1 октомври се оказа критична дата за доставките на газ: ето защо

Министърът на енергетиката разкри оставащите четири тесни места на газовата връзка с Гърция

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То хубаво, ама какво ще стане, ако построим тръбата и тя тръгне на 1-ви октомври, а на 2-ри световният каубой обяви, че Азърбайджан е диктатура, президентът е диктатор, който трепе арменци в Нагорни Карабах и следва да им се въведе ембарго?

_stankow

Завършване на SCADA системата, проверки за безопасност, акт 15 и 16, сертификация - това не може да стане до 1-ви октомври, ако досега не е свършено.

Аз пък искам да ми се обяснят 2 неща. 1 - Защо беше спрян южен поток? 2 - Защо беше спрян АЕЦ Белене?

_stankow

Плевнелиев беше откровен - "геополитическо решение". Казано вулгарно - защото американците така искат.

Как вървят тестове на СКАДАта, която не е построена?

Росен Христов прати 100- 200 човека да робтят на газовата ТРЪБА

А защо Балканския Турски-руски) поток нямаше такива спънки въпреки, че на българска територия разрешението за строеж на 12 септември 2017 г. Министерството на регионалното развитие и благоустройството издава разрешение за строеж на интерконектора на българска територия, а "Балканския турски поток е на фаза идеен проект едва в края на 2018? Дори да приемем, за начало на интерконектора 7 февруари 2019 г., когато е издадено разрешение за строеж на гръцка територия, това пак изпреварва старта на Балкански поток макар и с месеци. Газопровода завършва строежа следващата година въпреки, че е 2,5 пъти по дълъг (480 km), а интерконектора (182 км от които 151 км. на българска територия) още продължава да се влачи заради довършителни детайли? Дали в газопровода не съществуват всички тези елементи, за да бъде завършен за толкова кратко, или някой тенденциозно се опитва за пореден път да "ни качи на върбата"?

Като чета и слушам, не харесвам Бойко, но той стана Държавник!

Ми ще има бой. Ко ще тече по тия тръби? Мед и масло? Найси пъти по скъп руски газ.. Да им е гадно , а?

Ццццц, а колко се подиграваха на Баце, че обикалял с джипката.... Цели предизборни програми запълниха с това. Сега, изведнъж, тоя щял да спи на обекта... Ама, какво копирате Еднокнижния, нали той беше някаква провалена мутра...

Да ходи за по 20 мин всяка седмица(както е написано) и да спи на обекта е много различно. Аз го разбирам, че ще ходи да пие 2-3 бири в кръчмата до обекта после да се върне и да пише във фейса, че всичко върви по план.

ㅤ

"...забавянето след 1 октомври е недопустимо, защото би нанесло значителни финансови щети на страната, отбеляза Росен Христов." Те тези щети вече отда-а-авна са нанесени. Сега ще бъде просто дозакопаване и гавра с труп.

две думи:газ няма. Някога може би,но не сега.

Няма комплексен спфтуер дето управлява високо рискови процеси на който тестването му и въвеждането в продукция да се случи за 6 седмици считано от днес! Газ на 1ви октомври по рая тръба няма ка да има, да си работят по олан Б направо

Аз съм в ИТ бизнеса от 12 години. Тия компютърно управлявани системи, за които се говори ще са в режим на разработка ит тестване поне още 4-5 години. Какви са тия срокове от 1 месец...пълен абсурд е това. Тая газова връка даже физически още не е завършена, представяте ли си колко работа има после по полагането на оптични кабели. инасталиране и разработване на софтуерни системи за дистанционно управление, обучение на пресонал и тн. Минимум още 5 години преди това чудо да заработи. С други думи газ няма да има!

не вярвам да си в ИТ бизнеса. там толкова прости няма

Самия факт, че ме иронизираш показва, че си нямаш и идея за какво говоря.

НАРОЧНО СЕ МОТА, ЗА ДА СЕ ОКАЖЕ,Ч Е НЕ МОЖЕМ БЕЗ ГАЗПРОМ!

инспирирана от втората Св. война: ЗАЩО ИМА ГЕРОИ? - ЗАЩОТО НЯКОЙ ТЪРЯБВА ДА СПАСИ РАБОТАТА, КОЯТО НЯКОЙ ГЛУПАК НА ВИСОК ПОСТ Е ЗАБАТАЧИЛ. ПРИМЕРНО ГЕНЕРАЛ НЕПРЕДВИДИЛ 1 РОТА НА ПОЗИЦИЯ И НЯКОЙ КАРТЕЧАР ГЕРОЙСКИ СЕ ЖЕРТВА ДА ОТБИВА 100 ДУШИ - КАТО ПРИМЕР.

Ако сттроят както по магистрала Хемус, най рано декември догодина.

https://afera.bg/%d0%bd%d0%b0%d0%b3%d0%bb%d0%b0-%d0%b4%d0%b0%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%b5%d1%80%d0%b0-%d0%b8%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d1%81%d1%8f%d0%bc%d0%b5-%d0%b2%d1%8a%d0%b3%d0%bb%d0%b8%d1%89%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d1%81%d1%8a/ Какво стана, г-н Министър? Осведомихте ли се за далаверата в държавната Мина или Ви замазаха очите тамошните мародери? Съветвам Ви да попитате специалистите, а не тези, които правят далаверата!

Министъра да издаде заповед - на учениците над 7-ми клас да им конфискуват компютрите. За не вземе някой да хакне Скада системата дето управлява газопровода.

Газ,Газ,тука има гъз продажен организатор на митинги да питат зимата гъза защо им е студено и защо русофилите да изчезват с 200 ,кво като няма газ дърва и свещи къв е проблема и автомобилни гуми.Само фандъка дето хвърли на вятъра толко пари да се махнат печките на дърва.

Да го направят както трябва. Има си българска поговорка, бързата работа, срам за майстора. После да се конкурират по цена с руският.

цялото ви министерство да се изнася на трасето и да спи на палатки че мама ви хрантутници ще разгони народа

Ако руския газ е оръжие срещу демокрацията в България,тогава да не купуваме. Азербайджан ще дава газ ,САЩ ще ни помогнат с танкери.

Проста шутко иди на хуй

Голяма работа станала. 1 милион безработни щяло да има ,но важното е че НАТО пази България от Путин. Фирмите от газ ще преминат на електроенергия. България ще бъде опазена от мръсните путински ръчички. Без газ можем ,без НАТО не можем.

Ще измислим всевъзможни причини само този газопровод да не тръгне! Без Газпром сме загубени другари!

Газ няма да има, но ние ще духаме на руснаците

Отиде ми съня до първи октомври , а може би и до първи ноември. Ма жената каза , че щом сме купили дървата по-добре да поспя малко.

Стефан Янев е подлога на САЩ . Както приятелите му Румен Радев,Кирил Петков и Асен Василев. НАТО е България, България е НАТО. Стефан Янев отправи запитване за закупуване на още 8 чертежа на самолети F-16 block 70.

Ток има. Газ има. Дърва има. Просто ние няма да можем да си ги позволим.

Както Корнелия Нинова успокояваше - Олио ще има ,не се бойте за олио от 3 лева. Сега цената е почти двойна. Както цената на дървата ,заради нейния министър на земеделието и горите. БСП са зло за България.

Газохранилището Чирен е единственото празно газохранилище в цял свят. Накажете Продължаваме промяната,БСП и Демократична България на изборите. Те не мислят за вас ,вие не мислете за тях.

Днес четох, че Янев предлагал някакъв "консорциум" от клирици от БПЦ, синдикалисти, индустриалци, работодатели и т.н. да одобрявали кандидат-депутатите. Запитах се, кои от изброените НЕ ЗАЕХА руската позиция по казуса с Газпром? Май само клириците, ама не щото не я споделят, ами защото вероятно им беше твърде светска като тематика.

само да вметна че ако приемем 1 имаме 1млрд кубични метра от азерите, ни трябват още 2 млрд 1 танкер пътува минимум около месец около 95-100 хил кубични метра втечнен метан (600 пъти по-малък обем от газообразния). Което ще рече имаме около 55-60 млн кубични метра газообразен метан на танкер. или от 17 до 19 танкера ни трябват за 1 млрд. кубични метра ИЛИ от 34 до 38 танкера за да покрием нуждите си... И сега въпросите Къде ще ги разтоварваме Каква ще е конкурецията (кои друг ще наддава за тях) И разбира се каква ще е цената , надеждността на достаква че тия се опитват да ни пробутат гарнитурата за основно ястие.... и още по лошо да ни го продават като за основно

На италианците участващи в проекта им е през оная работа, че нашио министър почвал да спи покрай тръбата с надеждата на тръгне.. Те ще си дадат разрешението и пуснат тръбата, когато на тях им стане изгодно.. Все пак те цицат от ТАП по 8 милиарда.. А и излишната азерска газ, дето ний не си я искаме - с радост си я прибират.. Пък и ЕЦБ и евробанката за развитие.. Дет дават парите.. Не съм прочел да споделят тоз министерски ентуиазъм и щения. Щото и те си имат процедури свои, за пускането на обектите. При това не по нашите, а по техните срокове..

Голям смях с този газопровод - изглежда вече не знаят какво да измислят, че да го забавят.

Това че от рапоните на Боко или на Кирчо не е извинение. В тая държава има ред, който трябва да се спази. Утре когато гръмне газапровода поради бързането - кой ще е виновен?

Защо ми цъкате минуси, а нещастни рапончовци ? Когато някой приеме съответния етап с приемо-предвателен протокол той носи отговорност и после, е и застрахователя му. А това че ония дето протестираха пред Президенството са шайка боклуци е известно.

Аз спрях гЪзта .Минах на енерГуту.Вече ми е все тая дали ще има или няма.

Без газ можем. Ще горим дърва, въглища и стари гуми. Русия няма да ни вземе паричките. Събирам и пластмасови бутилки за горене . Бойкот на всичко руско. Слава Украйна.

По тая тръбъ нъл ши е всичко друго ама не и руско бря ....

Тоя Топчийски защо още не е сменен? В АЕЦ до кога ще дерибействат старите? Преди се силехте, а сега си трайкате. Кога ще си искате парите от топлофикация София?

2 Седмици и Спираме Заразата!

"1 боя остава само да Ударим и влизаме в Шенген!"

Направо за първи януари го планирайте ,но не казвайте коя година.

За Коя Година говориме?!

Гарантирани проблеми от ПП, БСП, ИТН и ДБ!

На 68 г. съм и от дете все някакви паники и безсмислени страхове! От личен опит ви казвам - без паника,без страх! Не ги допускайте в живота си!

Тодор Живков ясно е съзнавал какво щеше да стане ,ако беше обявил аварията в АЕЦ Чернобил. От деца до старци щяха да се скрият в пещерите. Армията и полицията щяха да копаят землянки . Като излязат България щеше да стане Булгаристан или част от Турция. Без паника.

В подкрепа на казаното, да цитирам дядо поп: "Всяко чудо - за три дни. Голямото чудо - за 5 дни". Ха наздраве!

Ми нали "златната заварка" беше последната работа и всичко вече беше готово. На кой да вярвам?

56

Това обяснява предишната новина със забраната на износ на дърва :)

Всички да се успокоят! Газ няма да има! Куролация ще има!

Абсолютен литмус!

Имаме много ясни литмуси

Нали трябваше последно да стартира на 1 юли?

Коя година?

А бе нали конектора беше готов ,бре. Що приказки се изприказваха тук преди 2-3 часа.

значи и на 1 октомври няма да има, колкото имаше и на 1 август, толкова и на 1 октомври, накрая я дошла я не

Само, на 2-ри октомври, не забравяйте кой причини това - БСП и клонингите им от ПП, ДБ и ИТН!