Това коментира пред журналисти председателят на Асоциацията на банките в България Левон Хампарцумян по повод действията на БНБ спрямо Корпаративна търговска банка, цитиран от БТА. Хампарцумян е сред участниците във форум на тема иновации във финансовата сфера, организиран от Асоциация Банка на годината и Висшето училище по застраховане и финанси.

На въпрос дали след като днес има сигнали в руски медии, че руската ВTB няма да участва в увеличение на капитала на КТБ, то интерес може да прояви друг акционер - Оманският фонд, Хампарцумян заяви, че няма нищо общо нито с оманските акционери, нито с ВTB и не знае какво мислят. Дори и да не се намерят други акционери, то вече има един акционер, който ще подпомогне КТБ и това е Българската банка за развитие, посочи Хампарцумян.

На въпрос дали е възможно другите търговски банки в България да участват в увеличаването на капитала на КТБ, Хампарцумян заяви : "Е как точно ще се включат другите търговски банки - ще направят кооперация?"

Левон Хампарцумян обаче категорично заяви, че няма опасност от ефекта на доминото върху цялата банкова система заради случващото се с КТБ. Нещата са под контрол, заяви банкерът и категорично отрече да има други банки в страната, застрашени от подобен проблем.