Това се посочва в разпространено съобщение на превозвача, цитирано от ТАСС и БТА.

Всички засегнати полети са вътрешни, стачката не би трябвало да доведе до анулиране на международни полети. Компанията уточни, че един от отменените полети е в четвъртък вечер, а останалите - в петък.

Пресслужбата на финландските железници Ви Ар (VR) пък потвърди, че заради стачката на 18 септември скоростните влакове "Алегро" (между Финландия и Русия - бел. ред.) няма да се движат до 19 ч. местно време.

Очаква се стачката на железничарите да продължи 12 часа - от 6 до 18 ч. местно време. Към тях ще се присъединят служителите на авиокомпаниите,
обществения транспорт, сферата на образованието - детски градини и училища, полиция, работещи в различни отрасли на промишлеността, както и вероятно част от служителите на магазините.

Местни медии подчертават, че стачката може да се окаже най-мащабната от близо сто години - от 1917 г.

Финландците са против обявените от правителството мерки за съкращаване на разходите и повишаване на производителността. Тези стъпки, според участниците в предстоящата стачка, значително ще влошат условията им на труд. По-конкретно става дума за орязване на обезщетенията за болест, отпуските в държавния сектор, допълнителното възнаграждение за работа през почивните дни.