Утвърдената бизнес конференция за банковия и финансов сектор у нас Banking Today за пореден път ще събере някои от най-големите експерти и икономисти за обстойна дискусия, която вълнува финансовия свят. Тази година сред гостите и лекторите ще бъде световният икономист проф. Ричард Вернер. Той е известен още като "бащата на количественото облекчаване". Разговор между него и главния редактор на Investor.bg Десислава Попова по темата "Маневрите на централните банки, изкуствения интелект, еврозоната и мястото на България в нея" ще  открие Banking Today на 25 април от 14:00 часа в Интер Експо Център.

Професор Вернер е един от най-изявените икономисти. Консултирал е множество институционални инвеститори и правителства, включително държавни пенсионни фондове на САЩ, инвестиционни фондове, Азиатската банка за развитие, Министерството на финансите на Япония и парламентаристи в много страни. По време на дискусията на сцената на Banking Today той ще коментира следващите ходове на централните банки, текущите рискове в глобалната банкова система, технологичните иновации и изкуствения интелект, както и тяхното влияние върху финансовия сектор. Доказалият се икономист ще направи и своята оценка по отношение на влизането на България в еврозоната, както и ще представи възможностите пред България за ускоряване на икономическото развитие и справянето с инфлацията.

Дискусията с професор Ричард А. Вернер ще започне точно в 14:00 часа, като събитието е отворено за всички желаещи да присъстват. Заявете своето присъствие, като се регистрирате на сайта на Banking Today до 23.04.2024 - ТУК.

Част от другите големи имена, чиито анализи и коментари ще чуем на Banking Today, са Тодор Тодоров - изпълнителен директор на Национален гаранционен фонд (НГФ), Светослав Миланов - изпълнителен директор и председател на УС на Инвестбанк АД, Илиан Георгиев - главен изпълнителен директор и член на УС на Българо-американска кредитна банка АД, която наскоро придоби Токуда банк, както и Асен Ягодин - изпълнителен директор и член на УС на Пощенска банка с ресор "Корпоративно банкиране и капиталови пазари". Те ще коментират темата за банковите политики.

Вторият панел на конференцията ще се фокусира върху финансовите иновации за 2025 г. В нея своите експертни коментари и прогнози ще дадат директорът на МП "Изкуствен интелект за  бизнес и финанси" към Стопански факултет на СУ "Св. Климент Охридски" доц. д-р Боряна Пелова, Мартин Матеев - основател и изпълнителен директор на Nula.bg, Владимир Икономов - директор "Дигитално банкиране" на Първа инвестиционна банка АД, както и Велко Каменов - директор "Кредитен риск и анализ на данни" в Access Finance, MFG.

Темата "Финансите на бизнеса" ще постави финал на Banking Today, а в нея участници ще бъдат Христо Стоянов - мениджър "Връзки с институционални мандати, Скандинавски страни, Балтика и ЦИЕ"t; към Европейски инвестиционен фонд, Павел Лисев - изпълнителен директор и член на УС на Фонд на фондовете (ФНФ), Александър Станев - главен технически директор "Финансова индустрия" в Sirma Group, Крум Алексиев - директор "Управление корпоративни клиенти" в "УниКредит Булбанк", както и Десислава Симеонова - изпълнителен директор "МСП Банкиране" на

Христо Стоянов - мениджър "Връзки с институционални мандати, Скандинавски страни, Балтика и ЦИЕ"; към Европейски инвестиционен фонд, Павел Лисев - изпълнителен директор и член на УС на Фонд на фондовете (ФНФ), Александър Станев - главен технически директор "Финансова индустрия"; в Sirma Group, Крум Алексиев - директор "Управление корпоративни клиенти"; в "УниКредит Булбанк", както и Десислава Симеонова - изпълнителен директор "МСП Банкиране"; на ОББ и лидер на програмата за "Устойчиво финансиране"; на "КВС Груп", България.

Снимка: InvestormediaPRO

Медийни партньори на Banking Today са Bloomberg TV Bulgaria, Dnes.bg.