21.6 % от работната сила на България е в София

В столицата живеят 1.3 милиона души от 7.1 милиона общо у нас

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Върнете около 100 години назад и вижте тази пропорция. Отчетете и разликата в това, какви хора са ставали бизнесмени тогава и какви сега. Каква е била дейността тогава и каква сега. Това обяснява защо е този резултат. Нормално ли е само в софи да е всяко представителство на чужда фирма, всичко дето не произвежда, ами харчи, като офиси и друга конюнктура - в софия. како остана в страната! Нищо освен мангали! Това е дело на иванчо черния и българоубийците след него! Вие ги узаконихте с на изборите! Не се съредете! Тези изроди ви предлагат едни списъци с продажници, а вие ги "избирате" според техните си указания - ва банк :):):) Не ви ли светва лампиката тогава, че ви наебавЪт както те искат! :) Продължавайте така! Но не пискайте! няма смисъл!

Абе аз да попитам - защо като е толкоз убаво у Софето, в петък следобяд като рояци безброй коли напускат "убавото" и бегат кой де види? Имаше една приказка за "родните места" ама неще да а само това, а?

София като изключим операта няколко театри , народното събрание,правителството и президентството е един огромен паразит -кърлеж смучещ от тялото на България. И при включване на Македония и Беломорието в границите на България истинска и правилно функционираща столица би трябвало да бъде Пловдив, а не градчето забутано в единия край на България в подножието на вулкана Витоша и всред планински вериги правещи трудно достъпна от всички посоки. В производството на стоки София е едно джудже качено на кокили.

Не разбрах само статията и по-точно цитирането на този господин критика ли беше или за хвалебствия. Щото ако е второто, жална ни майка.

Произвеждат в София?! Всъщност фирмите си произвеждат по родните места, но са задължени да се регистрират данъчно в София. Защо? Ами за да може статистиката да показва как в София бизнеса процъфтява и всичко е цветя и рози.

Само не разбрахме какво се произвежда в София? Ако може малко по-сериозно така, с тия фишеци, дето ги пускате! И ако това е за хлалба, че простаците от герб закриват държавата, но един град видите ли "просперирал"... и произвеждал нещо, ама незнайно какво!

Ами така ще е, София е най-евтиния град за живеене в Билгария.

Meчтата на провинциалния новоизлюпен велможа е родата да купи апартамент на "детето" в София,а то да работи ИТ в оутсорсинг фирма или бизнеспарка и да взема по няколко хиляди лева.Та като байо от село пита стрина къде е внучето и - тя да му каже ИТ специалист е в София..Дееба тва племе скапано дееба........

Защо е тази злоба?

Оди съ оплачи на тиквата от герб, дето закрива цялата държава, но за сметка на това строи Хонг-Конг на Балканите! Те тия българи в чужбина от хубаво са се изнесли от родните си места, нали, герберска трътко?!

Софето е люлката на буржоазията и крепост на демократична българиа и ГЕРБ затова всички столичани обичаме и почитаме Бойко, Цецоу и любимата ни кметица Данчето, под тяхното мъдро ръководство солтицата ни се разивива и хубавее големи билдинги се изграждат непрестанно в които се трудят млади, красиви и успели българе. Заплатите в софето са по над 10-15 иляди лева и всички софиенци сме милиардери, моловете са пълни от богати софиенци и техните роднини от провинцията, въобще който иска живот д аидва в Софето на големите заплати и якия купон в денс клубовете, салфетки има за всички, да живе ГЕРБ!

НЕГРАМОТНИКО поне името на Родината си не бъркай, пише се България а не българиа. Явно си пасъл овцете в час по български.

Територията България няма да остане празна в все по глобалния и пренаселен свят. Като няма българи, тук ще дойдат други. А другите са от Далечния Изток или Близката Африка - който изпревари.

Просто София умира най-бавно от цялата държава. След няколко години единствените функционращи градове ще останат София, Пловдив и Варна. В останалите квалифицираният персонал и иинтелигентните и предприемчиви хора са спаднали под критическия минумум, за да могат да направят нещо, дори и да привлекат инвестиции (както става в Благоевград).

съжаление си много прав. Тази статистика е доказателство за лошо управление. Цяла обезлюдена страна с немалка територия и живот има само в няколко точки на картата и.

Само не съм съгласен, че в София живеят 1.3 млн. души. Вече са над 2 млн.

Тази статистика показва, че България се управлява от некомпетентни хора!!! Навсякъде в развитите държави промишлеността се развива извън столицата, като в тези райони се правят и данъчни облекчения за разкрити работни места. Но за съдбата са си виновни единствено и само избирателите.

Такаааа... Да видим фактите: в т.н. столица "работят"??? 700 хил. души??? И какво работят: чиновници, офисчии, в услугите и чистотата, транспорта и образованието... Нула производство, нито индустриално, нито в селско стопанство! Само в циганските гета в тази измислена столица живеят общо над 200 хил. мангали, които дърпат сериозен финансов ресурс за соц.помощи без 1 час труд. А тези от споменатите 700 хил., които уж се "трудят", реално не произвеждат никакъв продукт, освен лайна в канализацията, ако я има (известно е, че над 40% от територията на София е без канал, дори в баровските квартали). Тази несправедлива система, да даваш на София за сметка на провинцията, е ужасно пагубна!!! И в резултат в тази смешна столица се струпват Сульо и Пульо, престъпността там е вече извън контрол, а перспективата е отчайваща. Изоставиха села, градини, лозя, дребни фабрики из страната, всичко е в упадък, а в София избуява парвенющина и простотия. Няма да е дълго така, защото икономическите закони ще рухнат тази измислена уж столица. И тогава - ами, обратно на село. Нямо лошо, там расте Хляба, драги мушмороци! А от хляба по-голям няма!!!

Преди около 30 години селяните викаха, че гражданите щели да умрат от глад без тях. Сега плодове, зеленчуци, месо се внасят от чужбина, а селяните масово стават граждани.

Така е - селтаците едно време казваха, че без тях софиянци щели да умрат од глад. Сега евтини храни - колкото щеш, селското стопанство е мега-механизирано - няма нужда от много хора, селтаците си мислят, че като не гледат свине и кокошки - светът ще се свърши.

Ами кой е виновен за обърнатата икономика у нас? Те софиянци винаги са си мислели, че са по-горе от Българите, ама вингаи се докава, че са едни лайна, смърдели, простаци инаглеци, които нищо не могарт, освен да ги мързи и шмекеруват! Там не се произвежда нищо повече от лайна!

С такива некадърници в Управлението, след 20 години, ще е с над 80% от работната сила. Етноса на работната сила няма и не е нужно да го споменавам. Не се знае дали България ще има и 3 милиона български граждани (от всички етноси), живеещи в България. Тогава може да напишете някоя хвалебствена статия за София.

Истинските кореняци Софиянци отдавна избагаха от Гетото и живеят в Щатите,Канада,Австралия......А София стана сбиротък от селяци и провинциални парвенюта.И двете прослойки имат едни и същи отличителни черти - алчни,напористи и прости като гъз.Тежко и горко на тоя жалък град.

Неуразумян ром, с рома.:))) Няма кореняк софиянци, селски. При преброяването 1900 година са били 20 000 души. Всичко друго е дошло от село, за да бачка. И елитът на големите градове - Пловдив, Варна Бургас, Русе, Велико Търново и т.н..., заради това е цъфнал в София. И това е смисълът на столицата - в нея да пристигне най-доброто от цялата държава. София е избрана за столица от Марин Дринов, защото е била център на земите, включващи Македония, Източна Сърбия и Северните покрайнини. Населени с българи. Много е важно всички столичани в повече да имате препитание по родните си места, та да се върнете там и да щракате с пръсит и да въртите гюбеци. И на вас ще ви е по-добре в родните ви места. А и на нас - софиянците от вече 100 години.

В естествения хабитат на селяните за шоумени няма препитание. Поради тази причини те мигрират в градска среда. В Бългия има четири града - София, Пловдив, Варна и Бургас. Русе може да се приеме за град със стара слава, защото едно време културният обмен е идвал от Европа по р. Дунав. Иначе в момента Русе е полу-град пълен с полуграждани и полуселяни. Защо не споменаваме Велико Търново? Колкото и да е тъжно, завършил съм история, това е курорт за туристи от чужбина. На баир лозе. Екзотика. Няма нито един читав хотел, който да отговаря на европейски стандарти. Чужденците се радват на Царевец. И с право, ама дотам. В село Арбанаси емблематичното е пълна леш. В "Арбанаси Палас" не е забит един пирон за 30 години. Снимат се клипове на келеши и малолетни проститутки. На две близначки и група цигани, ако трябва да конкретизираме. Близначките Влади и другат, фолклорно-инструментална група "Ян Бибиян"? Кой после ще иска да отсяда там? Като ще трябва да сяда на същите тоалентни чинии?

За съжаление е така - но каквато държавата такава и столицата. Русе наистина е прекрасен град, единствения с европейски облик и манталитет в следосвобожденска България (в София като са карали каруци, русенци са ходили на опера), Но къде си тръгнал пък да слагаш Търново наред със София и Пловдив, като то едва има 50 К човека и освен построеният основно от комунистите Царевец, няма друга атракция? И нищо лично, но бившата педагогическа школа там, дето всяка година едвам се спасява от фалит, не може да е пример за университет.

Все пак аджеба статистиката само за град София ли е или включва София-окръг? Наскоро имаше публикувани данни,че окръгът е първи по чужди инвестиции на глава от населението,а там офиаи а администрации и чантаджии много няма - само заводи. Дори става така,че примерно чуждите електронните фирми в Ботевград транспортират ежедбевно работници от Враца,Мездра и Етрополе,т.е. безработицата там реално е отрицателна...

Същият процес както към Европа. Вече никой не може да бъде спрян. Отива там, където може да си изкарва прехраната или издържа семейството.

И да разлепят плакати с надпис "те дебнат" и един мазен селтак на тях захапал филия с лютеница и с алчни очички запащ в торбата на преминаваща наблизо бабичка.

Това за съжаление говори колко МАЛОУМНИ са управлявалите ни последните 30 години. ТЪПИ КОПЕЛЕТА ! Но явно ще вървим по руски модел. Там една Москва която се е превърнала в абсолютен мастодонт е в същото положение. Вместо с умели ръководни решения и стимули да се концентрира производство както и услуги извън трите скапани града в тази териятория ние правим обратното. Нека ни е хак и на нас олигофрените които си мълчим и не протестираме.

Те селяните са виновни, ако си бяха стояли на село, бизнеса ще не ще щеше да дойде при тях. И държавата щеше да е правилно развита по цялата територия. Ама простия селски галфон реши, че иска да ходи у големия град да става насраняк и те ти булка Спасов ден сега.

Според мен на придошлите селинджъри, трябва да им дават по една шапка на срама във вид на стилизирана кокошка при влизане в столицата. И по закон да са длъжни да я носят постоянно. Няма зиме, няма лете. Ако някой обещае да го приеме тоя закон, ще гласувам за него. И само да те спипат без шапката - депортация при циганите.

Голям рев срещу селинджърите. В същото време кореняк-софиянците на по 1-2 поколения жителство показват дивна предприемчивост. Всички са със собствен бизнес или работят в компании, основани само от други кореняци :-)

В България няма селяни, защото всички живеят в града, но няма и граждани, защото това ако прилича на град?!

София не е България и няма да бъде .Това 21.6 го показва.

Колко са инвестициите в София, а колко средната заплата. Това е интересно. В провинцията хората работят за ниски заплати. Там са останали хора без амбиции, както и мързели с дългогодишен опит

И е заета в държавна администрация.

Къртите селяни. Благодарим ви, че ви има. Благодарим ви, че дойдохте неканени и нежелани. Благодарим ви, че си хвърляте боклука от балкона, карате по два 20 годишни таралясника. Че смърдите, задръствате и пречите на хората. Елате повече.

моля, с такова топло посрещане ще се обадя на фамилията

Голям процент от работещите в София са държавни служители, защото институциите са в София. Населението на столицата е доста над 1.3 млн. Безработицата е ниска, защото младите емигрираха и не се отбелязва намаляващото работоспособно население, като основен фактор за намалената безработица . Високата продуктивност се дължи на чуждите корпорации, които експлоатират работниците максимално Проблемите не се споменават , а само хвалби.

В Правец разбира се!!! Жив да е Бай Тошо, да продължава да храни некадърни комсомолци с програми!

Няма лошо, но произвеждат само въздух с повишена миризма и налягане.

и то главно като продавачи, ватмани, шофьори изобщо професии от този род