба. Така че спрете да ревете за пари и се хващайте да бачкате. Сигурен съм че много ви харесва да се правите на шеф, но един истински собственик не се свени да помага в кухнята, когато в пиковите моменти работата е много, а персонала не се справя, вместо да виси на "служебната маса" и да лочи уиски. От скъпото, разбира се!

Това е ефекта на алчния ресторантьор. Намалиха им ДДС-то на 9% - държавата им оствава 11% повече пари, но това не бе достатъчно - увеличиха двойно цените по ресторантите. Все по малко хора ще посещават.

Точно това ще намали цените, некадърниците да фалират и да останат само тези, които правят оборот и печелят. Сами виждате резултата. Давам за пример кръчмата, в която бяхме вчера в провинцията, не бях сядал в заведение скоро, където всичко да е толкова вкусно от салатите до месата и разядките. Страхотно и поздрави на ресторантьорите! Бяхме 7 човека, всички вечеряхме и пихме алкохол, сметката беше нечуваните 160 лв. !!! Значи можело да се прави бизнес нормално, а?!!

КапитализЪма , ако не се справяш ФАЛИРАШ !?!

Мутрата Алибегов май си е заравил диадемата вкъщи. Само плаче по медиите, нали искахме пазарна икономика, капитализъм, ей това е то.

Фалита е нормална част от предприемачеството

ми идва, да взема един черпак и боооой по сплъстената му фризура!! Аман от лапачи!

Като бизнесът не върви - затваряш. В момента горивата паднаха с 20% спрямо зимата, не виждам намалените цени

Пак е избягал от зоопарка

Пазарна икономика.Като не върви един бизнес,сменяш го.Никой не е казал,че цял живот трябва да си кръчмар.

Ами хората предпочитат домашната,чисто приготвена храна в къщи,вместо претоплени пици,салати с остатъци от вчерашния ден,кюфтета от кайма в която има смлени остатъци от вчерашното меню.Така,че затваряйте си кръчмите с безбожните цени и си търсете друг ,,бизнес,,

Тъпи сте всички ресторантьори! Ами дори и в книгите пише, че оборотът прави печалбата, а не цените! Като надувате цените не две чиний ами 4 ще са с една пица! Малоумници!

Абе неможе за едно евтино кафе да искате по 3 лева бе умрелци и за една салата по 15-20 лева вие да не сте у франция фалирайте сите и така

техният бранш бил част от българската икономика.... Ма какво произвежда???/Абе срам ме е да кажа/ В общи линии, освен това друго не произвежда - само преразпределя.... Ама за да преразпределя, требе някой и да произвежда.... Па нема кой да му каже на Алибей, че други отрасли заслужават подкрепа от държавата, за да има държава.

Да се маха от погледа ми тоя мазен п*ндел нещастен!

Ами дори в кварталното заведение - мизерно от всякъде - под 15 лв. салата няма, пица под 25 лв. няма... и освен че скъпи, ами и на вкус не го докарват... с най-евтините продукти, грозно аранжирано, че и понякога прегорено. Пълен отврат! По заведения вече сядам само като съм извън страната - далеч по-добър сервиз и цени долу-горе като наште /Софийските имам предвид/, а в някъде и по-евтино.

Този на кой Али бей е внук?

Работата ми е свързана с ресторантьорския бизнес. Тоя няма срам повярвайте хора. Не може един продукт в кварталното магазинче като го продадат държавата да им взема 20 %, а като си го поръчаш в ресторанта да отива в държавата 9% само защото тоя е лоби, приятел на Бойко и оревава орталъка. Тоя е за затвора за лобиране значи. Някой обаче да е усетил в ресторантите да е по-евтино, защото плащат намален и лобиски ДДС

И без кръчми можем.

Най-добре е хич да нямате! Тоя бей ояден беше в основата на грешното наливане на милиарди, което повлече спекулата и инфлацията. Не спря да реве как щели да измрат от глад, с то било глад за лимозини, къщи и яхти. Срам явно няма, но поне страх от гнева хорски да има!

Вие сте следствието!Причината е лошото управление на ЕС! За съд е Урсула и всички от европейската управленска банда! Просто народът по света по един или друг начин трябва да умре.Бавно, но с кеф!

Айде бе, точно Урсула е виновна за алчната и некадърна мутра, дето се жалва нон-стоп. Той не се жалва защото ще фалира, а защото са му спаднали приходите и сега не може да сменя колата с нова на всеки 6 месеца.

И това при помощи и 10% данък. Какво ще стане ако данъка е 30% и плащат както трябва за заплати, застраховки и т.н.? Цените ще станат по-високи от Ню Йорк. Нещо не се връзват нещата. … Малко се работи, а много пари искат. Чули, недочули какви били цените навън и тука вдигат. Само, че там данъците са други, разходите са други. Ще има фалити, няма как.

Хората и без кръчми могат,тепърва ще се затягат коланите.Тези нагляри да се скрият,алчни прасета

Г-н Алибегов, в какъв строй живеете и в какъв искате да живеете? Искате пазарна икономика когато вдигате цените, но по социалистически държавата да ви дотира. Къде го има това Господине? Всички ревете, че не искате социализъм ами излизате тогава на свободния пазар, правите пред ресторанта кълбо напред, кълбо назад, шпагат и каквото ви хрумне за да привлечете клиенти. Така е при пазарната икономика! Ухажвате клиента за да дойде пак, а не го ругайте, не му пробутвате стара храна, не режете порциите и не се дръжте с него като с подвижна касичка, която на всяка цена трябва да изпразните сега и веднага.

Смотльо...

ДиЕмЕс Алибегов?

Като нямате клиенти - фалирате, можем да живеем и без кръчми.........а вие може да работите например в строителството, общаци........нахални търтеи........

Салата Цезар - 26лв. От магазина, без доставчици може да се направи за 1лв. Ракия Бургас 63 барел - 9.50 за 50 грама - в магазина 1.90 за 50 грама, без доставчици - тук няма готвене и т. н. само наливане в чаша. Всичко наред ли изглежда? После се чудят, че ядат по една пица от 25 лв. двама. П. С. шкембе чорба - шеф Ангелов - 12 лв.

Така е всичко стана много скъпо и хората си поръчват по-малко или ходят по-рядко на заведение . Държавата няма и не трябва да ги компенсира повече - ковид ми а и замина. Много сектори се намират в тази мизерна ситуация, за съжаление ще стане и по зле и се очакват фалити

Това е пазар, който ще се саморегулира най-бързо. Не трябва да има намеса на държавата. Да не ни плашат със фалити-ще фалират тия, които са случайни в бранша. Тия ,които наистина заслужават подкрепа от държавата са фирмите заети с общественото хранене. Не тия със звезди Мишлен или барове .Храната, обикновената храна на работника трябва да е достъпна, а не салатата и шам фъстъка в елитен бар. Така че подкрепата трябва да се раздели, закусвални и малки кръчми нека са подкрепени, а лъскавите заведения да се справят при пазарни условия .Да оцелее тоя ,което има логика да оцелее.

Закусвалните и малките кръчми се справят добре и не мрънкат. Те тях даже не ги компенсират като хората. Така че - да оставим нещата на пазара - който се справя- се справя. Който не - затваря!

Може и да делят една пица на две но ти свинчо свински май сам омиташ по няколко тави.От тея непродадените.....

Нагли са тия, токът е 2 пъти по-скъп, но това важи за всеки бранш. Цените в ресторантите скочиха с около 50% навсякъде. Отделно ддс-то им свалиха, но те не свалиха цените и директно си прибират разликата в крайната цена. Имам познат с бар, който прави по 400 000 лв за година, сервитьорките му по 3000лв на месец. Тоя бранш е единственият, който не закъса. И сега реве тоя палячо.

Стига плака бе.

Този шут живее в паралелен свят, разходите му се вдигнали 3-4 пъти, а пък цените в кръчмата му скочили 10-15%,идиот!

А сега тоя наглия, да каже колко помощи е получил и колко данъци е платил. Щото много плачат, ама данъците...

Който не може да се справи, просто да затвори. Много е просто.

Извинете ме, но кой е този?

Затварайте ВСИЧКИ, е*ах те в Гробаря!

Пак почнаха да реват ресторантьорите. Няма да се наситят.

Урко пак реве!

Имам достатъчно пари, но вече спрях да ходя на няколко заведения в Ст. Загора, като Сръбската скара При Владо, защото тоз съвсем изнагля и очевидно не познава парите. Качеството на храната падна чувствително, а цените двойни. Яжте си ги сами и се чуете после, защо не върви бизнеса в България. Съвсем на будали ни направиха. Това, че човек има някой лев, не значи, че трябва да ги подарява на алчните кръчмари.