15-те точки на Северна Македония: Как държавата извади 200 млн. евро за бизнеса и работниците

Банката за развитие отпуска безлихвени заеми за 6 млн. евро и нисколихвени за 50 млн. евро

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бате Бойко, ИЗОСТАВАШ....

"200 млн. евро за бизнеса и работниците" 200 000 000 евро /2 077 000 население = 96.29 евро на човек

Ами да, македонците май не са българи...

Ай сиктир платени драскачи. Македония даде. Вие какво ще дадете на България. Защо вие не платите платените отпуски. Нали вие печелите от трудът им. А забравих трябва да вземате само извинявай.

„Никога не харчете пари, преди да ги имате.” – Томас Джеферсън, президент на САЩ „Внимавайте за дребните разходи; малкото пропукване потапя големия кораб.” – Бенджамин Франклин, изобретател и дипломат „Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да купуват неща, които не искат, само за да впечатлят хора, които не харесват.” – Уил Роджърс, актьор и социален коментатор "Психологически признак на държавната криза - това когато средният гражданин се чувства по-умен от правителството." - Фазил Искандер

Тук ШАЙКАТА фалира малкият бизнес.Дори с една Македония не мигат да се сравнят.

Просто, ясно, ефективно. А не като нашите самозабравили се ГЕРБ и Патриотите, също и "опозицията" БСП. Нашите политици ги интересува само как да седнат на някоя синекурна длъжност и да получават 10 пъти по-висока заплата от масовия обикновен човек. В Македония за времето на кризата освен медицинските лица, полицаите и военните. Всички останали "работещи" от вкъщи ще получват минималната заплата, същото важи и за депутати, министри, президент, кметове, общински съветници...

Препращайте информация в социалните мрежи. На тази новина не се отделя нужното внимание и бързо я махнаха от началната страница.

И по- бедни държави дават повече пари за подпомагане на гражданите и бизнеса. Тук либерализма е стигнал оруелски размери и абсурди. На бате глупавите икономии стигнаха до там, че въобще социалната политика той я свързва с корупция и прахосничество... жалка работа. Страната намаля с 25% като население, а пустите пари така и не отиват при хората и сме с най- ниските пенсии и минимални заплати. Това е безумно и води до упадък, който е необратим.

Ехо дира предлагам богаташите включително сем. Станишеви да дарят половината от богатството си и ако това не помогне тогава да вземем мерки като тези в Северна македония.

200млн.евро за Македония, как ще връщат този заем не знам. Всеки гледа другия колко е взел и никой не пита после как ще се връщат тези пари и от кого. всеки да си гледа неговата паничка, да не се окаже, че сме завидели на страдание....

Смешник

А за заплатите на държавните хрантутници нещо да кажете.

Кой е върнал бе, гърците ли върнаха или италианците и португалците... кой е върнал днес пари? Това е системата сега...

Бронирана кола си купува някой, който се страхува от някого, особено когато не му е чиста съвестта........ , иначе за какво ще му е?!

Никога няма да стигнем дори македонците! Много кофти племе сме, не знам защо драпат за паспорти освен като транзит !?

"Намаляват се заплатите на всички държавни служители, началници, ръководители, както и други длъжностни лица в държавната администрация, които в условията на криза ще получават само минималната работна заплата. Става въпрос за депутати, премиерът, вицепремиерите, министрите, кметовете, директори на държавни и общински дружества, съдии, прокурори и общински съветници, които ще получават минимална заплата в размер на 14 500 денара." Е те това много ми харесва. Трябва да се приложи и в България.

Нашите ако са хора, сега е момента да го докажат, като вземат македонския пример.

Голям проблем за Баце е тоя вирус. Чиновниците са му електората, който го крепи на власт. Как тогава да им ореже заплатите, или пази Боже - да им съкрати бройката.

Геноцид може да се извършва и чрез глад, да речем с индианците в САЩ- 50 милиона. Съжаляваме, криза, няма работа, храна, сами сте си виновати че умирате без храна. Подобно става и днес в геноцидния режим на буда. Заключи народа в лагера, няма работа, храна, придвижване, доброволно трябва да мреш. Хитлер е правил подобно но с другите народи, много по-лошо е това дето го прави ГРОБ със своя народ. Не знам какъв боклук трябва да си да не искаш да дадеш 30 хляба и 30 консерви в месеца на всеки беден.

"Не знам какъв боклук трябва да си "-Геноцид (нерегистриран) "В доколумбовата епоха броят на индианците е бил приблизително – северно от река Рио Гранде на територията на днешните САЩ и Канада – около 7 – 10 милиона, разделени на около 600 племена." "Въпреки че за геноцид над индианските племена мнозина приемат Конкистата или т.нар. Испанската колонизация на Америка, в действителност над 70% от смъртните случаи сред местните индианци се дължат на липсата на имунитет срещу заболяванията от Стария континент, най-вече на вариола."

Ми и ние правим жертви и жестове - бронираните коли на правителство и президент са над десет годишни и се чупят, ама не купуваме, да има за пенсии. Самолета е счупен, ша паднемЕ, ама не купуваме, само и само да има пари. Пък бай Иван обущаря да си продаде Майбаха, няма само ние да теглим!

Да, Боко, да... Горките вие. Всичко на ползу роду, а за вас самите - нищо. Може би една благодарност само. Нали?!

Браво на братята македонци. Честно казано - изненадаха ме. Питам се - не трябва ли и ние да изискаме от нашите управници да въведат някакви подобни мерки?

Ние сме си виновни! Нито един не скочи и с рулетка в ръка на 2 метра един от друг да питаме пред парламента...кво праим ся, а защо не така....?!

Дирниците колко удобно свалят от първата си страница важните публикации и ги заменят с разсъждения на тема футбол. И вие за помощи от бюджета ли сте се наредили? Е, разбирам ви.

Ако имаха 1000000 цигани като нас, едва ли щяха да са толкова щедри.

Всички осъзнават, че бизнеса е важен и че кръга ако се счупи накрая няма от къде данъци да взимат.. и т.н. при нас... очевидно, ще бъде необходимо много време. за съжаление, по една или друга причина накрая няма да има кой да плаща данъци и да гласува - по една или друга причина .. или на 2 метра ... или извън БГ. Ще останат само ... ама те не плащат .... нито битови сметки, нито учат нито работят (повечето де)

Това, което трябва да се направи тук, е само в 1 точка - и ще облекчи бюджета, и ще подобри работата, и ще успокои хората: Умножаване броя на държавните и общински служители, изобщо, на всички хрантутници, по 0.25! Така те остават на работа само, а 0.75 да отиват да работят, на пазара на труда, за да видят как се изкарват днес 30-40 лева с труд, а не с мързел, кафенце, клюки, ровене в телефона и подкупи.

Аз ли съм пропуснал нещо или Заев подаде оставка в началото на януари?

Живее Северна Македония.

Името на нашата татковина е МАКЕДОНИЈА....ебала те таа тебе Северна

PEYTSCH

България има достатъчно мощ и може да справи и с една-единствена точка...Но няма да ви кажа каква...Защото не съм от тях, како Сийке,,,(по Чудомир).

Са тетките, лелките и даскалицата да пршпозат за селфи с божествения Бойко 60-годишната супер-звезда. Каде са населените подмазвачи със спускани глави и два сантиметра чело да тичат да се снимат с Вожда - идиот като тях. Сега да си ядат гъза.

ГЕРБ ни избиват тихичко чрез Липса на.......,здравеопазване,социална политика,стандарт на живот,образование,Грабеж,Личен пример.... ..сега в това Чумно време да не правиш Нищо за да спомогнеш тези болни,безработни,блокирани в къщи хора.. ...е Чисто масово Убийство !!! ГЕРБ правят точно това ...оставят хората

Спрете се с критиките! Това е заем! Това е един популизъм в условия на криза. А после да става каквото ще. Да, сега тези пари може и да подпомогнат, но каква ще бъде следващата стъпка е важно!

Кой говори за заеми? Народа говори, че е време чиновниците да започнат да си връщат заемите към него.

Г-жо, или сте много зле с мисленето, или сте платен активист на.... За да има "следваща стъпка", трябва да има живи хора след тази криза. И този "популизъм" цели именно това - хората да оцелеят. Та - не говорете глупости. У нас са похарчени и се харчат много повече от тези 200млн. Пита се, обаче, в задачката - къде точно отиват тези милиони???

В осмиваната от нас (незнайно защо) Македония политиците взимат конкретни мерки за засегнатите от карантината.... Нашите политици обаче бранят себе си и своя доход на първо място, държавния бюджет, банките и дружествата - монополисти. Те изобщо не се замислят за обикновения човек, за бизнеса, който реално пълни хазната... Жалко е че Влади Горанов не може да роди една читава мярка.

Това са пари от заеми! Прочетете и тогава критикувайте!

Само не посочихте, че това е от заеми, вярно безлихвени, но заеми. Това ли искате?! И след заема какво следва? Ако сега Борисов изтегли заем и раздаде пари, кой ще ги връща? Това е въпросът!

На човек се помага докато е жив и в нужда.

На Умрял и не нуждаещ е късно да помагаш. Трябва да си ме разбрала.

Ива, запомни едно: няма нищо лошо да вземеш заем. Още по-малко безлихвен. Въпросът е как ще го употребиш? Ако няма пари в хазната и ако баце не вземе заем, какво според теб ще се случи след 2 или 3 месеца?

като тегли вече 12 години заеми какво става? Аз, лично, искам стадионите да преливат от герберастка кръв. Искам духовете на умрелите ацтешки жреци да треперят от ужас, като видят какво става тук с политиците. До тук вече над 20 години плащам тия същите да се гаврят с мен и роднините ми - нали едни мандати са те на власт, други мандати са гейдружките им.

Си го избират 10год. Те ще си го свалят да огладнеят след два - три месеца. Ние свикнахме на пост и молитва.

И все още ли търпят наивниците?? Кога всички вкупом излезнат да поискат сметка от властимащите?? Министър-председателят как няма срама да излиза пред бедстващия народ и да лъже нагло че няма пари??? Къде са парите отпуснати от ЕС, 812 млн. + още милиард за борба с Ковид 19 ??? И да не лъже, че били вече от фондовете, които били отдавна! Тези пари са отскоро, ВИЕ САМИТЕ ГИ СЪОБЩИХТЕ, НЯМАМЕ КЪСА ПАМЕТ, или вашите слуги Нова и Бтв лъжат и ще трябва да си сверите версиите пак! Наглеци.... Призовавам всички от Парламента да се откажат от субсидиите, увеличението на заплатите, да дарят известна част от парите за закупуването на защитни средства в полза на населението (отделно, вече работят заводи които подпомагат болниците и служителите в тях)! Как е възможно да продължава овчедушният народ да търпи??? Търпението вече свършва!!

Айде бе, взимай пушката и излизай на площада, стига си питал "докога". Поведи народа, изрини боклука, сложи Славчо да управлява. Само дрънкате в нета и на масата, а иначе сте мишоци и ви е страх да излезете от вкъщи.

А ти си платен трол или подмазвач! Нямаме нужда от такива страхливци и мижитурки като теб!!!

Чакай бе, какъв е Заев че предлага 15 точки... той не подаде ли оставка преди няколко месеца ?

"обяви премиерът Зоран Заев" не разбирам защо ми давате минуси... служебен министър-председател на Северна Македония от 3 януари 2020 г е Оливер Спасовски. В момента Заев не е никой. Автора на статията се упражнява да пише глупости и глупаците вярват на всичко което четат

Заев може само да предлага в момента... Нинова също предлага.

Е да.. то и аз мога да предлагам... като не зависи нищо от тебе най-лесно се дава акъл отстрани

БОЙКООООО, ВЯТЪР ТЕ ВЕЕ НА БЯЛА КОБИЛА! САМО ЗАБРАНИ, ОГРАНИЧЕНИЯ И СТРАХ... А СОЦИАЛНА ЗАЩИТА - НИКАКВА! ЕГАТИ УПРАВЛЕНИЕТО НА РОБОВЛАДЕЛСКИ СТРОЙ!!! МАХАЙ СЕ КРАДЕЦО, МАХАЙ СЕ!!!

Царят е гол, колеги! Как Баце да даде, като няма?

Комунистите да си отиват там щом им харесва, то без туй те я създадоха тази изкуствена страна, оня алкохолик г.димитрофф я отдели от България.

Ама по-адекватна за населението.

Бойко е член на БКП и ДС- "БУДА" ! Прав си да отиде в Македония, Унгария и дори при Ердоган с 3 милиона бежанци на главата! И ДА СЕ НАУЧИ КАК СЕ УВАЖАВА И ПОДПОМАГА НАЙ ЗАСЕГНАТИТЕ ХОРА! ИЗРОД БЕЗПОДОБЕН!!

Всички държавни служители заедно с политическите ръководства на министер7твата са разпуснати и УЖ работят от вкъщи, на продължават да вземат ТЛЪСТИ заплати от 1500- 5000лв. Съдиите пък направо се разпуснаха- дезертирали от задължения при заплати от 3- 7 хиляди лева. Питам това справедливо ли е спрямо безработните и пенсионерите, както и хората от частния бизнес. Не трябва ли и тук да се приложи македонската мярка за намаляване на заплатите на всички ХРАНТУТНШЦИ. Ама Борисов не ги намалява, защото 99% са ГЕРБЕРИ и гласуват с семействата си за ГЕРБ. Ей така този 60-годишен пърдел печели избори след избори.

Защо само Македония? Виж Унгария, Турция, Кравария и прочие други ръководители с акъла си. Бай Дончо Тръмп е обещал да налее 2 трилиона долара в икономиката. Сигурно там са и нашите три милиарда! Ама когато Тиквата, Мозъка Горанов, малката Тиква - Дончев и т.н. не са плащали и една стотинка заплати, спечелени с нормални трудови дейности, как очакваш да мислят за бизнеса? Та нали точно те отдавна се мъчат да ударят ножа на малкия и среден бизнес? Ето сега им е добре дошло!

Държава у нас липсва.

Чакай те първо кораба да потъне и тогава вода ще има за всички.

Ако в Македония намаляват заплатите на висшите чиновници, вкл. депутатите, то тук тия изроди са си гласували тихичко вдигане на месечните заплати с над 300 лв!!!!!!!!!!!!!!! Баси уродите,баси чудото!!!!!!

Е, как искаш ти?! Ми че два дена в седмицата "работят", да не е лесно.

Нашото правителство, начело с министър председателят Бойко Методиев Борисов, създаде изкуствена икономическа криза, на която ще берем плодовете дълго време. След като отворят любимото ви заведение отново, ако не е фалирало, шопската салата ще е поскъпнала.

Тия на които се смеем се оказа много по-подготвени и по-нормална дърбжва от нас! Другото интересно е, че когато другите дървави дават нещо се казва : Италия даде , Македония даде и т.н. .....у нас казват БОРИСОВ ДАДЕ ! Сякаш си вади от джоба собствени пари и трябва да му целуваме ръцете за ДАРЕНИЕТО!

Няма ли да излезете и да го разпънете на входа на Мин съвет тоя шибан Мръсник Борисов ...и цялата му шайка по села и градове . Вече нищо освен физическа разправи няма да ни помогне. Първо ще почистим от ГЕРБ после с Ковида 19 ще е лесно . .... Даже и Македония,и Турция ...нечленове на Богатия ЕС сглобиха сериозни държавни пакети за подпомагане на всички хора в беда,без работа,фирми...!!! Наглия мазен шинаняр Горанов арогантно отклонява всяко подпомагане от държавата , предложено от БСП ... ...Тиквата вчера също не иска и да чуе за пари от Държавата към закъсалите хора на България...а това да повечето хора .. Как търпите да ви мачкат като животни...не е за вярване !!

Няма

мутрата да гледа как се справят

Не милиона , МИЛЯРДА !!!! Амо той нЕколко дена по-късно стана дефицит от 3 милярда !

Стартирам петиция за прекръстване на България на Източна Македония и присъединяването и към Северна..

Ами да се присъединим към Северна Македония. Явно е по-нормална държава от България.

Да идва Зоран Заев да ни стане министър- председател. Борисов в затвора!!!

Народното събрание трябва да се разпусне, да си работят кой, каквото може и да ходят на заседания, за което да получават минимално възнаграждение. Както беше по времето на бай Тошо. Сума ти и пари ще се спестят и могат да помогнат в предстоящата зловеща икономическа криза. Да не говорим за безбройните агенции, комисии и тъй нататък, дето получават заплати от порядъка на 4-5-10 хиляди, а работата им - едно нищо.

Този с минуса - депутат ли си или тролиш?

А нашия премиер нарече малките предприемачи и въобще малкият и средният бизнес олигархи

tonk11

Глупости. Каза го за хората с автомобили за по 200-300 К в евро. Мислиш, че малкия и средния безнес имат такива?

Браво на македонците