Министерство на финансите и БНБ откриха информационен сайт, посветен на въвеждането на еврото в България. 

Целта на електронната страница еврото.бг е да дава сигурна и актуална информация за всички важни новини, решения и събития, свързани с въвеждането на единната европейска валута в България, уточниха от ведомството на Асен Василев. 

Освен текстово съдържание, са включени и видеоклипове, галерии с изображения, документи, календар, представящ пътя на България към еврото и др.

В специално създадената рубрика "За еврото" гражданите и бизнесът ще намерят кратки и точни отговори на най-често задаваните въпроси. Целта на рубриката е да се предоставя информация за всички аспекти и обстоятелства, свързани с процеса на въвеждане на еврото. Тук може да бъде намерена и информация за еврозоната и за пътя, който страната ни извървява към нея.

Друг акцент в електронната страница е рубриката "Вярно ли е, че". В нея чрез факти е даден отговор на някои от най-често срещаните неверни твърдения и неоснователни притеснения, свързани с присъединяването на България към еврозоната. Митовете се оборват най-лесно с фактология и данни, за които сме потърсили и различни гледни точки в рубриката "Експертите говорят". В нея с кратки интервюта водещи специалисти - икономисти, финансисти, синдикалисти, ръководители на бизнес асоциации, коментират за потребителите "горещи" теми за ефектите и влиянието върху бизнеса и бита на хората от въвеждане на еврото.

В "Новите пари" са представени изображенията на сериите банкноти, изработени от Европейската централна банка (ЕЦБ), с които се разплащат гражданите на страните в еврозоната. Тук може да бъде разгледана и създадената от БНБ брошура на националната страна българските евромонети.

Място е отредено и на отразяването в медиите в процеса на присъединяване на страната ни към еврозоната. В специална рубрика могат да се прочетат аналитични статии и интервюта от пресата, радиостанции, телевизии и други електронни медии, които представят мнението на ангажираните институции и специалисти по тази важна за всички български граждани тема.

Страницата постоянно ще бъде допълвана с информация, мнения и коментари на водещи специалисти от различни области, както и с последните важни за потребителите новини за процеса по въвеждане на еврото. 

Електронната страница е разработена като част от рамков договор между Министерството на финансите и "Информационно обслужване" АД. 

Създадена е възможност за споделяне на съдържанието от сайта към социални мрежи като Facebook, Х и LinkedIn.