100 км от газовата връзка с Гърция са напълно готови

Интерконекторът е от особено значение за сигурността на доставките и диверсификацията на източниците на природен газ и не можем да си позволим компромиси с договорените срокове, заявиха двамата изпълнителни директори на ICGB

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Рано или късно газови тръби ще достигнат до България от Катар и Азербайджан. Също от Иран. В шелфа на Израел и Кипър са открити огромни газови находища. Половин Сирия е Американска на изток от Ефрат и тръбата може да мине от там - основно войната е за това ватенките да попречат газ от Катар да мине през Сирия за Европа. Но те са обречени. След като този газ достигне до Европа валенките са обречени на фалит, глад и Капут. Русия е само една бензоколонка за Европа. 70% от руския БВП пада върху газта и петрола. Общо 95% от БВП на империята пада върху природни суровини, а само 5% падат върху други индустрии, включително оръжие. С намаляването на цените им руският БВП падна. През 2016 г. те бяха изпреварвани от малка Южна Корея-държава без полезни изкопаеми. 1. Трасето върви по план. 2. За България е от първостепенна важност да осигури вход на газта на наша територия от -Гърция - сгъстен газ от американските танкери в Александруполис, а и в -Турция, за да се подсигури нашата икономика, а след това и за транзит към Сърбия.

Асад отказа Катарският тръбопровод през 2009-а защото той беше планиран да преминава през Турция,а сирийците са се дърлили с турците за Хатай, за водите на Оронт, Тигър и Ефрат , за кюрдите... стигали са и до войни. През 2010 Асад прегърна идеята да бъде построен газопровод от Ирак, през Кипър, към Европа, а в началото на 2011 към проекта се присъединява и Иран, който също отдавна иска да строи тръбопровод, но заради американските санкции през 2010 швейцарската фирма строител прекратява работата по проекта... През 2011, малко след като Иран изявява желанието си да доставя газ в Европа, държавният секретар Хиллари Клинтън каза че Асад трябва да си ходи. През Юли 2011 Ирак, Иран и Сирия подписват договор за строеж на газопровод от Южен Парс, находище което е съсобственост на Иран и Катар, до Европа. През 2012 година Виктория Нюланд заяви че САЩ са предоставили 900 радиостанции на проверени „опозициони групировки” и бунтуващи се студенти(ама да не си помислите че са от Талибан), през 2013 година САЩ започна да унищожава електростанции и водопроводи в Сирия за да причини бунтове сред гражданите на Сирия... а след като всички тези усилия не дадоха резултат САЩ поведоха открита война срещу армията на Сирия. Та викаш руснаците са виновни;)

Ако Бойко Борисов не беше спрял строежа на връзката през Септември, 2009-а, тя щеше да бъде завършена през лятото на 2010-а;)

Хората тим казват,че всички строежи вървят по план, на теб пак Бойко ти виновен....за два лева какво ли прави човек....

По-оптимални цени от най-оптималните. Някой не е учил в училище какво означава оптимално.

Нали няколко пъти я откриваха ?