Денят на вземане на заплатата е "малък празник" за всеки, който работи, но както понякога се оказва - парите свършват по-бързо от очакваното. Тази ситуация често се дължи на неправилно разпределен бюджет, като не винаги става ясно къде са били похарчени парите.

В съвременния свят обаче този проблем има много лесно решение, което идва под формата на смартфон приложение.

Всъщност, съществува не само едно, а множество приложения, благодарение на които можете да следите своя бюджет. Функциите app-овете обаче далеч не се ограничава само с проследяване на личните финанси.

Смартфона може да ви помогне да пестите пари и да не изоставате с кредитите си

Снимка: Shutterstock

Именно заради това ще ви представим приложенията, които да ви позволят да се превърнете в своя собствен персонален банкер. Ето кои са те:

Money Manager Expense & Budget

Това е едно от най-теглените приложения за финансово планиране. То е лесно, удобно и най-вече - подробно. Приложението може да записва личните ви и бизнес транзакции, както и ежедневните ви разходи. Може да получавате напомняния за падежа на кредита си, както и да планирате месечния си бюджет. В общи линии възможностите са големи, а над 5 милиона потребители са доволни от това, че са инсталирали Money Manager Expense & Budget на своя смартфон. Ако имате устройство с Android може да изтеглите приложението - тук, а ако разполагате с iPhone - тук.

Wallet: Проследяване на бюджета& финансов мениджър

Приложението лесно се синхронизира с вашата банка, и позволява създаването на гъвкави бюджетни планове. Сред отличителните му черти е възможността, програмата да изготвя финансови доклади, благодарение на които да придобиете повече познания за състоянието на своя джоб. Ако имате устройство с Android може да изтеглите приложението - тук, а ако разполагате с iPhone - тук.

You Need a Budget

Искате ли да започнете да пестите пари? Е, това е приложението за вас. Според създателите почти всички, които са инсталирали приложението са започнали да ръководят финансите си по-адекватно и да пестят пари. Освен стандартното следене и контролиране на финансите, приложението ви дава съвети. Различният подход на приложението се вижда по факта, че то е платено, но предоставя 34 дневен безплатен тестови период. Ако в първия месец успеете да спестите пари, благодарение на апликацията, може би си заслужава да платите годишния абонамент за нея. Все пак внимавайте и помислете дали си заслужава, защото той е 83.88 долара. Ако имате устройство с Android може да изтеглите приложението - тук, а ако разполагате с iPhone - тук.

Моите разходи

Ако искате нещо изключително изчистено, опростено и без шарен дизайн - това е приложението за вас. Всички базови функции са налице, като стандартната версия е безплатна, а отзивите на потребителите добри. Апликацията има версия само за Android, която може да изтеглите приложението - тук.

Бърз бюджет - Следи разходите

Това е друго полезно приложение, което ви помага да държите финансите си под контрол. Разходите се въвеждат бързо и лесно, а създаването на различни подкатегории става доста интуитивно. Сред гордостите на апликацията е, че следенето на разходите за дрехи или вечери в ресторант става една идея по-добре, спрямо алтернативните софтуери. Ако имате устройство с Android може да изтеглите приложението - тук, а ако разполагате с iPhone - тук.

Money Lover

Google е отличил приложението като едно от най-добрите за 2017 година, както и за най-доброто в света на финансовите тракери. То ви позволява да следите разходите си, да правите планове за месечния бюджет и ви известява за падежа на кредита. Всъщност фунционалността на приложението е голяма, като то е лесно за потребителите и има бърза поддръжка. Ако имате устройство с Android може да изтеглите приложението - тук, а ако разполагате с iPhone - тук.

Monefy - Money Manager

Това е едно от най-лесните за употреба приложения, които ви пзволяват да следите разходите и съотношението им спрямо личния бюджет. Дизайнът е семпъл и ненатоварващ, което е причина апликацията да има над 1 милион ползватели. Ако имате устройство с Android може да изтеглите приложението - тук, а ако разполагате с iPhone - тук.

Mint: Budget, Bills, Finance

Това е едно от най-популярните приложения в сферата, което често заема първите места в редица класации за подобни финансови приложения. Разработчиците обещават, че ако започнете да използвате приложението ще се справяте с дълговете си по-лесно и дори ще може да спестите пари. Мнението на потребителите обаче е, че от приложението има какво да се желае и работата му не е оптимизирана. Свързването на приложението с банковата ви сметка е възможно само за територията на САЩ и Канада. Ако имате устройство с Android може да изтеглите приложението - тук, а ако разполагате с iPhone - тук.

Сигурността е ключова, когато става дума за мобилно боравене с финанси и средства

Снимка: Shutterstock

 

Освен използването на външни финансови приложения, потребителите могат да се възползват и от функциите на приложенията за мобилно банкиране, които са на банката, в която се намира тяхната сметка. Всички те са с много високи нива на сигурност, а измежду тях със своята поддръжка и връзка с потребителите се отличава m-Postbank.

Вместо с парола, входът във вашата банкова сметка става с пръстов отпечатък, а освен време, приложението пести и пари, заради по-ниските такси за преводи от смартфона.

Приложението позволява не само да следите своята банкова сметка и личните си финанси, но и да извършвате транзакции, да плащате сметките си за ток, вода и дори да погасявате данъците си без излишно ходене по гишетата. Освен това може да следите актуалните валутни курсове и да откривате бързо и лесно най-близките офиси и банкомати на банката.