Коментари - 8000 км републикански пътища са в аварийно или предаварийно състояние | Бизнес.dir.bg
назад

8000 км републикански пътища са в аварийно или предаварийно състояние

От декември досега с пътните фирми са разплатени над 1,3 млрд. лева. За обществено обсъждане ще бъде предложен вариант за поскъпването на тол таксите с 50% от 1 юли

Обратно в новината

Коментари - 8000 км републикански пътища са в аварийно или предаварийно състояние | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Къде са парите от винетки? Нали през годините ни се обясняваше, че не били достатъчни и затова се налагаше да поскъпват ?

Без ежегоден ремонт на герберските строежи... това е положението. Вижте околовръстното на София около Люлин..или "магистралите". А някои от вас искат те да строят АЕЦ...

Ришкият проход е абсурд на абсурдите. Толкова опасно оставен проход с разбит път за МПС не съм виждал никъде. А за канарите отпадъци поради липса на елемнтарно цивилизовани отбивки с контейнери или кошчета, които да се почистват ние сме "първенци" измежду всички ЕС държави

Аз съм за протест или подписка с изискване към Мин. на Транспорта и Мин. На Екологията най-накрая да си запретнат ръкавите и да почистят пътищата на България. Да инвестират в дронове с камери, които да снимат нарушителите тираджии и други които изхвърлят боклуци на пътя, да бъдат глобявани с много солени глоби(тираджиите на границата от доказателствените снимки), да се инвестира в контейнери за боклук и почистването им и т.н както се прави в нормалните държави. Инвестициите в дронове, полицаи, почистване ще се изплатят сами от събраните глоби. Ганю Банкярски от къде да ги знае тези цивилизовани практики или министрите му рибари и другите му там кадри дето четяли много. Хайде народе да направим някоя подписка или Дир.бг да инициира нещо

След 12 години Герб ет'ти Ко остана.

Ама защо да правим пътища като Америка ще прави война в България.?

Дайте на онази армия от АПИ , начело с авангарда им- БГ трол , по една лопата и марш на терен ...

Приказки, приказки.. и нула!

Благодарение на великия Винету Банкянски , който ни къпеше че е най-големия асфалтаджия в републиката . Накрая получаваме точно това .

8000????? Малко са някъде около 2 пъти повече са но мълчат гнидите

от ГРОБ

Шумен Русе,, Ришки проход или всеки друг проход .... това не са пътища и полигон за танкове!!!!!!!!

Излезте от пределите на територията, вижте какво правят нашите съседи. Смешници, само ни замазват очите с някакви измислени обещания и евентулно, ако се случи нещо е с качество на четвъртокласен път.

Абе, пиянде! Хем си платил 1.3 милиарда, хем пътищата са зле! Къш, кретен

Нещо за пропадащият (нов) мост на Хемус в най новият очастък?!…

Като гласувате за боклуци като боко, курнела, доганя, парапета, мравочда и пекинеза какво очаквате...........................

И за теб да гласувам, влезеш ли във власта ще крадеш. И на запад крадат.

Да, но резултатът не е резилтат.

Напишете в ютюб Минск и гледайте няколко видеа.Там е диктатира, Ликашенко е комунист, а беларусците са руснаци.Всичко това сравнете с който и да е наш или чужд град.

+++++

Пак гласувайте за гроб...

Българина е мазохист и страхливец( изключението е избито през войните или изжягало в чужбина). Малкото останали които искат да живеят нормално са считани за идеалисти от робите в Колонията.

100+

Чета сайта на НСИ и ми става хем смешно, хем тъжно. Щото, видите ли, гадните комуняги от 1946 до 1988 взели, че построили 52000 километра всякакви пътища.. практически цялата електропреносна мрежа...над 3000 язовира...поливни системи за над 80% от обработваемата земя...над 8000 фабрики, заводи, цехове и цехчета...училища... болници... шест блока АЕЦ и всички съществуващи днес ТЕЦ, и какво ли още не...плюс издръжката на 110 хилядна армия... Та се питам- как, аджеба, са го направили тия престъпници - и то без никакви еврофондове?

Как така след толкова успехи самите комунисти махнаха Тодар Живкав, който между другото казваше, че социализЪма е едно недоносносче. Асвалта от тези години е с дебелина от 3-5 см за сведение факт, който е проверим.

Ми човекот нищо не казва за правешкия хитрец, цитира ти статистика - която също е проверена. Между другото, с очите си съм виждал при пътен ремонт колко еасфалтът на онези пътища - бих се радвал, ако и днешните имат поне толкова! Да не говорим, че същият този асфалт на АМ Хемус издържа повече от 30 години - а днешните пътища не могат да изкарат дори смешната пет годишна гаранция...

Но не може да оценим дали ако дядовците на комундетата не бяха съсипали България, днес нямаше да сме някъде на нивото на Португалия, без мутроиди, без провинциалистичен елит …

Ми как- нямаше корупция(освен за 200 партийни велможи с дребни привилегии,които са в основата на днешната робовладелска система).Хората работеха без да мъркат и държавта се самоиздържаше,чрез бартери с СССР и държавите от СИВ.

+ + +

За 30г демокрация и 20г евросъюз това е страхотно постижение

Интересно защо в Румъния не така?

Господ дава, но в кошара не вкарва.

Ами много простичък е отговорът - не крадат чак толкова! Всички знаем какво беше по времето на Борисов и как се строяха пътища - колкото величието да се поразходи и да резне лентичката. Какво се правите на улави? И в момента е същата история - навсякъде само се кърпи.

Как така? Това не е вярно. Пак руска пропаганда. В България всичко е цветя и рози. Мед и масло текат по улиците. Народа доволен.

Примерно Бизнесмен като Велико Желев който вади парите си основно от обществени поръчки за строителсто има автопарк от супер луксозни автомобили имоти в България над 10 тина апартамента в Дубай и това е само което се вижда. Или обществените поръчки са надути и или асфалта изтънява.

Нормално след 12 години откато сме в ЕС ..една Тиква като мисли само за крадене рекет да сме на тоя хал.. Който не вярва ,че такива като Боци и Каскета са виновни просто да отскочи до съседна Румъния и да се убеди... Тея преди Боцката ни дишаха прахоляла...а сега са само 50 години пред нас .. Честито...пичиве пак си го избирайте .. И не са само пътищата...погледнете какво здравеопазване имаме ...вече сме по-зле сигурно и от Албания...дъното.. И сигурно пак никой не е виновен нали?

Или не можеш да смяташ или се неграмотен провинциалист, но в ЕС влязохме 2007г.

Нормално е да е така. Бизнесът генерерира свръх прчалби, ти му изплащаш компенсации за какво ли не. Махаш ДДС на кръчмари, хлебари, зърнари, хотелиери. Отказваш да събираш данъците от руските фирми - 99% от едрия бизнес в България. Крадеш по различни схеми събраното от данъци и еврофондове. Не желаеш да вдигнеш акциза на горивата, но и в добавка помпаш Лукоил със стотици милиони компенсации за електричество..... Ами нирмално е да няма пари и пътищата да са в трагично състояние. Управлението на комунистите винаги е довеждало държавата до фалит. Задава се следващият.

Кви комунисти те гонят пък тебе бе, манго!

Можеш ли да ми изброиш поне три руски фирми в България? Дори Лукойл не е руска, 51% от акциите ги държат австрийци и швейцарци! Предварително благодаря!

Австрийци и швейцарци, пиещи мнооого водка.

Китай са положили над 8,100 км за 2022 - да ни е честит краварския режим. Ако преговаряхме с Китай, досега да имаме построени всички магистрали плюс евентуални нови като магистрала Рила, Тутракан, Варна-Бургас и други...

Я питай Черна Гора, дали ще поиска пак Китай да и прави магистралата. Промит мозък от Израждане. Вземи прочети, поучи и тогава се изкаьвай.

Да, прав си - не бях чел за Черна Гора. Порових и прочетох, и нека ти цитирам бившият министър на правосъдието Драган Соч: "We make a joke: It is a highway from nothing to nothing. But I don't think this is a problem from China. It is our bad decision."

Шушков явно е специалист по всичко - митници, пътища и какво ли не още. От такива специалисти всичко в държавата ни е на тоя хал, който всички виждаме.

Важното сега да се откраднат парите за саниране какви пътища сънувате

Докога ще чакаме ДДС да стане 50%?!Демокрацията е в опасност! Истамбулската конвенция буксува! Нема анадолски кур безплатно! Не се търпи.. А сега и пътищата..

Защо отново всичко е за Южна България?

ще оди при Одрин

доста хеликоптери прехвърчат тия дни над родината, та предлагам да ги ползваме за новото превозно средство, а пътищата да ги затваряме

Даже не могат да боядисат НРБ

И до сега няма осъден политик.

не може това да е истина

Според мен нещата в България са много добре. Всичко е на ред. Никой не протестира, не стачкува. Хората са доволни. Ако не беше така щяха да излязат на улиците. Но положението рязко ще се влоши ако се избере редовно правителство. Ще започнат масови(платени) протести за какво ли не. Гарантирам!

Някой е изпапкал доста асвалт, сега ремонт и отново чекмедже пълним, 60 милиона в раницата и още колко х 60, Барцелона е ктасив град, народа прост, мафията силна.

Имахте 2 години да покажете как се прави. И? Нула.

Ами те тази две години пак същите управляваха.

Стига с тези пътища и задръствания. Не дадоха 1 лв. за развитие на междуградския автобусен транспорт, градския транспорт, на влакове и т.н. Все се инвестира в това всяко семейство да има по 2-3 автомобила и за всичко да си прецакан да си ползваш автомобила.

Бай Тошо беше построил щелезница до всички села и паланки, но демократите евроатланти унищожиха всичко. Също така имахме до 1989г. най гъстата мрежа за граждански вътрешни междуградски полети. Сега са ни артисали от всичко това 2 МиГ-29. Но пък платихме на господарите кравари близо 10 милиарда за 16 чертежа на самолети модел 1974 година.

Нирмално е да е така. Бизнесът генерерира свръх прчалби, ти му изплащаш компенсации за какво ли не. Махаш ДДС на кръчмари, хлебари, зърнари, хотелиери. Отказваш да събираш данъците от руските фирми - 99% от едрия бизнес в България. Крадеш по различни схеми събраното от данъци и еврофондове. Не желаеш да вдигнеш акциза на горивата, но и в добавка помпаш Лукоил със стотици милиони компенсации за електричество..... Ами нирмално е да няма пари и пътищата да са в трагично състояние. Управлението на комунистите винаги е довеждало държавата до фалит. Задава се следващият.

По интересно е от къде са златните к'лчета и пачките по 500 евро на чекмеджан, който сам си каза, че за 5 дена 3 е бил при херо! Къде отидоха 9 милиарда за 9 дена на канадеца простокиро и кокор откраднати от всички нас !

Глуподти са това за харчовете на правителството. Всичко от държавните разходи е проследимо. Ако имаше нещо нередно, то Мунчо и Гълъбите щяха да прегракнат от викове. Къде са парите на чекмеджан никой не иска да разбере. Защо? Отговори си сам.

Защо децата на сорос мунчо летеца и ляна йотова назначават небългари да ни управляват като се започне с канадеца простокиро ??

Мунчо и Йотова са деца на Сорос, колкото ти си македонски космонавт.

нямаш акъл колко хлебарка! Още комунистите са ви Виновни че сте мега некадърни! Не можете да боядисате направеното от Тошо, както казва поета.

Най-големият проблем след липсата на лустрация в България е заравянето на главата в пясъка и по тази причина невъзможност за реална преценка и вземане на адекватни мерки за подобряване на незавидното положение на дебилите, населяващи територията.

Хем тънки, хем тесни, хем на вълни !

То не може и чекмеджето пълно и пътищата качествени. Едното е за сметка на другото.

За миналата 2022 година са завършили ПЕТ човека транспортно строителство, които са били приети с двойки и са построени САМО СЕДЕМ километра нови пътища !!! Слава Булгаристану, героям слава и АМИН !!!

пътищарите сега пълнят чекмеджето на Мунчо , нищо ново в родната кочинка .......

Пътища не ни трябват бе.Важно е апартаменти по 20-30,хотели по морето и джипки,повече джипки купувайте.Да живее Бойко, Таки,Божков и техните фирми спечелили всички държавни поръчки на "таен търг".

Този грозен алкохолик Шишко не си мръдна пръста 2 години една кръпка да направи. Мери асфалта и раздава пари. Това и маймуна го може.

Работим по разценки Швейцария а заплащаме труда по разценки Африка постоянно ремонти и на ремонтите пак ремонти Итака завинаги

Не моЙ туЙ да Й вЕрно, след 34 години на свобода(разбирай анархия) и демокрация(разбирай беззаконие и кражби) в клуба на богатите !!

ВСИЧКИ ПАРИ ОТ ВИНЕТКИ И ТОЛ ТАКСИ да се ползват само за пътища. Да се направи Струма и Хемус от Държавната фирма автомагистрали .. Като има евро пари само тя да работи на поносими цени .

След като въведоха винетки и ТОЛ такса за които ни убеждаваха че се въвеждат за да има пари за пътища! Предлагам да измислят още такси!

Еми много ясно,то само крадливи некадърници.Как да има нормални пътища,важното е търбуха да им е пълен на тия отрепки.

системата“ ремонт на ремонта“ продължава , чакаме само Боко Инхауса

След 500 км. в северозапдна България - полуоска, две главини, два диска. Хубавите ви инфраструктурни проекти. Между Враца и Монтана НЯМА път!!!

обаче трябва да се кара внимателно, а ти като врачански пустиняк кой знае какъв барутарник търкаляш със по 100-120

Да благодарим на Бойко Джипката и фирмите около ДПС/ГЕРБ които строиха некачествено тези пътища, за да могат след няколко години да ги ремонтират!

Така си е.. Кирчо и 1 метър не направи, няма как да му се развали нищо.