От 19.09.2016 г. Банка ДСК стартира издаването на безконтактни кредитни карти MasterCard Galaxy PayPass и Visa Galaxy payWave с кредитен лимит до 7 000 лв. Новите кредитни карти представляват иновативен продукт с разширена функционалност, който позволява на картодържателя да извършва безконтактни плащания.

Картите MasterCard Galaxy PayPass и Visa Galaxy payWave позволяват плащане на стоки и услуги на ПОС във всички обекти, обозначени със знака за безконтактно плащане. Плащането се извършва с доближаване на картата до терминалното устройство, без да се прекарва през него или да се поставя в чип-четеца на терминала.  За суми до 25 лева не е необходимо въвеждане на ПИН.

Секторите, в които безконтактните разплащания в България навлизат най-бързо, са търговията с хранителни стоки, телекомуникационните услуги, продажбата на горива, веригите за бързо хранене, фармацевтичните услуги и забавленията. В страната все повече нараства тенденцията за повече търговци с новите безконтактни POS терминали, което улеснява и самите клиенти като до края на 2016 г ще достигнат 37% .

С картите MasterCard Galaxy PayPass и Visa Galaxy payWave могат да се извършват всички стандартни за кредитните карти MasterCard и Visa операции: теглене на пари в брой от АТМ и ПОС терминали, плащане на стоки и услуги по интернет, резервации в хотели, покупка на самолетни билети, наем на автомобил и др. Както при стандартните кредитни карти, картодържателят получава възможност за ползване на безлихвен кредит до 45 дни.

Пазарувайки активно, клиентите на Банка ДСК могат да се възползват от преференциални лихвени нива по кредитните си карти. А в случай че в рамките на календарно шестмесечие направят покупки с кредитните си карти на обща стойност поне 2 000 лв., ще им бъде върнат 1% от изхарчената сума .

Банка ДСК напомня на своите клиенти да заповядат в най-удобния за тях офис с лична карта, откъдето да заявят безплатно издаване на карти MasterCard Galaxy PayPass и Visa Galaxy payWave и да научат на място за новите ни продукти. За първите шест месеца от издаването на картата клиентите няма да заплащат лихва, като промоцията е валидна до края на годината и важи за всички новоиздадени кредитни карти.