Алфред Камер: Влизането на България в еврозоната ще донесе важни ползи за страната

България вече има богат опит – повече от две десетилетия с валутен борд, което означава, че паричната политика вече е обвързана с решенията на ЕЦБ, отбеляза директор на Европейския департамент в МВФ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

_stankow

За страната - не, но за западните банки (то други няма) - ще донесе някакви ползи. Да му мисли обаче населението !

Прехвалените в статията Естония, Литва и Латвия в момента са рекордьори по висока инфлация в ЕС - 20%

Много упоритс посягат вече с мръсните си ръце към милиардите от гаранционният фонд на Лева а заспалото население живее в някакъв задгробен живот

Интересно ЕС ни натиска за Еврозоната, а не ни искат същевременно в Шенген, май има нещо гнило в тая работа!

на неосведоменост сред българите, като говори, че инфлацията в Литва и Латвия е ниска дори след енергийно-индуцираната криза в ЕС благодарение на 9-те кръга наказателни мерки срещу Русия. Да вземем примерно динамиката на Индекса на Потребителските Цени. Латвия -> + 21.8% на годишна база към края на ноември 2022 Литва -> + 22.9% на годишна база към края на ноември 2022 Германия - > + 10% на годишна база към края на ноември 2022, предварителни данни България -> +17.6% на годишна база към края на октомври 2022 При тези цифри, кое е предимството на Латвия и Литва спрямо България???

Ако е толкова хубаво, защо толкова пропаганда?! При толкова натиск явно не е хубаво за България, а за друг. Съвсем явно е. Докато говорят за приемане, единствения негатив споменават намаляване на спестяванията. Само това стига, за да не се приеме! Но не огласяват никакви други негативи, което означава, че лъжат преднамерено, т.е. това е пропаганда, а не експертни мнения. Цял ред негативи са отрязани от "аналзите", които правят тези мошеници. Щом говориш нещо, или казваш цялата истина, или си пропагандтор, който има някакъв коруптивен интерес. Плащат им. Да, това е кампания и е явно, че им плащат. Защо иначе да не изброят, че чрез еврото поемаме тежестта на голямата задлъжнялост на евродържавите, което ще направи банките ни заковани към тежка и пропадаща платформа на неолибералното печатане на пари, от което народите обедняват, а върхушката се обогатява? Ето ти пирамидата. Народът да бъде въвлечен въф финансовата мелачка на еврейските игрички с паричките, от които директно правят парички. А простите трябва да произведат продукт, че тогава. Т.е. едните ще работят, а другите ще споекулират - това е робството, което САЩ ни насади. В САЩ е така и народът обеднява от години насам. Питайте хората, които живеят там. В България покупателната способност до сега растеше. В Европа спада от години. В САЩ спада от години. Искат повече държави в схемата, за да изсмучат повече от тях.

Няма да имат достъп до по-евтино кредитиране. Проверявали ли сте какви са лихвените проценти в евровите държави? Ако България се управлява сносно, нашите проценти са доста изгодни! Почти като в развитите държави, но без икономическото бреме, несъразмерно с нашата икономика. Няма малка държава, приела еврото, която да се подобрява. Зле са Гърция, Словакия, Словения, даже Испания и Португалия са в капана на еврото. Добре са Чехия, Швеция, Швейцария, Полша - имат си нарастваща покупателна способност по принцип в сравнение с групата на слабите икономики, приели еврото. Освен това малките еврови държави ги изкупуват!!!!! Испания, от Гърция какво остана? Оглозгаха я за без пари! Не трябва да допсукаме еврото! Това за малките икономики е измама. Пирамида. Мъчително полу робство. От истинското се освобождаваш с кръв. От това няма излизане.

На масата на решнията, където думата на България не струва пукната стотинка. Все едно да си на обилна трапеза, за която богатите са си платили, но ти не ядеш, а само бачкаш, за да платиш и техния масраф. Ето това е "ползата" от приемането на еврото. И не е за нас, а за няколкого големи държави. Малките и слабите биват въвлечени да крепят големите чрез една обща валута. Това, което ни пробутват, е гнусно за нас и много апетитно за лешоядите от Запада.

В Еврозоната да, щото има какво да вземем, ама за Шенген не ставате. Вече го гледахме тоя филм.

Хахахахахахха говори и лигите му текат

Никакво евро! Трябва да излезем от тоя съюз нахранен само от фашисти и работещ само за фашисти! Последния избор за усташите го доказва за пореден път.

Каквото и да кажете след шамара Шенген не ви вярвам. Ако имаме полза нямаше да ни натискат да влизаме в еврозоната. Явно е дърво, имат ни за колония от която да вземат.

"На трето място - няма да гарантира рисковете със суверенния дълг, но ще защити съществено държавата в сравнение с другите страни извън еврозоната, а българските банки ще имат достъп за по-евтино кредитно финансиране." Просто няма да имаме никога повече суверенна валута...

_stankow

То и сега нямаме. Българският лев умря още 1997-ма. После беше издадена друга валута, със същото име. Но не е същата. Предишният лев беше BGL, сегашният е BGN. Издаден уж от БНБ. Само че онази БНБ беше държавна. А тази БНБ е частна банка, приватизирана. Само името ѝ е запазено - за заблуда. Нито е българска, нито е народна.

Ами тогава да си останем така

Яка пропаганда за еврото.

Страхувайте се от данайците (еврогейовете) дори когато ви носят подаръци! Значи за Шенген не сме достойни, обаче за еврото сме ОК! Защото ще ни приберат целия валутен резерв. Не че е чак толкова голям, обаче друго си е да вземеш едни пари ей така бадева. И то при положение, че действително не отговаряме за критериите за евро-зоната. Като инфлация, спекула, контрабанда, сив сектор.

България сега се възползва от това, че Кристалина Георгиева е шеф на МВФ и е пратила един германец да ни убеди, че това е правилната политика за страната. Дано не изпуснем този шанс, защото вчера видяхме, че национализма в Холандия и Австрия е поставен много пред общите интереси на ЕС. Огромна слабост на ЕС е, че тези две страни решиха да изведат на преден план вътрешната си политика. Че има проблем с правосъдиет в България - има, че има проблем с корупцията - най-вероятно, но тя вече не е както беше преди, остана главно по високите етажи на властта и граничи по-скоро с организираната престъпност. Дали обаче това има общо с Шенген - минимална зависимост, впрочем еврото е много по-тясно свързано с проблемите на правото и корупцията.

Тъпанари и глупаци нямат право да коментират важни въпроси,има кой да коментира и да взема решения.Ясно ли е .Простия народ да не се бърка във важните проблеми.

Така се издига простия народ - като се бърка навсякъде, където има 'келепир'. Ето Левон добре е завършил инженер-химик, но е видял, че приватизацията е нещо интересно и стана шеф на Агенцията по приватизация, после пък видя къде са парите и стана топ банкер. После се чудим как Ахмед Доган от дипломиран философ стана изтъкнат хидроинженер.

Проста е майка ти че те е родила. Такива като теб първи ще писнат мишок

чакам с нетърпение журналята от дири днесове и тем подобни да влязат в еврозоната и да почне квичене и пасене на трева

Таман да ни лапнете валутния резерв, ненаситни сатанисти.

Върнете златото от държавния резерв.

Арестувайте го тоя бе!

ще се влеят 30 милиарда които сега са МВФ ще се влеят в Евро икономиката която е напечатала трилиони, и вече разликата между България и Гърция ще е завинаги понже те получиха 400 милиарда евро безвъзмездно, а ние ще вкараме около 40 милиарда в Евро икономиката, в моемнат асме приклещени между Американската измама на монетарна политика и Европеиската, която не знаем накъде отива, но и в двата слуая сме били в поиция на губещ

" а българските банки ще имат достъп за по-евтино кредитно финансиране" Точно за това го искат всички корумпета, да вземат дългове и да си ги раздават за сметка на всички българи.

Аре бегай от България бе пич! не ви искаме!