Александър Николов: От май страната ни внася огромно количество електроенергия

Това, което очаквам да се случи, е поредното замазване на очите на работещите в този сектор, каза бившият енергиен министър

Обратно в новината

Коментари - Александър Николов: От май страната ни внася огромно количество електроенергия | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя само не мога да проумея некадърен ли е, изпечен мошеник ли е, или е и двете наведнъж.

Е как внасяме, като за 24 часа изнасяме към гигават и половина. Дори в този момент гледам мониторите.

Баци, Като всички ГЕРБеристи, наркозависими от Боко и тоя лъже, ама понеже народът е прост и тъп и се ебават с "умнокрасивите"- сега ще духаме с едни 4 млрд., докато тия без да слизат в мината ди взимат вредните, а ковачки, доган, пеевски и наште си строят гигавати с фотоволтсици. Крадеца вика дръжте крадеца .

Човекът каза Ще внасяне след май

Пълен т.шак е тоя бивш министър.За справка отворете страницата на ESO.BG и вижте в реално време как "внасаяме ток".Изнасяме за целия балкански полуостров г-н бивш министре....

Частните прекупвачи.Колко ток е произвела жената на Кадиев?Но изнася.А Гълъб,послушкото на Радев,подписа да изнасяме за Северна Македония.

Копейка, ел енергията е борсова стока със свободно движение в ЕВропа. Сделките се правят на борсата. Аре извадете си тиквите от гъзовете и проумейте, че живеем в пазарна икономика, а държавата печели от данъците на онези, които произвеждат и търгуват.

една шепа население, колкото един европейски град няма ток???? А имаме и АЕЦ? Как така?

Как така? Много лесно. Този лъже.

Именно са партийците на Първанов и верни руски слуги да говори са спирането на реакторите. Без да има каквито и да е изисквания за тяхното спиране от страна на Европейския съюз. Което може да бъде прочетено в публичния договор за присъединяване. А причината да бъдат спрени, е защото другарите комунисти като верни продажници взеха солиден рушвет за тая работа. Защото Румъния щеше да строи атомна централа по това време.

навремето. Сега щяхме да сме супер ако големият шлем беше реализиран. И тогава и сега, разни предатели, жълтопаветни тъпанари и американски медии и НПО та провалиха всичко. Преси 30 години мис Уес продадоха атомните блокове и срещу жълти стотинки които получиха като комисионни и подкупи. 30 години по късно абсолютно същата работа. Чуйте само както приказва плъха Дянков - европейската комисия, европейската комисия. Нито веднъж не спомена българският интерес. Питам къде се покриха Възраждане, БСП? Защо ГЕРБ и ДПС гузно мълчат и съучаствст в това поредно престъпление срещу българският интерес?

Диабето продадоха реакция да не би случайно да имаха комунистически партийни книжки и да бяха верни до смърт на партията и Съветския съюз?????

Сега вместо със 26% държавен дълг щяхме да сме със 80% държавен дълг. Дори и 16 млрд куб.м на Балкански поток не можем да запълним, като запълването е под 50%, а какво щяхме да правим с тръби за 60 милиарда куб.м. Потреблението нощем пада до 2700 МВт, и какво щяхме да правим да спираме по два блока ли? През деня ФЕЦ правят до 2200 МВт, а ВяЕЦ до 600 МВт, Т.е. пак АЕЦ Белене щеше да е излишен. Може би зимно време можеше да върши работа, но това са 3-4 месеца, през другото време щяхме да си подбиваме цените на износа и да продаваме на загуба, а лихвите си течат.

Приказки за пазара,глупак!

Не можеш го запълни понеже потреблението на Турция не минава от тука? Ако Южен поток влизаше в България и Турция взимаше през него ??? Я пак сметни :)

Дааааа разбира се Турция вместо през полупразните тръби на Син поток щеше да купува от четворно по-далечно разстояние газ. Откъде се пръквате такива дебили не е ясно.

Господин Николов готов ли е да предостая документи потвърждаващи неговите лъжи??? Според неговата лъжа, преди 10 месеца ца сме изнасяли около 45% от произведения ток. Обаче преди 10 месеца нещо е станало и не само че сме спрели да изнасяме тия 45 процента, Ами на всичко отгоре сме започнали да внасяме ток. Та въпросът ми е- какво е станало преди 10 месеца изискващо двойно увеличение на потребявания ток в България?

То е ясен - най - евтиният ток е на АЕЦ и държавните марици, ако се шитне за Турция или Гърция остават 4 гигавата дефицит, който ако се покрие примерно от Черна Вода - румънската АЕЦ на двойни цени, балансът излиза отрицателен. Естествено говорим в левове, не в киловати, хахаха, забавлявате ме сериозно наивните шаранчета как хем разбирате, че ви пецат хем не можете да проумеете как, сякаш не допускате, че изобщо е възможно, хахаха

И вносът на ток не е поради недостиг на електроенергия. Само че тъй като статията би трябвало да е в подкрепа на топлоелектрическите централи. От тук излиза че ние може да имаме евтин ток без да използваме тези топлоелектрически, които освен че изхвърлят тонове отрови продават тока си на много скъпи цени. Я да питам тогава преди 10 месеца кое правителство е сключвало договори и е започнало тази практика???? Тъй като със сигурност не е сегашното.

Ами тъпако, има си ЕСО и всеки простак може да види там данните. От Румъния почти не внасяме ток, но изнасяме основно натам. Повече внасяме от Гърция и Турция, точно обратното на това което си писал. А вноса от Турция и Гърция е основно за балансиране на системите. Потреблението барабар с износа е 4 гигавата през деня, какви 4 гигавата дефицит ти се привиждат, като изнасяме средно около 1000-1200 МВт, а внасяме около 200.

да дадалаеца, а къде са 16 гигавата инсталирани мощности? А? На сайта на ЕСО може всичко да пише, включително че и въртят педали, хахаха

Верно ли питаш? А пък и аз съм седнал да се чудя на очевадни неща - путлераста си е тъпак по природа. Първо. Имаме на хартия 8 МВт ТЕЦ, АЕЦ и ВЕЦ, после имаме 2500 ФЕЦ и 800 ВяЕЦ. Въглищните централи са с мощност 4800 МВт, а в момента работят 990 МВт. ФеЦ не работят през нощта, а вятърните като няма вятър. Та не всички работят едновременно. ВАЖНО Е КАКВО ИМА В МРЕЖАТА. А това 3850 МВт. барабар с износа от 1200 МВт. Т.е. ако НЕ изнасяме потреблението през повечето време е от порядъка на ....2600-3000 МВт. Т.е. реално само АЕЦ-а е почти достатъчен. Ако направим 16 000 МВт фотоволтаици те ще заместят тези основно резервни и пикови ТЕЦ. Разбира се трябва и системи за съхранение и разпределение на добитата през деня енергия от ФЕЦ - ПАВЕЦ са добра система, а Чаира на теория може да дава 820 МВт 22 часа непрекъснато, Като добавм Горна арда, ако се работи по нея и другите ПАВЕЦ можем да докараме 900-950 МВт, към АЕЦ за нощно време. Ако се направи качествено саниране това ще е достатъчно и за зимата дори. Та само 3000 МВт мощности на ФЕЦ могат да добиват средно 1000 МВт за 24-те часа на денонощието. ТА инсталирани мощности не значи, че постоянно ще работят. А на сайта на ЕСО пише само данните в реално време, а не всичко. За да ти стане ясно всичко ще се наложи да размърдаш двете си мозъчни клетки.

Чудо голямо, че сме нямали ток. То, преди 150 години, никой не е имал електричество и какво? Живеели са щастливо, заедно с присъстващите турци. Я подарете на Украйна и останалите руски реактори, а ние ще се върнем в неповторимата романтика на миналото и лоените свещи...

върнеш там от където си паднал на главата си като са те вадили?

Много ясно, че внасяме, нали евтиния ток се изнася? Изнасяме евтин, внасяме скъп ток за потребителите, особено битовите, хахаха. ПС Въглищнисте централи не можели да произведат тока? Мариците с един гигават инсталираа мощност? Бобовдол, доганската Варна, газовите централи на топлофикациите с когенерация? И то в преходния сезон? Баси жалкия некадърник!!!!

Тока от Тецовете не е евтин.

До оня ден бяха 180-220 лева за мегаватчас, плюс 15 стотинки за пренос наистина прави по-висока цена от регулираната но пазарът на електроенергия отдавна е кроссубсидиран от бизнесклиентите. Може би вдигането на цената на елетроенергията до 30 стотинки би решила този въпрос. С ФЕЦ се налага да се правят газови централи за балансиране на мрежата, да се градят гигантски акумулаторни станции и прочее скъпоструващи изгъзици, които хем ще направят електроенергията дефицитна, хем скъпа

Никой не мисли за хората. Целия проблем е, че в плана за Възстановяване и развитие не са включени Нашите фирми. Те и тия, включените, са Наши, но не са вкл. Фирми, които до вчера лапаха от енергийния сектор.Изведнъж, нови фирми, а старите- аут. Затова е целия цирк. Затова ръчкат народа. Но за съжаление, пак със задкулисни игри.

Ха, петгодишния план за възстановяване, капитализмът е толкова нефелен, че краде от соца. Ама и това не може да направи като хората, хахаха

кой за каквото е гласувал това ще получи, проззз народ, беден гладен и изчезващ, да си българин е проклятие, който емигрира е щастливец.

Ти имаш невероятния шанс да емигрираш като гражданин на ЕС. Всъщност можеш индажне емигрираш.Можеш просто да отидеш да работиш във всяка държава от ЕС. Плюс Великобритания, Норвегия и Швейцария, с които ЕС има споразумения. Ако искаш даже можеш да емигрираш и в Русия . Никой няма да те спре , освен Русия. На тях руско съветски мекерета им трябват тук, в България, а не в Русия. Е, има един малък проблем. Могат да те вкарат в лудницата. Щото само един луд може да избяга от ЕС и да отиде в Русия.

Да ама информацията ти е неправилна да съгласен съм с тебе хората мигрират в Европейския съюз но има и от Европейския съюз хора които заминават за Русия не само от Европейския съюз Австралия Канада от Америка хората заминават да живеят в Русия защото искат техните деца да растат спокоен нормален живот Преди известно време четох че една англичанка се възмути каза че вчера ми се обадиха от училището на детето ми и казаха че детето ми вече не е момиче Точно заради това нормалните хора напускат своите държави и се месят в Русия Не само за това в Русия животът става все по-хубав и по-хубав Всички западняци и американци канадци които отидат в Русия са изненадани защото пропагандата е много силна в техните страни И се напълно очаровани от Русия Те казват много различно от това което ни говорят в нашите страни

И то е че ти моето момче първо си гласувал за бабикян после си за гласувал за Слави, после за подмяната А сега най-вероятно гласуваш за Възраждане. Защото се чакаш някой да те оправи. Понеже сам си неспособен некадърен и мързелив. И сега да те попитам- след като се оплакваш от сегашното състояние Какво стана с мантрата всичко друго е по-добре от ГЕРБ????

Той ви казва, че внасяме, но не ви казва КОЛКО и по кое време на деня внасяме. Защо? Защото ВИНАГИ има някакъв внос-износ със съседните държави, особено в посока Изток-Запад. Това е И заради часовата разлика за да можем по-лесно да си балансираме системата. Ако обаче имаме постоянен внос е друго. Така както го казва е просто хвърляне на една информационна бомба.

В такива моменти е добре медиите да извадят от архивите си всички "експерти" и говоренето им как щяло да сме имали "излишъци", за които нямали да има и пазар, напълно ненужното инвестиране в нови мощности ... покажете ги, кажете на хората къде са тези "иексперти" сега, от какво печелят и се хранят. Това трябва да се случва- дайте информация на хората. Особено преди избори

Истината е, че за да имаме достатъчно във всеки момент то трябва в определени моменти да има излишък. Тези които са инвестирали в ел.централи, разбирай собствениците, независимо дали са истински инвестиции или придобити чрез тайна приватизация, всички тези собственици искат съоръженията им да работят на пълна мощност за да им пълнят джобовете. Това последното е практически невъзможно, освен ако не са подписали съмнителни договори да им се заплаща дори когато не работят.

Много добре ги помним тези "иксперти": Иван Костов, Мартин Димитров, Александър Йорданов. Та къде им е мястото на тези българският народ да каже.

Искате ли нови усещания в SEX? Това е по-добро от всяка виагра и ще изведе сексуалния ви живот на ново ниво. Просто опитайте и никога няма да съжалявате, прочетете го сами ------ https://min.lc/medbg

След зелените лъжи на финансовата олигархия на уолстрийт, за нас ще остане да се топлим и светим на вносни свещи.

Абе за вас, руско съветските мекерета сме ви приготвили по една дебела свещ. Руско производство. Да си я наврете отзад. И да квичите от кеф. Нали е руска....

Кой унищожи ПАВЕЦ Чаира. Отговорът на този въпрос е отговор на всички въпроси.

Да унищожиш японска техника е много трудно. Това може да го направи някой полуграмотен идиот с диплома за инженер, или откровен диверсант. Но си мисля че е първото. Доста години инженерната професия беше неглижирана. И сега олеле. Само политолози, социолози и сексолози. И хидроинженери от типа на Доган ага.

На този въпрос няма да получиш отговор. Предполагам, че в по-тесни среди на вътрешните специалисти знаят, но едва ли ще излезе истината. Все пак е добре да се ремонтира, дори и скъпо да струва и да се ползва.

Поне ми стана ясно защо се е дигнала сметката за тока с около 15 процента , точно от юни хм))) убавци.

Ами така става, като има референдуми да питаме вмирисани червени бабички и дядовци, разни безработни еко активисти и друга неграмотна паплач дали да имаме АЕЦ. Демокрацията за глупавия балканец не върши работа. Каквото имаше свястно като материал се изнесе .

1. Ти Николов като беше зам. министър и министър на енергетиката, какво направи за "зеленета зделка", за Енергийната стратегия, за интегралния палан за ПВУ и ТП - ми основно беше в чужбина да договаряш "евтин природен шистов газ от неруски доставчик" който така договори че още седи на склад в Чирен- цялото време правеше скандали. 2. Защо не направи промени в МЕ и енергийните дружества? Не видя ли че така не става? 3. Какво стана с плановете за съхранение на парниковите газиве от маришкия басейн, проектите за горивен микс в ТЕЦ, ПАВЕЦ и много друго - нищо... 4. Още понятие нямаш за какво говориш и къде се намираш

Временно, само за кратко време, някакъв ток е по-евтин и внасяме че бил по-евтин и трупаме комисионни сега. И какво да не развиваме нищо ? А когато стане по-скъп? Еми тогава няма да сме ние в ел енергийния оператор. Ще сме в Дубай....

Развиваме бе. За една година са вкарани 1Гвт фотоволтаици. Като напече слънцето изнасяме за навсякаде.

А като изгрее месечината какво правиме с тия фотоволтаици? или през деня само ще включваме печките и лампите.

винаги е така - единствено когато аз бях министър се знаеше как да се работи. Аман от недооценени комплексари.

Някой трябва да започне да играе на Кънтърстрайк с политиците облажили се през послвдните не 30, 40 години

От ЕК искат да се затворят въглищните централи, за да може страни като Франция да продават ток. Сащ имат интерес да се закрият АЕЦ заради Русия. Германия иска заради лидерството си при производството на фотоволтаици. Къде е българският интерес

Българският интерес е да взечем сега 4 милиарда, пък после квото стане...това е политиката без значение кой е на власт.

100% от фотоволтаиците са китайски. Каква Германия?

Добре, че Русия няма никакви интереси, че щях да се пеитесня:-))

рнтщ

Въглищните централи могат много ток да произведат. Ама е скъп и никой не го иска.

Скъп колко да е скъп казват дори хейтърите 15 цента....Ами през зимата ще е до 50 а на фотоволтаици е вече 50

Глупости

Токът не е скъп. Данъците, с които са се съгласили го облагаме го правят скъп за потребителите. Но самият ток не е.

Данъците са задължителни.

Каза сашо кеша , измамник със синню бмв кабрио

Обвиняват Сашо "Кеша", заместника му и бивш изпълнителен директор на "Булгаргаз" за длъжностни престъпления за над 88 млн. лева

Невероятна статия от Калина Андролова! https://trud.bg/напрежението-срещу-предателското-и-некомпетентно-правителство-лидирано-от-пп-расте/

какво става с атомната ни енергетика - нови блокове, замразени площадки и т.н. Лошо е, че политическият слугинаж ни доведе до енергийна и икономическа зависимост от лицемерни "съюзници" !

За лицемерие ли говориш? Защо русия подкупи Станишев да и подари оригиналното оборудване на Белене?

Ti lajesh - onorudvaneto be dadeno na ukraina

Заради всичките от сглобката и Меглена Кунева от преди години. Никога не трябваше да затваряме първите 4 теактора, да спираме Белене, да спираме Бургас Александрупулис, да спиране газ и т.н. Всичко дето спряхме.

Целия ЕС е пред икономически разпад. Преди ЕС внасяше евтини енергоносители от Русия и най -важното е че изнасяше за там европейски стоки, които вървяха добре на руския пазар: коли, самолети, битова техника и т.н. Сега внася енергоносители или от САЩ по-скъпи или пак от Русия но препродадени чрез трети страни и пак по-скъпи заради смяната на етикета. Но въпроса е, какво ИЗНАСЯ в САЩ за тях? Какво ИЗНАСЯ в САЩ в размяна на оръжие, газ, лекарства, софтуер и т. н. стоки които ВНАСЯ от там. Ами почти нищо. Е, как няма да затъне икономически ЕС!

тотално фалирала кочина!Кой не скача е червен!

Дискотека няма да станем, но златно светло ще имаме, зимата минимум 500лв....

sawo

Глупости на търкалета..

Турция не плаща въглеродния квоти, а искаме да внасяме от тях, че и на пазарни цени, борсови на Холандската борса. ЕС трябва да се преформатира, или да излизаме. То тия скакалци дето ги нападат, като им свърши яденето, пиенето и ще искат да идват и насам! Вън баце от ЕС, затваряй, вдигай армията и прави великия Балкански Съюз, с Балкански поток, Балкански Военен пакт с Великата Балканска Стена.

Великият Бате Бойко начело.

След като внасяме украинско зърно, защо да не внасяме и ток. Не че имаме нужда и от едното, и от другото

Оставка на триумвирата и тотална забрана на тази сган да има достъп до властта! Военните да вземат нещата в ръце, друг изход няма.

Хаха :-) Шибана държава и народ. От износители, станаха вносители! Няма друга държава по света която е способна да работи против себе си така както България. Ако поставят българи в Сауд. Арабия, след 5г ще внасят петрол и пясък. Не е чудно че макетата ви презират и не искат да са като вас. То кой иска?!?!

Казал говняния руснак.

Е в кое не е прав или ей тъй да вземем 5 те цента.

Държавата не е шибана, народа за нищо не е виновен. Шибани са политиците подлоги на чужди интереси, национални предатели начело с мутрата.

Народът е виновен, че спи, блее и търпи да го мачкат всякакви дебили! Ако е истински народ щеше досега да е размазал Киро простото още преди издънката за Македония...

Възраждане са подлоги. Ти не идваш от чужбина, а си тяхна подлога.

Тези кво си мислят ще ВНАСЯМ СКОРО ТОК Заради псевдоеколози и разни шарлатани ще ни накарат скоро да затворим тецовете после и АЕЦ и ще внясяме от Турция Вместо да изнасяме както е било до сега - КАК ЕДИН НЕ КАЗА ЧЕ ТРЯБВА ФИЛТРИ А говорят глупости. КАК ЕДИН НЕ КАЗА ДА СЕ САДЯТ ДЪРВЕТА как едни не каза че има МРЕЖИ за олаване на пръсен въздух.

NNiikkii

Олаване или улавяне? Или олабване…?! лЕгай

Нещо този лъже. Ние не сме затворили нито една централа. Миналата година изнасяхме напоразияжпри високите цени, а сега при същите производство сме били внасяли. Нещо не ми се вярва. И още нещо. Малко математика. В България има инсталирани около 16 МВт мощности. Даже малко повече, защото това беше към миналата година. Вярно, не всички работят по едно и също време. Но консумацията даже и във върхова консумация не надвишава 6,5 МВт. Средната е около 4 МВТ. И преди няколко години имаше проблем че нямаше какво да изправим излишната енергия. Хайде пак да смятаме. Грубо, на коляно. От Козлодуй имаме 2 МВт при два блока работещи. От Мариците имаме още над 4 МВт. Тоест само това почти покрива върховата консултация. За средната да не говорим. А имаме близо 4 МВт соларни панели. Имаме ветрогенератори за повече от 1 МВт. Имаме ВЕЦ, имаме....Абе имаме над 16 МВт инсталирани. И ако не можем да покрием 4 МВт консумация значи сме идиоти.

Бъркаш мегаватите човече - само Мол Парадайз има 8 мегавата, 16 мегавата са два МОЛ-а ! 16 мегавата математически са 16 хиляди киловата - една къща е 16 киловата, все едно да имаме само хиляда къщи в цяла България, вероятно имаш впредвид гигавати, въпреки, че според мен и тогава пак е малко. За съжаление - наистина внасяме много ток и тепърва ще се внася в огромни количества - заради електрическите тротинетки и коли, заради "чистите" климатици и термо-помпи - това иска от нас ЕС - да внасяме отвън на високи цени, докато на нас ни забраняват да имаме ТЕЦ-ове, АЕЦ-ове и ВЕЦ-ове !

И ти нещо бъркаш в сметките! Една къща била 16кВт??? Изброй нещата в една къща дето като ги включиш заедно и къщата ще консумира 16 кВт! Може, ама трудно се достига и никой нема да го направи заради цената. Възможно е, ако имаш 4 акумулиращи печки по 4 кВт, ама колко такива останаха в България и колко ги ползват?

OK. Извинявам се. Козлодуй е 2000 МВт. И за другите слагаме по три нули отзад. Но това никак не променя сметките. Просто искам да кажаьче средната консумирана мощност е по малко от 25 процента от инсталираната. Що се отнася до къща и апартамент, виж си главния предпазител на таблото. Някога бяха 63 А, после ги направиха 50 А, а сега са много често 42 А. Преведено на български, това означава че чисто теоретично при 50 А главен предпазител ти можеш да консумираш малко над 10 кВт. А иначе можеш да имаш консуматори не за 16 кВт, а за 160 кВт. Все тая. Все едно ще ти изключи предпазителя. Така са ти го определили от енергоразпределението. И там не можеш да пипаш. Бият през пръстите. И още нещо. То има отношение само към върховото натоварване. Електробаланса при много консуматори се прави на основата на средната консумация. Или по просто, ти си включил 10 кВт, ама комшията ти е включил 1 кВт. Така, средната ви консумация е 5 кВт. И така е в огромната част от времето, с изключение на върховите часове. Ето за тях имаш ограничение на главния предпазител на таблото.

Бг е в първите 15 ИЗНОСИТЕЛИ на жито в света. По 1 милион тона изнася годишно. Но иска да внася жито от укрите. Защо? Защото краваристански фирми го произвеждат в Укрия и чрез Козяк и обслужващите го локални продажници искат да го продават тук. Защото е близо и изгодно. Та, защо да не внася колонията и ток?

педерастче не може и да лъжеш ходи лижи педерасткия задник на вова путката

Нещо са ти объркани сметките! Първо се разделя за какво иде реч!!! Дали говорим за електроцентрали и натоварване на националната мрежа или говорим за битово електроснабдяване. Двете неща макар и свързани са и доста различни. Не забравяй, че електричеството се ползва както за бита, така и за бизнеса и промишленоста и времето на натоварване е различно. Ако се придържаме към изказването на бившия министър, че България внася много електричество то е редно да каже и КОЛКО внасяме. Нашата електросистема /високо напрежение/ е свързана постоянно със съседите и непрекъснато има внос-износ и/или пренос през наша територия. Изказването на бившия министър е повече информационна бомба, без конкретни цифри и доказателства. Ако провериш сайта на ЕСО /Енергиен Системен Оператор/ то до преди 1-2 часа имахме внос от около 400 мВт от Румъния и износи над около 600 мВт към Сърбия, Македония, Гърция и Турция. Най-малко беше към Турция. Т.е ние изнасяхме около 200 мВт. Пак на сайта им можеш да видиш дневния товар на системата, като има и бъдещи товари за следващите дни - вероятно предварително договорено и продадено електричество.

Внасяме го защото е ПО-ЕВТИН от този на мизерните въглищни тецове. (Не включвам значително по-модерните на газ като софийския). Та бившия министър е казал една полуистина. Внасяме, да. Но не защото не можем да произведем достатъчно, а защото вносният е по-евтин.

Ли леке долно? И от къде и защо внасяме сега ток? Как ви търпи земята такива идиоти ?

"Според него мълчанието за моментното състояние на енергийния сектор от страна на управляващите издава или "огромен страх", или "брутална липса" на експертен потенциал." И двете.........

Разгеле!!!!! След толкова години и толкова мъки, взе да и се вижда края на тази държава!!! Най-после случихме на предатели и майкопродажници!!!

Че те предните за последните 30г кви бяха?! Просто им отне толкова за да разкостят държавата напълно. Тея сегашните просто заковаха последният пирон!

Само така, господине бивш министър, трябва да подкрепяш твоя бивш началник-пРезидент и Москва. Сега, заедно с разграждане, бсп и си е от чалгари сте подели вълната на Кремъл, а именно, падането на редовното правителство и назначаването на служебен кабинет, управляем от страната агресор!

Идиот!

Малоумник!!!!

От къде внасяме?

От Гърция. Произведен от фотоволтаици и ветрогенератори.

колко огромно бре! Аман от платени попове дето ни плашат с адски мъки! Вържи го че да миряса селото!

Ужас

кошмар.......