Алибегов за ефекта от инфлацията: Имаме по-малко клиенти, поръчват една пица с две чинии

Председателят на Българската асоциация на заведенията се оплака, че разходите в сектора са скочили 3-4 пъти

Обратно в новината

Коментари - Алибегов за ефекта от инфлацията: Имаме по-малко клиенти, поръчват една пица с две чинии | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пак оплаквания и просене на пари от държавата

Истинските проблеми ще почнат, когато хората започнат да си носят храна от вкъщи.

Затваряйте заведенията и ресторанитите. Ще останат да работят само тези с нормални цени. Няма как да чакате българи с италиански цени:)))) Просто не взимаме италиански заплати:))))

И какво искаш? Малко ли ви дотираха бизнеса? На нас някой плаща ли ни тока, парното? На по-ниски цени ли си купуваме храната? Ай сиктир!

Винаги си нося храна от вкъщи! Жената и децата и те! Не им позволявам да си купуват нищо от вън! Те са го усетели защо! И преди инфлацията и сега харча около 10к на месец за семейството!

Плача за алибаба

Ами скоро няма да ви влиза никой в заведенията. Вие се оядохте. Печалбарство, дране ,лошо качество на храната и никаква хигиена в кухните. Това е действителността

не се наядохте, свалиха ви ДДС, а вие вдигнахте парите, само ревете, все едно пък сте най-важния сектор в държавата, на ресторант хояд едва няколко пъти годишно, дори и да ги няма все тая, това ли е най-важното нещо в тази държава - кръчмите

пак се цепи по тема макроикономика ..... за пари да му снасят става дума !

Е ... нали ,, пазарна икономика " бе тупо ? Нали - по - знаещия и можещия , просперира ? Нали пазара определя цените ? Защо ревем бе али ?

За една година , цените на ресторантите скочиха минимум с 50 %. Преди хапвах обедно меню за около 8-9 лв. , сега за 14-15 лв. - Вечерните цени ги вдигнаха отдавна... Като качество - какво да кажа - ходя на месец 2 пъти на 2-3 заведения - редуваме ги , някъде намалиха малко качеството.... Този като мутра - ми е страшно противен и не е добре да го показват много по медиите... Да си се събират сами кръчмарите и да си се радват на себе си....

Ами като купувате една бира от промоция за 1 лев ,а я продавате за 4.50 лв,какво очаквате .Аз като седнех вечер на кръчма си правех спокойно 5 бирички.Сега заради търгаши като вас ,пак си правя толкоз ,само че в парка.За цената на мезето да не говорим

ресторантите ще изчезнат , минаваме на космическа храна - хапчета !!!!

Ами пазарна икономика бе, нали така я искахте? Пазарна икономика при заведенията, 'що да няма в тока и газта !?!? Като не ти харесва- свободен пазар на труда- поне така се твърди... Накой насила да кара Алибегов да е ресторантьор?????

Един път да се изкефя ......подкрепям всички коментари по долу...... абсолютно сте прави...да си ядат пицата

Некъпан,ние буламачи не ядем.

Бегай бе маймун! Пазарна икономика е. Фалираш и почваш работа на смени в завода, шайба в тариката космясъл.

К'во ме еве таа работа, бе??? Затваряй щом нямаш клиенти и почвай да бачкаш!

ПАЗАРНА ИКОНОМИКА, БРАТ! кОр за ВаС

От години клиентите ви казват и показват, че услугата Ви не е качествена а Вие ръсите глупости за чуждестранни туристи и т.н. В Гърция защо никой не поръчва едно ядене с две чинии? Айде сега чакайте си чуждестранните туристи.

"поръчват една пица с две чинии" Амииии... с две, как с две?! С три направо!

Ние с жената си поръчваме една пица, защото ни стига. Не искаме да станем дебели като теб!

Алчността не е чужда на никой но в капиталистически стил се роди поговорката "Колкото повече,толкова повече" казал мечо Пух бъркайки в хралупата с мед облизвайки се,все пак човек трябва да е благодарен и на това което има...

Стига лъга, заведенията за ви пълни. Цените като на Запад. Миналата седмица, бяхме на обикновена кръчма - Бургаска мускатова със салата - 30лв. Основно под 30лв нямаше. Онзи ден оборота дето го задигнаха от ресторанта е бил 24 000лв., за ден. Пак реве за ,, помощи", ако може държавата да плаща заплатите на служителите, пък печалбата за Али-бабите.

И той е изненадан от тази констатация? Не искаха ли в този сектор, освен всички подаръци от държавата, и бакшишът от клиентите да бъде регламентиран и задължителна част от сметката, но без данъци върху него? С какво право и това? Още какво им е нужно, за да се спре с мрънкането? Задължително по една минимална заплата от клиент, за да са гарантирано на плюс? С тази наглост ще затриете бизнеса сами. Поне да плащаха нормално на персонала, но от там се чува за "интересни" практики от собствениците. Въобще, всеки вдига цени с оправдания, но не мисли клиентът откъде ще извади и за него.

Потреблението се сви жестоко, защото: 1. Предлагате брутално некачествена услуга 2. Цените са по-високи от западна Европа Когато фалирате, а това ще бъде скоро, след вас ще фалират доставчиците и голяма част от производитлите ще ги заместят чуждестранни фирми, които предлагат по добра цена/качество. После вие всичките изедници ще бачкате таксиджии и кондуктори, щото не виждам какво друго можете да правите освен гадна пица и да разнасяте подноси...

Мога да дам хиляди примери за неадекватни цени на храната в ресторантите и техните надценки, но единственото решение е масово да се спре посещението им. А така като гледам на хората им е приятно да ги цакат с високи цени и некачествена храна

Това е бил дневния оборот в брой, но много хора плащат с карта.

Що плачкат пак тоз мамун и другите кат него? Га им намалиха двойно ДДС-то, пък те вдигнаха двойно цените на всичко, не плакаха. И га получаваха "помощи" пак не риваха. Сига що ривът?

Двама поръчват и ядат за един, а плащат за четирима!

1. Разходите и загубите за държавата 2. Печалбите за частника, а ако може и данък печалба да не плащат- супер ще е... И дежурното- "ние даваме работа", "ние сме част от икономиката" ... Пълни глупости! Поне половината работници са им без трудови договори, а касова бележка дават ако си поискаш и след много кисели физиономии... Един наглец дори ме пита веднъж за касовата бележка:" За к'во ти е, ще я ядеш или разход ще я пишеш на фирмата" ....

Аз съм в частния бизнес откакто завърших и почнах работа.... И вече 23 години аз не съ,м чул нашата фирма да е получила лев субсидия/помощ/компенсация от държавата... А гледам има сектори, които само от това живеят- на държавен гръб чрез субсидиране... Това сега полукомунизъм ли е или пазарна икономика??? Защо от моите данъци някой да бъде субсидиран/компенсиран??? Още повече частен субект??? Според пазарната икономика като не можеш да се справиш- фалираш. А у нас всичко е някакъв буламач икономика... Най- силните и процъфтяващи бизнеси - трите телекома, които са и общо взето без конкуренция и са един вид монополисти, получават помощи и компенсации .. WTF !?!?!?

То бива наглост, бива, но като този... не бива! Според мен в момента има бум на посещаемост на заведенията, като се огледа човек на всякъде е пълно. При тези убийствени цени ако оборотите падат, това значи само едно - още повече са намалили издаването на касови бележки. Явно този красавец затова реве по медиите, за да не прави впечатление на НАП, че оборотите падат. Преди години излага Бойко Борисов, че бизнеса ще се осветли и затова намалиха ДДС уж само за една година, а и до ден днешен никой политик не смее да върне старата ставка на ДДС (то още тогава беше ясно, че просто се дават още 10% печалба на кръчмарите). Май е време държавата да въведе субсидия на тези клети алибеговци или поне да им разреши да сложат по една шапка пред кръчмите и да събират помощи, за да има парички за луксозните си коли!

Като има даващи, ще има тарикати !

Нашите "бизнесмени" се озвериха много. Време е да се строят зоологически градини !

Щото само това могат!

Че и за повече дори !!

Далавера бате, далавера!!

Да връщат 20% за всичко.

И то хич не е малка.

Кога ли ще се намери смел политик да спре подпомагането на заведенията. Дано да е скоро. Това са новите пазарни условия.

Абе стига си ревал. Колко искате още да увеличите цените, те и сега са западноевропейски.

Може да поръчват една пица с две чинии,но ти ги щавиш като за три пици .

Ох горкия жиф да го ужалиш яко го е закъсал нема пари а си измие главата и да се обръсне да му съберем.

Има още балами и толкова да поръчват, скоро и за тях ще плачете

Пич, нямате насищане бе. Цените Ви са като на Френската ривиера. Няма майтап . Вечеря за 2-ма в Ница в нормален ресторант в стария град е 50-100 евро и това ако вземеш питие и десерт, които да качат сметката ( бирата е поне 7 евро). Във Франция тока по-евтин ли е? Или водата ? Или труда ? Плаща се по касова бележка, всичко е на светло и като гледам ресторантите си стоят през годинитев , не затварят. Лесно е да се провери, отвори Гугъл о виж мещто на кой да е ресторант Ница. Има и специализирани сайтове като https://restaurantguru.com. Там може да провериш ресторантите и по кухня, звезди и т.н. Ас което си спомням : Le Barbecue - португалски ресторант в Стария град , 2 огромни телешки пържоли с гарнитура , наливна бира и десерт , точно 50 евро. Последното лято ! Направо се изсъклих L'Eau de vie - по висок клас ресторант менуто е 28 евро на човек ( предястие, ястие и десерт) Трима човека с бутилка хубаво ( наистина хубаво ) хаус вино 120 евро. La Table des Baous ( това в едно селце наблизо Saint-Jeannet) 34 евро на човек , пак около 120-130 евро за 3-ма. Хората пътуват 20 километра да отидат до този ресторант. Отваря в 7:30 вечерта и в момента на отварянето всички маси се запълват. През зимата е затворен. Това в едно село в планината дето трябва да караш по еднопосочни пътиша да го стигнеш и пак сервират храна като за Мишлен ресторант за 60 кинта на човек. Как карат продукти , как намират персонал нямам идея , и не би трябвало да имам, отишъл съм там да ям и да си правя кефа, не да гледам екселски таблици със сметки. Та какво се оплакваш. В София за 100 кинта най много пица за 2-ма с 2 бири и пак ревеш че не се справяш.

Защото за онези хора, това си е нормален бизнес, който им доставя удоволствие о чрез който си докарват един добър стандарт на живот. За нашите "бизнесмени" това е голям бизнес проект, чрез който трябва да станат милионери за едно лято. Пълен смях. На запад човекът с хлебарница е хлебар. С това си вади хляба. Става рано, Меси, пече, продава. Тук не са хлебарки, тук са бизнесмени. Той иска 4-5 роба да блъскат за жълти стотинки, а той само да брои мангизите и те все са му малко.

Имам достатъчно пари, но вече спрях да ходя на няколко заведения в Ст. Загора, като Сръбската скара При Владо, защото тоз съвсем изнагля и очевидно не познава парите. Качеството на храната падна чувствително, а цените двойни. Яжте си ги сами и се чуете после, защо не върви бизнеса в България. Съвсем на будали ни направиха. Това, че човек има някой лев, не значи, че трябва да ги подарява на алчните кръчмари.

Тук бих гласувал направо със 100 плюса ,но няма как.

Урко пак реве!