Африка опитва да запази за себе си печалбите от литиевия бум

След като разполагаме с минерали, на които всеки иска да сложи ръка, значи трябва да действаме различно, заяви намибийският министър на минното дело

Обратно в новината

Коментари - Африка опитва да запази за себе си печалбите от литиевия бум | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре е да започнат да купуват повечко оръжие значи, понеже американците много ги обичат такива мераци и първата им работа винаги е да им изпратят малко "демокрация".

И да се съюзят с Русия и Китай, които не налагат нищо, но могатхда бъдат чадър срещу америсанските мераци. Впрочем някои от африканските държави се усетиха, изгониха западняците и почнаха да се съюзяват с когото трябва.

Тези будали! Тръгнали да печелят! Сега ще им внесат малко "свобода" и "демокрация" под формата на тежко въоръжени крава-момчета и ще видят те! Виж ние как сме си рахат, като им даваме всичкото си злато за без пари! А сега като спрем и АЕЦ Козлодуй очаквам тук направо да стане един демокраДичен рай!

Ако нямате Черна пантера да ви пази, нема шанс да отблъснете пипалата еврейски!

През декември Зимбабве наложи забрана за износа на непреработен литий , други искат 50% и това е литий, не злато. Наште корумпирани подлоги ни продадоха златото за жълти стотинки, само и само да им върви комисионката в някоя тайна западна банка. Първи беше Костов с 1.4% , след него Мадридският крадец се уреди с 0.7% като остави за държавата 0.7%.

“забрана за износа на непреработен литий” Всички искат да се отърват от САЩ.

33 години демократиззиране ни превърнаха в бананова република. По-зле сме от Зимбабве. Абе, за българското злато и мед не се ли чува ннещо във Вашингтон. Нещо по Магнитски? Че това е корупция за милиарди!

След като африканците са решили да преработват лития за износ, мисля, че на първо време ще е добре да го преобразуват в литиев карбонат (Li2CO3). Веществото обладава силен антидепресивен ефект и може да послужи като терапия за председателя на ДБ, г-н Христо Иванов. През последните 20 месеца, постът министър-председател, три пъти се изплъзва от ръцете на преждеспоменатото лице, поради което, последното се намира в състояние на дълбока депресия.

Това злато си го имаше и по времето на Бай Тошо. Защо той не го доби и продаде за благото на родината... Ако можеш да си отоговриш на този въпрос ще се сетиш (макач, че ме съмнява да можеш да мислиш чак до толкова ходове напред), че това злато дава работни места и печалба за България. Ако мислиш, че вадят готови кюлчета, по-добре коментирай теми, по които имаш някакви компетенции (ако има такива де).

едни по- наблизо (черногорците) и те взеха да се заиграват с едни китайски "инвеститори". Сега реват като магарета Европа да ги спасява

ако искат да са богати, проспериращи и разити държави, да се съюзят със Запада, както направиха Кувейт, ОАЕ, С. Арабия и други! ако искат да са бедни и изостанали да направят като Иран и Венецуела...

Е колко работни места да са открити. и печалбата ни от 1,5% печалба ли е? И по бай тошово време се добиваше злато. Ама чукча писател.

Да но саудитците като видяха че печалбата отива в запада, набързо изкараха танковете и ги прогониха. Отдавна вече сами си помпат петрола.

Пешо, тези руди ги имаше и по времето на бай Тошо и се разработваха като находища. Просто не можеш да извадиш цялата руда наведнъж да я преработиш да получиш медта да я продадеш и всичко да свърши. Находищата се разработваха според възможностите и нуждите. Просто след десети всичко беше умишлено фалирано за да може да бъде изкупено за стотинки. Това важи не само за находищата а и за много предприятия.