Банк ъв Ню Йорк Мелън (Bank of New York Mellon), най-старата банка в САЩ, планира да започне операции по съхранение, прехвърляне и емитиране на криптовалути. Това съобщи днес в. "Уолстрийт джърнъл", позовавайки се на Роман Риджълман, ръководител на отдела за управление на активи и цифровизация на банката, предаде БТА.

Според Риджълман растежът на котировките на криптовалутите е причината за интереса към тях на клиентите на банката, които се стремят не само да запазят, но и да умножат активите си. Такъв интерес най-често проявяват ръководители на на хедж фондове, дружества за упраление на активи и други институционални инвеститори.

Припомняме, че миналия месец новият американски министър на финансите Джанет Йелън се изказа в подкрепа на по-щателен надзор на криптовалутите.

Основаната през 1784 г. Банк ъв Ню Йорк Мелън е първата в САЩ голяма депозитарна банка, която заявява намерение да се занимава с криптовалути, отбелязва изданието. Миналата година американският финансов холдинг Фиделити инвестмънтс (Fidelity Investments), който се ползва с добра репутация, получи разрешение от регулаторните органи за операции с биткойни и други крипто валути.